Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Wednesday, October 30, 2013

Genie bra free, gile ko taknak?

Assalamualaikum..

Entry tak hagak hagak..
hahaha..fedulik..
saje nak try nasib..best ape dpt bende free..bra pon bra la kann..
ngeh ngeh ngeh..
korang nak bra free jom join contest dari #ceeranoh ni..
Die sgtlah pemurah nak bg 3 bra free..
cara die senang jek..
ko klik CEERANOH
 
selamat mencuba korang..





Yours Truly ;P

Monday, October 28, 2013

Masuk game bawah 2 tahun

Assalamualaikum..
Adek masuk game bawah 2 tahun..
Ingatkan xde pape game utk adek..yela  budak setahun ape jek yg die tau main..tau nak kacau org adelah kot..
Game paling sempoi, game kutip gula gula..
Part ni adek mmg kelakar giler..die kutip pastu die pas kt org yg lg besar dari die..haihlaa ank mama sorang ni..
Sib baik kakak jd penyelamat..tolong kutip utk adeknye..
dpt la jugak sikit habuan utk haritu..
Game utk parent pon ade tp my partner in crime takdok..
Melopong jek la yg mampu..huhuu..
Ade kakak tu ajk partner ngn die tp ku tolak..tang mane plak nak simpan dak kecik yg tgh rajin nak mentawaf pdg tu..kenot kenot..bahyee uols..

org blom stat, die dh terpacak kt dpn gula gula..
 
amek part yang besar2 jek..yg kecik kecik takmo..
 
pas kt abg depan die..untung la abg tu dik oii..
kakak tukang kutip utk adek skali..
 

Keletah si adek

Assalamualaikum..
As promised, arini nak tunjuk betapa sibuknye si anak bujang masa hari sukan kakaknye sabtu lepas..
Penat sunggoh maknye nak melayan tau..tapi xpe, mak enjoicee jek layan sambil kembang kuncup idong thn mengah, tonggang tonggek nak mendokong si adek yg kejap kejap nak ikut kakak join game..phewww!!

tgh cari kat mana kakaknye
 
ok, dah jumpe..
 
kakak, marilah kite rapatkan barisan..
hikhik.adek, adek..
 
sorong gelung hulahup..
 
bajet mcm pandai sgt nak main menatang ni..
 
ko tgk, ko tgk ape die nak buat..x pdn ngn kocik..
 
bajet mcm gagah perkasa sgt nak angkat 2 gelung skali gus..
last last tertumus..merah pipi.. 

Saturday, October 26, 2013

Sukan tahunan tadika cahaya anakku

Assalamualaikum..

Pagi tadi ade sukan tahunan tadika kakak dan taska adek..
Orang yang paling eksaited adalah kakak..awal pg dh bangun..mama plak not feeling well tp tpakse bangun demi ank ank..fuhhh..dugaan sunggoh..

Strugle maknye sensorang handle anak anak..papa cam biase ostesen..boringggg..

Sampai jek padang kt tmn area umah aku ni, org yg paling teruja adalah adek..pheww!!!
Berpeloh tiak nak handle ank bujang sorg ni..mane nak snap gamba, shoot video kakak menari..
Mencabar beb, mencabarrr..
*entry khas utk die akn menyusul ye..

Sementara tu layankan gamba yg sempat disnap dgn kelam kabutnye..hukhukhukk..

Thursday, October 24, 2013

Dapat Sesuatu..

Assalamualaikum..

Dapat sesuatu dari insan yang dulunya pernah memberi tunjuk ajar dalam tugas harianku..
Didik aku macam mane nak jadi orang yang sabar melayan kerenah manusia..
Orang yang sentiasa tersenyum..tak reti nak marah..
tu la CC kesayangan aku satu ketika dulu..
Bersara awal utk spend time ngn suami yang dah berpencen...
luvly sgt tau mereka..

Die bersara trus aku tukar unit..kah kah kahh...

Pegi bercuti ke New York dan sempat hadiahkan sesuatu yang aku rasa macam eyh eyh ingatt lagik cc kat kite..terharruu gilerr beb..

ni la die fresh apple self picking from shenandoah national park, virgina dan keychain dari washington DC..





tenkiu soo muchh cc..rasa macam sayang giler nak makan ini epal.rasa mcm nak framekan jek..
jauh kot dapatt..

