Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Monday, June 30, 2014

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Assalamualaikum..
mrspuex & family ingin mengucapkan salam ramadhan almubarak kepada semua kengkawan alam maya..

 
jom dengar alunan suara seorang pemuda yang berasal dari bosnia..
sangat merdu, sangat lunak dan orang muda ini sangat hensem..(psttt..suami saya tetap ensem dimata saya even tak ensem dimata orang lain..gituu..hihihi)
Indahnya Anugerah dari Allah..
Subhanallah..




Jom kenali Fatih Seferagic ..
 
Seorang Al-Hafiz muda berbangsa Bosnia, dilahirkan di Jerman, dan menetap di Texas, USA. Fatih merupakan seorang guru Al-Quran di ...sana. Dan dia baru berumur 17 tahun!!!
Dialah pemuda itu. Hafiz Qur’an, bersuara indah..
Masyaallah..Tinggal dan menetap di Amerika Syarikat bukan menjadi alasan baginya untuk tidak menghafal Al-Quran.Pada usia 4 tahun,dia berpindah ke AS, tinggal di Arizona selama 3-4 tahun sebelum menetap di Baltimore, Maryland selama 7 tahun dimana dia mula menghafal Al-Quran.
Dia mula menghafal Al-Quran pada usia 9 tahun dan menghafal 30 juzuk Al-Quran dalam 3 tahun alias menjadi hafiz pada usia 12 tahun! Dia melatih hafalannya itu di bawah bimbingan Syekh Qari Zahid dan Qari Abid. Sekarang sambil sekolah, dia juga mengajar Al Quran dan menjadi ketua remaja masjid Sheikh Yasir Birjas di Dallas, Texas.
 
more video silalah ke youtube dan search nama beliau..



Yours Truly ;P

Wednesday, June 25, 2014

Wordless Wednesday :: 25062014

Assalamualaikum..
 
WW : 25062014
 


teaser my biz shopeonline::kids towel disney cartoon..eheheh..
feel free to visit  http://aqaqestore.blogspot.com/
kalau rajin folo la ye..
thanks for supporting us..
 
rasa mcm nak buat giveaway jek..
nanti bincang ngn admin kite..

Yours Truly ;P

Tuesday, June 24, 2014

Tali putih ke tali kuning

Assalamualaikum...

Taip lelaju sebab minggu ni minggu odit.. maka byk perlu stanby..surat-fail-dokumen-dan sewaktu dengannya..

Haihhh..fenatt hotakk..

Just nak story yang kakak dah selamat ke tali pinggang kuning..tae kwan do die la..maknanya die dh lulus pekse aritu..

Mama is very happy..

Layan je jek sekeping pon gamba kakak aireen..hahaha.. Adik sibuk nak bergamba jugak..

Balik kelas trus suh posing..
Adek plak sibuk nak pkai tali pinggang..
Lantokk..
Dapat sijil..
Papa jd model pegang sijil..kekeke

Monday, June 16, 2014

Meja Makan Gergasi @ SACC MALL

Assalamualaikum..

Semalam saja jalan jalan cari pasal kat SACC Mall Shah Alam..
Saje window shopping survey untuk barang raya katenye..
tapi terembat plak sepasang kasut vinnci..hehe..time kasih suami..

pastuh, dapat info ada meja makan gergasi kat lobi die..
ape lagi, marilah kite menjenguknya..besarr ke idok..

sekali kauuuu..memang gergasi/giant giler..
paling tak tahan sekor ayam golek gergasi elok terletak atas meja..
kalau la betol, kompom kekenyangan kauu makan ayam tu..sebulan dua kenyang dek ayam..hahaha..

hajat nak bawak anak tengok tapi yang lebih eksaited adalah mak paknye.. hover tauu..
papanye siap selpi tengah orang ramai..kekekeke...
dapat curik curik snap gamba die tgh berselpi gituu...

