Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, February 28, 2014

Teaser :: Stickersforparty

Assalamualaikum..

Presenting our new biz line ::

http://stickersforparty.blogspot.com/

ekceli my hubby mmg ade buat freelance printing..ni adalah penambahan kepada biz nye dan secara x langsung biz aku gak..hihihi..

mencabarkan diri buat design semula selepas skill tersimpan berkurun lamanyaaaa..

banner comel utk party (contoh):


stiker comey utk party (contoh) :


tema pilihan adalah hak anda.. cakap nak theme ape in sya allah kami akan usahakan..

hurry up and best prices for early birds customer..

xoxo;

admin #stickerforparty


Yours Truly ;P

terapi pagi jumaat

Assalamualaikum..

dimulakan dengan bau aromaterapi dari kopi vietnam..
tenanggg, segar bijik mata, ilang ngantuk dan sewaktu dengannya..

xdela tersengguk sengguk aku kt meeting nnti..hihihi..

terima kasih teman sepejabat untuk kopi kawww kawwww ini..

bebear pepelku jadi model harini..


Yours Truly ;P

Tuesday, February 25, 2014

Maulidur rasul di tadika aireen

Assalamualaikum..

Majlisnya lamaaa dah..bln januari lepas..tapi gambarnya teacher baru bagi khamis lepas..tu pon dok borak menunggu kakak abis kelas tae kwan do..saje tanye takde ke gamba masa maulidur rasul aritu..trus teacher bukak tab n wasap gamba yg ade aireen saje..gamba lain takmo takmo..hehe..

Memilih maknyee..

Parents digalakkan bawak sumting utk memeriahkan anak anak..so aku decide nak buat desert jek.. Agar agar kasih sayang 1 tupperware besar utk mereka..

Licinn..

Berkenaan kelas tae kwan do, nnti aku up 1 entry khas ye..must!!

Aireen wif navy blue peplum..
Die pilih sendiri nak pkai baju tu..

Beratur nak mula tawaf taman

Berjalan beriringan bersama kwn kwn

Oloo olooo..

Game time..
Teacher ckp game nyanyi girl vs boy

Kusyuk sangat diee..

Game dlm kelas plak..

Kemain hover anak iols..

Rest time..

Seronok tgk dorang happy..
Sekiann..

Monday, February 24, 2014

Banana milk oreo

Assalamualaikum..

Xtvt bersama anak anak di petang sabtu lps..

Ada berbaki beberapa ulas pisang, moh buat sumting dr lebam x tentu pasal..

Resepi sedut dari blog kakbitt ..

Bahan-bahan bergambar :

Pisang
Susu fullcream
Oreo hancur secukupnya
Ketulan ais

Cara cara membuatnya versi gamba jugak:

Masukkan semua bahan ke dalam blender.
Pastikn ada blender khas utk buat desert..jangan hantam guna yg blend cili..berapi desert ko nanti..
Blend kasi hancur
Dah siap blend, tuangkan ke dalam cawan
Nak nampak menarik, spraykan whipped cream
Hasilnya..mmg menarik narik anak nak makan..
Testimoni haruss ade..

Sekian, selamat mencuba..

Thursday, February 20, 2014

Corporate massage

Assalamualaikum..

Blaja teknik corporate massage dari consultant upm..
Ade slide bergamba..nanti nak minta izin copy n insya allah akan dipaste kt sini.

Sementara tu layankan gamba kesedapan urutan via corporate massage.

Kursus pengurusan stress

Assalamualaikum..

Sambil dgr kursus stress, sambil updet blog.. Setakat pagi ni, antara input yg saya dapat adalah :

Daily hassles :
1.late for work
2.choosing clothes
3.commuting
4.mechanical breakdown
5.misplacing keys
6.forgotten appoinment

Antara penyakit akibat stress:
1.gout
2.gastrik
3.kanser
4.darah tinggi
**ade beberapa lg..ni yg sempat sy jotdown..

Sekian, laporan ringkas dari saya..

Wednesday, February 19, 2014

Gelagat anak anak

Assalamualaikum..

Gelagat anak anak masa main boling kt wangsawalk aritu..
Sori mls nak taip banyak..mood ke laut..plus taip via hp ni lecehhhh..banyak nooo typonyer..

So layankan gamba jek la ye..
My soldier kids n niece, anak anak adek..

Monday, February 17, 2014

Memboling @ wangsawalk

Assalamualaikum..

Tangan dah gedik nak baling bola pepel ku..hikhik..

So marilah kita beramai ramai membaling bola..havoc havoc..mane nak main, mane nak handle anak anak..huhhh..mencabar uols..

2 games serupa dah macam main 5 games non stop..penatt jaga budak budak yg aktif tu..

