Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Friday, September 30, 2011

Gossip Artis : Kejutan Fofular, Sepantas kilat manusia berubah

Assalamualaikum..

taknak mengumpat di pagi jumaat nan indah ini, cuma untuk peringatan diri sendiri supaya tidak lalai....mintak maap bebanyakk..sekadar kongsi sahaja..Semoga Allah memberikan pelindungan kepadaku , keluargaku dan juga sahabat-sahabatku..aminnnn...

taken pic from my fren thru my emel..:

**mintak maap cik pida..bukan untuk mengaibkan anda..sekadar berkongsi cerita retis ngn kwn2 blog ajek..:D..

layanzzzz....















Sekian,terima kasih..
maap kalo ade pihak yang tersinggung..

Yours Truly ;P

Jom Tambah Follower

Assalamualaikum..


klik SINI


Jom tambah kawan-kawan kita..Apa yang perlu korang lakukan?

  1. Buat entri, ambik header Lulu-Pages yang lawa dengan jersey chelsea tu :), dan jangan lupa link kan ke entri ini yer......... beserta tajuk "Jom tambah follower".
  2. Dah siap entri tu, letak link url kat ruangan komen yer...
  3. Tarikh tutup, Jumaat ni, 3 petang...cepat..cepatt..


Yours Truly ;Phttp://lulu-pages.blogspot.com/2011/09/segmen-jom-tambah-follower.html

Wednesday, September 28, 2011

Saya masak, mereka makan

Assalamualaikum..

whoopppssss...bukan saya masak sorang2 okeh!!..tanpa bantuan mak tersayang, x siaplah ,eyh siap tp x brp nak sempurna la plan makan-makanku..hihi..owhh!!!sampai bile la harus aku bergantung pada mak untuk semua benda..arghhh...pedulik..selagi mampu, selagi ada, selagi tu la aku akan sedut segala ilmu pengetahuan dan pengalaman kt mak..ecehh..!!sebab bagi aku la kan..mak la org yang memasak paling sedap di dunia nan fana ni..tiada tolok bandingan tauu..wahhh...bukan selalu aku muji muji mak ni..hehe..kalaula die bace blog aku nih,kompom gua tersipu2 bebb..sebab tu aku sanggup terbang ke cheras nun semata-mata nak prepare mknan..kebetulan umah sewa aku kt shah alam akan blakout dlm 2-3 jam waktu siang tuh..so amek kesempatan la msk kt ceras kan..kan..kan..:D..nak tau ape menu yang dihidangkan ??sila scroll ke bawahh..



deretan menu yang dihidangkan
ns lemak+smbal ikan bilis mak,rendang ayam,lontong+ns impit

my fav desert


akak opis a.k.a jiran sebelah taman

ain jiran sebelah rumah n siti jiran dpan umah


kak mona jiran dpn rumah

jiran-jiran dpn rumah jugak..

sampai-sampai aku soh dorang tuju kt situ..hihi..

my luvly sis wif BIL..pembantu setia..:D

geng ms kat AIM dulu

geng AIM a.k.a team gunung kecuali bju belang tuh
 banyak lagi gmba yang x sempat nk snap..al maklumlah tuan rumah kebizian melayan tetamu/ mentopup mknan yang dh abih..sudahnye gamba tuan rumah sefamily pon tarakk..!!xpela, yang penting kami seronok melayan mereka..last but not least..thx korang sbb sudi hadir di majlis egemency nih..sbenarnye nak jemput rmai lg tp keadaan n masa yang padat..insyllah tun depan kalo ade rezeki akn ku jemput memane kwn2 x pnh smpai umah ku yang jauh di dalam utan nih..hihi..
Yours Truly ;P

Empire Gallery Subang Meletop??!!!

Assalamualaikumm..

Berita tergempar harini!..Empire Gallery Subang meletop..alaaa...shopping mall yang gah kt tepi federal highway tuh..sebelah ngn carefour / subang parade..belum sempat nak pi terjah sane, dah meletoppp..ngeri sunggohh!!katenye berpunca dari saluran gas mulfunction ( to be comfirmed )berita selanjutnya sila tgk bulletin utama tv3 dan mane2 tv berita malam nih..

antara gamba-gamba kejadian yang aku dapat kt gugel : ** sgt pantas gamba nih diuplod!!






Sekarang ni mcm-mcm kejadian melanda..last week lif terhempas kt selayang mall..wanita sarat mengandung  patah kaki..nasib baik kandungan xde pape..yang terbaru nih psl empire gallery subang plak..dikuatiri ade yang cedera kot..nauzubillah.. jom tgk berita mlm nih..!!

Yours Truly ;P

Friday, September 23, 2011

Singgah Kenduri Kawin Di Sekinchan

Assalamualaikumm...

ENTRI INI ADALAH DIRANCANG..