if korang free, pegi la jenguk kat sana..
soon akan ada jugak replika meja makan gergasi kat pkns shah alam ..
semalam pegi baru naik kaki kerusi je..

pandangan dari tingkat atas..
semuaaa besarr besarrrr...
bapakk besarrr punyee..

gotcha!!
curik curik snap encik suami tgh syiokk berselpi bawah meja makan..
kah kah kahh..

ini anak kann..selalu buat mama papa dorang urutdada..
haihhh...tangkap kejap utk bergamba lepas tu, zupp zappp main larik2..
hadoiiiii...

tema bulanan adalah RAMADHAN WONDERLAND..
sempena nak sambut bulan ramadhan dan syawal kot..
syabas kepada tukang bagi idea..

ape ape pon anak anak hepi bermain hide n seek di celah celah kain baju ..fuhhh...semput mak nakkk..
risau sangat ilang dari pandangan..lebih tengok anak anak dari tengok baju bajuan..
yela, skang ni kes culik merata rata..lepaa skit siapp laaa...tak sanggup akuu..

korang kalau nak stat shoping, sila more alert kat anak anak yee..pesanan ni..
malang tidak berbauu..nanti bile dah berbau kompom busukk jee manjang..
ohhh nehi nehi...
*simpang pappuluhpat*




Yours Truly ;P

Friday, June 13, 2014

Product Review : Produk SPA di Rumah oleh MUSHONLINE

Assalamualaikum..

*produk review secara  seikhlas hati*

Ada di antara kita yang masih segan segan nak tayang body kat spa spa sana..
yee..aku adalah salah seorang antara korang yang tersangatlah segan giler nak tayang body kt orang lain kecuali pada yang halal..ececece....**eyhh...opppsss...**

tak pernahh pegi spa seumur hidup..silee percaya..
masa bersalin pon berurut secara traditional jek kat umah mak..tu pon memalu gilerrr tak hengat ..terpakse jek..terpakse ok..ade ckp kt mak tanaklah urut urut ni..pastu bantai kene bebel patplohlapanjutaratus kali ngan mak..trus la tadah badan kat mak bidan..hahaha...

iols tak biasaaaa...geli hokeyyy... bertahan jek mak bidan tu dengan aku..
sedap sebenarnya kene urut tapi aku tak bole..gelii...sekian..

nih nak habaq mai kt uols produk yang boleh buat kita terasa macam kat spa gitu...tp ni layan diri punyelah..bukan orang lain layan..unless suami korang rajin nak melayan korang *opss-utk yg dah kawin jek eyh** gataii plak aku ni bile nak story bab bab spa nih..

Aku ade order beberapa produk dari MUSHONLINE ..
ada macam macam produk spa yang dijual kat sana..pegi la selak selak yee..
aku dah terai dah pon.. dah nak abihh dah..memang terasa segar, sedap dan nyamanlaa..
tak tipu ok..
paling suka bau kopi tu.. terasa diri tu macam sebijik kopi segarr yang besarr..hahahaha...
nanti nak abih, nak try produk yang lain pulak..

aku memang suka bau bau traditional ni..selain untuk refreshkan kulit kita..maklumla faktor usia dah meningkat ni, haruslah kene sentiasa alert dengan segala perubahan..

aku ni tak cantik mane, so pepaham jek la kalau nak cantik, nak cantik sikitttt jek, haruslah usaha sikit..kalau nak cantik banyak kenelah usaha banyakkkk dan banyakklahh engkau melaburkah $$$$ engko tu ye..



