Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, September 12, 2019

Aidiel Qaiz Journey : 1 tahun 2 bulan baru dapat kaki.

Assalamualaikum/Hai,

hai hai haiii..
bersiaran lagi kita harini setelah terstop kejap sejak last post tu cerita pasal syampu..
kekekeeee..

harini saja nak borak.
nak cerita pasal anak anak je.
terutama sekali adik baby.
adik baby dah dapat kaki.
1 tahun 2 bulan officially.
makin lasak.
makin buas.

history anak anak mula bertateh :

kakak aireen : 9 bulan - lajuuuu dia ni tapi gigi dia selowww nau nak tumbuh..
abang qaid : 1 tahun 2 bulan lebih lebih sikit.
adik baby qaiz : 1 tahun 2 bulan lebih jugak. kompom geng dengan abang ni. patutlah ngam semacam je dorang berdua ni.

risau gak perkembangan dia semua lewat dari adik beradik yang lain dan kawan-kawan rakan sebaya dia. persaingan hebat dia ni..hahahaha..
tapi takpe as long dia sihat walafiat dah bersyukur dah.


bila dapat kaki.
nak berjalan sesaje.
mama baru nak duduk, dia tarik tangan nak ajak jalan pusing satu umah sampai ke dapur bilik semua.
nasib baiklah umah kita ni tak berapa besar tak berapa kecik dik.

tragedi mula mula nak dapat kaki.
kompom la tersembam depan belakang.
bibir bengkak jela la setakat ni.
kepala benjol so far takde lagi.
tapi tulah.
kepala dengan lantai tu bagai aur dengan tebing.
amboi mak kau siap bagi perumpamaan.hahahaa..
risauu tau asiklah tersembam..

but practice makes perfect.
sejenis gigih nak mencuba.

link video :
https://www.facebook.com/znooraini/videos/10157382124699788/

lagi satu,
port faveret dia area tivi.


Image may contain: 1 person, standing, screen and indoor


rajin nauuu berposing sebelah tivi.
mama syak dia nak mama tengok dia instead off tgk tivi.
sabarr jela..

rajin jugak tolong mama nak buang pempers kotor dia ke tong sampah dapur.
jalan terkedek kedek tu alahaii comell sangat.

dikk..
kenape cepat sangat besar dik.
dah berjalan dah awak tu dik oii..

eh awak belum cucuk satu tahun.....
jommm selak kalender kita jumpa doktor koshy jommmm..

in the mean time,
nahh layan beberapa keping gambar cekodok mama kesayangan semuaorang ni.



 Image may contain: 1 person, indoor




p/s : kualiti gambar tak berapa best sebab mama sedut dari fb je.. malaasssss betul mama nak sedut kt hp..hmmmm hmmm hmmmm.. asal adooo je la yee..heheheh

 -MrsPuex-

Tuesday, August 27, 2019

Nak Rambut Bebas Kelemumur, Amalkan 3 Cara Mudah ini!

Assalamualaikum/Hai,

Masalah rambut Kelemumur ni dah sinonim dengan semua orang.

Bila rambut terabai, mulalah Kelemumur datang. Lepas tu berturut pulak dengan gatalnya. Lelama terus gugur rambut sikit demi sikit.

Terus jadi stress walaupun aku seorang wanita bertudung.

Rambut tu ASET utama wanita kot.
Tak Kira la kita ni bertudung atau tidak.
ASET tetap kena jaga.

Aku wanita bertudung.
So Nak Rambut agar sentiasa bersinar Dan rapi, jaga kena lebih sikit.

Anak dara pon bertudung.
Dan mengalami masalah yang Sama jugak.
Kelemumur Dan kegatalan kulit kepala.
Kesian tengok.

Sekarang dah jumpa produk yang sesuai untuk kami anak beranak.

Produk penjagaan rambut dari Safi Shayla.
Safi Shayla anti Kelemumur pilihan utama.

Wangi dan dapat menyelesaikan masalah Kelemumur kami.

Hanya 3 Cara Mudah.

