Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Thursday, May 31, 2012

Visit Perak : Taiping Day 1

Assalamualaikum..

Sebenarnya berlungguk cite utk buat entry tp masalah kekangan masa dan situasi..so hadap la uols cite2 yang telah diperapkan..sayang pulak klo terus perap begitu saje..dann..jgn terkejut klo 1 hari tu kluar ber-entry entry ( macam harini..ehehe).. kerajinan sedang bermaharajalela + tidak brp bizi ngn kerja..:D

Visit Perak : Taiping ( 3 Hari 2 Malam )


Day 1 @ Taiping ( 4.5.2012 ) :

Tujuan utama ke Taiping adalah utk folo hubby shoot wedd adik kepada jiran sebelah umah..dok sane 3 hari sebab jumaat : nikah, sabtu : sanding blah pompuan, Ahad : sanding blah laki ..so haruslah ikut sbb nak gi wedd jiran sebelah umah..

kami menginap 3 hari 2 malam kt town tepen :

Hotel Legend Inn Taiping :


view bilik kami. view bilik air lupe nak snap..hihi :


pemandangan bukit larut memanggil2 utk mendaki..rindu gile nak nek gunung ..awan kepuk2 tanda hujan nak trun..mmg sejuk jek kt sini..masa ni otw balik dr kenduri nikah.umah pengantin pompuan btol2 blakang bukit larut..mmg best..


masa kat umah pengantin lil aireen tido. so terpaksa menapau kfc utk lunch die..pukul 4 bru die lunch..kesiann..tapi bagus jugak die tido td. senang keje mak..:D


time nih hubby dah free sbb shoot utk nikah jek.. so rehat-rehat then malam pi cri char koey tiaww..hajat nak mkn kt doli char koey tiaw tp member kate blakang wakaf lgik sedap..yaa.. mmg btol sedap amat..

gamba sebelum. char koey tiaw besarrr punyee. aku sorang makan :


gamba selepas..slurppppp..terbaek derr...licin..hanya 2 kaki udang sahaja hyang kelihatan..hahahaha..:D


Sekian xtvt day 1 kami..x byk xtvt pon..saje santai-santai rehat-rehat..lagi pun hotel nih takdok swimming pool.kesian aireen manjang tanye nak mandi kolam..

Yours Truly ;P

Aroma Ikan Bakar di Jeram

Assalamualaikum..

Memula hajat nak gi makan bertiga jek..tp cam boring plak plus lakiku adalah seorang yang tidak suka makan..so decide nak buat plan mengejut bersama-sama jiran2 yg evelebel..

Memasing evelebel. cantekkkk..plan tgh hari, ptg baru gerak..maghrib di sana sajekk..

Harus tepek lokasi kejadian :


Bersama jiran sebelah rumah : cikgu ain


Bersama jiran depan rumah : Mak Buyung Siti.. kami preknan sesame..selang seminggu jek..datang sini pon sebab laki-laki kami yang mengidam nak makan sefud nih kekdahnye..


Antara menu utama yang kami order. simple simple pon cecah rm2++ gak la..


Ikan siakap tiga rasa

sotong goreng tepung

butter prawn

mentarang masak pedas

ikan siakap masak pedas. (tiada dlm gamba : ikan siakap stim)

kerang bakar utk kudap2

simple jek kan? tp agak mahal..xpela sekali sekale jek pon..kalo selalu mmg kopak la memasing..mahal mybe lokasi n kefemesannya kt jeram kot..

Kat bawah nih aktiviti anak-anak bile berjumpa :



View yang sempat lakiku capture using his dslr. no editing at all..suasana Jeram, Kuala Selangor di malam hari..





Tu jelah entry makan utk kali nih..sesape yang suke sefud boleh la terjah ke sana..boleh jugak buat tempahan awal sebelum nak datang sebab tempatnya sentiasa la penuh..:D


Yours Truly ;P

Monday, May 28, 2012

Besday Bash Nur Qaseh Maryam 1 Tahun

Assalamualaikum..

Lokasi diadakan di rumah my big bro kt putrajaya smlm [27.5.2012). ekceli bestday qaseh 10.5.2012 aritu..as usual, nak buat party harusla menunggu time dah gaji kan..hihi..kebetulan plak putrajaya sedang berlangsung himpunan belia..mmg hazab okey nak pi umah abg aku nih yg terletak kt precint 18..mmg lokasi die btol2 dkt ngn event tuh..biase stgh jam dh smpai n siap parking lg kt umah abg aku tp semlm humang aii..terasa jauh bebenor ok nak menyampainyee..aku kene pusing kot jauh nun.gasaakk..dah la dtg berdua ngn lil aireen sbb my hubby ade kerja kawin kt puncak alam..dh abih job bru die datang katenye. xkan aku nk tunggu kot kan??dh la bwk desert trifle utk para tetamu..ecehh..mentang2 dh ok ok buat triflekan??so saje la nak jamu tetamu yg dtg tu rase air tngnku..hihihi..* terasa kembang di situ.* tp trifle ku x bp nak sejuk..so kastard die agak lembut..xpela..janji sedap kot..ecehh..

