Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Monday, March 28, 2011

Mereke pon terjebak juaaaa!!!

Yeayyy...Dgn rasminyee shbt2 opisku pon terjebak juaaa..
nak tau apekah iaa??
tadaaaaaaa...!!!!

ni kepunyaan my luvly Kak Azfa..

ni kepunyaan my demokly Kak Lin..:D

both of them..nice huhh??

Wednesday, March 23, 2011

Yeayy!! barang onlineku udah sampee!!

teruje beb..isnin lps order arini (rabu) dh sampaii...xpress gituu...thx to mummyrizacollection 
ape yg aku order?? 
jeng...jengg..jengg...
-
-
-
-
JAM TANGAN GUESS ...

sile la tgkk..
-
-

by pos laju

dlm bungkusan lgik..

tadaa!!!ni la jam baru milikku skang..sukee sgtt!!


Sunday, March 20, 2011

Qisya's Baby Shower.

Sekitar majlis aqiqah & cukur jmbul my lil niece, Nur Qisya Ariana Bt Nor Shazelan @ my parent's house..nice cradle, nice theme colors, nice food at all..
Date : 12 Mac 2011 ( Sabtu )
Location : Kg Cheras Baru
layannn..


Qisya's Cradle..nice huh??!!

Gift..

Marhaban..

My lil sis n bro in law with their lil qisya

trim rambut qisya..hehee..

tgh syok kene buai..

my best buddy eva ..

acara mkn tembikai beramai-ramai

Danial, Danish & Aireen



Saturday, March 19, 2011

Menembak Session!!

Organized by Team Photokronix- Outdoor Session Sharing n Caring..beestttt!!!
so..lyn la gmba beginner dariku shoot model menggunakan gajet Nikon D80..
Lokasi : Taman Putra Perdana, Putrajaya
Tarikh : 19 Mac 2011 ( Sabtu )
-
-
-
Memasing prepare gajet utk tembak model..

inilah mangse kejadian..hehee..

aksi menembak di padang sasar..huhuu..

bersama props yg disediakan..

1 arah..1 tujuan..tembakkk!!.:D

landing timee!!gasak..dh la padang tgh lembap2 kering..
x kisah la..jnji dpt angel menarik..x gituu??!

cikgu bg masa kecederaan kt penembak2 sekelian..:D



C.L.S yg x brp nk jadik..kene asah lgik nih..


T.T time / tuka2 idea bersama pro-pro..

brader2 pro..:D



alhamdullilah sume berjln ngn lancar..
pasni kemane kitee??huhu..

Thursday, March 17, 2011

3rd Putrajaya International Hot Air Balloon!!





Jom gi terjah gegamaii...:D

untuk maklumat lanjut, KLIK SINI !!

Kekadang kite tak terfikir pon..

tadi ade kakak opis forwrd emel psl muhasabah diri..
just utk renungan kite bersama ::
1) Dari bujang-kahwin No 1 --- no.2 ----- DLL.

2) Dari pakai moto kap --- kancil-wira --- Honda ---- seterusnye..

3) Badminton ----- Golf ----

4) Rumah sewa---- rumah murah ---rumah teres --- banglow....
5) Technician ----supervisor ----- engineer --- manager...

6) Tv 14' --- 21' --- 29' ---- Home theather...

7) Sg Danga --- Tanjung Leman --- Langkawi ---- Hadnyai --- Bangkok ..

8) Dalam semua segi kita mau kan perubahan kearah yang lebih baik dan
glamour...
9) mancing kat parit /longkang ---- sungai --- kolam (bayar punye)----
laut dalam (sewa bot mewah)....... 
Kalong
..... T E T A P I...
KITA JUGA LUPA....
SEMAKIN BANYAK KITA KECAPI KEJAYAAN, SEMAKIN HAMPIRLAH SAAT KEMATIAN
KITA....

DITAKUTI SEMAKIN BERJAYA, KITA SEMAKIN LUPA, SEMUA YANG KITA DAPAT 
ADALAH
PEMBERIAN TUHAN...'ON LOAN'...

