Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, March 14, 2019

Staycation 2H1M di Hotel Lexis Port Dickson.

Assalamualaikum/Hai,

30.12.2018-31.12.2018.
last year punye cerita.
yeee.. aku kan duta cuti cuti port dickson..
asal cuti je pegi PD.
asal pegi PD je muka aku..
apo nak di kato..

dah rezeki. tu banyak lagi list hotel PD yang belum aku terjah. kalau boleh semua ceruk hotel kat PD aku nak terjah.. mampuuuuu??? tunggu naa.. kot kot entry ni boleh lepas aku dapat sponsership ke kan.. kekekekeee..

Cuti sekolah tahun lepas aku bawak anak-anak check in 2 hari 1 malam kat Lexis Port Dickson. jangan silap ya.. Lexis bukan Grand Lexis. bezanya, Lexis x de pool besar dlm bilik yang ko boleh mandi terjun kolam pagi ptg siang malam macam Grand Lexis.. tunggulah yang ni nanti klo ade rezeki aku nak try jugak.. boleh swim swim dengan ahli keluarga tanpa konsep patuh syariah..boleh open sana sini..eyh!!

ekceli staycation kali ni untuk 3 family termasuk family kecik aku.alhamdulillah rezeki kita kongsi sama-sama. konon-konon year end trip with buddies. gituuuu..

konsep lepak santai sambil menikmati keempukan tilam, kesegaran tiupan angin bayu laut sambil melayan anak-anak. mood aku, klo lepak hotel memang aku akan layan lepak je dlm billik.. malas nak keluar buat sighseing ke apebende tahh.. kalau boleh nak makan order tup tup sampai depan bilik.. kemain kooo kan.. hahahaha..

keluar cuma cari makan je lah nye ponn..
sooo marilah layan gambar kami berphoto gedik bersama-sama..

Day 1 : 30/12/2018.

Check in jam 4 petang. bilik lambat siap.
lepak bilik snap foto bebanyak sebelum anak-anak terjun jakuzi dlm bilik.

gambar katil. wajib.

jakuzi sebelum dilunyaikan oleh anak-anak.gasak!



cap ibu dan anak.


happy face!

family potrait.
snap awal-awal sebelum memasing bawak hal memasing..gituuuuu.. 
sebenarnya dorang ni tak sabar nak mandi jakuzi.

cekodok mama in action.
dia tak dibenarkan mandi so duduk diam diam atas katil.
masa ni dia x pandai bergolek lagi.. sekarang? jangan cakap. sekejap je dah ke timur.. lepas tu ke barat..

view petang dari level 10.
bawah tu water chalet. kami lepak tower building je. saje nak capture sunset moment dari paras tinggi..gituuu..
 
 
  

3 family.
while waiting for sunset, kita wefiee dulu.
thanks korang sudi lepak santai dengan kami.

next trip, tunggu kirin (baju merah) abis pantang dulu ok??

semua dah balik bilik memasing, mama papa lepak santai lagi kat luar.
saje deting kejap.

view waktu malam.



end of day 1.
selamat malam.

 Day 2 : 31/12/2018

view di waktu pagi.
no brekfast provided.
kita buat brekfast sendiri je dalam bilik memasing.

lepas tu,
kita jalan jalan cari pasal waktu pagi di area water chalet. nyamannzzzzz..




mama and the kids.

sambung jenjalan dengan cik qiss - buddy till jannah mama..
hehehe.. layannsss.. 




belakang tu tower tempat kami menginap. 

    
 
   
singgah playground.acah acah main..

pool view.
anak anak tak boleh mandi sbb takde swimming suit..
sedih?? eyh taklah..dorang lebih rela berkubang dalam jakuzi ..lagi heaven katenye..

dah bangun, kita bagi kenyang dulu ok adik baby..
konsep dia, lapa - bising. kenyang-senyap..hehehe

dah mangiiiii..

test drive kat track yang disediakan utk guest. kena bayar ok!



kids in action..

 

nah video aku edit cincai cincai..hahaha..




Sekian.
percutian short and sweet.
kalau dapat stay 3hari 2 malam lagi heaven kot..
doakan ada rezeki lagi untuk anak anak aku..


 -MrsPuex-

2 comments:

Suria Amanda said...

PD pun PD laaaa...akak pun sama gak...balik2 PD..takde la tempat lain..

Norlaili A Wahab said...

PD best. makan pun best. budak-budak kalau dapat pool apa lagi. jakuzi pun orait :)