Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, February 15, 2019

Staycation di Ancasa Residences Port Dickson dan tempat-tempat menarik di sekitarnya

Assalamualaikum/Hai,


Cerita short vacation cuti sekolah last year.
kali ni kami menginap untuk kali kedua di Ancasa Residences Port Dickson.
tempat best wajiblah repeat banyak kali kann??
in sya allah kalau diberi peluang memang nak stay sini lagi..hehehe




Lokasi hotel betul-betul berada di teluk kemang yang merupakan kawasan tumpuan para pelancong kalau datang ke port dickson. harga berpatutan dan sangat sesuai kalau bawa family besar. Jom saya bawak korang view dalam apartment di Ancasa Residences Port Dickson.

ruang bilik yang luar.

toilet yang bersih

tuan tanah selfi depan cermin - pose wajib!


kawasan dapur.

ruang tamu yang luas.

kali ni menginap di apartment 1 bilik. ada dapur, meja makan, dan ruang tamu yang selesa untuk anak-anak nak bergolek tengok tivi sambil dengar desiran pantai di luar tingkap. apa yang bestnya hotel ni, lokasi betul betul di tepi laut. so tak payah nak drive kalau nak pergi ke pantai. turun bawah, jalan kaki sikit dahh sampai ke pantai. lagipun gerai-gerai yang banyak di sekitar pantai memudahkan kami untuk mencari makan kalau lapar.
view dari balkoni apartment.


pose wajib cik aireen kalau sampai hotel..

Fasilities yang disediakan di Ancasa Residences Port Dickson.

saya ceritakan secara bergambar antara fasilities yang disediakan di Ancasa Residences Port Dickson. Memang sesuai juga kalau nak buat family day.
kawasan padang yang luas 


Ancasa SPA - konsep Bali - pondok outdoor..
ohh nyamannnnnye sebab bebetul tepi laut. memang boleh dengan deruan ombak pantai. tetibe rindu bunyi ombak plak.. ohh nooo!!


swimming pool yang besar.
port wajib kalau family saya nak bercuti.. tak de swimming pool umpama tak lengkaplah percutian kami..anak-anak sanggup tak keluar ke mana semata nak mandi kolam sampai abang guard paksa naik..


walking distance je kalau nak ke pantai.. pantai pon tak crowded sangat..just nice untuk anak anak nak berendam dengan pengawasan.

tuan tanah amek mood menunggu sunset..hehehe..

Tempat-Tempat yang menarik di sekitarnya.

Bosan duduk hotel, korang boleh singgah di tempat-tempat yang menarik yang terletak di sekitar teluk kemang dan berhampiran hotel.

WINDMILL PD FARM

Image result for windmill port dickson
windmill PD Farm. lokasinya hanya 5 minit je dari hotel. Apa yang menarik kat dalam tu, datang PD silakan terjah ya.. saya pon belum berkesempatan nak masuk lagi..

UPSIDE DOWN PORT DICKSON(RUMAH TERBALIK)

Image result for upside down port dickson (rumah terbalik port dickson)
Upside Down PD.
Lokasinya pon hanya 5 minit drive dari hotel. terletak di shoplot dan mudah untuk parking.
mohon masukkan dalam list ye. tapi hati-hati, salah timing, bertabahlah korang beratur.

AYAM BAKAR PASU TERLANGKUP.

Image result for ayam terlangkup port dickson
Ayam Bakar Pasu Terlangkup.
kedai makan paling femes di teluk kemang.. walking distance dari hotel pon boleh tau. dekat sangat sangat. apa yang istimewa, ayam nya lahh.. selain tu, korang mesti cuba daging salai masak lomak cili api.. perrhhh meletop.

ASAM PEDAS KASIH IBU PORT DICKSON

Image result for asam pedas kasih ibu port dickson

Image result for asam pedas kasih ibu port dickson
Asam Pedas Kasih Ibu Port Dickson.
craving asam pedas di port dickson?
no worries.. singgah makan kat sini ok! gerenti lap peluh korang makan..
pedas menyengat kaw kaw.. 
lokasi pon berhampiran jugak dengan hotel Ancasa Residences.. kalau rajin jalan kaki je ..kalau malas, sila naik kete dan park depan kedai.. 