SETIAP KALI KITA BUAT ACTION PLAN ATAU BUAT REVISION, BERAPA BANYAKKAH
KITA MASUKKAN ITEM-ITEM YANG MEMBAWA KEARAH 'PERSEDIAAN
 UNTUK MATI'
Umpamanya:
1) tak sembahyang ---- pastikan sembahyang-- -jadikan amalan.....

2) banyak maksiat ----- kurangkan ----- hapuskan....

3) Bangi ---- madinah ---- mekah---

4) sedekah RM1.00 ---- RM10.00 --- RM100.00/

5) sembahyang dirumah --- sembahyang di surau/masjid. ....

6) 5 jam sehari menonton TV ----- 3 jam TV & 2 jam majlis ILMU......

7) 3 jam baca suratkabar/majalah /internet ----- 2 jam majalah/surat
khabar/internet & 1 jam membaca AL QURAN /selawat , zikir.

8) Apa-apa aktiviti yang hasilnya adalah untuk AKHIRAT.

Tetapi apa yang banyak berlaku pada ZAMAN AKHIR ini ialah PERSONAL
improvement banyak kepada kearah KEDUNIAAN SEMATA. Perkara berkaitan
AKHIRAT slowly di ketepikan... . .
 

Contohnya:

Kalau dulu rajin dan tak tinggal 5 waktu, tetapi beransur-ansur. .......

Kalau dulu tak kenal DANGDUT/KARAOKE. .. bila tuhan beri kenaikan pangkat &

gaji lebih benda seperti ni dah jadi biasa... Macam macam lagi yang kita
pun sedia maklum dan tahu... malah berlaku dikalangan ahli keluarga kita,
jiran, rakan-rakan, DLL. 
Jadi samalah kita membuat BALANCE ACTION PLAN,
BALANCE OBJECTIVE & TARGET dan BALANCE IMPROVEMENT.

Tuhan beri semua makhluk didunia ini 24 jam sehari, tiadalah seorang pun
yang mendapat kurang atau lebih barang sesaat pun... 
Tuhan juga memberi
kita peluang untuk menggunakan masa yang ada untuk di manafaatkan. ..

dengan sebaik mungkin.. Tuhan hanya mahu kita beramal selama lebih
kurang 40~~50 tahun demi untuk mendapat balasan Syurga untuk selamanya...
......infiniti. ......
Semuga tuhan terus memberi kita petunjuk dan hidayah untuk kita berjaya
di dunia dan akhirat.
1. Roh para Nabi dan utusan menuju ke Syurga Adnin..

2. Roh para ulama menuju ke Syurga Firdaus ..

3.. Roh mereka yang berbahagia menuju ke Syurga Illiyyina.

4. Roh para shuhada berterbangan seperti burung disyurga mengikut
kehendak mereka.

5. Roh para mukmin yang berdosa akan tergantung diudara tidak di bumi
dan tidak di langit sampai hari kiamat.
6. Roh anak-anak orang yang beriman akan berada di gunung dari minyak
misik..

7. Roh orang-orang kafir akan berada dalam neraka Sijjin, mereka
diseksa beserta jasadnya hingga sampai hari Kiamat.'


Telah bersabda Rasullullah S.A.W:

'Tiga kelompok manusia yang akan dijabat tangannya oleh para malaikat
pada hari mereka keluar dari kuburnya:-

1. Orang-orang yang mati syahid.

2. Orang-orang yang mengerjakan solat malam dalam bulan ramadhan.

3. Orang berpuasa di hari Arafah.'

Sekian untuk ingatan kita bersama.

Wassalam.

Wednesday, March 16, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa


Teringin benar nk pi tgk..dh lame sgt rasenye x nonton muvee..huhu..
Aku ade review skit info psl filem nih..jom tgk (info dari Mr tenet) ::