1. Syampu Anti Kelemumur.


2. Perapi Rambut Anti Kelemumur.


3. Minyak Rambut Anti Kelemumur.


Selesai masalah Kelemumur.
Jangan culas kalau Nak result terbaik.
Berbahagialah kami hendaknyaa.

Next,

Nak bagi Tau beli mana-mana  produk SAFI Shayla berharga RM35 di hypermarket yang berdekatan maka seketul beg comel ini dah boleh dapat secara percuma. Limited Edition tauu..


Cepat sebelum habis.
Terhad.





Finally.
Jenuh Nak kumpul koleksi We Are Bears ni.
Beli satu Berebut.
Beli 4 dengan mak kau sekali tersenyum girang. Hahahaha.

Jangan mintak Kat aku plak.
Aku tamak.
Kah Kah kahhhh..

Mom-kids bonding boleh ootd dengan beg ni nanti.
Kompom comel macam bear. 😝😝😝

#safishayla #SAFIMalaysia #SAFIShaylaWBB #safiblogger  #haircare #webarebears #WBB  #rm #rushmedia #limitededition #mrspuexdotblogspotdotcom

 -MrsPuex-

Monday, August 12, 2019

Happy Eleven Years Old my Princess Aireen

Assalamualaikum/Hai,

11082008-11082019.
Birthday shoutoutπŸŽ‰πŸŽ‚

Happy Birthday to my princess Nur Aireen Qaisara. The one and only geng mama. The one and only kakak to adik adik.


U are too special.
You made me a mom.
You made us a parents.
It wasn't all butterflies and roses at first.
how lucky I am to have experienced something so great, something so great that I never even knew I wanted.
I am humbled to be your mama, and I’ve prayed for you and over you every day since the day you were born.

Selamat darjah 5 kakak.
Date cantek sebab jatuh pada 10 Zulhijjah 1440 bersamaan Hari Raya Aidiladha.
Moga jadi anak yang solehah.

9 Zulhijjah. Sehari sebelum besday kakak.
Hari untuk berdoa.
mama panjatkan doa yang baik baik untuk anak anak mama.
We love u..

#aireenqaisara
#elevenyearsold
#myfirstborn
#birthdaygirl
#happybirthday

 -MrsPuex-

Wednesday, August 7, 2019

FROM ZERO TO HERO SWIMMER DI SWIMRUSH SWIMMING ACADEMY

Assalamualaikum/Hai,

Ramai orang di negara kita yang tidak tahu berenang. Ramai juga yang takut dan cemas apabila kepala secara tidak sengaja berada di dalam air ketika mandi di sungai, laut mahupun kolam renang.

Tujuan utama belajar berenang tentu saja untuk mengelakkan lemas ketika berada dalam air. Bagi yang tidak pandai berenang juga boleh mendapat manfaat jika bersenam dalam air. Ia aktiviti yang menenangkan sebenarnya. Berenang atau sebarang bentuk senaman dalam air sebenarnya memenatkan, tetapi ia juga menenangkan fikiran dan menyeronokkan walaupun kita perlu mengerah otot bekerja lebih kuat untuk bergerak dalam air. 

Berenang adalah satu senaman yang ada manfaat tersendiri. Tidak seperti senaman areobik lain, berenang adalah satu-satunya senaman yang tidak memberi impak kasar kepada sistem tulang kita. Apabila berada dalam air,  badan kita secara automatik menjadi ringan (kerana daya apungan air). Jika berendam separa pinggang, badan menjadi 50 peratus ringan. Pergerakan di dalam air menjadi senaman yang baik khususnya untuk mereka yang mengalami masalah sendi dan otot termasuklah pesakit artritis. Jika air kolam renang sedikit hangat, ia lebih baik kerana kehangatan air itu akan meredakan ketegangan sendi.

Banyak sebernarnya kebaikan kalau kita rajin berenang. Kalau minat je tapi tak tau berenang pon susah jugakkan. Jom la kita cari mana-mana agensi yang boleh ajar kita cara berenang dengan betul. Paling penting mesti sesuai dengan muslimah memandangkan aku ni berat sikit tentang aurat.


