Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, January 30, 2012

My Lil Niece - Qisya Is Turning 1..

Assalamualaikum..

Qisya's Bestday Bash On Last Saturday [28.1.2012]..

Let's Enjoy the adorable pictures with Pink + Green Themes..so nicee, so sweet..

Table Setting

eskrem yang blom di eskremkan

apam pokadot mengikut tema

candy bar

backdrobe spesel for qisya..sangat santekk..

haruslah makngah bergambo ngn pengantin..hihi..

my family..

doa selamat utk pembukaan..

sesi meniup lilin..abang2 n kakak berderet tunggu nak tiup lilin

potong kek..budak2 la yg paling syok skali..kek sponser by mak ain..:D

kisses from her mama n papa

wif my besties since kiddy (ija - tudung grey) n primary school (khaty -tudung putih) ..

family potrait..ohsemmm..baju sedondon..
berminat??bole tempah ngn my hubby..price can nego..:D

angkatan-angkatan yang menjayakan 'we love qisya'..happy momentos..

dh setel sume, sesi membuka hadiah plak..
lil qisya sedang memfokuskan diri kt hadiah2 nye..:D

just to infom yang majlis ini telah dikelolakan dengan jayanya oleh team MAYA GALLERY..
welldone guys for the great job..



kepada yang berminat utk mengadakan majlis harijadi anak-anak yang comey n fun mengikut tema yang dikehendaki, bolehlah berhubung dengan team MAYA GALLERY.
bole kunjungi facebook MAYA GALLERY..nantikan kemunculan blog mereka akan datang..

Sekian, terima kasih..

Yours Truly ;P

Lagi Lagi Pasal AJL26

Assalamualaikum..

Arini tgk blog jek ramai yang post pasal AJL26..aku pon nak nyelit skali la..boleh??

tapi bukan hal-hal retis yang bertanding malam tadi..

hal-hal makan sambil nonton secara berjemaah kat umah mak abah kt ceras..

menu utama adalah DOMINOS PIZZA yang ditong tong oleh asben n BIL..haruslah adil dan saksama kan??hihi..tenkiu banje kami..hikhikhik...

menu yang dorang order..simple but nice..kenyang sangatt..
perut sudah kenyang, AJL26 pon sudah abis..pe lagik, berambus ke pangkal jalan - shah alam le..smpai umah dlm kol 12.30 pm...adalah sangat kemengantukan..sendri crik penyakit nak tgk AJL kt ceras..gasak..

time kasih mak abah sbb jd penaja lokasi..hihi...

tahniah kt HAFIZ AWAN NANO - SEMPOII..

Sekian, terima kasih..

Yours Truly ;P

Friday, January 27, 2012

LIKE FATHER LIKE DOTTER

Assalamualaikum..

layankan aksi si papa dan si anak..:D

just like father like dotter.. - kisah masa holiday kt swiss garden last thursday.

full story?? soonnn...

x same tp hampir-hampir sama..

memula si papa..kemudian si anak plak..nasib la mama preggy..klo x kompom ade 1 gamba mama lompat  gak..hihi...jeless ok!!
Sekian..:D

Yours Truly ;P

Thursday, January 19, 2012

Yeayy!!! Hotel Dah Approvekan Voucherku!!

Assalamualaikumm..

Yeayy...Hotel Swiss Garden Kuala Lumpur dah approved Voucher percutian percuma 2 hari 1 malam kami...smlm dpt emel..so eksited mau bercuti di KL..bajet cam tourist laa...hihihi...sukee...cuti pon bos dah approved..lagik sukee....tenkiu boss...

mesti pelik kenape percuma kan?? percuma sbb hubby dpt voucher cabutan bertuah masa DINNER MATTA FAIR thun lps..skang baru hegeh hegeh nak redeem..saje cari nahas redeem ujung ujung expired date..nasib lepas..rezeki anak-anak..:D

so people !! im away starting 19/1/2012 until 20/1/2012 then away lgik ke rumah mak abah untuk bercuti2 raya cina kat sana plak..x tau la nnti kot kot ade plan terkejut terkejut during raya cina nnti..hihihi..

ok, kami nak cuti cuti  pree sempena raya cina kt sini :


dekat jek kan??

Lokasi  kat sini   :

bole jln kaki ke sg wang plaza, lot 10, pavilion..tu pon klo larat lee..
x larat dok dendiam dlm bilik..hihi..

yang penting kene ada ini bila cuti cuti :

harap harap ade kolam kanak kanak..aminn..