Alhamdulilah sepanjang perjalanan berdua ngn lil aireen, lil aireen dh siap-siap tido dr shah alam lg..senang keje aku nak drift sorg2..lgipun pukul 1 lebih tu mmg time die tido..awal2 lg aku dh siap2kan die..so bila time aku nk mekup2, die bole sound : mama, cptla skit..kakak dah ngntuk ni..nak pegi umah abg danish, abg danial nih..so aku sound blik : kejap la..kakak jgn tido, klo tido kita x yah pegi..dan dan tu die tahan mata ko..kesian plak aku tgk..msuk kete, bgi susu n bantal, sesedar trus lunyai kt sit blakang..heavennku rasa..klo x, jenuh nak bersesi soal jawab ngn die..:D

Dah sampai, acara potong kek blom stat lagik, so tunggu punye tunggu, kasi ramai bebudak barulah agenda potong kek stat..time nih qaseh merengek2 sbb ngantuk nk tido dah kot..susun-susun budak n mak budak, zup zap zup zap trus jadik cenggini..thx keti sbb sudi jd tukang tgkap gamba guna bb i je..:D

hasilnya :


my big bro's family. tema family : shocking pink + black..nice..qaseh dh x tentu hala dah..:D


gamba beramai-ramai..ibu-ibu, bapak-bapak, anak-anak..kek itu sangat sedap..sori gamba agak gegar. mintak mak buyung tolong tngkapkan..jadiklaa..

ni close up bestday girl smlm. lps sesi potong kek die trus ngamuk nak tido..lame kemain tido..penat kot..so ni gamba die bru lps bangun..natural beauty nih..hihi..cumel ank mak ngah same cam makngah ...ecewahhh...:D


muka ston lgik..tp tetap pandang kemera.

sedut gamba instagram dri kak su kt fb die ..mase nih qaseh tgh dok bersimpuh kt lantai..pon comel jugak..

ekceli byk gamba dr kemera dslr.. tunggu kakak ipar aku haplod kt fb die..then klo rajin adelah entry review bestday qaseh..kalo rajin la..byk dah cite dok dlm draft jek nih..huhu..

nak balik shah alam, konvoi ngn hubby 2 kete.maklumla pegi asing-asing..kene hadap jem lgik ko..berpusing-pusing tawaf kt putrajaya nak elak sesak..lantakkkk...kluar kot sini, msuk kot sane..hahahaha...sori la abang, i folo u saje..u salah, u jgn marahkan ai ok..salahkan signboard yg lintang pukang ituuu..:D

Sekian..

Yours Truly ;P

Wednesday, May 23, 2012

SEGMEN 1 : Blogwalking sambil tambah follower bersama Myza

Assalamualaikum..


Saje nak menjoinkan diri utk segmen nih.
sape yang tingin nak tambah follower + kenalan alam maya boleh klik SINI
Salam kenal utk sume..
nama di alam blog = mrspuex
also can call me ainie /ayang..:D
sedang bekerja di sektor gomen selama hampir 6 tahun
sekian...peace yoo!!!
cepat..cepat..
tarikh tutup pada 23 mei 2012 jam 11 malam..

Yours Truly ;P

Wordless Wednesday :: 23.5.2012

Assalamualaikum..

Wordless Wednesday :: gamba sudah berkepok!!

Simple Celebration on My Bestday..6.5.2012

A Kiss From My Princess..melekat ngn ayaq liur..:D

Yours Truly ;P

Tuesday, May 22, 2012

Dah Pandai buat Memek Muka Dah Skang!!

Assalamualaikum..

Memang kopiket pangai papa die nihh..
asal bergambo jek x penah nak serius..
x penah nak buat muke semanis kurma dah skang..
cuma yang ado gamba cenggini..

hai la anakk..!!

 lokasi kejadian : teluk kemang ( blakang bangunan cimb kaler biru terkois tuh)
hari & masa : ahad (20.5.2012, jam 5 petang)
info: air tengah pasang time nih...sampai ke tebing ombak die..



posing ngn papa..sorang tunjuk gigi...sorang tunjuk lidah..kemainn...

posing ngn mama..mama punyelah sopan santun..si anak buat2 terkejut la kunun..pandaiiii!!!