SWIMRUSH menyediakan perkhidmatan yang korang cari. belajar berenang sampai pandai. Antara perkhidmatan yang disediakan adalah :
 PERNIAGAAN PADA WEEKEND? TIADA MASALAH
Swimrush menyediakan Kelas Kolam & Kelas Renang Kanak-Kanak (muslimah) pada hujung minggu selepas waktu bekerja kerana mereka faham, hujung minggu adalah masa keluarga

BERMULA DARI USIA MUDA
Kanak-kanak boleh menyertai bermula dari seawal usia 5 tahun.

TIDAK SAHAJA BELAJAR TEKNIK DASAR
Sukatan pelajaran Swimrush di samping mengajar teknik renang asas juga memberi penekanan kepada program keyakinan air dan kemahiran hidup kelangsungan hidup

INGIN BELAJAR SECARA PERIBADI.
Tiada masalah, Swimrush mempunyai kelas persendirian - HOME TO HOME BASIS di mana Jurulatih datang ke rumah anda untuk mengajar! pendapatan bayaran pengangkutan

TAK TAHU MACAM MANA NAK MENYELAM DALAM AIR?
PERCUMA untuk belajar menyelam (menyelam) dalam 1.2-1.8metera air
✔ sesuai untuk mereka yang berminat nak belajar perjalanan menyelam / suka

Swimrush mempunyai 4 cawangan:

⚜ Batu Caves: Kompleks Renang Seri Siantan
- Kanak-kanak yang disediakan, Kelas Renang Wanita dan Lelaki
⚜ Bangsar: Jalan Turi Bukit Bandaraya
- Kolam Renang Persendirian - Kelas Kolam Kanak-kanak
⚜ Cheras: Komples Sukan Desa Tasik
- boleh didapati untuk Kelas Renang Wanita dan Kanak-kanak
⚜ Shah Alam Seksyen 14
- Kolam Renang Persendirian; hanya Kelas Renang Wanita




KEPAKARAN SWIMRUSH :

✔ Pengajar wanita akan mengajar dalam Kelas Wanita
✔EMPHASIS PADA ANTI-DROWN - Jurulatih adalah bekas Penyelamat sehingga dapat menjalankan Teknik Survival Air dan meningkatkan Keyakinan Air
✔ Teknik Asas: Breastroke, Freestyle, Backstroke, Butterfly
✔ Unik: Memberi Eksklusif untuk Kelas Renang Lelaki - hanya di Cawangan Batu Caves
✔ Pengalaman mengajar pelajar airphobik
✔ Menyediakan CLASS REPLACEMENT
✔ Kolam Renang PERCUMA
✔ Beralih dari ZERO ke Swimmer HERO

untuk maklumat lanjut boleh hubungi : +60 13-365 4711 (Aisyah)

 -MrsPuex-

Tuesday, August 6, 2019

EVERSOFT MICELLAR CLEANSING WATER 100 % ESTRAK TUMBUHAN ORGANIK

Assalamualaikum/Hai,

Kosmetik merupakan salah satu lemen daya tarikan seorang wanita. solekan seperti pembayang mata, celak, maskara dan barangan kosmetik lain menyerlahkan kecantikan pada mata serta menaikkan seri pada wajah. oleh kerana bahan kosmetik mengandungi bahan kimia dan pewarna, adalah penting untuk memastikan solekan dibersihkan secara menyeluruh tanpa mengganggu lapisan pelindung kulit yang boleh mengakibatkan kulit kering.



sebagai jenama yang dipercayai lebih 20 tahun, EVERSOFT memang terkenal dengan pembersih wajah yang diformulasi dengan 100% estrak tumbuhan organik dan menggunakan teknologi jepun. EVERSOFT kini memperkenalkan pembersih solekan berasaskan air yang tidak melekit. Ia menggabungkan beberapa langkah pemeliharaan kulit iaitu menanggalkan solekan, membersih, menyegar serta melembapkan kulit dengan hanya 1 botol dalam 1 langkah dengan mudah.