Kenduri kawin di bulan raya..10 /9 yg lalu..mood raya sedang membuak2..tp kugagahkan juga etend wedd nih..yela..org dh jemput, kite datang la..lgipun, dekat dri rumah sewa aku kt shah alam..lalu blakang sopp..soppp dh smpai..katenye..tp hakikatnye agak menjauhlaa...nyaris2 patah balik sbb dh nak kol 330 ptg..huhu...dasatkan...

ramai dah balik time ni..tp nasibla ade kwn2 yg smpai lewat..legee makk..


aireen berposing dpn sawah..cantekk..suka..damai jek..

gamba ngn mama wajib ade..

ok, gmba ngn papa plak..papa oii..kaber la sikitt gigi tuh..besauu naa..

time nak balik, terjah pengantin kt tmpt dorg outdoor..tupun msg kt pengantin ckp nak balik..tup tup die trus bg direction soh dtg..hihi...

my opismet..hanis,mira,pengantin (yun), aku

1 more pic plisss..

lil aireen ngn member barunya, eryna
** nasiblah dapat jumpe ngn pengantin..tula..lambat lagik pi wedd..rasekannn....sebab wedd ni jugak la aku berkenalan ngn mentarang tauu..huhu...
Sekian..

Yours Truly;

1st time masak mentarang!!

Assalamualaikum..

ENTRI INI ADALAH DIRANCANG..**saya skarang sedang bizi berglemer raya di opiss....:D

Anda penah makan mentarang??alaaahh..die mcm lala tp panjang2..byk jual kt area sungai besar menghala ke sabak bernam kot..tmpat lain negeri lain ade jugak kot..

ni la first timing aku makan mentarang dannnn first timing jugaklah msk mentarang..selamber masak..hahah...b4 tu dh stady awl2 kt mr gugel..sebey resepi yang seswaii gituuu...

kenape lak tetibe terngidam mentarang nih??hmm..terjebak ms gi wedding my opismate kt sekinchan saneee..lalu jek mentarang ada dijual disini..lalu lagikk..mentarang bakar..jalan lagik..mentarang rebus panas di jual disini..fuhhh..mencabarrbtol..bile balik kenduri tuh ape lagik..melencong la jap kt kedai tepi jalan..smbil singgah beli mentarang, smbil tuh beli la mangga madu..sedappp...

nak tgk rupe mentarang camne??sori la mentarang hidup x dan nak tgkap..ni mentarang siap utk di mentekedarah..hihi...

mentarang masak serai - name ni tibai jek..owhh..dimakan dgn nasi putih yee uols..kalo ade smbal lgikk bestt!!


















korang nak tau...hampir stgh pinggan dibelasah oleh lil aireen shj..sedap katenye..dann matik2 die ingat die sedang mkn ketam..hahhaa...gasak la ko nakkk...tp aku stopkan takut terlebih mkn, memudaratkan pulak..so far alhamdulilah..die sihat walafiat..aku??hmm..rsnye kali ni jek la kot aku mkn..bukan test aku gamaknye..lala lgik sedapppp...

pastuh berdesertkan dgn mangga madu...mmg terangkat..yg ni aku minat sbb mmg feberet aku mangge manis/madu..layann bebb..

rasenye mmg kawwww!!! manissss....sedap...lazattt...


















ok..sekian..

Yours Truly ;P

Maaf..Anda akan dilayan sebentar lagi..

Assalamualaikumm..

Di pagi jumaat nan indah nih..aku akan kebizian yang amat sangat..maaf ye kwn2..dh setel nnti akan ku blogjoging anda sume..

yeayyy!!! bizi ngn Jamuan Glemer Raya 2011 di opisku...bizi menggemukskan diri...bizi..bizi..arghhhh!!!tidaakkkk!!tidakkkk tahaannnn...:D

hai..pelik tgk aku bizi???ye mmg bizi..bizi jd lady photog ngn mmberku, kak lin sbb bos dh bg job utk snap candid2 moment2 di hari kejadian..gamba formal?dh ade org lain handle.. dan lg 1 akan ade xtvt ngap2 utk 4 jam bermula 9 am smpailah 12pm..ataupun smpai mkanan licin..eiii...sempat ke aku rembat mkan nih??biase photograper la org yg paling lmbt makan..-based on xperienced my hubby sbb pnh ikut gi weddshoot org kawin..owhh!!! tidakkkk..

makk x bole la nak bergaye sakan..pkai high heel..mau terpelecok kang di tgh khalayak ramaii..nehii..nehii...sarung seliper jamban udah..kelasss jugakk!!!

sempat snap gmba smlm b4 balik..kosong sbb sume dah balik..aku biase balik lmbt sbb xnak bersesak2 dlm lif..

under preparation..dah mcm deeparaya aku tgk..gasak laa..jnji meriah..

yg ni plak cm krismasraya..idea sape la nihh..

pelita di tgh2 kolam?owhh..klo terbakar senang padam gamaknye..

nak jugak interprem bersama deretan kusi utk para tetamu nnti..kompom berlaga bontot klo nk kluar msuk amek mknann ni..x pun cam ala ala kat barr gitu..meja dh ade cume xde kusi goyang-goyang jek..

sekian..nntikan n3 tentang kejadian harini...:D



Yours Truly ;P

Thursday, September 22, 2011

tambah lagi koleksi mata..