Yours Truly ;P

Monday, May 21, 2012

Video Kenangan : Group singing by ex student SMKTS batch 95-99 gathering dinner 12 May 2012 Kelab Darul Ehsan ampang

Assalamualaikum..

Untuk diabadikan selamanya dlm blog nih..kitorg nyanyi lagu skola setelah 13 tahun meninggalkan skolah..ade yang bace lirik uu...:D




Really Miss That Moment..

Yours Truly ;P

Friday, May 18, 2012

Lunch Dengan Dominos Pulak

Assalamualaikum..

Kami lunch beramai-ramai dengan dominos delivery di opis sajek..
Makan free lgik sbb x-staff blanje..tenkiu ijal..:D

Tukang order tentulah si mak buyung nih..selak-selak website dominos n trus amek pekej yang seswai dgn bajet..ku amek pekej nih ajek..senang :D

hahaa..trang tang tang ade harge disitu..lantakk..tiada rahsie bagiku..

Our 5 Delicious Speacialty Pizza's :

Classic Chicken

Extravaganzza

BBQ Chicken

Beef Pepperoni

Aloha Chicken
suma pon best..x sia-sia tekak mak buyung mengoder..hikhikhik..

dan sekarang aksi-aksi kami ketika kejadian :

makan time..kemain lajuu bace doa makan..huhu..

pose dulu b4 makan..bolee??

mcm2 ragam kt gamba ni kan??rasenye bole buat dialog kot..hahahah!!!

makan pree hatiku gumbiraaaa...:D

last but not leastt...kami mmg hepening..ecehhh...:D


rezeki hari jumaat..alhamdulilah..
lunch yang panjang dihabiskan  melepak kt opis jek sebab dah kekenyangan yang terlampau..
 layan fb n hapdet blog..:D




Yours Truly ;P

Bacaan Yasin Dan Doa Selamat di Pagi Jumaat

Assalamualaikum..

Salam Pagi Jumaat yang indah. Pagi tadi ade bacaan yasin dan doa selamat yang dianjurkan oleh salah seorang pegawai sempena bestday anak beliau yang berusia 1 tahun harini. Alhamdulilah..

warming up dulu dgn gamba pertama kami..hihihi..

wif lady bos unit IT..:D

Then dalam jam 9 lebih majlis pun bermula..

memasing sedang rapatkan saff..bila bila masa majlis akan berlangsung.

antara kaum adam yang hadir..Pengarah kami pon turun..yang baju melayu gold berkilat2 tuh..

Tn Haji yang lead majlis. beliau adalah Timbalan Pengarah kami (bhgn pengurusan).
kebetulan sedondon plak kaler ngn pengarah kami..:D

juadah yang disediakan.nasi dagang n puff kastard kot nama die..sedapp sgtt...:D

sambil tunggu turn amek makan, kite pose dulu yee..hehehe..

memasing senyap sunyi bila dpt makan..sopankan kami, sume dok bersimpuh..terasa cam kenduri kt umah plak..syiokkkss..aku yang memboyot pon gagah gak dok makan bersimpuh kt bawah. nak bangun gasak kaki kebas..hihi..


mau tengok sapekah yang dirai??

ni ha die si comel itu ::

lil Maryam..epy 1st bestday to you..[18.5.2012]
semoga jadi anak yang solehah dan taat kpd ibu bapa..aminn..


Lunch kang ade makan free lgik..alhamdulilah rezeki hari jumaat ..hihihi..:D

Yours Truly ;P

Wednesday, May 16, 2012

Selamat Hari Cikgu Cikgi

Assalamualaikum..

Sure arini cikgu cikgi seantero Malaysia dapat habuan istimewa dari ank murid memasingkan??sonok tgk rmai cikgu uplod gamba kt fb dgn hadiah memasing..ade sedikit kejelesan di situ..:D

Ok.Entry harini aku just nak abadikan kenangan zaman persekolahan smpai la zaman skang..ape pelajaran yang aku belajar sehingga berjaya menjadi seorang manusia yang hidup berdikari , kenal tentang kehidupan dunia yang penuh dengan panca roba..mungkin sikit ilmu tapi until now aku tetap belajar apa-apa jek benda baru..paling senang belaja ngn mr gugel..ckp ko nak tau ape, gugel sajek kan?? dulu ade?? x de kott n payah..just harapkan buku buku dan sifu sifu yang sanggup nak mengajar..

Zaman Tadika 
Tadika Islah Kg Cheras Baru. Takde gmba kenangan langsung dlm simpanan aku..huhu..tp aku comey jek masa tuh..hihi..