Amacam??
sebenarnya banyak lagi tempat-tempat menarik di port dickson tapi kat sini saya just nak cerita tentang staycation di Hotel Ancasa Residences Port Dickson je.. Sebab apa?? sebab tak nyesal korang book sini . tempat menarik melambak disekitarnya.. entertaiment depan mata.. kalau bosan jugak tak tahu lee..

lagi satu, kalau korang stay during weekend - sabtu, malam tu korang boleh singgah ke dataran teluk kemang depan hotel je.. kalau ada rezeki, korang boleh tengok konsert free yang dianjurkan kat situ.. pelbagai deretan kedai-kedai cenderahati pon melambak jual di sana.


Oklah setakat sini je.
kalau nak buat tempahan atau sebarang pertanyaan, korang boleh jenguk details di bawah :

website : www.ancasahotels.com
alamat : 8 1/2, Jalan Pantai Teluk Kemang Port Dickson, 71050
Telefon : 06-6627288

last but not least,
kita tak pergi sendiri.. kita pergi secara berjemaah dengan rakan blogger yang lain..
baru la havocc ye dakk!!
sesekali hangout dengan rakan sebaya ape salahnya kan kan kan..

bersama blogger atie dan suami.

tuan tanah bersama blogger diah dan blogger atie.
kami orang asing tapi hati kami dah bertaut di ancasa..
gituuuuu..

Giveaway PantangPlus.com Di Mialiana.com

Assalamualaikum/Hai,

PantangPlus.com – Pakej berpantang selepas bersalin

Baca kisah benar ini dulu, dari pengasas PantangPlus, Puan Zamzana Mohd Arifin:

Semasa berpantang anak pertama, ada seorang makcik tukang urut selepas bersalin ini, mengurut belakang saya dengan kaki dia. Tiba-tiba, dia tergelincir sebab berminyak. Dipendekkan cerita, tulang belakang saya hampir retak. Saya terpaksa buat ‘check-up’ dengan doktor pakar selama 6 bulan.


Kini, boleh ‘booking online

Antara sebab PantangPlus diwujudkan, saya tidak mahu orang lain merasai keperitan berpantang kerana salah pilih tukang urut wanita. Di PantangPlus, semua bidan atau tukang urut selepas bersalin kami disaring terlebih dahulu, terlatih, berpengalaman dan mempunyai sijil. Paling penting, semuanya orang tempatan.


Di PantangPlus juga, pakej berpantang kami lengkap, termasuk penjagaan ibu, penjagaan bayi dan makanan pantang. ‘Confinement lady’ akan menjaga dengan penuh kasih sayang. Boleh lihat senarai penuh servis di laman web kami.

Pelanggan dari luar negara

Atas kesedaran ramai ibu-ibu muda tentang kepentingan berpantang, tempahan bukan sahaja datang dari Malaysia. Malahan dari Singapura, United Kingdom, Australia dan UAE.

Pesanan kami, jaga badan elok-elok semasa berpantang selepas bersalin. Barulah badan sedap, hati tenang!


Giveaway ini dianjurkan oleh PantangPlus.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM300 untuk dimenangi. Sila klik banner untuk join.


Read more: http://www.mialiana.com/2019/02/giveaway-pantangpluscom-di-mialianacom.html#ixzz5fZcJ7Om4



 -MrsPuex-
*jom support giveaway ini*

Wednesday, February 13, 2019

Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris baharu ~ Belaian romantis mandianmu

Assalamualaikum/Hai,


Wangian berupaya menghidupkan suasana dan menenangkan jiwa. Menikmati belaian lembut sewaktu mandi bagi menghilangkan tekanan dan kesibukan sepanjang hari, merupakan rutin harian yang wajib diamalkan para wanita. Sebaik sahaja anda menjejakkan kaki di bawah pancuran bilik mandi, sentuhan gel mandian beserta wangian yang menyerap lembut memberikan ketenangan minda dan jiwa menjadikan setiap saat waktu bermanja dan bersendiri yang paling menyenangkan.