Assalamualaikumm..

wahhh...tambah mata??hahaha...tambah koleksi spek mata der..x banyak pon..1 spek lame-ni la peneman setia dimana jua ku berada..x de die ku jd sasauu...bole salah peluk laki tauu.., 1 kontek lens -pkai bile terasa nak pkai bulu mate pelesu..wahhh...x hagak2.., 1 spek baru  - ala ala nerd gituu..pakai ni mata jd sgtt terang, jelas n nyata kooo..almaklumla fresh from oven la kata....hihi...nk tgk cemane ghupernye...

tadaaaaaaa!!!

spek sulungkuuu...

kaler pepel - abah yg belikan ..spek sebelum ni dh smpai ajal- tangkai patah..yang ni bole pkai smbil baring-baring landing landing dpn tv..now dh ade bekup..



















yang ni plak kontek lensku - bru dirasmikan ms raya arituh..beli semate-mate nak vogue di pagi raya..ecehh..

big eyes evening grey..siap ade yg pegangkan lgik..hihi..


















haaa...yang ni bru jek dpt..tu pon jiran yg tlg amekkan sbb aku buat kt kakak ipau jiran aku..senang..free delivery..ahh..ko yg mls nk gi kedai die kannnn..hihi...anyway..thx kak su..

spek cm budak skola buat aku cam budak2.


















baiklahh..skarang mari kita buat perhimpunan beramai-ramai..bukan perhimpuan bersih yaaa..

















suka..suka..suka..

x saba nak menggayakannyee!!! owhh...bukan nk pkai skali guss..giloo apooo..den waras lgik der..:D

Yours Truly ;P

Tuesday, September 20, 2011

Sedang cari masa yang sesuai untuk ini!!

Assalamualaikum..

sedang membajetkan masa untuk meng'redemm' 2 voucher percuma ini sebelum tamat tempoh..hoyeehhh!!!hoyehh..!!!mane dapat?..ok, aku story 1 by 1 ..sabaaa...:D

voucher yang nih mse MATTA FAIR yg lepas..opis hubby ade bukak booth kt sane, so bile last day tuh, kwn2 die hulurkan le voucher secara percuma nih..sume skali ade 4 keping..
hmmm...nak bawak sape utk lawan race nih eyhh??huhu..


ok, yang ni plak voucher penginapan di hotel swiss garden KL, 2 hari 1 malam..dapat menatang nih mase dinner pelancaran MATTA FAIR which is ade cabutan bertuah utk para organizer..so yg bertuah mlm tuh adalah my hubby..secara x langsung aku pon terbertuah la skali..x sia-sia tunggu kt umah sampai kol 1 pagi..:D


wehhuuuu..itss redeeemmmm timee!!**sambil selak-selak kalendar nak setting date.wink..winkk..:D

Sekian..

Yours Truly ;P

Cowboy Place - Port Dickson


Assalamualaikum..

Sabtu lepas ( 17.9.2011) b4 blik shah alam, bwk MIL beli brg2 dapur kt family store..dh alang2 kluar tuh trus jek la dinner kt luar. So,  MIL ajaklah dinner kt Cowboy Place..
 maka dengan ini,
topik kite kali ni adalah JJCM - Jalan Jalan Cri Makan..
**ceh..padahal aku pose arinih..jgn terliur udahh
Lokasi nya kt Kg MIL, PeeDee..
Nama Kedai = Cowboy Place, PeeDee, depan hotel marina resort kt tepi simpang jek..
Harga sepinggan include minum skali  = RM 5.00 ( ada nasi kukus, ayam, sup, smbal spesel )
Minuman = tembikai, kordial anggur, mineral sahajaaaa..
Sedap ke x?? hmm..klo nak tau sedap ke tak,bile dtg PD, try la dtg sini skali.hihi..
bagi aku sedap jek sebab aku ni kaki melantak..:D
waktu operasi dr tgh hari smpai la ke malam ( tp aku rs smpai aym habis kot!..ngee!!)

wajib pose dulu b4 msuk kedai..

entrance kedai..mmg sempoi..

tadaa...ni la menu tetap yg dihidangkan..menu2 lain??hmm rasenye takde kot
sbb aku mintak menu die ckp menu kite ni jek kakk..huhu...

saje nak tepek decoration susunan topi koboi dorg nih..

burkk..alhamdulilah..selesaiii sudahh...

last but not least..utk tatapan kgkwn sume..
deretan ayam yg sedang dipanggang..:D

Sekian..selamat menerjah!!

Yours Truly ;P