Doakan semoga segala urusan dipermudahkan oleh Allah.S.W.T..aminn..

korang cuti raya cina gi manee???

Selamat bercuti dan sila berhati hati semasa bercuti..peringatan untuk anda dan diri sendiri..

Sekian, terima kasih.



Yours Truly ;P

Penangan Drama Gemersik Kalbu..

Assalamualaikum..

Skang tgh sibuk melayan drama nih  selepas drama Tentang Dhia :
























diadaptasi dari novel nih :





















Selalu bile layan slot akasia setiap ari kol 7 ptg tu mmg muke aku la dok terpacak sensorang. kekadang ngn aireen..tu pon die wat hal sendrik smbil tmankan aku jekk..x kisah la cite ape pon..tetap layan..

tapi, bile drama ni muncul lain lak citenye..hubbyku join skali uu..even smpat lyn stgh jam jek sbb blik keje lewat..xtau la sbb retis pompuannye ke or jln citenye..selalu die la org yg paling kipochi /x senang diam bile aku dok diam kt dpn tivi..

nak nak skang ni sibuk si suffian dok nyakat raihanah..comel n notty jek tgk suffian nih..geremm..tetibe fefeeling diri cm raihanah..hahaha...

pastuh kan, nak tau ape jadik?? aku tgk hubby aku pon kekejap sengih sengih..kekejap senyum senyum..haih...pelik pelik..buang tebiat ape??

aku pon nyakat la..'ai, teringat kenangan lame kee?? dok sengih2 semacam jek??'..saje kasi soklan cepumas kt die..hihihi..tp mmg kelakar tau tgk muke sememeh die..x penah penah layan drama melayu tau die nih..last last aku dapat habuan jelingan tajam sambil sengih2 kambing dari sang suami sbb kaco die tgh dok fefeeling ngn drama nih...hahaha...gasak laaa...

hebat btol penangan cite nih kt hubby aku gamaknye..hihihi...

sekian..time kasih..


Yours Truly ;P

Wednesday, January 18, 2012

Wordless Wednesday ::18.1.2012

Assalamualaikum..

wordless yg x bp nak wordless laa..

copy from my fb fren..:D



Yours Truly ;P

Tuesday, January 17, 2012

Bestday Prank!!

Assalamualaikum..

On MC today..:((

but blog x MC..hhuhu..

Mlm jumaat lps (13012012) kami berpakat buat konspirasi tepung kt putrajaya sempena bestday on of my fren, Apai..mmg syiokk tgk die kene tiaww ngn tepung..tp lg best bukan die sorg jek kene tepung, wife die, kirin pon kene skali..pekej sbb bestday dorg selang 3 hari jek..idea asal wife die ..tp terkene jugak..hahaha..dasat btol..abih sepah dpn rumah ngn tepung..gasak ko nk mengemas..yg sedihnye x sempat nak snap gamba..hp aku lak ade kt hubby..hubby plak 1 of the master yg akan menepungkan mangsa..huhu..cume harapkan pd video jek..nnti klo aku dpt video tu akan ku haplod kt sini utk kenang-kenangan..mmg hepening!!

lg best ade juadah fast fud :: kepsi n dominos dan jugak KEK BESTDAY..kami dtg lenggang kangkung jek..haha...dasat kan?ihihii..

ni pic selepas sesi menepung mangsa kejadian..sesi melantak beramai-ramai..

stanby mode..

simple menu tp bestt..

penjaga kek yang setia..

kepsi!!

dominos

freestyler b4 potong kek

nyanyi lagu bestday..

mangsa kejadian, apai n wife, kirin..

die dh x sabar n mkn kek

kunun-kunun bestday kitorg laa..

lil farha..kwn baru aireen..comey..

last but not least..tompang kemere tuan tanah..haha...gasak!!
 xtvt seterusnya melayan muvee 'jonny english' sambil melantak smpai kol 12 tgh mlm..then memasing angkat punggung balik..huhu..

sekian..terima kasih..

Yours Truly ;P

Monday, January 16, 2012

KITA PERNAHH...

Assalamualaikum..


Sumber : Copy dr rakan FB sebab menariks..:D


Kita pernah "DILUKAI" dan pernah "MELUKAI" tapi kerana itu kita BELAJAR tentang bagaimana cara menghargai, menerima, berkorban dan memperhatikan.

Kita pernah "DIBOHONGI" dan pernah "MEMBOHONGI", tapi dari situ kita belajar tentang KEJUJURAN.

