Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, October 30, 2018

Mengerjakan Ibadah Umrah lebih mudah dengan Aplikasi Manhajj!

Assalamualaikum/Hai,

Zaman serba canggih ini, tak lengkap kalau setiap perkara tak disertakan dengan kemudahan aplikasi-aplikasi. Terkini, Brothers Sdn  Bhd  (Manhajj Mutawwif) memperkenalkan Aplikasi Manhajj yang merupakan kemudahan dan bimbingan secara dekat   kepada   umat   Islam   di   negara   ini dalam   permasalahan ibadah umrah.


Aplikasi ini berperanan  sebagai  satu  pendekatan  baharu  dan  canggih  dalam  perancangan ibadah  umrah termasuk pengurusan pendaftaran, pembayaran  dan semakan selain  memastikan  pengguna  menerima  layanan  yang memuaskan  dan efektif.

Selain  itu, Aplikasi Manhajj  turut menghubungkan di kalangan pengguna  menerusi  laman  hiburan  yang  bermanfaat  di  telefon  bimbit  dalam usaha  menambah ilmu  pengetahuan. Idea menghasilkan  Aplikasi  Manhajj   tercetus  apabila menyedari   kepesatan teknologi maklumat yang berkembang dengan informasi berkaitan umrah dan permasalahan  yang timbul.

Ia  merupakan  satu  langkah  atau  pendekatan  yang  dlambll  Manhajj  Mutawwiff bagi membantu  bakal jemaah untuk  mempersiapkan  diri  menunaikan  umrah.


Antara   ciri-ciri   pintar yang   terdapat   dalam Aplikasi Manhajj  apabila  pengguna  boleh  muat  naik status  menerusi  ikon  Community. gambar-gambar juga  boleh  dimuat  turun   melalui  Kalam Manhajj dan  memiliki ciri  senarai  semak  bagi  membantu  persediaan jemaah umrah.

Aplikasi  Manhajj  juga  mempunyai 'panic  button'  sekiranya  berlaku  kecemasan di Tanah  Suci Makkah dan  Madinah apabila  kelebihannya dapat menghubungkan antara jemaah  dan  mutawwif sekiranya  berlaku  sebarang  kecemasan   di  Tanah Suci. Pada masa  sama,   pengguna   boleh   membuat  pilihan  pakej  dan   pendaftaran umrah secara terus melalui Register Umrah serta soalan-soalan beserta jawapan berkaitan  permasalahan  umrah.


Kalau anda semua nak tahu, Aplikasi Manhajj turut memiliki kelebihan  apabila menawarkan  Kursus Umrah yang  lengkap secara atas talian dan  paling  istimewa mempunyai senarai  semak  bagi membantu jemaah menunaikan ibadah  umrah di samping pelbagai   informasi menarik  turut  dibekalkan   kepada pengguna.

Aplikasi   Manhajj  dibangunkan  selama  empat  bulan   termasuk merangka  dan  menyediakan isi  kandungan aplikasi. 

PELANCARAN PROGRAM REALITI TV PENCARIAN MANHAJJ MUTAWWIF MUSIM KEDUA.


Di majlis yang sama di IDCC Shah Alam, berlangsungnya pelancaran program realiti televisyen pencarian  mutawiff, Manhajj Mutawwif kembali lagi untuk musim  kedua  dengan  menampilkan elemen segar dan  pembaharuan.

musim   terbaharu   ini   lebih   menarik kerana akan  melibatkan  pertandingan di  kalangan empat buah  negara iaitu  iaitu Malaysia,  Indonesia, Brunei  dan Singapura. Para  peserta   akan mengharungi   cabaran   dan   tugasan sebelum  dinobatkan  sebagai  Mutawwif Terunggul Manhajj  Mutawwif Nusantara. Untuk musim  kedua, program ini akan menyediakan tenaga pengajar yang berpengalaman  serta  panel juri  yang  berkaliber dan berwibawa.


