Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Thursday, June 30, 2011

Sama Tapi X Serupa

Assalamualaikum..

gegel mak ngah nih..merangkap geng lil aireen tlg opah kt dapur nanti..hehe..

Yang sama adalah baju jek sbb mak ngah nye yg belikan..:D

Wednesday, June 29, 2011

Tuesday, June 28, 2011

Pelik kah aku??

ape motif tajuk aku ngn gamba nih?? ntahh!!

Harini aku kene attend kursus sehari kt Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang..penceramah ade buat beberapa soklan,antaranya ialah hobi anda?, aku tulis berblogging..ya itu hobi baru aku , aku sedang menggila dgn blog..huhu..dannn...bile penceramah soh cri geng yg same hobi ngn aku..nan adoo!! dlm byk2 peserta, aku sorg jek yg ade blog??

pelik ke aku?

tak kan?? 

aku adalah newbie blogger..

banyak bende kene blaja lgik n xplore lebih lagi utk memantapkan blog aku, meramaikan kwn2 blog, dan sewaktu dengannya..

Insya-allah.. - 

Monday, June 27, 2011

Surprise Birthday Party Untuk Big Bos

Assalamualaikum..

Perancangan secara sembunyi-sembunyi dan tekejut-tekejut khas utk Timbalan Pengarah Kesihatan Negeri ( Pengurusan ) kami.. ala-ala kadar jek n simple dishes utk tetamu yang mengejutkan..

surpirse kek - contribution form the bossess

kami yg sibuk..

flower lady tgh stenby
our big bos
slmt ulang tahun ke-52
proses menepekkan air liur..hihi..

crowd yg sempat terjah utk meramaikan majlis..
thx to all!!

I LOVE SHAWL CONTEST


Assalamualaikum..

Sangat tergedik2 nk join contest nih..::



Saya mempersembahkan model untuk contest ni :

si kombam mrs_puex

Contest ini adalah Contest Ketiga dari IDMA TEXTILE..
Syarat-syaratnya ialah:

1. Upload pic anda memakai shawl yang terbaik (pic solo sahaja) - suda!
2. Buat satu entry tentang contest nie, copy banner dan linkkan - suda!
3. Like Page IDMA TEXTILE di Facebook  - suda!
4. Tag 1 orang rakan  : saya tag ini orang : chekpid - suda!
5. Tinggalkan link anda di entry nie -suda!

Menang dapat RM 50. hanya 3 orang saje yang bertuah

hadiah adalah tajaan dari :




** wish me luck!!

Kerja Kawenn

Assalamualaikumm..

wiken lepas penuh dgn undangan majlis perkahwinan.. 2 hari berturut-turut ko mkn ns minyak..padat..

25 Jun 2011, Dewan Seri Seroja, Persint 15, Putrajaya :

jemputan dari my kakak opis, kak rosni yg kawinkan ank terunanya..sori gmba perantin x dok sbb kenal ngn maknya jekk..pon x sempat snap gamba maknye sbb die bz melayan tetamu..
antara memember yg sempat lepak sesama..

makan time..

dan makan lagik..
26Jun 2011, Taman Botani, Putrajaya :

Jemputan dari perantin, kwn photog-ku n hubby, Cik Puan Atiqah Yusof. die sangat jelita dan gorjess dengan sepesalinan yang serba putih.. tempat yg dipilih pon sgtt lomantik..:D

wif perantin a.k.a lady photog
biasa die tembak2 org, aritu org tembak2 die plak..
hambek ko..kejang mulut senyum..hihi..

aireen wif seviner dr auntie iqa ( sgt unik n rare )
opps..belon merah tu die bwk sendrik..

pose lgik..:D

pose gedik si anak dara..haishhh!!

Thursday, June 23, 2011

Menang cabutan kootoo bertuah!!

sempoi!!


apekebendenye nih??
hahahaa...tu la cabutan bertuah-ku utk kutipan kootoo ngn 10 org memember upismet.. 
sorang melabur rm100 = 10x100 = rm1000.00 - ceh ter-matematik la pulak!
bulan kuatkuasa = gaji arini ( 23/6/2011 ) sampai la utk turn 10 org.. -gasakk ko!!
memula aku dpt turn ke-9 = bulan 2, tp dgn sukacitenye bole buat sistem barter sehati sejiwee gitewww ngn member kootoo..so, dapatlah no.2, bulan 7,

 means bln dpn turn aku masyukkk!!!!


masyukkk laa sangattt..ahakss..

