Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Thursday, October 29, 2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

Assalamualaikum..


[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]





Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang



Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015












selamat menjoinkan diri!

-MrsPuex-

Monday, October 26, 2015

TAMPIL SIHAT JELITA BERSAMA CITYSKIN MEDISPA


Assalamualaikum..

Penjagaan kecantikan dan kesihatan seharusnya berjalan seiring. Kedua-duanya amat berkait rapat. Jika kesihatan tidak diutamakan pasti ia akan menggugat kecantikan luaran yang lain.



CitySkin MediSpa adalah pilihan tepat untuk tampil sihat dan jelita di bawah satu bumbung. Gabungan Klinik dan Spa ini bukan sahaja menawarkan khidmat nasihat bagi golongan yang pentingkan kecantikan dan kesihatan, malah turut menawarkan nasihat dan bimbingan kepada mereka yang mempunyai masalah kesihatan.

Cityskin Medispa merupakan gabungan inspirasi ibu dan anak, Dr. Wan Julia Sham Dato Ariffin, 53 tahun serta anak beliau, Siti Farah Azwin Abd Khalid, 26 tahun.  Keduanya sering mengimpikan gabungan klinik dan Spa patuh syariah khas untuk wanita dan lelaki demi memenuhi permintaan yang tinggi akhir-akhir ini.


Sebagai seorang Doktor Perubatan, Doktor Wan Julia Sham Dato Ariffin yang juga merupakan seorang Pakar Anti-Penuan dan Estetik berpendapat bahawa masyarakat harus diberi pendedahan yang lebih terperinci mengenai kaitan hormon dalam mempengaruhi kesihatan dan cara hidup seharian. Beliau merupakan antara doktor Melayu pertama di Malaysia yang menerima Board Certified In Anti Aging & Regenerative Medicine (ABAARM – A4M USA). “Proses kemerosotan kesihatan boleh menyebabkan penurunan fungsi tubuh. Saya yakin usaha murni ini pasti dapat diterima pakai pada masa hadapan.” kata beliau.  

Bertitik tolak daripada itu, Dr Wan Julia, bersama Siti Farah, telah menubuhkan CitySkin Medispa pada tahun 2012 dan juga Hair Rich World Integrated Trichology Center pada 2015.  Selain memberi kesedaran tentang pentingnya menjaga kesihatan dan kecantikan secara seiring, gabungan mantap dua beranak  ini berhasrat dapat menawarkan perkhidmatan khusus dalam penjagaan Kecantikan & Kesihatan terutamanya pada penjagaan kulit muka dan juga masalah keguguran rambut kepada semua lapisan masyarakat dari muda hingga yang tua.  Perkhidmatan gabungan dua industri ini dibawah satu bumbung dapat menawarkan khidmat rawatan Kesihatan dan Kecantikan yang lebih efektif, menyeluruh dan berkonsepkan “WELLNESS”.

blogger wendy sedang menjalani rawatan rambut dari Puan Siti Farah..

Demi minat yang begitu mendalam dalam bidang rawatan kecantikan, Siti Farah, Graduan Keusahawanan Ijazah Sarjana Muda dari Lim Kok Wing Universiti, beliau telah melanjutkan pelajarannya dalam bidang Nutrisi, Certificate in Nutrtion & Health, Plaskett International College, London serta Diploma Human Nutrition & Health dari Open University, Malaysia. Ilmu dalam bidang nutrisi dipelajari bagi mencukupkan diri untuk mebantu golongan pelanggan yang menghadapi masalah pemakana yang tidak seimbang. Selain itu beliau melanjutkan pelajaran kedalam bidang Terapi Kecantikan dari City & Guilds London & Laurent Bleu, UCSI. Beliau juga telah melanjutkan pelajaran dalam bidang Paramedikal Trichology Diploma dari International Association of Trichologist, Sydney, Australia, dimana dengan ilmu yang dipelajari dapat membantu menyelesaikan masalah rambut gugur sesetangan individu. Ilmu yang dicari adalah seiring dengan cita-citanya untuk menjadi usahawan muda yang berilmu dan berdidikasi dalam memberi perkhidmatan terbaik kepada pelanggan CitySkinMediSpa dan Hair Rich World Integrated Trichology Center.

Antara perkhidmatan-perkhidmatan yang disediakan adalah :



Untuk pengetahuan semua, produk-produk yang digunakan dibuat khas secara eksklusif diluar negara  demi menjaga kualiti yang terbaik untuk pelanggan mereka. Yang penting dijamin HALAL.

Antara produk yang digunakan dalam rawatan rambut di Hair Rich.


Alhamdulillah banyak ilmu baru tentang kesihatan rambut yang jarang-jarang kita ambil berat. Sebenarnya, dari rambut pon kita boleh tahu tahap kesihatan seseorang.. bukan saya cakap tapi pakar sendiri yang beritahu. menakjubkan sungguh..