End up, sume ke laut..hahaha..tp seronok ronok..malam baru sampai shah alam..huh..

Hubby in action
Bro in law in action
Adik in action
Urs truly in action

Thursday, February 13, 2014

Hidung berdarah

Assalamualaikum..

Malam tadi hidung berdarah..
Pagi ni perit lagi rasa..

Nak tau kenape? Rasa geram, sakit hati pon ade tp nak cerita jugak..
Jangan gelak sudah bila aku story ni yee..

Kronologi adalah :

Malam td aku ngantok sgt2.. So terlelap sekejap dpn tv..kejap je ok..5 minit jek kot..

Aku prasan masa nak terlelap si kenit ade kt sebelah..Pastu mulalah si kenit ni buat keje diam diam lepas aku tido..

Asben aku masa tu tgh buat keje, memula die tgk si kenit ni elok dok dendiam sebelah aku sambil baring..

Kendian asben ckp aku stat berdengkur, asben aku ckp aku berdengkur? Hohh..pnt sgt la kot aku ni..*malu tutup muke* - normal la kennnn...hahahaha...

Ok, sambung..

Si kenit gi ikut aku dengkur.. Asben bole tengokkan ajekk??
Pastu die cri kat mane kluarnye bunyik tuhh..sabarrrr jek la mak ko nii.. X kasi can lngsung nak beristirehat..

Dannnn... Sedar sedar asben tgk aku dah menggelupur terkujat bangun tetibe..
Yela ko.. Tetibe aku rasa sakit sgt kt loobang idung blah kiri..ko tau takk si kenit ni pi jolok jari comel die kt lobang idung aku..berdarahhh weii..agaknye die jolok sambil korek nak kasi bunyi tu ilang.hohhhh!!!! Sungguh tak senonoh pekerjaan mu anak aku..

Sampai ke pagi terasa keperitannye tauu.. Aku msg asben pagi tadi trus die ckp nape biarkan anak main idong? Tgh tido kot nak bg main cemane?

Hai la anak.. Kenape notty sangat awak ni..mama geram tauu..





Wednesday, February 12, 2014

Khalifah parenting course

Assalamualaikum..

Sabtu lps, tadika aireen ade anjurkan course khas utk parents..anak2 bole tinggal di tadika while parents attend course kt perpustakaan sek 13 shah alam tu..

Aireen foc dok tadika tapi adik kene charge ot utk stgh hari..is ok..bkn selalu mak pak nak attend parenting course ni..

Syukur sangat tadika aireen ade provide..at least dpt recall n refresh ilmu didik utk anak..

Bagaimana cara nak didik anak menjd seorang khalifah..didik ikut sunnah..

Skang ni aku main blasah jek didik anak2..

Rupanya banyakkkkk, banyaakk ok yg aku kene improvekan skill..nevermind, go wif the flow.. Kata mak mudee kann..huhu..

Mcm2 perasaan datang, sebak, sedih sampai termenung aku sorg2..nak menitik dah air mata ni mengenangkan kejahilan aku dlm didik ank2.. Sib baik encik asben x prasan..sib baik jugak jiran2 x prasan jugak..huhuuu..

Banyak input yg aku dpt..in sya allah akan praktikkan skit2 kt anak anak aku..yg penting kami ni mak pak kene berubah dulu la..berubah dalam segala hal..

Doa doakan ye kami jd ibu bapa yang baik utk anak anak..kami doakan utk anda jugak..

Nak share info bole, aku ade manual dlm bentuk power point tp notes la..sape berminat emel kt aku..in sya allah aku Emelkan ..sharing is caring..

Monday, February 10, 2014

Sengkuang calit

Assalamualaikum..

Sabtu malam lepas eksersais 10000 langkah kt downtown sek 24 shah alam..

tapi tetibe mata ni tertoleh toleh kt satu sudut tuh..

Gerai sengkuang calit..ohhh nooo..

Kene beli sbb terlioo menengokkan kacang penuh bertaburan ats sengkuang bersama kuah merah menikam kalbu tu..

Korang nnti tgk gmba pon sure lah terliur sama..
Dah aku pon stat terlioo blik ni..acanerrr???


Gerai kt area fudcot dalam sana..cri signboard ni..



Sedapp weii..tgk kacang tuu..tgk laaa..
Arghhhh..kene repet lg ni..
Kt gerai ni ade jugal skali kacang n kuah die..
So bole buat kt umah jugak..just beli sengkuang je..
Tapi aku mls nak beli, nak org lain jugak buatkan..hahaha..

posted from Bloggeroid

Wednesday, February 5, 2014

Wordless wednesday

Assalamualaikum..

Ww::05022014..
Combo telekung same warna mak n anak..
X thn tgk kaler pepel..