Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Wednesday, November 25, 2015

2 hari 1 malam di Hotel Bangi-Putrajaya

Assalamualaikum..

Cerita hampir basi..
wajib tepek sini sebab ianya adalah satu kenangan.

2 hari 1 malam di Hotel Bangi-Putrajaya atas tuntuan kerja.
Ape yang aku nak cakap just, hotel yang sangat best di area bangi..
cuma takde kesempatan nak kebushhh ke dalam swimming pool waima nak berfoto gedik jugak di pesisir swimming pool itu..
workload sampai ke tengah malam di hari pertama.. hari kedua pulak dah bertapa di dewan sampailah ke petang..
so tak banyak yang boleh dikongsikan bersama anda untuk review yang meletoppss!!
kate pun atas tuntutan kerja..
gituuuuu..
huhuhuu...


maka, marilah melayan gambar yang tak seberapa ni untuk kenang kenangan.
paling penting, dapat bilik besaarrrr!!hikhikhikk..

masuk bilik tgk katil, wahhhhhhh... kompom letak kepala terus ZZZZZZZZ..
hantu pon takut nak kacau kami..hehehe..

cam biasa show off gamba toilet.. santekkk!!

toiletteries..

ada meja..memang sesuai sangat jadi tempat kitorang buat kerja..

ruang santai kat berandah.. 

sejuk mata memandang..padahal masa ni tengah jerebu teruk..
konon konon feeling tgk kabus kekdahnya..

atas tuntutan kerja ini..masa ni selesai rehersal jam 1130 malam..
masuk bilik dedua zasss terbungkang..tiada maknenye nak borak borak..hahaha..
esoknye pepagi jam 7 dah kene standy kat ballroom..


this is my partner in crime for 2 days.. emmm.. hari hari pon partner in crime sebenarnya..bahahahaaa..

its a wrap..barisan orang kuat yang menjayakan majlis tersebut..


nak balik dah...sedey..tak puass..
masuk hotel otometik teringat anak anak..
lamaa tak bawak dorang lepak hotel..

in sya allah ada rezeki, kita pegi ye anak anak..
zaman sekarang ni semua pon cekik darah..sosak napas maknyee...


Yours Truly ;P

Sunday, November 22, 2015

tak pernah seteruk ini

day 2 (22.11.2015)..
alhamdulillah bertenaga sikit tapi tak berani nak keluar rumah..bahayaaa!!
gelombang gelombang air masih berkumandang di dlm perut.

semalam dan kelmarin.
kecundang.lembik.lemah lutut. cerry berry smpai tak tau nak keluarkan apa dah..dari mlm membawak ke subuh dan seterusnya smpai ke pagi, selang 1 jam bertapa dlm tandas.. salah makan mybe.. mujur ahli keluarga lain just fine.. tak pernah jd seteruk ni..hazabedahh!! siap tak kasi share toilet..maknye konker sepenuhnya.. langkah berjaga2 supaya tak berjangkit..

sakit penghapus dosa dosa kecil.

#dirhea
#semogacepatsembuh
#sayataknakmasukhospital
#mrspuexdotblogspotdotcom

Wednesday, November 18, 2015

GIVEAWAY Hi-5 House of Dreams Live in Concert 2015


Assalamualaikum..


Mencuba nasib untuk join giveaway dari blog AZLINDAALIN ..


Bismillah.. mempersembahkan barisan penari hi-5 di dalam tv dan penari cilik jemputan di luar tv..ngehh ngehhh ngehh..





A video posted by NoorainiZubir (@znooraini) on









1. Aireen Qaisara dan Airiel Qa'id menari wish upon a star bersama Hi-5 !


2. Saya layak untuk memenangi tiket ini kerana ianya bakal membuatkan penari jemputan cilik saya ini teruja kepada tahap yang paling maksima untuk bertemu secara live dengan barisan artis rancangan hi-5 ini.. aminnnnn...

 #TodayIsHere
#MalaysiaAirlines
#enrichurlife
#enrichjunior


3. Saya sudah pamerkan penyertaan saya di BLOG, FB dan Instagram secara terbuka atau PUBLIC dengan menggunakan hashtag #todayishere #malaysiaairlines #EnrichUrLife #EnrichJunior




4. Link penyertaan :




 


-MrsPuex-

Hi-5 House of Dream: Kak Fink nak bagi 20 tiket VIP secara percuma untuk 5 pemenang bertuah!

Assalamualaikum..




Cubaan sedaya upaya maknye rekod video paksa rela anak anak menari dengan penuh perasaan..
sebabnya maknye beriya nak anak anaknye menang tiket tonton hi5 tuh..




Doakan anak anak saya menang untuk tiket tonton hi5 secara live nanti ye..
Bismillahhhh...


Mempersembahkan barisan Hi5 di dalam tv bersama penari jemputan di luar tv..ngeh ngeh ngehh!!!








A video posted by NoorainiZubir (@znooraini) on






Saya layak memenangi tiket ini kerana  ianya bakal membuatkan penari jemputan cilik saya ini teruja kepada tahap yang paling maksima untuk bertemu secara live dengan barisan artis rancangan hi-5 ini.. aminnnnn...


#TodayIsHere
#MalaysiaAirlines
#enrichurlife
#enrichjunior
#PinkyMommaXMalaysiaAirlines


korang yang ingin nak turut serta, boleh check it out di blog PINKYMOMMA ok!


good luck to all!!


