Jutaan terima kasih kepada penganjur Big Dale Sdn Bhd dan pihak CitySkin Medispa & Hair Rich kerana memberi peluang kepada saya melihat secara details tentang kesihatan rambut .. takk sabarr nak cuba sendiri perkhidmatan mereka nanti.

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi :

Cawangan Cityskin Medispa & Hair Rich:-

Cityskin Medispa
B7/1/1 Jalan Ampang Utama 1/2,
One Ampang Avenue Business Centre
Taman Ampang Utama
68000 Ampang Selangor
Tel  : 03 – 4253 5257

Hair Rich World Integrated Trichology Center
2-09, Level 2, Wisma Life Care
5 Jalan Kerinchi
Bangsar South
59200 Kuala Lumpur
Tel : 03 2242 0880

FB : https://www.facebook.com/cityskinmedispa
Instagram : @cityskinmedispa



-MrsPuex-

Friday, October 23, 2015

Kenali Blogger MohdZarin.com

Assalamualaikum..


Bercerita tentang keunikan blogger-blogger di Malaysia zaman kini memang jauh lebih advance dari dulu. Dulu, orang pandang blogger ni sipi sipi je.. waima, media / reporter majalah/stesen tivi dulu pon agak anti dengan media yang berstatus blogger ni... adakalanya, blogger dianggap seperti negative influencer kepada umum.. *pengalaman berbicara sendiri dengan photog senior dari salah satu media cetak*.

Itu dulu.
tapi sekarang..

Kami, blogger mempunyai citarasa dan jiwa yang kreatif dalam penulisan. tak hairan lah sekarang ramai blogger yang mendapat jemputan-jemputan yang setaraf dengan media-media yang lain..


Apekah motif penulisan saya di atas??

motifnya saya nak kenalkan anda dengan seorang blogger yang VERSATILE yang saya kenali awal tahun ini.. mengenal beliau, secara tak langsung saya dapat rezeki  seperti di ENTRI ini dan dapat peluang cover press seperti di ENTRI ini.. maklumla saya ni blogger sambilan gitu..hehehe.. besar harapan jika saya berpeluang memiliki sehelai t-shirt yang eksklusif ini... *aminnnnnn*

Sapekah beliau ?
beliau adalah ENCIK MOHD ZARIN. *gaya kipas kene wajib..hahaha...



Elemen yang saya sukaaa sangat bila terjah blog beliau adalah :


Elemen Skill Photo Capturing!
Semua teknik dan angle gambar beliau memang sangat SHARP and NICE!. sebenarnya pakai kamera godang ke, kemera hp ke, kamera compek ke, kalau tak betul teknik tu pon tak menjadi jugak..kannn???


Skill Photo Capturing dalam entri TRAVEL :


dalam entry pilihan INI , paling keterujaan saya adalah shopping di langkawi..
maklumlah wanita dan shopping berpisah tiada..gituuuuu.. nak nak plak gambar periuk belanga yang sangat menggoda..adoii doii doii.. Sebab saya pilih entry ni adalah untuk rujukan saya if berpeluang nak ke Langkawi nanti..in sya allah..


Skill Photo Capturing dalam entri  FOOD REVIEW :


Entry pilihan yang INI pon memang kita akan rasa nak pergi..nak pergii makan kat situ.. gambar melambangkan kelaparan serta mertaa..hahaha...

Akhir kata.. jom kita saling kenal mengenali sesama blogger tak kira blogger full time atau freelance.. konsep kita semua mungkin sama iaitu adalah sharing is caring disamping menjana pendapatan..tak gituu encik zarin???

-MrsPuex-

Monday, October 19, 2015

Sejarah dengan PURPLE!

Assalamualaikumm..

Hai korang..
jom borak..

sebenarnya banyak keje nak buat tapi tak tau nak mula dari mana,
so mari temankan iols borak kosong kt sini boleh?

Kenape saya suka sangat dengan purple?
kerana sejarah di zaman sekolah menengah saya laa..
zaman rumah sukan kaler purple..
dorang tak panggil rumah purple tapi rumah UNGU..
rare kan rasa??hahaha...
sekolah korang ada rumah sukan warna ungu tak?
adee??
 kerana terlalu bersemangat waja nak mempurplekan acara perbarisan rumah sukan, mata dan hati terus terjebak menggilai kaler purple sampai la sekarang ni ha..

sila jangan salahkan saya yee.. sila salahkan rumah sukan saya..hahahaha...
maklumkan saya masa form 5 kene lantik jadi penolong rumah sukan ungu, maka masa nak prepare untuk perbarisan tuh, mata asiklah nak tengok purple purple purple..bila dah combine banyak banyak kaler ni, jadi menarik tertarik plak..seriuss memang lawa..
itulah sejarah ringkas kenapa saya ni gilerkan kaler purple tersangat sangat..

terlatest, terjebak terbeli jam kaler purple kat lazada..
tak tahan weii sales.. tengah kering kontang pon ko sempat nak menyoping kan??
rm15.60 jee..murohh murohh..





koleksi kat atas meja opis..
purple mata hitamku..gituuuu...
nasi lemak tu sekadar hiasan waktu sebelum di ngap..

 
selpi bersama sofa purple masa pegi event last weekend..
exclusive sangat nampaknye..
tergodaaa tauu takk..
rasa nak amek sebiji letak kat umah...hahahaha...tak senonoh perangai!


korang ada yang perangai macam saya tak??
addicted terhadap sesuatu kaler?

saya bukan tak suka kaler lain cuma kaler purple ni adalah kaler pojaan hatikuuuu...
no wonderlah tema blog ni pon kaler purple..kekekee..


sekian..

