APTOS THREADS IS THE BEST TIGHTING THREAD AT DR ALICE TOTAL WELLNESS SPECIALIST AND AGELESS MEDISPA

Assalamualaikum/Hai,

Kecantikan ini subjektif.
Nak cantik pulak adalah alternatif.
Alternatif untuk kita mencari bagaimana kecantikan yang kita nak.

Soooo..
kali ni aku nak cerita sikit tentang kecantikan dalam blog aku.
jarangg jarangg ianya berlaku ye..
hehehehe..


Haritu aku berkesempatan untuk melawat salah satu pusat kecantikan terkemuka di Bangsar iaitu di Dr. Alice Ageless Medispa. Macam-macam rawatan kecantikan yang ditawarkan oleh Dr Alice Total Wellnes ni. Rawatan bermula dari hujung rambut sampailah ke hujung kaki. korang pilih je part mana yang korang rasa nak upgrade tu..




RAWATAN 'SHINE BRIGHT' - INOVATIF BARU DAN EKSLUSIF PROSEDUR DENGAN HARGA MAMPU MILIK!

kali ni kami diberi keterangan berkaitan rawatan-rawatan dalam program Shine and Bright oleh Dr Alice. Antaranya adalah :

1. Dr Alice Gold Laser
2. Dr Alice Facial Rejuvenation Method (Profhilo)
3. Dr Alice Shine Bright Program
4. Dr Alice Thread lift using Aptos Threads

Dalam keempat-empat method tu, aku berpeluang untuk melihat secara in-details atau lebih eksklusif rawatan dari Aptos Threads Dr Alice sendiri kepada salah seorang pesakit yang bertuah. 

APTOS THREADS LIFT USING APTOS METHOD.

PENGENALAN KEPADA KAEDAH RAWATAN APTOS 

Benang dan kaedahnya telah dicipta pada tahun 1996 oleh pakar bedah plastik georgia Dr. Marlen Sulamanidze dan telah bangunkan oleh dr george dan dr konstantin sulamanidze.

APTOS membolehkan doktor mencapai kesan pembedahan plastik tanpa anestesia atau tempoh pemulihan yang lama.

benang APTOS dapat diserap yang terdiri daripada asid polilaktik / kaprolakton dengan jarum dan kanula yang tajam, lembut, tumpul

KAWASAN YANG SESUAI UNTUK RAWATAN APTOS 

 - pipi / mid-face area
- jawline
- kening
- hidung
- telinga
- bibir
- leher
- dada
- lengan
- abdomen
- pinggul
- tangan
- lutut
- pelipat lutut (inner thight)

SIAPA YANG LAYAK UNTUK RAWATAN APTOS?

- Tanda-tanda ptosis kulit yang ringan hingga sederhana
- kehilangan isi padu tisu
- pengembangan garis halus dan kedutan
- kening yang kendur
- penampilan bahagian tengah wajah yang santai / kendur
- penipisan bibir
- keunggulan rahang
- slight bags di bawah mata atau leher
- pesakit dengan beberapa kali rawatan dari prosedur sebelumnya seperti facelift atau necklift
- asimetri wajah
- kekeringan kulit

KELEBIHAN RAWATAN APTOS THREADS LIFT

- prosedur invasif minimum: tidak ada kesan atau jahitan
- hanya memerlukan anestetik tempatan
- mengurangkan masa rawatan 20 minit
- waktu henti rawatan pasca minimum
- sedikit atau tanpa kesan sampingan
- peningkatan kualiti kulit secara keseluruhan
- hasil yang segera kelihatan
- aksi berganda: mengangkat dan meremajakan
hasil yang signifikan selama 1,5 - 2 tahun
- selamat digunakan dengan prosedur estetik lain
- penilaian pesakit secara individu memastikan pemilihan kaedah  terbaik untuk menghasilkan yang diinginkan

Lagi satu nak bagitau.. semua rawatan melibatkan Aesthetic Medical adalah FDA Approved tau. FDA merujuk kepada FOOD & DRUG ADMINISTRATION . 

Orite, next...
Pesakit yang sangat bertuah haritu adalah kak min. jomm aku tunjuk macam mana kaedah APTOS yang sebenarnya.. 