Diperbuat daripada 100% estrak tumbuhan organik dan tanpa kandungan kimia berbahaya, EVERSOFT Micellar Cleansing Water boleh menanggalkan semua jenis solekan, krim pelindung matahari, lebihan minyak dan kotoran kulit tanpa menggosok. Ia mampu mencapai kotoran yang tersumbat pada liang-liang pori sambil membersih dan melembap dengan estrak tumbuhan organik tanpa perlu dibilas. bahan-Bahan semulajadi yang lembut dan ternyata semulajadi ini dapat menyegarkan kulit wajah, kekal hidrasi dan tidak memedihkan mata. Memandang hidrasi merupakan sebahagian penting dalam proses penjagaan kulit, Bio-Hyaluronic Acid yang terkandung di dalam EVERSOFT MICELLAR CLEANSING WATER ini bebas daripada paraben, SLES/SLS, propylene, glycol,phthalates, wangian,alkohol, minuak minreal dan pewarna menjadikan pembersih ini sesuai untuk semua jenis kulit.

3 VARIASI RANGKAIAN EVERSOFT MICELLAR CLEANSING WATER.

Eversoft Avocado Micellar Cleansing Water - Untuk Kulit Normal.


Kalau korang jenis kulit normal yang tak terlalu berminyak, korang boleh pilih apa saja variasi air micellar yang korang suka. EVERSOFT AVOCADO MICELLAR CLEANSING WATER dapat menyuburkan serta meremajakan wajah kerana ia dapat menghilangkan sisa solekan dengan mudah, menjadikan kulit lembut dan kekal hidrat. Estrak avocado yang diperkaya dengan antioksida Vitamin E berfungsi untuk melawan radikal bebas, pencemaran serta mengandungi ciri ciri anti-penuaan yang membantu meremajakan kulit wajah.

Eversoft Tomato Micellar Cleansing Water - Untuk Kulit Kering.


Kalau korang sejenis kulit kering, boleh try yang ini. Estrak tomato organik dapat mengekalkan lembapan kulit serta membantu mencerahkan kulit menjadikan kulit lebih sihat dan berseri. 100% bahan organik yang terkandung berupaya membantu melambatkan proses penuaan serta membekalkan kulit wajah yang dengan perlindungan sinaran matahari semulajadi.

Eversoft Grapefruit Micellar Cleansing Water - Untuk Kulit Berminyak dan Jerawat.

 Kalau korang mempunyai kulit yang berminyak atau berjerawat, korang boleh try yang ini. manfaat ekstrak limau gedang yang terkandung dalam Eversoft Grapefruit Micellar Cleansing Water untuk mengurangkan minyak yang berlebihan, serta menghalang jerawat daripada terus tumbuh.



Rangkaian Eversoft Micellar Cleansing Water yang baharu ini amat berpatutan serta dapat memberikan hasil yang menakjubkan. ia boleh didapati pada harga RM25.90 (Semenanjung) dan RM27.20 (Sabah/Sarawak) dalam botol bersaiz 300ml di semua pasaraya besar, pasar hyper dan farmasi seluruh negara. *harga termasuk 6% SST.


 -MrsPuex-

Saturday, July 27, 2019

Airiel Qaid Turns 7!

Assalamualaikum/Hai,

26072012-26072019
Muhammad Airiel Qaid dah 7 tahun!
macam sekejap je masa berlalu kan?

Image may contain: 2 people, including Nooraini Zubir, people smiling, selfie, glasses and close-up

Still rasa dia baby walaupun dia dah ade adik sorang.
mama tak minta banyak, mama doakan semoga anak mama sentiasa berada dibawah lindunganNya.
dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik dan sentiasa taat kepada orang tua.


Surprise besday kat sekolah.

kebetulan kat sekolah dia ada yang sama birthday.
zara pon lahir hari yang sama.
jiran depan umah.
satu sekolah. satu kelas.
bincang dengan mama zara nak buat besday utk anak-anak.
bila onz, memasing prepare memasing punya part.

Alhamdulillah everything went well.
hari jumaat rehat panjang sikit.
mintak izin dekat cikgu, pinjam 10 minit waktu kelas untuk happykan kawan-kawan qaid dan zara.
order kek online, siapkan goodies bag. untuk 42 orang kawan dorang.
bab kek ni ada masalah teknikal sikit. yang ni aku story kat entry lain khas punya..
hahaha..

oklah malas nak cite lebih, korang tengok gambar macam biasa je la..
nak kejar masa tapi nak updet jugak blog semata untuk 26/7/2019.


goodies preparation.