Yours Truly ;P

Wednesday, October 23, 2013

Makan Ikan Sumbat Bersama BFF

Assalamualaikum..

today dapat lunch bersama bff tersayang..
kalau plan haram nak menjadi
kalau adhoc tu, lajuuu jekk jalan..
i likee sgt2..lama dah x jumpe..ilang rasa rindu..
kejap pon jadikla kan..
sanggup dari shah alam ke pj sana utk lunch bersama
makan ikan sumbat katenye
memule dorang plan berdua sebab memasing keje dekat dekat..
itu bab makan klo plan tanpa aku mmg aku is jeles..
kalau dorang balik sesame pastu anta gamba kat wasap, aku ok lagik..
sedar ku kan perantauan..ecehh..
tu pasal nak join walau kejap sgt..makan pon mcm nak tercekik tulang..kah kah kah..

mintak izin suami, then trus berdesup menuju ke arah mereka..kene mintak izin ye..nnti durhaka plak katenye..aku ni istri solehah..sangattt...

lokasi makan : kedai ikan sumbat, jalan tandang, pj

 
ni la ghupernye ikan sumbat
sedapp la jugakk..kene ngn tekak..

bila dikangkangkan..hihi..
 
nasi aku..sup ayam+ telur dadar
 
kemudian..
 
harusslah tepek gambar weols kannn..
 
tuan tanah, mrspuex

my bff ija
 
my bff keti
 
 
sebenarnye kami tidak bertiga..
ni lagi sorang tersesat menjoinkan diri..
geng gaduh time skolah jugak kekdahnye..
beliau je sorg kumbang ..
ni haa..
 
acad kaver macho konon..
 
 
tetibe rindu jugak kt kwn2 skola yang lain..
 
taknak buat reunion lgik ke korang??
 
 

Monday, October 21, 2013

Kakak mengidam satay, adek yang terlebih eksaited

Assalamualaikum..

Semalam pepagi atok kol kt tepon tetap umah.telefon tetap uols.. dan operator tetap mula mengangkat..sape lagik klo bukan kakak..xkan adek kot..
cakap punye cakap, trus kakak rekues satay kat atok..
apelagik berdesup la si atok n opah ke shah alam..
sblm tgh hari dh terpacak dpn gate..
cucu dara punye pasal kan..
haii..
untung korang dpt atok cam tu tau..
mama x rasa sume tu nak oii..

sempat la atok opah mkn tgh hari, minum petang dan membawak ke mkn mlm
tapi mkn malam akan mkn diluar.. menu utama adalah satay yee..permintaan kakak..

papa balik dari kursus trus siap siap utk ke dinner..atok opah dok smpai mlm pon nak menunggu papanye blik kursus..kakak nak tunggu papa jugak mkn satay sesame..

ikutkan jek la atok opah yee...hihi...

 
duduk mesti nak dkt atok..
itu satay atok order smpai 40 cocok..tercocok cocok nak mengabiskan..
family bukan kaki makan, so mmg hazab la nak mengabiskan..
last-last bungkus jugak selebihnye..sayang nk tinggalkan..
 
 
Seterusnya silalah layan ini budak tecik makan satay utk pertama kalinya..
eksaited terlebih menengok satay ituu..
adek, adek...
 
 
  

 



Yours Truly ;P

Sunday, October 20, 2013

Bodyguard cilik mama

Assalamualaikum..

Bile anak bujang semakin membesar, mulalah maknye fefeeling mcm ade bodyguard kecik..

Comel kannn feeling cam tu..hahaha...

Bukan ape, kecik kecik anak aku sendri dh pandai pose mcm bodyguard..tak caya cer tgk ni haa..

Btol tak? Klo tak btol tu aku la yg prasan sorang..huhuhu...

Saturday, October 19, 2013

Wet world shah alam

Assalamualaikum..

29/9 aritu pegi wet world shah alam utk redeem tiket pree gempak santai anjuran harian metro..

Pegi jam 3 ptg, balik jam 6 ptg..3 jam bawak ank2 mandi kolam..jadikla..

Yang penting anak anak suke..lgiii penting ianya adalah percuma..hikhikhikk..

Ambik gamba dengan hp sajek..snap snap snap pastu trus simpan ketat ketat dlm beg..maknye plak nak berendam..time ni terpk alangkah syoknye dpt kemera waterproof..sob sob sob..

Wednesday, October 16, 2013

WW : 17.10.2013

Assalamualaikum..
WW :: 17.10.2013
 
miss him oredy..jam sile putar cpt skit eyh..


Yours Truly ;P

Tuesday, October 15, 2013

Salam aidiladha 2013

Assalamualaikum..

Salam aidiladha 2013..
Bersiaran julung julung kalinya di ceras baru..syukurr ya Allah..dapat bersama ayah bonda dan adik beradik di hari raya qurban..


ladies in da house

wif bonda

the kids

us wif kids


ini budak teman papa sleep dlm bilik..papa not feeling very well after blik work dari singapore mlm td

#ootd kakak aireen..maknye malu nk berootd..hikhik..