Yang ni ok ke??

Assalamualaikum.



Beli produk nih untuk my lil aireen. die dah x bole pkai sabun biasa, kene pkai sabun yg kurang buih.senang cite sabun berubat.so, selamat tinggal sabun mangi-mangi..hukhuk..

telah disarankan oleh doktor yg merawat aireen kt kk shah alam aritu..Sebenarnya byk lgik produk yang berkaitan tapi xpela, ikut ckp dokter dulu..klo x seswai jugak, kenelah beli yang MAHAL PUNYE - Cethaphill.. Harga 1 botol oilatum : RM 31.90, 150 ml, beli kat guardian, plaza massalam,shah alam (sblh opis jerk) x tau la cukup utk sebulan ke x..mentenen tinggi gak dak kecik nih,...adoii..kalah harge pempers ( sib pkai pempers waktu nk tido jek) ngn susu.. 

hai la anak..demi-mu mama sanggup perabihh!! - xpe, nnti klem kt papa..hik..hik  -papa pliss teknot

3rd GIVEAWAY DILAZFAMILY 2011

next GA / Contest utk bulan Jun 2011 :


Syarat-syarat penyertaan :
i) Terbuka kepada semua blogger yang ada alamat di Malaysia tak kira peringkat umur
ii) Lebih diutamakan kepada follower dan pembaca DILAZ FAMILY(http://dilazfamily.blogspot.com/)
iii) Buat satu entry bertajuk '3rd GIVEAWAY DILAZFAMILY 2011' lekat banner di atas di dalam entry dan sidebar blog anda.
iv) Masukkan Blog DILAZ FAMILY CONTEST DAN GA(http://mamaqiscontest.blogspot.com/)  sebagai bloglist anda. Senang nak tahu update pemenang
v) Tinggalkan link entry berkenaan hanya di entry ini sahaja.
vi) GIVEAWAY bermula pada 22.06.2011 hingga 09.07.2011(JAM 3 PETANG).
Senang je kan syarat yer. Pemenang akan dipilih melalui Random.Org.
Hadiah pasti anda puas hati yang penting bukan Voucher Zulian lagi. Jomlah join dan ajak kawan-kawan semua join.

wish me luck!!

@ Win LC Clutch From BabyIbu Shoppe!!

Apa-kah?
Win LC Clutch From BabyIbu Shoppe!!

Bila-kah?
14 Jun 2011 - 24 Julai 2011

Bagaimana-kah?

  • Share giveaway ini dan letakkan gambar di atas di dalam entry anda (Facebook/Blog)
  • Linkkan entri anda dengan entri giveaway ini
  • Masukkan link BabyIbu Shoppe dalam entri tersebut
  • Untuk FB, like BabyIbu Shoppe; Untuk Blogger, linkkan BabyIbu Shoppe dalma bloglist anda
  • Tinggalkan link penyertaan anda di komen entri ini
  • Boleh hantar banyak penyertaan (sama ada melalui FB atau blog). Setiap penyertaan dinilai berasingan


Hadiah


Kategori Entri Paling Menarik/Kreatif


Hadiah Utama
Sebuah clutch/wallet Liz Claiborne Bernilai RM150



Hadiah Saguhati x 2
Voucher BabyIbu Shoppe bernilai RM30 untuk setiap pemenang

Kategori Cabutan Bertuah 
(melalui Random.Org)


Hadiah Utama
Permainan Fisher Price bernilai RM50

Hadiah Saguhati x 5
FM dari UK

Menarikkan? Good luck semua!!!

Gud Luck to me!!

Wednesday, June 22, 2011

GIVE AWAY PERTAMA DARIPADA PUTERI KATEK!!

Assalamualaikum..

Tema bulan ni adalah tema ber-GA..mau join contest nih pulak:



3 entry ku yang ku rasakan ter-best ialah :

  1. Melaka Trip With Team U10 yg Hepening!
  2. Mandi Tepung
  3. Family Trip @ Sarawak [ 6 - 8 Nov 2010 ]


“ LIFE IS TOO SHORT TO BE UNHAPPY!!”


Peringatan : tarikh luput =15 Julai 2011 ( sehari slps my 4th wedd eniversary!![14/7/2011])

Tuesday, June 21, 2011

NeenaAnuar GIVEAWAY "Autumn In Melbourne"!