3 produk yang aku dah selamat order kat spa mushonline
set lulur biji kopi + gel mandian santan kelapa + sabun deviana

gel mandian santan kelapa

khasiat :
Gel mandian santan kelapa dirumuskan secara semulajadi tanpa bahan kimia berperana untuk menyingkirkan sel kulit mati, meransang keanjalan kulit dan memberikan kelembapan. Disamping itu, lulur santan berkesan mengurangkan risiko kulit gelap akibat terdedah kepada cahaya matahari. Lulur santan yang mengandungi asid laurik berkesan berkesan merangsang pertumbuhan kolagen dalam sel kulit dan bertindak melindungi kulit daripada jangkitan kuman.

lulur biji kopi

khasiat :
Lulur Bijih Kopi mengandungi anti-oksidan yang tinggi untuk menyegarkan badan, melembutkan, memutihkan kulit, menghilangkan kesan hitam pada celah peha dan menghilangkan keletihan (stress).

cara menggunakan set lulur biji kopi+gel mandian santan kelapa:
Campurkan dua sudu besar Gel Mandian Santan Kelapa kedalam bekas yang berisi 2 sudu serbuk Lulur Kopi, kacau sehingga sebati (jangan terlalu cair).

Sapukan pada seluruh badan dan massage selama 10 hingga 15 minit. Kemudian bilas dengan air sehingga bersih.

Amalkan 3 hingga 4 kali seminggu untuk mendapat kesan yang memuaskan. produk ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia merbahaya atau pengawet. Sesuai untuk semua jenis kulit kecuali kulit BAYI.

sabun deviana

khasiat :
Sabun Deviana mengandungi ekstrak madu, pati serai wangi, minyak kelapa dara dan beras. Gabungan dari semua bahan ini mampu merawat permukaan kulit muka dan badan untuk mencegah dari gatal-gatal akibat resdung, parut jerawat, jerawat bernanah, jeragat, flek hitam, kedutan, panau, bahagian celah paha dan ketiak yang hitam juga mampu dirawat dengan menggunakan sabun deviana. Gunakan juga di seluruh badan semasa mandi untuk mengurangkan masalah bau badan.

cara menggunakan sabun deviana :
Bersihkan pada bahagian yang diperlukan setiap hari 2-3 kali sehari. Urut pada kulit perlahan-lahan dan bilas bersih. (Bagi penyakit resdung perlu menggunakan herba dewa, sabun deviana dan terakhir disapukan bedak resung)

**Sangat disyorkan untuk kulit bermasalah & berjerawat
so korang? if ada perasaan nak try, silalah pegi ke page spa MUSHONLINE ni ye..
sesekali melabur sikit untuk diri sendiri ape salahnye kan?? tak rugii ponn..

sekian..
Yours Truly ;P

Tuesday, June 10, 2014

Softskill training :: explorace

Assalamualaikum..

Last week kene attend softskill training selama 2 hari kt pkd klang..

Hari pertama training santai santai..dalam kelas..tak yah cite la ye sebab aku pn kejap2 nguap nguap..but ada slot yg best jugak..

Yang penting kt sni aku nak story pasal explorace kami dari jam 9 pagi sampai ke jam 1230 tgh hari yang membahang kaw kaw..

Ada 5 chekpoint kene hadap secara grouping..

Chekpoint 1 : pancing botol

Dah setel pancing 3 botol dengan mengunakan batang kayu dan paku,  kami kene skipping plak..total skipping grup kami adalah 110 utk 2 orang skipper..aku buat dpt 41, teammate lg sorg buat 69..
Stamina aku ke laut sgtt..hahaha..
Noted: fasi ckp grup kami grup paling taat..grup lain jolok jek kayu utk angkat botol tu..hahaha..apsal tak terpikir pon..yela grup 1st yg biat task ni kennn..haruslah taat..

Chekpoint 2:seluk tangan dalam baldi 

Gambar baldi takdok sebab memasing tgn basah tanak pegang hp n nak cpt cri wording utk buat ayt..
Allah, dlm baldi berair tu mcm2 binatang plastik ade..binatang ketakutan aku pon hado..
Haishhhh...

Akhirnya dpt gak kami komplitkan wording
Kami sedia membantu ..fuhhhh!!