Apakah yang membuatkan masa mandian itu mewah? Memilih gel mandian yang sesuai merupakan faktor utama, dan yang menjadikanya lebih menarik adalah menggunakan gel mandian yang diadun dengan wangian mempesona. Bayangkan perasaan tenang yang menyusup masuk disaat pintu bilik mandi tertutup rapat, dan bila pancuran air suam yang mengalir mengembalikan semula kesegaran. Bunyi titisan air mencipta melodi halus yang menenangkan minda, sementara kemanisan aroma dari gel mandian yang memukau dan buih-buih lembut yang membelai kulit, melengkapkan masa mandian termewah. Saat mandian dengan belaian romantis sememangnya merupakan waktu terapeautik yang berupaya menyegarkan dan mengecas semula tenaga yang hilang akibat tekanan sepanjang hari.

Demi memberi wanita lebih peluang untuk memanjakan diri, Enchanteur, wangian yang diilhamkan Perancis paling laris dan digemari ramai ini telah memperkenalkan Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris. Diadun dengan wangian Perancis, rangkaian mandian ini meransangkan deria dan menjadikan setiap waktu mandian anda sebuah pengalaman yang mewah. Formulasi bebas sabun dan paraben ini diperkaya dengan bahan berkhasiat yang mampu memberikan manfaat pada kulit, melembapkan dan melembutkan kulit sambil membersihkannya; menjadikan kulit anda kekal sihat dan berbau harum.



Kini, pengalaman di bilik mandi anda boleh dipertingkat. Dengan Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris, saat bermanja bagi tubuh badan dan minda anda kini lebih menyeronokkan. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris, boleh didapati dalam 3 variasi, setiap satunya diadun dengan wangian ENCHANTEUR Paris yang sangat digemari dan diperkaya dengan ramuan uniknya tersendiri.

Manjakan diri anda dengan produk baharu dari ENCHANTEUR Paris Parfum Shower Gel:

1. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris - Belle Amour Bright & Smooth (Mencerah & Melicin)
Serlahkan kelembutan kulit anda dengan adunan sebati pati wangian bunga Lily dan Ylang-ylang. Diperkaya dengan pati minyak mawar dan Vitamin B3, ia menjadikan kulit anda lebih halus, cerah dan menawan.

2. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris - Mon Amie Fresh & Cool (Menyegar & Menyejuk)
Tingkatkan daya tarikan dengan personaliti ceria dan menyegarkan dengan gabungan wangian Fresh Citrus dan Pink Peonies. Diperkaya dengan pati minyak Lemon dan Menthol, ia memberikan kulit anda sensasi menyegarkan sambil menyediakan anda untuk temujanji kasual.

3. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris – Adore Soothe and Care (Menenang & Melega)


Serlahkan dirimu dengan gabungan wangian Pink Mimosa dan Golden Pear. Diperkaya dengan ekstrak Chamomile bagi melegakan tekanan dan memberikan perasaan tenang pada kulit serta tubuh badan, membolehkan anda berehat selepas hari yang sibuk.

Tidak ada yang lebih baik daripada menikmati waktu belaian romantis mandian yang berkualiti. Ia memberikan keselesaan fizikal dan mental agar anda dapat merehatkan diri selepas kesibukan harian. Saat terindah yang melegakan waktu tidur atau memulakan harian anda dengan Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR merupakan masa yang paling diraikan setiap hari.




Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris boleh didapati dalam saiz 750g pada harga runcit RM16.75 (Semenanjung) / RM17.55 (Sabah Sarawak). Produk ENCHANTEUR boleh didapati di pasaraya besar dan pasaraya terkemuka di seluruh negara.






 -MrsPuex-

Friday, February 1, 2019

ZEN ROOMS DENGAN KERJASAMA I-PLACE MANAGEMENT : MEMPERLUASKAN ZEN HOMES DI SHAH ALAM

Assalamualaikum/Hai, 

ZEN Rooms, syarikat rangkaian hotel bajet dan permulaan yang disokong oleh Internet Rocket yang paling cepat berkembang di Malaysia melancarkan kategori baru di Shah Alam - ZEN Homes dengan kerjasama pengurusan i-Place, pengendali perkhidmatan pengurusan perhotelan yang terkemuka. Melalui unit studio gaya moden yang terletak di Shah Alam, ZEN Homes akan menjadi perkhidmatan penginapan bajet yang pertama yang beroperasi di kawasan i-City. Unit studio yang lengkap dengan perkhidmatan seperti hotel.