Zaman Sekolah Rendah 
SRK Kg Cheras Baru. takde gamba langsung jugak..x tau nak sedut kt mane..tp sgt enjoy masa zaman skola rendah..byk yang x brp nak ingt..

Zaman Sekolah Menengah : 
Sek Men Keb Taman Seraya, Ampang (form 1 - form 5)



Form 1 : 1 Anggerik - No pic 

Form 2 : 2 Dedikasi
aku dok depan sebab aku jd Penghulu Kelas :D
*
*


Form 3 : 3 Gigih
Dok depan jugak sbb jd Timbalan Penghulu ..:D
*
*



Form 4 : 4 Sains 2
Dok depan jugak sbb naik pangkat jd Penghulu balik ..:D
*
*




Form 5 : 5 Sains 2
Dok depan lagik dan lagik sbb menten jd Penghulu ..:D
*
*



Comeykan aku time skola ??hahaha...perasan..Muka agak gelap kt sume gamba sebab aku adalah sangat aktif bercamping..soal itam legam no hal beb..janji masa di isi dgn xtvt yang sangat berguna utk masa depan.. lagi 1 yang best adalah bila bergamba, aku mmg akan dok dpn sebabnya telah memegang jawatan sebagai spy cikgu..boleh??hahaha..sebenarnya jawatan utk kaver kwn2 klo nak ngular/isap rokok..opsss..kantoi..cerdik tau dorg nih..lantik aku yg sopan santun dengan harapan bole backup dorg la tuhh...tp xpe..aku kan sporting..ecehh..perasan lagik..

Terima kasih cikgu yang penah mengajar saya tanpa mengira penat dan lelah..banyak ilmu yang dpt saya perolehi..time kasih bnyak-banyak cikgu. 

zaman skola dah abih..now peralihan zaman sedang bermula ..

Zaman Diploma : Diploma Sains Komputer kt Akademi Infotech MARA, KL..
(ala...camne ley lupa nak sedut gmba kt fb nih..cisss...)
masa zaman dip ni la aku dengan giatnya mmulakan xtvt mendaki gunung bagai..dann kt dip jugak la aku kenal gitu gitu ngn hubby aku yang juga seorang senior aku..haha..time tuh tegur, hai hai, pastuh buat hal sendrik jek..eyhh..melalut psl bercinta plak..

Kepada lecturer yang penah mendidik saya, saya ucapkan jutaan terima kasih atas dorongan anda sume untuk menjadikan saya seorang insan yang berguna dan mengenal IT dengan lebih dalam lgik..

Zaman Ijazah : Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Sains Pengurusan Maklumat, Uitm (Pelajar Luar Kampus)
Zaman yang sangat mencabar menjadi seorang pelajar dalam masa yang sama sedang bekerja, menjadi seorang isteri yang mempunyai seorang anak..alhamdulilah dapat suami yang memahami dan bertolak ansur di saat ku kalut siapkan esemen n tesis..beliau jugak merupakan salah seorang cikgu yg banyak membantu aku n team siapkan sistem dan perkara-perkara yang berunsurkan IT..beliau pakar rujuk kami di saat genting tau..:D



Antara lecturerku waktu zaman ijazah dulu..en ASO..

Setelah 4 tahun berpenat lelah akhirnyaaaaaa.....tadaaaaaaa....

segenggam ijazah berajaya diperolehi..
Alhamdulilah



Terima kasih kepada sume lecturer yang telah berpenat lelah melayani kaum-kaum ibu n ayah yang sedang belajar nih..jasa kalian sangat la kami hargai dan x dapat kami lupakan sampai mati..terima kasih banyak-banyak..

Ade jugak beberapa ilmu sampingan yang sempat aku belajar dari cikgu-cikgu yang berpengalaman dalam bidang masing-masing seperti :

Ilmu mekup-mekup :


Eyra Rizal Touch 


Kawon Proffesional Mekup dari Malaysian Airlines.. ( nnti aku cite details psl kelas nih)

Ilmu- Ilmu Pergunungan / Hutan :


En Jaafar yang bnyk bg tips tips kalau nak trekking kt dlm hutan..


wajahku ketika dalam hutan

Ilmu-Ilmu Fotografi :


Bro-bro yang pro yang sudi berkongsi ilmu dan idea dalam bidang fotografi..thx to all..


Fuhhh...panjangnyeee entry...xpela..janji ai puas hati..hikhik..sekian, coretanku khas untuk mereka yang mendidik secara langsung dan tidak langsung terhadap diriku yang kudus ini.. tima kasih kepada semua.


Yours Truly ;P