Checkpoint 3 : tepung gomak!
Task ni kami kene cari wording jugak hokey..panjang kemainnn..
Kenyang telan tepung jek memasing..
Terceki tercekit pon ade gaks..
Kecantikan tolak tepi dah semua..misi utama cari wording dlm tepung sebanyal 3 kilo tuu..
Susah? Jgn cakaplah..tgk muke memasing sudahh..hahaha..tp task ni paling best dan paling penatt uolss...
Komplit wording : negara menggembleng tenang ke arah kesihatan yang lebih baik -Visi kkm-

Chekpoint 4: barisan silaturrahim paling panjang di doniaa..
Gambar ehsan dari grup lain..time kasih banyal banyak..
Hp sume dah susun nak panjangkan barisan..hambekk sume kene baring atas jalan semata nak panjang..dasatt tak kami..
Barisan kami panjang tp kami kalah sbb ada yg putus..is ok..kami sangat fun baring atas jalan..hahaha...

Chekpoint 5 : kopek kelapa
Aku rasa task ni paling santai sebab ada yg pro kopek kelapa, asingkan isi dengan kulit..aku ngn member gi beli air jap sebab rasa tepung tercekik kt tekak, balik jek tgk dah 70% nak setel.kagumm giler..
Aku? Tak sempat nak buat..just bagi sapot utk   siapkan task ni..
Ade 2 team yang dpt kelapa busuk siap berulat bagai..itu namanya malang tidak berbau...hehehe..kesian kt derang..tp syabas jugak sebab dorang gigih nak siapkan task ni..

Last but not least, 
Sesi petang buat pembentangan explorace pagi tadi dan diakhiri dengan sesi bergamba untuk kenangan..

Ni team aku..
Kump Sa2 (satu)
2 budak laki kt belakang tu adalah penyibuk..hahaha..

Ni gamba semua peserta..
Overall sangat happening pening pening training..
Banyak pengalaman dan info berguna untuk kami praktikkan kt opis..
Kesabaran adalah kunci paling penting untuk berdepan dengan apa jua perkara..

Terima kasih banyak banyak kepada organizer utk training ni..sangat bertuah dapat turut serta dalam training ni..

Friday, June 6, 2014

Shorttrip ke Bukit Gambang Resort City :: Day 2

Assalamualaikum..

Day 2 : 4 Mei 2014 (Ahad)

Sebelum tu nak bgtau costing kami menginap selama 2 hari 1 malam di sana adalah sebanyak rm3++.++ termasuk sarapan untuk 3 orang dewasa, 1 kanak kanak , tiket ke Bukit Gambang Water Park dan Bukit Gambang Safari Park untuk 3 orang dewasa, 1 kanak-kanak.. FOC untuk tuan kecik, airiel Qaid ..

noted : 
Beli pekej ni masa Matta Fair bulan 3 haritu..bukan aku yang beli tp suami yang beli..lebihh afdoll katenye..kekeke..
memang berbaloi kot soping holiday kt matta fair sebab boleh dpt murah dan tentu tentu jimat sikit duit poket..kann?? kite tak kaya mane, so bile niat nak bercuti tu kenelah kira2 semua..bajet bajet supaya ujung bulan tak senak sangat..hahaha..yang penting menabung untuk kos minyak+makan+gift(jika perlu)..gituu..

ok sambung.

Aktiviti 1 : Brekfast

Cafe ni ada nama khas tp aku x sempat nak snap..bizi handle anak kunun..*sebenarnye terlupe..*
Makanan stended seperti memane hotel..tp yang best aku rasa pastry die kot..roti die sedap btol..
lain lain so far so gud..kenyang perut sokak hati gituu..


booth appetizer+fruits
booth scramble egg


booth waffle

booth nasi lemak

booth air

booth roti

sedap gilakk pastry ni..3 bijik aku sorang

ketiau sup utk anak anak tp maknye yg perabihkan..dorang kutip fishball..