Simple je.
Bekas lunch.
Air kotak
Mihun goreng.
Tampal stiker Kat ats tu
Stiker order dari stickers for party. Ig @stickersforparty.




Moment Kat sekolah.


Bila dua mak bergabung.
Meletop top top la..
Nak tercabut tangan masing masing heret beg goodies berat Nak mateyyy.. Hahaha..
Nasib baik tengah jalan, anak anak bawak geng tolong mama memasing.. Good job kids!

Semua happy dapat 2 gift.
Makan 2 kek.

Serius happening.
Seronokkk tgk gelagat memasing.

Jom layan moment moment Sambutan besday Airiel Qa'id + Zara Kat sekolah time rehat.

As per requested Nak Sambut besday dengan kawan.









Syukur semua dipermudahkan.
Cikgu pon bagi kerjasama.

Anak anak happy, mak lagii happy.

Doa mama :
Moga membesar dengan sihat, cemerlang dunia akhirat Dan taat kepada orang Tua.

We love u!



 -MrsPuex-

Saturday, July 20, 2019

rutin setiap hari minggu : restok barang basah dan segar di segifresh market

Assalamualaikum/Hai,

Rutin setiap kali hari minggu memang akan restok semua barang dapur dari bahan-bahan basah sampailah ke bahan-bahan kering. Kebiasaannya bahan basah la yang akan habis dulu sebab aku hanya akan restok untuk seminggu saja memandangkan kapasiti peti ais yang tidak mengizinkan untuk aku restok sebulan punya stok. Aku cerewet sikit kalau memilih tempat nak shopping barang dapur terutamanya bahan-bahan dapur yang basah dan mentah. Syarat utama semestinya kena SEGAR dan tempat kena BERSIH. Paling penting kena DEKAT dengan tempat tinggal.

Kat mana lagi kalau bukan di SegiFresh Market. Aku pilih cawangan Subang sebab paling dekat dengan rumah. Bertepatan dengan konsep pilih FRESH pilih SEGI! Kita boleh dapat barang segar dengan harga borong. Kalau kena gaya, promosi untuk barangan terpilih  akan diadakan khas untuk pelanggan.Penjmatan berganda. saya suka! 

Bahan Mentah/ Basah.


Apa yang best kat segi fresh market ni, semua barang basah di susun setempat. luas dan bersih. Semua ni memudahkan kita nak pilih barang keperluan. Maklumlah masa itu emas. kalau boleh semua nak buat cepat-cepat. 





gembira tengok sotong sebesar peha kaauu..hahah..






rezeki.
masa datang hari tu, ikan siakap tengah promosi. Rm7.90 seekor. ulang, seekor ya.. terus amek 3 ekor.. dalam kepala dah ingat nak buat siakap stim, siakap tiga rasa, siakap masak asam pedas..wallaaaaa!!

Sayur-sayuran.

Untuk seksyen sayuran ni, aku wanita paling teruja sebab harga dia WIN.. murah murah uols!
Rasa semua nak grab.  













pening nak amek telur gred yang mana sebab semuanya harga borong..

sempatlah membawang dengan makcik depan tu. membawanglah sebab harga dia tuuuu..hahhahaha..


laici dengan anggur murah. soo ape lagi.. rembat la seplastik penuh..
tak rugi beli sebab manis...

So korang, kalau tak tau nak shopping bahan basah kat mana, jom lah ke Segi Fresh Market berdekatan korang. Jangan risau.. Segi Fresh Market dah ada 32 Cawangan! Tempat semakin cantik, tersusun rapi dan paling penting bersih dan segar bugar dari ladang.

my happy face!

Untuk maklumat lanjut berkaitan Segi Fresh Market, korang boleh layari :

website : www.segifresh.com
Facebook : www.facebook.com/segifresh
Instagram : https://www.instagram.com/segifreshmarket/

untuk pembelian secara online sila layari : http://segifresh2u.com