Dengan peningkatan populariti Shah Alam sebagai destinasi untuk aktiviti hujung minggu, ia menjadi lebih penting untuk memberikan penginapan berkualiti kepada pelancong. Di i-City terutamanya, terdapat peluang untuk menyediakan unit studio yang mempunyai kemudahan seperti hotel dan perkhidmatan yang unggul. ZEN Homes menawarkan studio serba lengkap yang berkualiti tinggi dengan semua kemudahan profesional seperti perkhidmatan pembersihan, wifi percuma, dan kadarnya sama dengan bilik hotel berdekatan di bandar Kuala Lumpur. Dengan harga RM 139, pelanggan akan mendapat unit studio 750 kaki persegi moden dengan kemudahan seperti dapur, gim dan kolam renang.



ZEN Rooms Malaysia Country Manager komen Maxime Chaury "apabila pelanggan tinggal di ZEN Home, mereka pasti akan membayar kadar yang paling kompetitif di pasaran yang 25% kurang daripada rantaian lain dan dijamin mendapat manfaat dari tahun-tahun terbaik- pengalaman hospitaliti kelas yang disediakan ZEN Rooms. Seperti kebanyakan bandar besar lain di Lembah Klang, Shah Alam mempunyai potensi besar sebagai destinasi pelancongan. Kami merancang untuk memperluas ZEN Homes dan berkembang sebanyak 250 unit lagi pada 2019. Kami gembira dapat bekerjasama dengan pengurusan I-Place, yang telah berkembang daripada mengurus unit 5 homestay sederhana hingga kini lebih daripada 100 unit di I City. "

contoh unit studio Zen Homes yang disediakan untuk pelanggan :











Mengenai ZEN Rooms


ZEN Rooms adalah rangkaian penginapan bajet #1 di Asia Tenggara. ZEN Rooms menyediakan penginapan nilai tambah untuk wang dengan menjamin semua keperluan penting yang diperlukan untuk penginapan yang selesa dan kadar yang tiada tandingan bermula dari hanya RM 23. Setiap tetamu ZEN Room dijamin kebersihan, Wi-Fi pantas percuma, katil double yang selesa, AC bekerja , pancuran mandian air panas dan sokongan 24/7 pelanggan. kini boleh didapati di Indonesia, Singapura, Thailand, Malaysia, Filipina, Sri Lanka dan Hong Kong. Ditubuhkan pada pertengahan 2015, ia disokong oleh konglomerat Jerman Rocket Internet, kumpulan telekomunikasi Ooredoo dan pelabur Korea Selatan, Yanolja. Setahun selepas memasuki Malaysia, ZEN kini beroperasi di 7 bandar raya di negara ini, dengan lebih 2,500 bilik di 100 hartanah. Sejak ditubuhkan di Indonesia pada tahun 2015, ZEN telah berkembang pesat ke 6 negara di Asia Tenggara pada tahun 2016 dan telah menjadi pemain dominan dalam pasaran penginapan bajet SEA.


Mengenai I Place Management


I Place Management, sebuah syarikat di bawah Kumpulan Syarikat AEG, adalah pengendali perkhidmatan pengurusan hospitaliti bumiputera. Ia adalah antara pengendali perkhidmatan pengurusan hospitaliti bumiputera yang paling pesat berkembang di Malaysia. Ia telah memilih I City sebagai tumpuan strategiknya kerana persatuan rapat dengan I City dan juga untuk menyokong Tan Sri Lim Kim Hong, Pengerusi Eksekutif I Berhad, visi untuk menjadikan I City sebagai destinasi pelancongan dan terdepan dalam konsep bandar pintar di Negara. Keadaan ekonomi yang mencabar dan kelembapan dalam pasaran hartanah telah mendorong perkhidmatan Pengurusan I Place lagi. Ia telah dipuji oleh beberapa pemaju hartanah untuk bergaul dengan mereka untuk mengurus dan memasarkan hartanah mereka. I Place Management berhasrat menjadikan homestay sebagai kenyataan kepada slogannya - tempat pilihan anda dan dijangka memperluas kehadirannya di Melaka dan Pulau Pinang.

Kalau korang semua nak merasa untuk menginap di area shah alam, pilihlah ZEN ROOMS!
sesuai dengan bajet korang . paling penting, keluarga selesa, hati bahagia.




Check out www.zenrooms.com for booking!
or download ZENROOMS at google apps / apps store.

Have a great day ahead! 

-MrsPuex-