Andaikan kita tidak pernah melakukan kesalahan dalam hidup ini, mungkin kita tidak pernah belajar erti diri MEMINTA MAAF dan MEMBERI MAAF.

Setiap waktu yang telah kita habiskan Dalam hidup ini, tidak akan terulang kembali.
Namun ada satu hal yang masih boleh kita lakukan, iaitu BELAJAR dari masa lalu untuk hari esok yg lebih baik.

Hidup adalah proses
Hidup adalah belajar
Tanpa ada batas umur
Tanpa ada kata tua

JATUH, bangun lagi
KALAH, cuba lagi
GAGAL, usaha lagi...
Selamat berbahagia untuk kalian semuanya... Pada yg bercinta, jagalah cinta anda... Pada yg menyayangi.. Fahami erti kasih sayang selagi ia masih ada ...


Yours Truly ;P

Doa Selamat Dan Tahlil Bersama Anak-Anak Tahfiz di Hulu Langat

Assalamualaikum..

First of all, Sorry no pics about this event.. ( terasa sgt rugi takde moment-moment bergambar..tp ku redha )

Majlis yang boleh dikira agak terkejut-terkejut..tetiba abah kol nak buat doa selamat sabtu mlm (14.1.2012)

Atas permintaan abah untuk buat doa selamat dan tahlil arwah (atok, nenek, opah, atok, pakcik2 dan makcik2 yang telah pulang ke rahmahtullah). Berlangsung  kt rumah anak anak tahfiz nurul huda kat area pekan bt 14, hulu langat, bersebelahan dengan padang sebelah masjid kt pekan bt 14..hambek ko , detail aku bg..alhamklumla kt langat tu byk sekolah-sekolah dan rumah-rumah tahfiz..

Aturcara Majlis :: Solat maghrib berjemaah, bacaan yasin dan tahlil dan solat isyak berjemaah dan makan malam..

Ape yang aku nak kongsikan kt sini adalah pertama kali solat berjemaah ngn anak-anak tahfiz..usia dorang antara 5 tahun hingga baya baya sekolah menengah kot..ada antara anak-anak tahfiz ni dihantar oleh parent memasing during weekend utk mendalami ilmu islam..paham..x semua ibu bapa boleh ajar anak anak ttg didikan agama..yg simple2 boleh la kan..

Perasaan??terasa diri tenang jek tgk anak- anak tahfiz memakai pakaian jubah serba putih lengkap dgn berserban..sejuk jek perut tgk dorg tau..series, mmg tenang beb..mmg tetiba terasa cam nak sebak+terharu bile teringat suasana mlm tu..

Alhamdulilah niat abah tercapai untuk buat majlis bersama-sama anak-anak tahfiz..

Kupanjatkan doa semoga anak yang bakal lahir ni akan menjadi seorang anak yang soleh ( jika lelaki ) dan solehah ( jika perempuan ) dan sentiasa taat perintah Allah dan taat kepada ibu dan bapanya..aminnnn...**ade gak nak pasang niat nk hantar kt tahfiz n jadi cm bebudak tuh..huhuh..insyllah jika diizinkan Allah..

Kebetulan lil aireen sgt behave..main main ngn kezen2nya kt dewan..tu psl la aku n hubby dpt menjoinkan diri berjemaah skali..kebetulan pulak kemualan+kemabukan agak kurang sikit walaupun tekak kembang jek tgk juadah yang disediakan..huhu..tapi..alhamdulilah..Allah mempermudahkan segala urusan kami malam tuh.. majlis yang simple berjalan dengan lancar dan tenang..Terima Kasih Allah..

sedikit coretan ringkas ttg anak-anak tahfiz..:D

Sekian..

Yours Truly ;P

Thursday, January 12, 2012

Mild Stress..

Assalamualaikum..

mild mild stress..sebab :

1) lappy -  masuk workshop!
2) kemera kompek nikon kaler pepel - lens error, bile on, lens kejap msuk kejap kluar..langsung x bole snap gamba - time ni la nak rosak nyee!!
3) kemera hubby - ilang kene songlap!
4)kamera dslr nikon abah - pon rosak gak msuk workshop!!
5) komputer gemok kt umah zaman blaja dulu - di konker sepenuhnye oleh si kenit lil aireen - blaja ABC, 123, upin ipin, latest Mr Bean -hoh!
6) notebook abah kt ceras - nak mampos pinjamm..terbantut la die nak men tumble bugs yg berlevel2 tuhh..huhu..
6) streamyx kt umah - kejap OK kejap KO - tetibe rasa nk tuka UNIFI plak..adehh..

sume kt atas tu adalah bahan-bahan utama nak berblog..so skang sgtt la susah..hrpkan cam hp?? huh..x bole nk transfer gmba sbb lappy rosak.. gamba pon x bole nk snap bebyk..sgtt kesian!!

adoiilanyehaiiii...

dugaan sunggoh!!

ni pon hapdet curik2  mase kt opis tauu..sedih makk!!!

apokan daya....sabar jek laa yeee...!!!