Antara  elemen   baharu   lain  diperkenalkan  adalah  'Sketch  Artis'  yang   terdiri daripada barisan   pelawak   terkenal   tanah    air   dalam usaha   menarik   minat penonton  bagi memberi  ilmu  pengetahuan  kepada  mereka.


Seperti musim  lalu,  para  peserta  akan  bersaing  dalam  lapan  konsert termasuk final dengan tugasan  yang akan mengupaskan persoalan berkaitan umrah dan permasalahannya.

Program yang  berunsur dakwah  itu terus  komited  untuk mengangkat profesion sebagai mutawwif agar lebih dikenali serta dihargai masyarakat.

Mutawwif merupakan  satu  pekerjaan  yang  mulia  di sisi  Islam  di  mana  mereka bertindak  sebagai   pemimpin   umat  Islam  ketika mengerjakan ibadah haji  dan umrah.


Program  selama satu  jam  setengah  itu  akan  mula  ditayangkan  pada 25 Januari 2019.

Manhajj    musim    pertama    yang    bersiaran    bermula    Mac   hingga    Mei    lalu menobatkan Ahmad  Syafik Samat sebagai juara yang  berjaya membawa  pulang wang tunai  RMl00,000  dan juga  trofi.

Naib juara  menjadi  milik Muhammad  Syafiq Abdul  Rashid  (RMS0,000 dan trofi), tempat  ketiga dimenangi   Wan  Mohd.  Taufik  Wan  Marzuki (RM30,000)    dan tempat keempat adalah  Muhammad  Mustakim  Abd. Rahim  (RM10,000  dan trofi).

Untuk maklumat lanjut mengenai manhajj mutawwif ini, korang boleh layari :

Laman web : www.manhajjmutawwif.com
Facebook : www.facebook.com/manhajjmutawwif
Instagram : www.instagram.com/manhajjmutawwif

 -MrsPuex-

“Yakin, Cerah, dan Ceria dengan 8 Manfaat Kecantikan SAFI Fair Beauty!”

Assalamualaikum/Hai, 


Kebanyakan gadis mementingkan tanggapan pertama ataupun “first impression” tidak kiralah ketika menghadiri sesi temuduga, hujung minggu dengan sahabat lama, ataupun temujanji pertama bersama si dia. Masalah kulit wajah yang kusam serta tona yang tidak sekata akan menurunkan keyakinan diri. Hakikatnya, rungutan tentang masalah sebegini bukanlah sesuatu yang baru.

Tabiat pemakanan yang tidak sihat, tekanan, kualiti tidur yang merosot, dehidrasi serta kotoran dan habuk akibat pencemaran merupakan faktor-faktor utama kulit wajah rosak bagi kebanyakan individu di Malaysia. Memahami aspirasi setiap gadis untuk tampil cerah dan yakin, SAFI- jenama penjagaan wajah Halal No1 di Malaysia, serta jenama penjagaan diri terbesar di dunia kini tampil memberikan nafas segar terhadap rangkaian pencerah- SAFI FAIR BEAUTY sebagai penyelesaian terhadap kebimbangan para gadis. SAFI menggenggam utuh falsafah bahawa setiap gadis berhak memiliki kulit wajah yang cantik dan berseri tanpa perlu bimbang kerana setiap masalah kulit wajah wanita, SAFI selesaikan.




Kelahiran semula SAFI FAIR BEAUTY bukan sahaja pada rekaannya yang lebih manis dan menawan, malah rumusannya juga didatangkan dengan teknologi BIO.Fairness yang diperkaya dengan ekstrak organik limau gedang. Sebagai pelengkap kepada ruti penjagaan wajah, SAFI FAIR BEAUTY turut memperkenalkan produk terbarunya Krim BB Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY.

