Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, October 9, 2017

Aireen masuk acara lumba lari

Assalamualaikum/Hai, 


Sebagai mak, rasa teruja tau bila anak terpilih menyertai apa-apa acara di sekolah.
untuk tahun 3, sebenarnya hanya masuk acara sukaneka je. aireen pon terpilih gak masuk acara apetah.. dan menang jugak acara tu..

so untuk kejohanan sukan tahunan sekolah dia, hanya tahun 4 & 5 je yang join tapi memandangkan penyertaan tak menggalakkan maka sekolah buka juga untuk tahun 3. nama aireen pon masuk untuk acara 4x80 meter perempuan tahun 3. ok anak, silakan masuk. actually dia memang suka aktiviti sukan. awal tahun haritu dia masuk maraton, dapat no 15 dari berpuluh2 tahun 3 yang join. 
bakat terpendam rupanya dia ni.

muka eksaited naik bas sekolah ke stadium uitm shah alam.
syarat ketat sekolah, semua murid yang bertanding wajib naik bas sekolah. ibu bapa yang nak join, sila folo belakang bas saje..hahaha.. sooo mama jadi mamarazi on that day.
papa takde, adik duduk dgn atok opah kat umah. hajat nak bawak semua tp memandangkan atok opah tak larat nak bertangga2 kat stadium nun , duduk rumah je jawapan nya.. plus anak2 adik, qisya n qaira pon ade jugak tido rumah..soo tak terasa la si adik tu kena tinggal..hahaha.. 

barisan hadiah untuk bakal pemenang.


early in the morning. kasi bau track dulu..
aireen and her friends!

mak duduk mengadap padang. panas lit litt uols!matahari memancorrr ataih kepala.

tepat jam 9 pagi, acara pembukaan start.
ade perbarisan, ikrar, perasmian.
teringat plak memori masa sekolah dulu..lamaaa jugaklah tak jejak stadium tgk aktiviti macam ni..


perbarisan dari rumah beta - kuning.

rumah gamma - biru
rumah alfa - hijau .

rumah sigma - merah

acara senamrobik diketuai oleh kakak-kakak dari uitm.. not bad! mak rasa nak join sama tapi mak segan..hahahaa..

kebetulan hari yang sama mama ade event lain area shah alam jugak.terpaksa cabut lari kejap penuhi undangan sebab dah rsvp awal. sukan aireen ni pon dapat tau kena pegi last mnit.. so terpaksalah mama jadi biskut.. kejap ade, kejap hilang. kol 1030 terpaksa lari keluar. malangnya, time hilang tu time anak nak berlari.. sedih x dapat snap gambar / video dia lari tapi nak buat cemana, mak redhoo.. 

bila sampai semula, cari anak tak jumpa. ah sudah!
melilau ok biji mata tengok sekitar kawasan.
rupa-rupanya..

nahhhh mamaa!!
kakak menang GOLD acara 4x80 meter perempuan tahun 3
patutlah cari xde, rupanya pegi beratur nak amek medal.. aduhaii.. terlepas jugak moment itu..sobbbbbb!!


Anyway, tahniah kakak!
mama proud of u!
ada bakat terpendam dalam sukan.
keep it up. mama support dengan sepenuh hati.

boleh la kita register acara lari lari ni kan???
fuhhh.. fuhhhh!!



budak hitam legam kena sunburn terok!
geng mekap mama dah besar. huwaaaaaa...
lepas ni jadi geng masak mama pulak okeh!
kita laga laga punggong masak masak kat dapur comel kita okeh!


 -MrsPuex-