Gatai tangan join ini Giveaway!! :

Kategori A :

"SAYA SUKE, SERONOK DAN TERUJA  DALAM MENJELAJAHI SIRI PERCUTIAN NEENAANUAR SELAMA INI KERANA KEMESRAAN ANDA BERDUA YANG SUPERB NATURAL DANNN GAMBAR-GAMBAR YANG SUPERB GORJESSS SEPANJANG PERCUTIAN 'CELEBRATION OF LOVE' NIE. UOLS MEMANG MENTEN ROMANTIKA EVEN DAH 5 TAHUN MELAYARI BAHTERA SEBAGAI SUAMI ISTERI.SEMOGA ALLAH S.W.T MEMBERKATI ANDA BERDUA SAMPAI MATI..AMINN..


Kategori B :


Pon gedik jugak nak join sebab gedik-gedik mau itu hadiah dr melbourne...bole x Sis  Neena??hikhikhik...nak pi sane??hmmm..cm mimpi jekk..ahakss...




so sesape yang terajin nak join GA nih pon bole, just klik gambar kat atas tuh or kat sini dengan pantasnye sbb tarikh luput adalah pada 30 Jun 2011 tepat jam 11.59 malam..:D


kengkawan yang ditagline :
1.chekpid
2.mrsfaez
3.nohafiza
4.izwa
5.kak bitt


**** Wish me luck!!****

Diserang minor Ekzema

Assalamualaikum..

Semalam amek aireen kt neseri n then tgk ade bintat kecik2 kt mata, leher n blakang badan..aduhh!!..kesian tgk..so pagi td bwk gi klinik kesihatan kt sek 7,shah alam utk rawatan..cam biasala doktor soh jage mkn,no sefud2, no kopok2 yg berunsurkan kepada kegatalan.. pastuh kasi ubat sapu n ubat tahan gatal...dah setel sume, balik opis jap..trus amek cuti 2 hari utk jaga die dgn rapi kt umah..nak anta neseri?? hmm..bukan x pecaya tp kasi die elok n kering dulu la..

Ape ekzema tuh??






Ekzema biasanya ia terjadi pada bayi/kanak kanak. Ia dikenali juga sebagai atopic dermatitis 
(kulit). Keadaan radang pada kulit disertai dengan bengkak, gatal dan ruam merah yang 
kadang-kadang kelihatan seperti kulit melecur yang berair. Jika berpanjangan akan 
menyebabkan kegatalan. Ekzema selalunya terdapat di muka, pergelangan tangan, 
pertengahan siku dan juga lutut. Kulit yang terlibat akan menjadi berkerak. Biasanya kanakkanak mendapat ekzema sebelum berumur 5 tahun. Kebanyakan kanak-kanak akan 
membesar tanpa masalah ini jika mereka tidak menghadapi alahan atau asma. 

Kesian kann??lil aireen cume kene minor ekzema kt leher n blakang badan..(risau mama) 
hmmm...pasni nk cari sabun berubat plak.. sbb doktor x bekalkan pon..die suggest oilatun soap, sebamap, n lactyside..die soh pi cari sendri kt farmasi.. - tetibe konpius yg mane 1 aku nk try nih??hadoii!

Kawan-kawan blog yg ku sayang,

Ade sesape yg arif tentang penjagaan pesakit ekzema nih??cth sabun yg sesuai, pemakanan yg sesuai dan sewaktu dengannya...sile beri tunjuk ajar yee??

Adekah my lil aireen akn jadi seorang vege ?? ini bermakne mama n papa pon terjebak vege la kot yee??sbb asal aku masak jek, die mesti makan..xpela demi anak tersayang..incik suami sila take note yeekk..

Monday, June 20, 2011

Saturday Trekking @ Jugra Hill

Assalamualaikum..

