Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Friday, June 6, 2014

Shorttrip ke Bukit Gambang Resort City :: Day 1

Assalamualaikum..

Seperti yang dijanjikan..

Dengan rasminya shorttrip ni ku namakan sebagai  My Besday Gateway to Bukit Gambang Resort City (BGRC).. pegi 3-4 mei 2014 ..my besday on 6/5/2014 soo sokatilah aku nak bg aku punye besday gateway..kah kah kahhh...

Ok, lets get startedd uolss..ewaahhhh...

Day 1(3 Mei 2014) :

Bertolak dari shah alam dalam jam 8 pagi..sampai sana dalam jam 11 pagi..
Cari makan tengah hari dulu kat pekan gambang then baru masuk ke pintu gerbang Bukit Gambang Resort City..
Alhamdulillah bilik ada yang dah ready awal, maka kami dapat chek in awal seawal jam 1.30 petang..ngam ngam time solat zohor..

tu diaaa.. dah up awal awal kt SINI utk teaser katenye..kihkihkihh..

tempat penginapan kami, carribean bay suite- mostly apartment style
ada lagi 1, arabian bay suite -mostly bilik bilik style..
jarak 2-2 tempat ni dekat jek..sebelah sebelah tp kalau ko dok carribean jgn la ko ngada nak park kt arabian sana..semputt jugak laa ko nak berjalan..hahaha..

aku amek apartment 2 bilik sebab bawak mak metua skali..

Bilik 1 - bilik aku

toilet 1..
toilet 2-2 adalah sama..cuma toilet 2 kecik sikit dari toilet 1
ada heater kt dalam dedua toilet..
Bilik 2 - bilik mak metua

ruang tamu..

tuan kecik sedang mengQC telepon..haihh..geramm sebab keje die asik lah HANOO HANOO (hello hello) pastu dihempasnye..sib baiklah tak rosak..hadoiii...

ruang dapur..
beranda..


stok yang dibekalkan untuk kami




Aktiviti hari pertama  : Bukit Gambang Water Park


Mandi kolam lepas asar sebab lepas zohor sume dok membungkang..
eyh bukan sume, papa n nenek jek tido, aku membuntangkan bijik mata melayan anak2 tgh eksaited dlm umah..tuan kecik la sibuk godek mcm2..tivi bagak tu pon boleh dibuat main..


bukti dah sampai..

Gamba tak banyak sebab tuan tanah pon dok mandi skali..
rugi wooo dah baya skali ko dok tepi je..kekekeee..
mandi kat sini jek sebab tuan kecik tak mencapai piawaian keselamatan..
jadiklaahh..
papa n kids..
selpi laki binik..
gerak balik bila wisel penutupan tempat ditiup..hahahaha...
masa ni la toilet penuh gilersss...
anak anak aku salin kat luar jek..senang..
mama n papa jek salin kt dalam..giler ko nak salin kt luar..
orang dewasa yang buang tebiat jek salin kt luar..hahaha..
hajat nak photogedik kt sini tak kesampaian sebab the kids tak bg kerjasama langsung..
tengok la tuh..memasing punye style..penat mak ko terjerit2 suruh susun barisan..
derang buat deqq jekk.. stress..

penat pon ye jugak..
takpe mama maapkan..

nah bidio dari instagram aku..
sume dok menunggu ikan pirana muntahkan air ..
funn jugaklaa..






xtvt malam?
cari dinner kat depan pintu gerbang then singgah pasar malam paling pendek di donia..hahaha..
beli jajan skit utk lepak santai dpn tivi..
tak sempat nak jenjalan memalam..memasing keletihan main air kaw kaw punye..kikiikiki..
plus simpan tenaga untuk xtvt esoknya..

sekian...

Next, Day 2 yang sangat FUN..seriyess..


Yours Truly ;P

2 comments:

idzwa kamaruddin said...

fuhh fuhhh tak sabar dah ni!

Ismi Ana said...

Bestnye bercuti bsama keluarga. Huhu.