Teknologi BIO.Fairness merupakan kombinasi ekstrak semulajadi dengan manfaat pencerah yang bertindak untuk menyamaratakan tona kulit, serta mengurangkan pigmentasi berlebihan dan tanda penuan. Pendedahan kulit wajah kepada sinaran UV yang tinggi serta pencemaran udara akan menyumbang kepada masalah kulit kusam dan tidak bermaya. Dengan penggunaan SAFI FAIR BEAUTY, kulit akan kekal lembut dan terlindung dari sinaran UV berbahaya. Serlahkan kecantikan wajahmu di bawah pancaran suria dan katakan selamat tinggal kepada sinaran UV!

Diperkaya dengan multivitamin seperti vitamin B3, CE, E, B5 & B6, gabungan vitamin ini menjadikan SAFI FAIR BEAUTY sebagai ejen pencerah, pelembap, dan pelindung dari sebarang kerosakan yang berpunca dari radikal bebas.

Sebagai tambahan kepada teknologi BIO.Fairness, SAFI FAIR BEAUTY turut menggabungkan ekstrak organik limau gedang kedalam formulasi baharunya. Adunan ekstrak organik limau gedang yang segar sangat bermanfaat dalam pembinaan semula struktur kulit melalui penghasilan kolagen dan mencerahkan kulit wajah secara semulajadi. Setiap bilasan pada kulit wajah menjadikan tekstur kulit semakin halus seakan remaja!

SAFI FAIR BEAUTY yang baharu, kini dilengkapi dengan teknologi BIO.Fairness bertindak untuk:

·         Mencerahkan kulit
·         Menyamaratakan tona kulit
·         Kulit berseri merah jambu
·         Mengawal pengeluaran minyak berlebihan
·         Memberi perlindungan UV
·         Melembutkan dan menghaluskan kulit
·         Melicinkan kulit
·         Melembapkan kulit tanpa meninggalkan rasa lekit




Dia si ayu penuh keyakinan
Yang sulung penuh ayu, dialah Pembersih Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY. Langkah pertama untuk keyakinan dirimu. Setiap bilasan membersih dengan mendalam agar kulit lebih lembut, halus dan cerah berseri.




Dia si cantik penuh kemanisan
Yang tengah si cantik manis, dialah Krim Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY. Langkah kedua untuk kekal cerah sepanjang harimu. Setiap olesan pada kulit muka memberikan tona kulit wajah merah jambu agar kelihatan lebih manis dan segar pada bila-bila masa.

Dia si comel penuh keceriaan
Yang bongsu comel dan ceria, dialah Krim BB Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY. Langkah ketiga melengkapi rutin kecantikanmu. Menggunakan rumusan yang sama dengan produk rangkaian SAFI FAIR BEAUTY yang lain, krim BB ini ditambah dengan pelembap berganda serta ejen pencerah yang berfungsi sebagai asas solekan. Bersolek ataupun tidak, setiap sapuan mampu menutup cela, dan memberikan seri tanpa kilap (matte finising).

SAFI FAIR BEAUTY hadir dalam reka bentuk lebih comel sesuai dengan citarasa gadis manis yang gemarkan sesuatu yang ringkas dan praktikal. Produk Pembersih Wajah kini tampil ayu dengan kemasan ungu lembut manakala Krim Pencerah Wajah pula hadir dengan rona kemanisan merah jambu. Sebagai pengenalan kepada kelahiran baharu SAFI FAIR BEAUTY,  Krim BB Pencerah Wajah melengkapkan rutin kecantikan si gadis dengan kehadiran reka bentuk berwarna kuning cerah yang penuh dengan keceriaan namun masih mengekalkan sisi kelembutannya. Setiap produk juga dihiasi kuntuman bunga putih yang menjadi tafsiran kepada slogan SAFI- “Selamat dan Suci”. Yang paling menarik, harganya kekal sama!