Sabtu lepas (18 Jun 2011 ) team trim n fit opis aku buat program manjat bukit jugra kt banting nun..Trek jln raya nmpak sempoi tp mencungap gak la..maklumla tersgt lama x trekking plus aku dh x fit cam dulu lagik..owh..aireen kami pos 1 hari kat cheras untuk dikawal rapi oleh atok n opah...hihi..jom layn gamba2 sempoi kami sepanjang program tuh berjalan :

jugra hill


doa dimulakan untuk memberi keberkatan ke atas program kami

harus pose b4 mula melangkah

antara team yg smpai awl..

makan epel dulu sambil tunggu team2 lain yg sedang bertungkus lumus utk ke garisan penamat

all of us!

singgah kat sini..tinggii..sayup2 jek tgk kt bawah..

beratur..


sesi foto kt tulisan besau JUGRA!

ngan team pepel - unit kewangan

Perkara yang amat menyeronokkan sendi otot nih ialah apabila dpt tgk secara live aksi2 otai-otai paragliding..syok wooo..teruja sakan..terpanggil-panggil nk buat kaedah cuba jaya naik menatang tuh..ongkosnya lebih kurang rm100 -rm150 sekali naik ok..klo utk life time, bole la kann....kkdg tuh ade yg charge rm200++ ko...

tokei kedai bergamba ngn paragliding kt blakang

sesi menjakunkan diri..hihi..

besttt broo- ayat nabil..hihi..

get ready to flyy..

setting n tunggu angin utk fly

landing time kt dataran..

aktiviti seterusnya adalah : ( lupe nk snap gamba )

1. lunch time kat pantai morib - kebetulan ade karnival belia kt situ..hepening
2. rombongan ke ros kerepek kt banting - penuh 1 bas dengan pelbagai jenis kerepek..
3.pulang ke pangkal jalan - cheras ( amek aireen )

sekian, terima kasih..

Celebrate Abah & Papa's Day

Assalamualaikum..

Berkat plan secara sesenyap ngn adik, SIL ( penaja lokasi ) n mak tersyg, dengan jayanya kami telah men'surprise'kan kaum bapak-bapak nih. Cuma, my hubby jek buat-buat tersurprise . yelaa, aku yg jadi tukang beli kek, puas pusing2 ayt kt pale otak nih nk mikiokan supaya die x tau..tapi..terlepas jugak nok!..

Details :

Lokasi : umah SIL @ persint 18, putrajaya
Tarikh : 19 Jun 2011 ( ahad )
Mangsa : kaum-kaum lelaki


Happy abah & papa's day!

lap lap u soo muchh!!

atok n danish berebut nk tiup lilin..
papa2 kt blakang kendong ank masing2

koleksi makanan yg ada..
tema : tea time..
(meehun tuh sponsor by me!hihi..)

Thursday, June 16, 2011

Rombongan ke Rumah Kaca

Assalamualaikum..

Ok Ok, aku tau cite ni dh lepas..tapi nak jugak tergedik-gedik tepek gamba rombongan kami ( family aku n family adik ) ke Jusco Au2 semata-mata nak mem-poyo-kan diri kat depan rumah kaca tuu.. - lantakk!!

Pegi ari ahad mlm seminggu sblm konsert final AF 9, so rumah kaca tu sah-sah la kosong..ape kami pedulik..x heran sgt nk jumpe student-student tu tp sggt teruja nk bwk budak2 nih tgk rumah kaca dalam shoping mall..kira utk bahan sejarah nnti bile dorang dh besa..katepon AF terakhir kann.. - gelabah!!


bergmbo ngn signborad

family potrait wajib woo..

opss pijak!

bergambo ngn Qisya, aireen n Adek ku yg sengal

poster!

Bersama incik bola-bola


Hagak -hagak dah puas bergambo kt umah kaca , ngn Mr Bola-bola, patung-patung juara AF 1 - 8, kami jalan-jalan sambil window soping jek kt dalam Jusco Au2 tuh..al-maklumla bru 1st time jejak kat sane..hihi..klo la xde rumah kaca tuh, makanya, lambat lagik la nk terjah tempat tuh..aku kan jauh di perantauan - shah alam..cehh..sengal!


tetibe ade 2 org makhluk yg ala-ala artis nih..pon bolee laa..hihi

dokong aireen..penattt..pecah lemaks kt pinggang ai..

black team - kebetulan..so yg mane pkai baju lain sile ketepi yaa.


pastuh, trus gi melantak kat fudcot die - lupe lak nk snap gambo sbb memasing kelaparan+kebuluran ( bru tingat nk mkn yek??). dah setel sume,  memasing pun  pulanglah  ke pangkal jalan. aku n family ke shah alam, adik ngn family ke tmn bukit teratai, ampang.. - dikkkk...next plan ke mane kitee??

Sekian, terima kasih..:D