1st step : lukis garisan spot untuk kaedah APTOS

cara benang dimasukkan ke dalam line merah yang telah ditandakan.

selesaii!.
benang yang tinggal akan perlahan lahan hilang/ reut dengan sendirinya.
kagumkann??

betullah orang cakap : BEAUTY IS PAIN!

in progress! 
sempat ber-wefie..hahaha

sarung kaki wajib pakai untuk tengok perosedure APTOS..

satu pengalaman yang paling teruja aku rasa bila aku dan rakan rakan blogger lain diberi peluang tengok secara live rawatan dari air tangan Dr Alice. Dari persediaan sehinggalah selesai rawatan. Penjagaan kebersihan untuk rawatan ini memang sangat penting tau. A-Z perlu bersih dari sebarang kuman. 

salute!
tahniah kak min!!
RM12K kot rawatan ni.. 


BERITA BAIK!
BERITA BAIK!!

Sempena pelancaran SHINE AND BRIGHT  di Bulan Kemerdekaan dari Dr Alice Total Wellness and Ageless Medispa, diskaun sebanyak 40% akan diberikan kepada para pelanggan yang ingin mencuba rawatansalah satu dari kesempat-empat kaedah tersebut. Tawaran sah sehingga 1 SEPTEMBER 2020 sahaja ok!

sebarang keterangan lanjut dan pertanyaan tentang rawatan, boleh refer details dibawah :

Hubungi : 03-2095 0458 / 010-368 3521
Alamat : 257, Jalan Maarof, 59000 Bangsar, KL




simpan sini sebagai kenangan pernah beramah mesra dengan the humble Dr Alice, the pretty Mrs Priyaa Simmi (Mrs Malaysia World 19/20) and team!

DR ALICE TOTAL WELLNESS SPECIALIST AND AGELESS MEDISPA 
'Helps to restore the confidence and intimate wellbeing in women'

-MrsPuex-

19 Comments

Rodiah Amir said…
Perhati dalam keadaan ngeri tapi berbaloi kot
dr-Life said…
wow.. this seems a good one. can ajak friend to go there too
Sunah Sakura said…
uishhh mesti bertambah cantik kak min lepas rawatan tu kan? hihi..first time ni baca rawatan wajah guna benang..menarik!
Cik Puan Ena said…
Pehhh 12k tu harga treatment. Bestlah dapat tengok live dr alice buat rawatan. Bukan calang2 pakar kecantikan ni.
Huzaini Ismail said…
First time dengar rawatan APTOS ni. Harga rawatan dia pun boleh tahan. Tak apa mahal asalkan berbaloi untuk rawatan mencegah penuaan kan..
Rawlins GLAM said…
Wow! Thread lift memang treatment yang terkenal di US. Now di Malaysia dah ada ye. Bernilai RM12K. Wow! Tahniah Kak Min!
Nampak seriau jns rawatan. Tapi tahan utk jangka masa panjang so not badlah kan
Sis Lin said…
RM12k tu wooo...mesti ada perubahann nanti kann..
Ni le baru Sis nampak teruja bila mana Doktornya cantik sesuai dengan rawatan yang di berikan.. pak kall le jauh, kalau dekat, kompo m jadi pelanggan setia hehehehe
Jarang-jarang cakap pasal beauty sekali keluar APTOS treatment terus eh. Tak scary ke sis? haha
Huda Halid said…
wah bertuah yer kak min dapat treatment 12k tu. nampak cam takut tengok procedure..
RAIHANAH AHMAD said…
bertuahlah siapa yang dpat treatment rm12k tu. tapi saya tak berani la nak buat
Mahamahu said…
Ohh ini ker SPA yang buat kak kita tu 5 tahun lebih muda hehehehe kita takut nak buat nanti orang tak kenal pulak kita nampak lebih muda wakakakak... Tapi orang perempuan suka lah MediSPA macam ni...
cc kak fas said…
Tentu seronok kan bloggers2 yg di undang ke sini... dpt facial percuma bagai... hihi
mrsliez said…
Mcm² treatment utk cantik yg dioffer ye. Mmg menarik dan pada siapa yang nak cantik atau dapatkan rawatan mmg kena dtg ke sini.
Ika.S said…
tak pernah pergi buat treatment dekat mmna pun. nt nak pergi la. hee thanks for sharing hee
shamiera osment said…
Aptos treatment nampak scary kan tapi biasalah beauty is pain. Yang syoknya boleh tahan bertahun kan..
Princesa3290 said…
banyak juga yg saya dengar tentang dr alice medi spa ni. Teringin jugak nak try rawatan kecantikan yg disediakan di sini! :)
Sunshine Kelly said…
Oh i see its the thread lift treatment, after that no more sagging skin and wrinkles
Syamimi Saad said…
Huhuhukk..
Tetiba rasa seram ada masuk masuk benang tu.. 😖
Rasanya macam ramai juga yang dah try rawatan dengan
Dr.Alice ni kan..
Bertuah laaa.. boleh cantik cantik kan diri lagi. 🤗