Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Wednesday, April 30, 2014

Wordless Wednesday :: 30042014

Assalamualaikum..
WW : 30042014


Ini satu permulaan..

Hanya Tun saja yg sanggup membela orang melayu islam... Apa yang diutarakan pasti memihak kepada melayu islam, Tun tidak akan menyusahkan kita malah sanggup mengerah idea pemikiran utk menaikkan melayu. Bukan demi kepentingan diri sendiri macam menteri menteri yg lain ... 
Terima kasih Tun...
We love u TUN M..

ni dah bukan WW dah ni..huhu..

Sedarlah wahai Malaysia (Melayu, Cina, India)..


Yours Truly ;P

Monday, April 28, 2014

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

As-Salam

sape free jom join mini GA..mane tau rezeki anda menang..


[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)

saya dah join...best of luck to all of u..
xoxo,

Yours Truly ;P

Morning monday

Assalamualaikum..

Selamat pagi isnin..

Semoga hari ini adalah hari yang baik baik untuk kita semua..in sya allahhh...

Sila percaya aku tgh updet blog sambil mengharungi jem di pagi hari isnin..
Betapa jemnya kat kawasan umah aku ni..tp aku redoo... Tak fun la kalau tak jem kann??? Pfftttt...

Bila nak cuti skolah ni weiiii...

Saturday, April 26, 2014

Shorttrip perak - penang : menuju kg bekor, manong perak

Assalamualaikum..

Dah selesai isi perut kat kuale, kami trus ke misi utama, melawat mak sedara di rumah adiknya di kg bekor, manong perak..

Alhamdulilah misi tercapai.. Masa sampai, mak sedara baru lepas makan ubat dan beliau tidur..mmg tak sedar langsung kami datang..

Tuan rumah pulak dah sedia masak utk lunch..perut kenyang lagi tp memandangkan lauk masakan kampung terhidang,  perut kenyang pon tetibe jadi lapar balik..hahaha..

Orang paling seronok adalah mak.. Dapat balik kampung halaman sendiri dan jumpe adik n adik ipar yang sakit..

Sedang melalui jambatan perak

Ni la pakcik aku, paknan dok kt butterwoth..
Bergamba ngan abah

Kakak dan adik..

Sebelum menjamu selera mari kite posing dulu..
Anak anak kesayangan abah..sangattttt..hehehe..


Kami bersama paknan..
Ciknani ada dalam umah..
Nak up gamba, keadaan tak mengizinkan..
Aurat orang pon kene jaga jugak kan?
So biarlah jd tatapan kami je..

Friday, April 25, 2014

Shorttrip perak - penang : jjcm @ kuala kangsar

Assalamualaikum...
Dah sampai pekan kuala, misi utama adalah untuk mengisi perut. Timing memang dah ngam lunch time.. Paling tak sabar anak tekak nak makan laksa kuala..fuhhh... Terbaikkk.. Aku memang gile laksa so letak la jenis ape laksa kompom aku telan..kekeke..
Mls nak banyak ckp, layan gamba jek la yee.. Sori kalau korang terliur tengok..

bukti dah sampai kuale kangsorr,perak
kegemaran : laksa kualee..

mee kicap untuk budak tp mak budak yang bedal..

pesemboq..ok ok la..

mee rebus..mmg terbaik..
\
abah pekena cendol
mak makan laksa kuale

tuan kecik seronok menikmati makanan..
tuan besar sibuk selpi..

adik n adik ipau


Wednesday, April 23, 2014

Shorttrip to perak - penang : ragam dalam kereta

Assalamualaikum..

19-20 /4/2014 - shorttrip ke perak - penang...

Tujuan utama adalah nak melawat mak sedara yang sakit di hosp penang. Dah siap book hotel kt penang..plan pon mengejut..hiba rasa dapat tau mak sedara yang agak rapat ngn kami jatuh sakit..tu yang plan trus..memasing free date tu trus la on..

Tapi, dapat updet info, mak sedara dah discharge dan nak duduk dirumah adiknya di kg bekor, manong, perak 2 hari sebelum date kami nak bertolak ke penang..

Tu plan bertukar pegi 2 negeri trus.. Perak n penang...huhuhuu..rancangan Allah adalah sebaik baiknya...

Memula kasi warming up gamba anak anak berantakan dalam kereta..barulah mencabar skit..hehehee.. Sabaaarrr tgk gelagat dorang..

Keadaan masih terkawal di awal pagi sabtu

Smpai rnr rawang my niece qisya nak dok  ngan kakak aireen..

Ragam 1

Ragam 2

Ragam 3

Ragam 4

Cuaca sangat cantek..

Masuk terowong..teruja sungguh anak anak

Akhirnya, ragam memasing dah mengantuk..kekeke..
Sorang isap jari, sorang dah landing ke bwh, sorang dh gentel bucu bantal..