Info tentang Di Sebalik Tabir “Hikayat Merong Mahawangsa”
  • Kos pembikinan filem adalah RM8 juta menjadikannya filem termahal KRU Studios
  • Filem Merong Mahawangsa akan diedarkan di 72 buah negara
  • Sebanyak 3 bas penuh dengan pelakon tambahan berbangsa India dibawa khas ke Terengganu dari Kuantan untuk babak pergaduhan di Goa
  • 2 ekor gajah dan 5 ekor kuda dibawa khas untuk babak di Goa.
  • Set perkampungan Melayu hancur sehari sebelum penggambaran dan terpaksa dibina semula dan menyebabkan penggambaran tertangguh selama 3 hari.
  • 105 orang pemain muzik Orchestra Antarabangsa bermain dibawah Malaysia Philharmonic.
  • Beberapa babak aksi dalam filem ini dirakamkan oleh jurukamera khas lagak ngeri dari Hong Kong.
  • Untuk filem ini, pasukan lagak ngeri dibawa khas dari Hong Kong dan merupakan pasukan yang sama untuk “Hellboy 2″ dan “Rush Hour”.
  • Jumlah shot CGI melebihi 2000 shot.
bestkan??tahniahla kt KRU sbb berjaya buat filem yg begini canggih manggih..xde la cm sestgh filem melayu yg asik tayang kisah hantu la,cite2 hantu yg x brp nk menakutkan dan seangkatan dgnnye..

kat bwh nih plak buku dari Sastera Rakyat Kedah :

Kulit buku Hikayat Merong Mahawangsa
Kesimpulan dari buku nih:
"HMM yang dikarang dengan berdasarkan konsep penulisan sejarah Melayu tradisional, menjalankan peranannya sebagai sebuah penulisan sejarah. Ia bukanlah dikarang semata-mata berdasarkan khayalan dan dongengan; malah banyak rahsia budaya dan nilai hidup zaman dulu tersirat dalam himpunan perlambangan, mitos dan lagenda."


Comel tak?!

Salam uols..

Arini just nk share aksi manje my lil princess wearing hijab..bukan nk pakse die pkai hijab semuda ni..tp sekadar utk mendidik anak2 dr kecil kegunaan tudung/hijab jek dan lg 1 mybe hehari tgk mama die berhijab so die pon gedik2 nk pkai..byk gak tudung comel2 aku beli utk die..bile pkai x sampai 5 minit dh tanggal..


Tgh kusyuk tgk tv..

mama..mama..tantek x kakak?

Monday, March 14, 2011

Outdoor Photography - Knowledge Sharing Session


Berminat nak join? kt bawah nih ade info2 berkenaan session nih..::

Date : 19 March 2011
Venue : Putrajaya.
Fees : RM50/participant

Suitable For Beginner Photographer with DSLR/Compact. Lets Share Our Skills & Knowledge.

Inquiries:
Apai : +60193304200
Puex : +60126260756
E-mail : photokronix@gmail.com

Payment:
Deposit RM30 @ full
Acc Number : 14041020324902
Bank : Bank Islam
Name : Mohd Azahari Mohd Roslan

p/s : plz bring ur bank/payment slip on 'hari kejadian'..


- Insyallah klo xde papehal aku akn join session nih..kepada kwn2 yg berminat nk join session ni sgt la dialu2kan..harge pon berpatutan..model yg comel juga disediakan..sukela gamaknye photog lelaki shoot gmba nnti..huhuhu...kebetulan pd tarikh tuh ade event not balloon kt putrajaya..pas shoot ley naik belon plak..hahaha...

Gempa Bumi & Tsunami Di Jepun 2011 (Gambar)

Hari Jumaat yg lepas ( 11.03.2011 ) Jepun dilanda tsunami setinggi empat meter (13 kaki) ekoran daripada gempa bumi berukuran 8.9 pada skala richter yang berlaku di Pantai Timur Honshu, Jepun. Di beberapa tempat sepanjang perairan Jepun, rakaman televisyen menunjukkan kerosakan teruk akibat tsunami, dengan ratusan kereta, bot dan bangunan dihanyutkan air di sepanjang perairan dekat pusat gempa.
Pusat Amaran Tsunami Pasifik di Hawaii berkata, amaran tsunami dikeluarkan kepada Jepun, Rusia, Pulau Marcus, New Zealand. Manakala amaran berjaga-jaga dikeluarkan kepada Guam. Taiwan, Filipina, Indonesia dan Hawaii, Amerika Syarikat.
Berikut adalah gambar  kejadian gempa bumi dan tsunami yang melanda Jepun::