Berikan kulit wajah anda 8 manfaat melalui penggunaan rangkaian SAFI FAIR BEAUTY berikut:

1.            SAFI Fair Beauty Facial Cleanser
Saiz pek: 50g/100g
Harga: RM5.75/10.20 (0% GST)

2.            SAFI Fair Beauty Fairness Cream
Saiz pek: 50g/80g
Harga: RM8.15/11.45 (0% GST)

3.            SAFI Fair Beauty BB Cream
Saiz pek: 40g
Harga: RM8.15 (0% GST)

4.            SAFI Fair Beauty  Set (Fairness Cream + Facial Cleanser)
Saiz Pek: Gift Set
Harga: RM10.90 (0% GST)


Produk ini boleh didapati di seluruh negara termasuk pasaraya utama dan pasaraya hyper. Untuk maklumat lanjut berkenaan jenama SAFI sila layari laman Facebook SAFI www.facebook.com/SAFI.MY, Instagram SAFI@safimalaysia, laman Youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia


-MrsPuex-

Kelahiran Ketiga : Pengalaman bersalin di hospital Swasta

Assalamualaikum/Hai,

Hai bersiaran lagi kita..
Lamaaaa tak updet blog..
Bukan simptom malas tp simptom lepas pantang.. masa pantang aritu lagi dasat simptomnya. baby tido je, mak pon tido sama..
Baru nak taip assalamualaikum, baby dh mintak shushu mama.. terus waalaikumsalam jawapnya..
Hahaha...

Dugaan mak anak 3..

Oklah sambung cerita.
Diberi rezeki mengandung anak ketiga adalah sesuatu yang tidak dijangka..gap 6 tahun dengan anak no2 buat diri rasa macam mengandung anak pertama.

Kali ni diberi rezeki bersalin di hospital swasta.
Anak no 1 & 2 bersalin di hospital kerajaan, hospital ampang.

Kenapa pilih nak bersalin di hospital swasta?
Pertama, sebab opis husband cover 80% dari dari kos.
Kedua, suami nak sentiasa ada disisi sebab ank 1 & 2 tak berkesempatan nak jaga bini kat spital..hazabb wei sorang2 jg baby..nurse ada tp dia tlg tgk je la..hahahaa..

Oklah takmo merepek lelebih.. jom layan kronologi kelahiran adik baby..
bismillahh *cuba recall semula*

JUMAAT, 29 JUN 2018 - 38 weeks of pregnancy.

AVISENA SPECIALIST HOSPITAL, SHAH ALAM.

Asalnya harini ada weekly check up dengan doc pakar. doc pakar yang incharge aku adalah doc Fairuz Ashikin. pagi pagi masuk labour room nak buat ctg.. dengan lenggang lenggok la masuk labour room..

Image may contain: one or more people and indoor
yang sentiasa di sisi. thank you suami.

lepas tuuu tetibe doc tgk graf tak cantik..ada mild contraction katanya..feel like, oh noooo.. not now baby.. mama not ready yet.. kakak/ abang kat school, baju mama belum packing.. dan macam2 lagi pikir..

doc nak check bukaan.. and then.. yess dah bukak 3cm walaupun tak rasa sakit nak beranak lagi..dalam hati still in denied.. not today not today.. mama not prepare anything at all..

tapi..

kuasa Allah.. semuanya urusan DIA.

mintak izin balik kejap amek baju mama, sumbat baju anak2 apa yang ada depan mata sebab nak mintak tolong ucu amekkan kt umah jiran.. lepas solat jumaat baru check in hospital. suami nak solat jumaat pon tak tenang hati.. terpaksalah beliau tuang sehari solat jumaat..huhuhu..

beristirehat di labour room.. time ni memang ada mild contraction tp mama still gagah lagi..

jam 4 petang.
mama check in labour room. mild contraction still terasa tp ok lagi..

jam 6 petang
dah  rasa kuat sikit.. check bukaan dah 6 cm.. nurse masukkan ubat untuk cepatkan bukaan..berlarutan sakit kejap kejap sampai kol 8 mlm..