-mrspuex-

Thursday, October 15, 2015

Mee Kari Ketam Sedap! di mana??

 Assalamualaikum..

1st time try mee kari ketam nih..
ekceli dah laammaaaa aku pantang  makan ketam sebab ank bujang elergik skit kalau aku makan ketam.. ada kaitan ke?sebab ape? sebab aku menyusukan dia lagi..
kalau aku salah makan, die akan naik gatal2..
almost setahun kot aku tak makan..

maka kerinduan tu memang toksah nak cakaplaahh..
paling rindu makan ketam masak lemak cili api mak masak..
perghhhh!!!! rinduuuuu woiii!!

ok sambung balik ke tajuk asal..

overall memang tip top laa..
rasa kari die,
rasa ketam die,
pekat melekat..tau tau dah abis sepinggan aku bedal..
nahh mukadimah gambar pertama untuk uols..

mee kari ketam seketul di atas meja ku.
sllrrrpppp!!!
harga : RM9.50

di mana aku makan??

di sini...
 
mee kari ketam kuala lumpur..

tapi..
lokasi di :

seksyen 7, shah alam...
sebelah restoran bisik-bisik shah alam tuh.. 
 

gambar penutup..
seketul muka tuan tanah kedaung kesayangan..
bulatt plak pkai stail shawl lekap ni..
hahahaa...
*alasan* 

u guys kalau dah sampai shah alam,
silalah terjah ye..

menu lain :
nasi goreng ketam,
mee sup ketam
dan sewaktu menu dengannya..

sekian..

-mrspuex-

Tuesday, October 13, 2015

Giveaway Nurfuzie Dot Com #1






Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk 28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan



1. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Nurfuzie Dot Com #1"



2. Follow dan like semua sponsar dibawah ini dan copy html dan paste di HTML entri korang :



Follow Blog

Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad , Nona , Farah , Athirah Diyana , Ejulz , Addin , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah



Follow Instagram

Nurfuzie ,
Lisa Hlovate ,
Along ,
Shad ,
KhalidKyle ,
Athirah Diyana ,
Ejulz ,
Nik Ainaa ,
KawaidesuConcept ,
Nona ,
Emy Amelia ,
Marsha
farprettybylh



Follow Twitter







Follow Google+







Masukkan Dalam Bloglist

Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah



Fanpage




Nurfuzie.com

Along Maisuri

Shad

Ejulz

Farprettybylh

Kawaidesu Concept

Sayidah Napisah

Emy Amelia

Carehappytips

Jeragat LESS? Seronok


Follow


Cahaya Farah


Irrayan




3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja



Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.










 

Wednesday, October 7, 2015

Segmen - SukaGelak nak link entri terbaru korang

Assalamualaikum..

saya dah selamat join dah..


http://juliajamaludin.blogspot.my/2015/10/segmen-sukagelak-nak-link-entri-terbaru.html?m=1

Segmen ni akan berlangsung selama seminggu. 
Bermula harini 07/10/2015 sehingga 14/10/2015 jam 11.59 malam.


Selamat bersegmen!!


-mrspuex-




Tuesday, October 6, 2015

FUYOOO !!! GIVEAWAY by MAMA Darwiish


Assalamualaikum..




klik banner untuk join

FUYOOO !!! GIVEAWAY 
by Mama Darwiish

Hadiah  :
1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50

Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015



Syarat-syarat :

1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini



Pemilihan pemenang :

1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email



Follow Blog  :
http://mamadarwiish.blogspot.my/
http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/
http://unclezuan.com/
http://mrspuex.blogspot.my/
http://mekzumbie.blogspot.my/
http://www.hafizhafizol.my/
http://aderakukeysah.blogspot.my/



Follow G+ :  :
Khalid Kyle
Blurrydino




Like Page Penaja :

Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care




Follow Instagram :



-mrspuex-

rinduuunyeeee!!!

 Assalamualaikum..


Allah..
Rinduu sangattt..
rindu nak bau hutan
rindu nak bau busuk busuk peluh, lumpur, lecak
rindu nak bau anak sungai freshhh
rindu nak bau bunyi unggas unggas
rindu nak makan sedapp dlm hutan..


rindunyaaaa..



nak hilangkan rindu,
jenguk pintu depan pon jadiklahh..
hmmmmm....
2x naik pon tak jemu jemu..semua dah berubahh...
agak agak lolo pon berubah takk??