Begitu dasyat kemusnahan yang berlaku di Jepun,sebuah negara yang maju boleh hilang dalam sekelip mata sahaja.Begitu besarnya kuasa Allah. Kalau menurut berita, kejadian tsunami impak daripada gempa bumi Jepun mungkin tidak akan sampai ke Malaysia. Bagaimanapun, tidak salah untuk berjaga-jaga. Mereka yang tinggal berhampiran pantai terutama di Utara Sabah perlu sentiasa berhati-hati.

p/s: buat masa ni sila elakkan xtvt berhampiran pantai ye kawan2..risau pulak kt MIL sbb umh dekat ngn pantai Peedee..

Tuesday, March 8, 2011

Kepalaku berpusing mcm gasing

Pening oh pening..kenapekah??
owh..pagi td otw ke opis merempit ngn cik abang gi keje cm biase ( aku skang bru berjinak2 merempit ngn hubby sbb x lrt nk tekan minyak + brek spnjng mase mengharungi jem yg luar biase tetiap ari stat dri umh aku smpai la ke opis..dasat dh s.alam nih..kepadatan penduduk yg melampau)
and..suddently,hari ni ujan..so jln agak licin..sgt bahaya utk para motor sekelian..
berlaku kemalangan maut antara lori dan motosikal..patut la hari nih sggt la jem dr tol guthrie,bkt jelutong menghala ke shah alam,kl..tmpat kejadian adalah lps fly over nstp mghala ke giant sek 13 s.alam..
kitorg yg merempit cilok2 n hubby aku smpat bisik,,owhh..ni mesti xcident nih..aku pon yo yo oo la gi ushar line...sudahnye mmg tgk org tu terperosok bwk lori.. dannn..kepalanya di bawah tayar..di ulang..bwh tayar yee..bukan bwh lori..motor die mmg dh hancuss...hishh...sadiss sungguh..mmg ngerii...nauzubillah..oleh sbb lorong moto pon dh jem,so aku smpat la tgk mamat2 bomba dan polis mengutip serpihan daging yg bertaburan..owhh..x snggup u..ambulans pon ade gak..
kesimpulannye...jgn tgk jika anda mabuk darah..huhuhu...aku??dh tertengok baru prasan aku ni mabuk darah ke???adoiii....cuak naik moto??mmg tak la sbb hubby aku bwk moto dgn berhemahnye..tapikan...naluri takut mmg ade skit laa..:D

p/s : pening2 ni klo dpt tido kan best..huhuhu...

Friday, March 4, 2011

Bila Demam Melanda

walaupun bertampal kt dahi, pose tetap bergaye..siap buat peace lgik!!
harini my lil princess demam..subuh td muntah2..smlm balik school tgk hidung dh berair..haihh..sure kene jangkitan kt school die nih..sudahnye terpaksela mama mencutikan diri..kesian plak nk tinggalkan die kt school tuh..kang lgik teruk plak jadiknye..wapaupun demam pepagi dh mintak nak mandi kolam ( bath tab die )..aku x kasi sbbnye tgh dmam..kang berendam lgik la bertambah demam..lgik kes naye..huhuhu..
skang nih die tgh lena di ulit bantal2 buchuk.dh setel sume = mandi+mkn ns ngn sup daging+mkn ubat+main mshak2 kejap.so...mama pon ley la ape yg patut (lipat kain,msk utk lunch kang,paking bju2 utk 2 hari )..mlm kang nk berwiken kt ceras,papa plk ade job kt jelebu wiken nih..xpe..utk keluarge jugak..:D

Thursday, March 3, 2011

Santai Di Dataran Shah Alam

Lepas habis gathering opis kt club house tuh, we all decide nk lepakking kt dataran shah alam ( dpn bangunan MBSA ) sbb ptg masih mude plus kitorang still lgik dlm mood nk enjoy2..heheheee...



me n my lil princess

peacee yoo!!

peace lgik..

again..

my luvly family.

singgah Plaza Alam Sentral beli aiskrim

mari makan eskremm...

tgh kusyuk ngadap ekrem..