jam 8 malam.
time ni dah tak tahan sgt...nurse tanya nak epidural tak? mama say its ok nurse.. saya boleh tahan..

jam 9 malam
sakit jangan cakap dah.. contraction datang selang 3-4 minit sekali..
nurse cek bukaak dah 8 cm..  mama terpaksa minta gas etonox tu.. bila contraction datang, sambil sedut gas, sambil papa hulur ibu jari.. mama pon tak pk dah .. ku pulassss jari papa sekuat contraction datang.. nasib baikk tak patah ibu jari papa.. hehehe.. kesian ibu jari jadi mangsa keadaan.

jam 10 malam.
Nurse pecahkan air ketuban. Doc Fairuz cakap dalam 10.30 malam, adik baby keluar..
Kita merancang, Allah yang menentukan..

jam 11 malam
mama still struggle lagi.. tenaga dah zero sbb x lalu nak makan, Hazab sakit hanya Allah je yang tau.. taip ni pon rasa nak nangis..huhu..

lagi sedih, graf menunjukkan fetal depressed.. graf x cantik.. doc bagi masa sampai jam 12 mlm, mama tak bersalin. she offer to emergency ceazer.. she said cant wait or else akan memudaratkan ibu dan baby.

12 malam.
masa ni pinggang rasa macam terlipat dua.. sungguh mama tak tahan sakit sangat sangat.. nak nangis pon tak mampu dah air mata nak keluar.. 1215 doc fairuz minta izin papa utk buat next prosedure..OPERATION AT LAST.

mama pandang papa, papa cakap.. takpe, yang penting awak dengan anak selamat.. bothh speechless.
Allahu.. perasaan? takut, sedih.. dalam masa yang sama cepatlah baby keluar..mama nak tidoo sgt..serius tak laratt..

muka bengkak nangis.
its time to say good by to papa..
mama cakap : mama takut..tunggu mama tauuu.

cium suami.. mintak ampunkan doasa, manalah tahu, hayat sampai sini je.. boleh kan pikir mcm tu..hahah.. papa jangan cakaplah.. touching moments both..

seperti di medan perjuangan.
berjuang/ berjihad kerana Allah.
antara hidup dan mati.
rabbi yassir wala tuasirr..
lailahailla anta subhanakainnikumtumminazzoliminnn..

SABTU, 30 JUN 2018.

jam 12.30 malam.
alhamdulillah.
mama selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang sangat comel. sangat gebuuu..
rezeki kali ini bersalin secara pembedahan. emergency ceazer.



memperkenalkan ...
Muhammad Aidiel Qaiz bin Mohd Azahari membawa maksud Tinggi Hati dan Kuat.
yesss.. anakanda ketiga mama memang sangat kuat. struggle bersama-sama mama kat labour room, kat dalam bilik OT. Syukur Alhamdulillah.


Doktor yang bertanggungjawab dalam urusan kelahiran adik baby.
Terima kasih tak terhingga kepada Doktor Fairuz Ashikin dan team menguruskan/menjaga saya dari mula admited sampailah discharge. 4 hari 3 malam yang penuh bermakna dalam hidup. Doktor yang sangat humble dan baik hati gilerrr... thank you so much doc!

bagi yang tertanya-tanya kos rawatan yang mama terima, nahh rujuk gambar kat bawah. kot ada mom-to-be yang bercadang nak bersalin kat sini.


untuk kes mama, mama sapu bersih dedua pekej yang ade tuh.. labour room masuk, bilik OT pon masuk.. gasaaakkk!! servis?? jangan cakaplahh ..from top to toe tip topp..berbaloiii la kannnn..hehehe.. alhamdulillah rezeki untuk adik baby dan rezeki kelahiran untuk kali ketiga. serius tak sangkaa sebenarnya..

kenapa mama kena emergency operate?? dan kenapa mama kena cucuk heparin 10 hari? tunggu sambungan next entry la yee..hehehee..