Sekian, luahan hati dariku..sob sob sobb...:((

sedih tauuuuu!!!




Yours Truly ;P

I'm craving for this meal !!

Assalamualaikum..

Sabtu lps tekak ni menggedik2 nak mkn smbal cili padi sardin..pastuh nk abah yang buatkan..mmg mengade ko kann??..kebetulan sedang lepaking kt cheras, dgn muke kesian mintak abah yang masakkan...abah pon apelagik, dgn segera mencari bhn2 yang diperlukan kt kedai DAS ( kedai yg paling dkt ngn umah ) semata-mata nak penuhi permintaan anaknye yang sdg mengidam nih..ok la kan, bukan aku soh buatkan beef steak ke, ciken chop ke,just SARDIN..sgt simple dan sedapp..nk nk klo abah masak..perghhh...taip ni pon dh terlliuq balik..

cam biasa la, bhn dah ade, tukang prepare bhn off kos la mak..abah just tunggu dpn kuali dgn sudipnye jek..senang bukan keje abah..hahahaha..gasakla janji abah masakkan..aku x tolong ke??hmm..nk tolong tp kene dok dpn, tgk2 kan si kenit aireen..tlg tengokkan die tgh tgk katon..bosan siott!!.huhuu..

takmoh cite panjang, nak kasi korg tgk hasilnye jek..jom sesame meliurkan diri..hehehehe....:D

mempersembahkannnn....

SAMBAL CILI PADI SARDIN  OLEH CHEF ZUBIR :





mak pulak dengan rajinnye menambah lauk sampingan utk lunch hari tuh.

mempersembahkan...

SAMBAL BELACAN BERSAMA TOMATO :


pergghhhhhhh..berpinggan-pinggan aku tambah nasik..pastu kekejap repet makan..mmg tip top..time kasih abah dan mak..

tp cam biase, stok x bole simpan lelama..dpt simpan dlm 2-3 jam jek pastuh berkejaran ke toilet utk proses pengeluaran melalui mulut..hmmm...sedang meloya thp gaban..tp selera mkn membuaks buaks..apokan dayo..saba jek laa..trimester pertama - dugaan sgt heibat!!..

hubby : mode die sgt jeles time nih..nasibla..nnti sile berguru ngn abah hokeyy..bole jadi chef puex lak lps nih..:D


Yours Truly ;P

Tuesday, January 10, 2012

2012 dimulakan dgn tragedi!!

Assalamualaikum..

lama btol x post sebarang entry..bkan mls tapi agak kepenatan + ketromaan *pehh..ayatt!!

Tragedi 2012 - kejadian pecah masuk+kecurian di rumah sewa..

details :

tarikh : 6 Januari 2012 ( Jumaat )
masa : antara jam 3pm - 5pm ( buat keje time org tgh keje )
lokasi : rumah sewa kt tmn puncak perdana ( town house ), shah alam

jam 7 ptg bru smpai dpn rumah. jiran2 lelaki tgh rilek2 melepak kt pondok dpn umah. then pintu gate agak terbukak. masih x prasan lgik. siap suruh aireen gi kangkangkan gate tu sbb nk msukkan kete.. pastuh trus pegang kunci umah kunun2 nak bukak grill pulak..naik tangge umah sbb umah aku kan town house patern rumah ats..tetibeeee....eyhh..grill dh tbukak..trus naik sikit tgk2 pintu umah dh ternganga siap ngn pasang lampu umah ngn bilik bagai..cuak dowhh..trus jerit kt jiran2 yg tgh melepak tu. 'WEII....UMAH KENE PECAH MASUKKK..bdn toksah nk ckpla..gigilll koo!!!

jiran2 lelaki trus 'tanjat boboi'!!..
aku ni smbil gigil gagahkan la msuk kt umah..tgk mmg kompom umah kene pecah..trus meluru kt bilik aku..then tgk makk aihh..mcm tongkang pecahh..abih sume baju lam lemari dipunggahnye..haram jadah btol..trus kluar balik, lepak kt tangge trus dail 999..ko bayangkan nak bgtau alamat pon ketaq2..jiran yg tlg bacekan utk aku..fuhh..laki plak still kt opis kt FELDA kl nun..aku x kol die lg..

