Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Wednesday, September 6, 2017

Buku Keluarga Saya

Assalamualaikum/Hai, 

kisah malam tadi time buat homework.
tema : buku keluarga saya.


Image may contain: 2 people

Keluarga kami gembira sangat!
hahahaaa...
pegi cuti gembira la..
cerr mereput kat umah? macam2 perangai halilintar semua keluar termasuklah mama..hahahaha


Penceritaan berdasarkan gambar.
2 jam menunggu cerpen siap..fuhhh!!
Tulisan terlalu santai..tatabahasa kena asah lagi..

Overall, boleh dah jadi kids blogger ni..
Nnti mama createkan blog untuk kakak ye..

Belajar kukuhkan penulisan dengan berblogging.. 
Anyway, good job untuk anak berumur 9 tahun. 
Im ma proud mama!


#kidsbloggerwannabe

 -MrsPuex-

15 comments:

rubydotmy said...

Alahai comelnya! Hehehe. Ruby baru nak ajar adam ABC, dia pandai cakap tp tak tau huruf dan nombor. Maksudnya belum tahu membaca. Susah juga. Kena sabar banyak.

Hanif Idrus said...

hahahahaha....terbaik. Ikut mama ...jadi blogger
Datang dari Malaysia Lifestyle Blogger FB...

Maha Mahu said...

Baguslah dari kecil didik anak untuk pandai menulis karangan macam ni.. Nanti boleh jadi top blogger lak hehehehe..

Shafyqah Azry said...

comel je hahaha kecil kecil dah pandai bercerita

yaya_flanella said...

Alala sweetnya boleh buat kenangan karangan ni bila dia dah besar hehe boleh dah ni jadi kids blogger

Marshalizadotcom said...

Comelnya diary dia....betul simpan untuk kenangan dia bila besar nanti. Mesti suwitttt

Rafzan Tomomi said...

comelnya kisah keluarga saya. dah boleh bercerita melalui tulisan dah okay ni. Keep it up kakak !

Hanny Abdullah said...

Good Job!! Mula2 dulu akk punya karangan gi lah..:D. Bagus diasah bakat dia dari skrg..mana tau nanti lbh hebat dr mama dia.
Aeysha pun akk buatkan blog dia gak. Mula2 rajin le..lps di suruh baru nak buat, now terperap je dah,,hehehe

HeNRieTTa JoSe said...

teringat zaman skulah dulu....

Nik Ainaa said...

Waah bagusnya kecik2 dah pandai dah buat cite. Ni kena asah lagi ni mna tau lepasni kd best writer

Hasif Hamsyari said...

Wah.. Bagusnya kak! Sejak kecil boleh diajak bercerita dan berkongsi pengalaman. Bukan setakat blogger, penulis buku pun insyaAllah boleh jadi suatu hari nanti!

Maria Firdz said...

Terbaik... Hebat zaman sekarang.. Darjah 3 dah kena buat ala folio...

Sunshine Kelly said...

Wow! that's a great project for the student. They learn to be more expressive and creative to write their journal.

atiehilmi dot com said...

aloololo.. comel tau si kakak ni.. hee~ acik pun terimbas sama karangan bertajuk "keluarga saya"

idzwa kamaruddin said...

Wow hebat kakak Qaireen ;)