Wednesday, October 24, 2018

Aplikasi Mudah Alih Cannis - bakal bintang terhebat di Nasdaq!

Assalamualaikum/Hai,


"Bintang Terhebat yang Akan Bersinar di Nasdaq ~ Cannis"

(Ahad, 21 Oktober 2018) Aplikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Cannis bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.

Ketua Pegawai Eksekutif Dato 'Ching Eu Boon juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.


"Kami sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O."

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.



Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O


App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.

Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis


Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia.


Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.


 -MrsPuex-

Friday, October 19, 2018

Penutup Pantang 44 hari dengan Malika Confinement Care

Assalamualaikum/Hai,

tempoh berpantang dah lamaaaa tammat!
harap tammmat la sepenuhnya ya..
tapi kalau dah rezeki Allah nak bagi anak lagi, ku terima sahaja..
tapi bukan dalam masa terdekatlah sebab mak beranak potong perut hokay!..

Sebut pasal penutup pantang ni, perlu ke nak berurut lagi padahal dah urut awal awal pantang haritu??
jawapan saya, perlu dan wajib!
sebab apa? sebab nak bagi ko rasa fresh, anggun seperti anak dara walaupun kau dah beranak TIGA!

Untuk merialisasikan proses penutup pantang aku kali ni, aku memilih MALIKA CONFINEMENT CARE untuk uruskan aku dari A to Z..

Sedikit info tentang MALIKA CONFINEMENT CARE.


MALIKA CONFINEMENT CARE mempunyai kepakaran membantu para wanita kembali langsing dan sihat bertenaga selepas melahirkan anak dengan memberikan pakej perkhidmatan urutan selepas bersalin yang lengkap dan berkualiti.

Antara Pakej yang disediakan oleh MALIKA CONFINEMENT CARE adalah :



Sebenarnya banyak lagi pakej-pakej yang mereka sediakan. ada yang pakej berpantang 3 hari, 5 hari, 14 hari pon ada.. cuma pepandai la kita save bajet ikut kemampuan kita ok.

Beberapa testimoni pelanggan yang telah menggunakan servis dari MALIKA CONFINEMENT CARE :




Ok, kalau nak tau, antara pakej yang disediakan untuk aku adalah :

- bersauna - 10-20 minit
- full body massage
- lulur badan
- mandi bunga
- tangas kering



sauna time.. 



full body massage + lulur seluruh badan.
sedapppp!!!


mandi bunga auraseri..
berseri seri persis pengantin baruuuu..
bilik air pon mangiiiiii!!

last but not least, tangas kering.
fungsinya adalah untuk mengetatkan bahagian bawah, mengecutkan rahim..

Alhamdulillah.. badan yang lesu, lembik kembali segar dan fresh!
susu badan pon melimpah dengan jayanya.
urat tegang kembali ke kedudukan asal..
pinggang yang sakit contraction pon beransur kurang.
yang penting lepas kau mandi bunga ko rasa macam pengantin baru..eyh!
sukaaaa sangat dengan bau-bauan gabungan beberapa jenis bunga dan aroma terapi yang lain.

pantang day 44.
with my confinement lady, puan Noor /syikin.
terima kasih atas khidmat yang diberikan dan juga ilmu-ilmu dalam penjagaan wanita luaran dan dalaman. 


korang kalau yang tengah mencari CL, bolehlah try MALIKA CONFINEMENT CARE. Insya allah bagi tau bajet, dorang akan fixkan berdasarkan kemampuan kita.. 

Untuk sebarang tempahan/pertanyaan boleh hubungi mereka di :

Tel : 016-2078091


*dah 100 hari macam nak berurut lagi laa..hehehe..