-MrsPuex-

Monday, November 16, 2015

Majlis Khatam Al-Quran dan Ihtifal

 Assalamualaikum..

Sabtu lepas (14/11/2015) berkesempatan untuk menghadirkan diri ke majlis ini demi anakanda tercinta..
walhal ada program yang mencabar adrenaline perlu ku hadir tp terpaksa postpone demi meraikan beliau.. pengorbanan tuu...ttssskk!!

Alhamdulillah..majlis berjalan dengan lancar..
Anakanda dah melepasi level 1..

Lokasi majlis adalah di dewan masjid Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong Shah Alam.


Stage penyampaian hadiah.
 
Acara pertama, persembahan pelajar tahsin. tahsin untuk dzulliman puncak perdana giliran kedua. boria rukun solat..ewaahhhh!!! walau 4 orang, tapi semangat berboria mmg sangat tinggi...hehhee..
weldone anak anak..

 
sementara nak menghabiskan persembahan dari cawangan dzuliman yang lain, elok la maknye berselfie.. ohh..tempat duduk pon diasingkan untuk kaum ibu dan bapa.. maklumlah buat kat mesejid..perlu menjaga adab dan sopan.. tapi selfie tetap selfie..kekekeee... 
 
Nur Aireen Qaisara di atas pentas menerima sijil dan plat.
rasa nak berlinangan ayor mata maknyee..sensitip kebenorr haihh!!.. 
 
pandai pon pandang kemere.. praktis awal awal untuk amek skrol besar nanti..wahhhhh...
in sya allah.. 

Most Hardworking Khalifah.. aminnnn..

Pelajar tahsin bersama barisan teacher yang ada..
tiada dalam gambar, tecer Yun..huhuu..
 
all the mommies!
 
To kakak,
 jauh lagi perjalanan awak, teruskan usaha dan jangan pernah jemu dan jangan mudah mengalah tauu..
mama tetap support kakak dari jarak dekat..

hishhhh... touching plak entry nih..

touching sebab anak dah semakin besar..
huhuhuu... 

Friday, November 13, 2015

cafe hunting at cotton craft shah alam

Assalamualaikum..

mari kita bercafe hunting untuk episod entry kali ni..
cafe sasaran adalah :
cotton craft.
lokasi di world wide shah alam..berdekatan dgn tesco shah alam nun.. boleh waze utk ke sana..

simple deco but nice di mata aku..
tempat pon comey je.. ruang makan agak terhad..so pepandai la bajet time nak ke sini..
kalau ramai takut tempat full nnti..

gambar kat bawah ni antara menu menu yang aku dan rakan rakan order..selamat menjamu mata uols..hehehe..

latte macchiato, rm9.00
pavlova, rm12.90
seafood aglio olio, rm19.00
crafters duo fish and chip, rm17.00

bersama geng jejak cafe kali ni..
plate panjang tu, beef mac and cheese, rm12.00..sedap tp agak masin skit..
last but not least, tuan belog berfoto gedik kt dinding luar..sebabnye cantekk!

overall, rekemended place utk lepak lepak chil chill..harga a bit pricey.. klau sekali sekale boleh la kot..hehhe..yang penting latte macchiato die toorrbaiikk!!

full mark!

Assalamualaikum..

ni result final exam pertama sampai ke tangan maknye..

alhamdulillah.. 
reaksi maknye,
menatap kertas exam kemudian menatap semula muka anak dara lepas tu menatap semula kertas exam..

mata mula bergenang..tapi ku tahan..

bukan ape, unexpected sebenarnya..
si anak bila disuruh buat latih tubi terus tetiba mengantuk la, mengelamun laa...memang tebiat sangat anak dara yang sorang ni..

ape ape pon... tahniahh kakak..

result keseluruhan..
maknye tetap berbangga..
semua markah gemok gemok..walau x dpt no kedudukan yang terbaik..

tak perlu kot nak show off semua markah sebab markah anak orang lain lagiii gemok gemok..kekekee...

dapat markah penuh yang seketul ni pon dah cukup membanggakan..
dah bersyukur sangat dahh..
full mark utk kertas bahasa melayu

mama semua boleh semak keputusan peperiksaan anak di SINI

sekarang keputusan semua nak online ..dasaatt!!

Thursday, November 12, 2015

happy birthday ABAH!

Assalamualaikum..
12.11.2015
harini besday abah tersayang..
genap usia beliau 65 tahun..

doa dari anakandamu,
semoga dipanjangkan umur
diberikan kesihatan yang baik
dimurahkan rezeki

we loveee u, ABAH!
sambutan awal masa hari deepavali aritu..
rainbow kek..tak sempat nak snap kek besday yg masih virgin..hhhaahaa..
beratur nak prankkan abah..
tadaaaa...sorang tadah kek, sorang tadah pisau..hahaha
atok dikelilingi oleh cucu..tiada dlm gamba, my lil qaid sbb balik pede ngn papa
us!
orang belakang tabir..
kek yang telah lunyai dikerjakan oleh cucu cucu..
last but not least,
anakanda kesayangan bersama abah tersayang..

simple celebration but full of memories to remain..

sekian..

Wednesday, November 4, 2015

wordless wednesday 04112015

Assalamualaikum..

wordless wednesday 04112015
will be away again for 3 days onward..
saya yang menurut perintah (SYMP)..gituuh..
pic taken when i was at avillion legacy melaka a few day a go.. SYMP jugekk..


-mrspuex-