Tuesday, April 22, 2014

Kek aiskerim baskinrobbins

Assalamualaikum..
Sambungan dari majlis bacaan yasin, bos teringin nak makan kek eskrem baskinrobins..bukan bos je, aku ni haa pon dah terlior bila bos cadangkan nak beli eskrem tu..rasa nak lompat sambil menari yess yess yesss...hehehe...tp dalam hati jek laa..dpn bos aku senyum simpul jek..kekeke..eksaited tu kasi simpan dulu..
Nak jadikan cerita lepas abis bacaan yasin, tanpa menunggu loceng latihan firedrill bunyi trus kami terjah kedai kek kt sebelah opis..siap bagitau kt control floor yg kitorg turun dulu..guna lif bukan tanggaa..hahaha..dasarrrr sangatt.
Lagi best siap melintas hormat depan abang bomba...kekekekeeee...demi kek eskrem baskinrobins..

tadaaaa...siap packing dahh..
#ootd bersama box kek baskinrobbins

tu diaaaa..menjejess tgk eksrem die tuh..

my bigbos sedaya upaya pnuh keringat nak potong kek tuh..
agak keras kek ni..
rasa?? memang superbb..terbaikkk..
harga pon terrrrbbaaikkk..

entry INI dapat makan eskrem sipi sipi jee..wish jugak nak mkn keknya

at lastt..
dapat merasa jugak kek eskrem baskinrobbins ni

syukurr sangatt..
nak beli lagi?? tak dapatt la kott..huhu...mahaiiii...

Bacaan yasin dan doa selamat

Assalamualaikum..
Kejadian jumaat lepas..
Unit aku berhasrat untuk buat majlis kecil bacaan yasin dan doa selamat..
Memasing dah niat lama so niat tu haruslah dikotakan jugak..
Kebetulan hari yang sama ada latihan firedrill kt opis..gasakk.trus mintak latihan tu buat lepas majlis kitorang..
Kang tak infom awal mau plak loceng bunyi, sume pakat turun, kami plak 1 unit dok baca yasinn... Tak ke pelik camtu kan?..
Kita merancang Allah yang menentukan..walau ada rintangan tp alhamdulilah majlis berjalan dengan jayanya.. Makan makan berlarutan sampai ke petang uols..senak perut...

stanby dah

barisan urus setia majlis kengkonon..
with boses..

Tn Hj meminpin bacaan untuk kami

antara juadah potluck..simple jek tapi kenyang btol..
ni juadah lepas lunch - nasi arab..


Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...




lurve,
mrspuex

Saturday, April 19, 2014

Firedrill di opis

Assalamualaikum..

Jumaat dahku sangatlah padat sepadat perut menerima makanan non stop dari pagi sampai ke petang..syukur rezeki Allah bagi..

Kasi layan dulu program firedrill kt opis aku.. Punyalah eksaited terlebih lebih, maka aku dan unitku merancang untuk turun terlebih awal sebelum loceng kecemasan dibunyikan..

Turun dengan lif ye bukan tangga..memasing sayang lelemak di badan..huhuuu...

Yang best tu siap pesan kt organizer kami turun dulu..apedehal, gua taiko..hahaha...sangatlahhhh...

Menuju ke assembly area

Rapatkan saf..kira kengkawan cukup ke idok

Tgk gelagat sekeliling..rileekk semua..

Mendengar taklimat dari incik bomba.
Banyak sgt kesalahan kecik tidak disengajakan..hahaha..

Sesambil tu wajib selpi..

Xtvt seterusnya bermain ngn tong itu..
Ada bidio aku sempat rekod..cara cara nak tutup api ngn tangan..
Hahaha..kagum giler memasing..
Bole tgk kt fb aku..korang pon nnti tanjat tanjat tak percaya jugak..jgn lupe like bidio..ewahhh..

(Tak reti nak msukkan bidio insta dlm blog thru hp..sape terer sile tunjuk ajarku sifuuu)

Wednesday, April 16, 2014

Wordless Wednesday :: 16042014

Assalamualaikum..

WW :: 16042014

bakal menuju ke negeri ini..
menghitung hari detik demi detik..
ada urusan penting di sana..





Yours Truly ;P

Tuesday, April 15, 2014

Im away for 2 days

Assalamualaikum..

Away 2 days for kursus pemantapan perkhidmatan..jauhhhh sangat tempatnya..'hotel risda residence shah alam'... Bajet dok hotel kengkonon..padahallll...

sebelah opis dik non..

Haihhh...

Is ok.. Janji boleh mencapai kpi 7 hari berkursus..

Nnti kite blogwalking yee..

Tentatif program..

Tiap tiap tahun kot aku ngadap kursus ni..tp mak suke jek..refreshment minda..

Sunday, April 13, 2014

Petang ahad kami

Assalamualaikum..

Melayan anak anak mandi kolam instant kat rumah saje memandangkan papa ada job kt bangi..

Ajk anak jiran sebelah umah untuk memeriahkan suasana while mama dorang perati dari pgar sebelah...

Enjoy. Paling enjoy si kenit airielqaid..
Penat nak memerhati. Asik kluar masuk kolam..takutt je terlentang budak ni..

Orang lain jimat air kite plak buang air..hahaa.. Tak tak, skit jek air tu..tumit dorang pon x lps..cukup syarat gitu..

Aksi 1

Aksi 2

Aksi 3

Aksi 4