 -MrsPuex-

Friday, October 5, 2018

PELANCARAN KEMPEN SKIM POTONGAN GAJI ZAKAT (SKIM THOHIR 2018)

Assalamualaikum/Hai,

Pusat Pungutan Zakat-MAIWP (PPZ-MAIWP) melancarkan satu kempen khas bagi pembayaran zakat melalui Skim Potongan Gaji Zakat (Skim Thohir 2018) yang berlangsung selama 4 bulan mulai 1 Julai hingga 31 Oktober 2018. Ia merupakan tahun ketiga kempen ini dilaksanakan berikutan sambutan luar biasa yang diterima dari pihak majikan dari syarikat swasta dan kerajaan pada tahun sebelum ini.


Skim Thohir merupakan kemudahan saluran bayaran zakat pendapatan untuk menggalakkan lebih ramai menunaikan kewajipan berzakat melalui saluran potongan gaji zakat. Melalui Skim Thohir ini, kakitangan swasta atau kerajaan dapat menunaikan zakat tanpa bertangguh dan menjimatkan masa agar memperolehi keberkatan di sisi Allah S.W.T, selain dapat meningkatkan kutipan zakat sekali gus membantu meningkatkan ekonomi lebih ramai asnaf.

10 hadiah percutian menarik termasuk hadiah utama menunaikan umrah tajaan Five Estec Travel Services Sdn. Bhd. bernilai RM28,000 ditawarkan bagi mereka yang menyertai kempen ini dengan membuat potongan gaji zakat melalui Skim Thohir. Para pemenang kempen bakal diumumkan sewaktu Karnival Zakat pada bulan November akan datang.


Kempen Pelancaran Kempen Skim Potongan Gaji Zakat (Skim Thohir 2018) ini disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif PPZ-MAIWP, Tuan Haji Ahmad Shukri Yusoff. Turut hadir, Pengarah Urusan Five Estec Travel Services Sdn. Bhd, Puan Sharizan Mohd Saad. Wakil-wakil majikan dari Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) Jalan Duta, Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Kementerian Asas Tani, Touch & Go Sdn. Bhd. dan Telekom Malaysia Berhad (TM Malaysia) turut hadir bagi memberi sokongan untuk kempen ini.

Seiring pelancaran kempen Skim Thohir 2018, PPZ-MAIWP akan menganjurkan aktiviti turun padang ke beberapa syarikat swasta dan badan kerajaan untuk memaklumkan mengenai skim ini disamping menerangkan fungsi utama PPZ-MAIWP yang merupakan agensi dilantik bagi mengutip zakat di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan, manakala agihan pula dilaksanakan oleh Baitulmal-MAIWP. Pihak PPZ-MAIWP mensasarkan seramai 4,000 kakitangan yang akan membuat potongan gaji zakat sepanjang tempoh kempen berlangsung.

SYARAT DAN CARA PENYERTAAN KEMPEN:

Cara untuk mengira potongan bayaran zakat pada setiap bulan:
·         Portal PPZ-MAIWP, www.zakat.com.my
·         Berkunjung ke 11 Kaunter Zakat PPZ-MAIWP
·         Menghubungi Talian Zakat 1300 88 5757
·         Kaunter Zakat Bergerak PPZ-MAIWP

Syarat-syarat penyertaan kempen:

·         Membuat potongan gaji zakat ATAU penambahan potongan gaji zakat dengan mengisi Borang Potongan Gaji Zakat (Skim Thohir) melalui:
§  11 kaunter PPZ-MAIWP
§  Portal PPZ-MAIWP, www.zakat.com.my
§  Kaunter Zakat Bergerak PPZ-MAIWP.
§  Majikan di syarikat atau organisasi
§  TALIAN ZAKAT - 1-300-88-5757
  
PPZ-MAIWP menyeru agar semua umat Islam yang mempunyai pendapatan untuk menunaikan zakat melalui potongan gaji agar dapat dengan mengembalikan hak asnaf sebanyak 2.5% yang terdapat dalam harta kita agar memperolehi berkat di sisi Allah S.W.T.

”PPZ-MAIWP Memudahkan Anda Berzakat"