my brekfast plate

Aktiviti ke-2 : Trip ke Bukit Gambang Safari Park


menunggu trem

ok trem dah sampai, jom naik..
info :
trem ni akan datang ke lobi hotel (both arabian and carribean suite) setiap 10-15 minit utk bawak kita ke theme park (water+safari)
cos : free of charge

muka teruja

kakak muka eksaited

pintu masuk..lokasi sebelah sebelah dengan waterpark

tiket masuk

nak chek in ke dalam




gerbang utama simba hill park..
info :
yang ada anak kecik eloklah bawak stroller ye sebab anda kene menapak napak kat dalam sana..
percayalah kg anda akan sedikit menurun bila dah smpai hotel..hehehehe..
poloh poloh ahkak ok..tak bawak stroller punye pasal, maka pas beten memasing dokong tuan kecik tuh..
fuhhhhh..!!! sib baik kecik comeyyy..

anda akan melalui lorong ini utk sampai ke destinasi seterusnya



takde stroller maka, dokong atas bahu la kitee..kekekeke..


menaiki trem seterusnya untuk melihat haiwan pemangsa dari jarak dekat..

rusa..

badak sumbu/badak air

anak gajah

ushar dari dalam cukup..diharamkan untuk bukak tingkap dan pintu..
jangan risau ade ekon..anda tidak akan lemas di dalam trem yee..

tu dia singa jantan dan singa betina kedingg..

binatang ape ni aku pon lupe..hihi

harimau belang

dah selesai tour kawasan binatang pemangsa, kite pegi next lokasi pulak..
menapak semula kite ke tempat berikutnya..

pos sebelah unta hidup untuk hiasa

kandang my little pony kate aireen

moh rilekskan kaki tonton animal show

show 1

show 2

next : petting kingdom
kusyuk kan mereka??
suka airiel qaid tgk small animal

petting animal 1

petting animal 2

next : malayan house

rumah kampung betol..cantik sangat
terasa macam kat kampung kampung

nice view

kakak tengok angsa

kawasan bawah rumah

reban ayam..
next : saddle castle

kakak bersama anak kuda..
masa ni aku ngan aireen jek masuk sebab adik dah start cracking sebab cuaca panas membahang kt luar..
sib baik dah nak balik..
ni pon siap ckp cepat cepat kakak..adik dah penat..

kuda pokodot ..belasah jek tajuk..


night jungle entrance..
kitorang kerugian sikit kt sini..
ingatkan kalau dah masuk siang, kene beli tiket lain untuk msuk night jungle pulak.
so takdelah kitorg msuk mlm semalam..
tapi sebenarnya boleh masuk 2-2 entrance ni pkai 1 tiket jek..
kalau tau malam tdi bole singgah night jungle nih.
tu la.. malu bertanya rugi 1 entrance..sob sob sob..

note: korang kalau dah beli tiket safari park ni boleh msuk night jungle + safari park dalam 1 tiket sahaja tau..

yang ni memang rare..white lion ..
tapi die dok nun jauh ke dalam..mungkin sebab panas kot..

dari white lion terus jadi black lion..
tak nampak apedah..


layan pulak bidio insta masa kami tour sekitar safari park..









akhirnya tamatlah trip kami anak beranak ke safari park tu..
sangat letih tapi sangat fun gilerrr..
anak anak pon memasing seronok giler tgk haiwan2..
biasa tengok kt dalam tivi jek..

balik tunggu trem,
sampai hotel dekat jam 2 pm (kene surcharge late chek out..takpe tak kisah..haha)
solat, packing packing trus pulang ke shah alam..

trip 2 hari 1 malam aku rasa sangatlah singkat dan sedikit penat.
tapi is ok..macam kene ripit lagik jek..hahahaha..
sekian..selamat jalan..
overall..sangat seronok..
in sya allah akan ripit lagik next time..

ok abih dah entry gambang..hehehehe..
**urut jari lenguh**

Yours Truly ;P