kebetulan plak ms kt opis abah n mak kol ckp nk dtg untuk dinner sesame kt KANDANG ( nama sentifik utk kdai mkn area umah aku)..so aku pon kol la tnye abah kt mane, die ckp kt tol bt 3..trus la aku bgtau dgn mengkontrol kegigigilan sore nih..yela xnak buat abah gelabah..just bgtau, umah kene pecah,abah drive elok2 yee..jiran2 sume ade kt sini..tp dlm hati nak nangis dah..x lame pastuh kol hubby plak ckp balik cpt sbb umah kene pecah..sore dh bergetar2 dh..smbil tu soh berhati2 kt jln raya..

sementara nak tunggu abah n hubby smpai umah, jiran2 aku teman..sgt bersyukur sbb punya jiran2 yg sgtt prihatin di kala tgh susah hati..thx kt yanto + ain, kerol+ct, pejal+linda, wan, pijot, kak huda (1st time tgk jiran nih..punyela concern..sggt2 terharu)..

x lama kemudian kereta peronda polis smpai utk mengesahkan kejadian..polis trus msuk kt umah..aku pon folo skali smbil sambil dieskot jiran2..terharu bebb..polis amek keterangan kt aku tp aku x bg detail ape yg ilang sbb hubby x blik lgik..then die soh buat repot kt balai yg berdekatan once hubby dh blik..kejap jek polis kt umah.adalah dlm 10 minit..pastuh blah..x lama pastu hubby kol trus jerit 'kemera saya! kamera saya!!..aku trus la tgk keliling umah..tp mendukacitakan..selesai di songlap.. 1 set DSLR + 3 lens (sume dlm beg kemera)..yela hubby kan buat freelance keje kawin. mmg berputih mata la..nasib baik la dh siap transfer gmba client kt xternal hdd..cume gmba countdown new year kt teluk kemang jek x smpat nk transfer..sedeyy..:((

panjangnyee karangann...

gasak...sambung balik..


bila abah smpai, 10 minit pastuh hubby smpai trus gerak ke balai kt cahaya SPK..buat repot..

dgn selamber snap gmba kt balai..polis tuh tgk jek..maap la abang polis..sy ni sorg blogger..huhu..

antara barang-barang yang dikenalpasti hilang :

 - loket emas aireen ( hadiah besday dr ucu) = RM 500
 - netbook 1 malaysia yang rosak jiran punye = RM1500
 - 1 set kamera sony DSLR+ 3 lens = RM6000
 - syiling - syiling kt dlm bilik = RM ( xdpt dikenalpasti)

( **nasib baik la lappy kami tgh rosak hantar service, nasib baik lgik brg kemas aireen ade dlm dashboard kete ), klo x mmg putih mata..

**bodoh punye perompak..ingt umah kitorg nih umah DATO DATIN ke..bykk sgtt la brg berharge gamaknyee..ptuihhhhh!!!!

dah setel sume, trus balik..tunggu HO dr IPD seksyen 9 plak utk amek detail repot + cri cap jari..sementara nak tunggu tu aku dh pening+mabuk tgk kain dh lintang pukang dlm bilik (sori xde gmba kejadian dlm bilik sbb x sanggup untuk dipertontonkan kt sini..ngerii!!.. mak ajak tido ceras sbb x selamat katanya nk tido sini sbb tombol pintu dh tercabut..lgipun tgk aku dh pucat+mabuk..

x lama tuh, polis dr sek 9 shah alam dtg, amek cap jari bagai. dpt la seketul cap jari perompak kt drawer baju aireen..hrp2 sgt la org malaysia sbb mybe dpt trace..kata polis tuh laaa...polis dh move balik, aku pon amek bju2 utk tido kt ceras, lock pintu/grill/gate ( sumbangan ikhlas dr jiran ), singgah jap mkn mlm kt KANDANG ( tp selere x marikkk..pkkan aireen jek sbb dr td dok merengek lapa..kesian..)

so, bermalam la kami di rumah mak abah kt ceras..bile tingat balik keadaan rumah, mula la nak muntah bagai..masakkkk aku kene melipat baju-baju...adoiiiiiii...

**korang sume sila pastikan barang berharga jgn disimpan di dalam bilik utama..pepandai la korg pk nak taruk mane yee..aku rasa Malaysia nih cam dh x selamat dh duduk dah..sentiasa dlm ketakutan sbbb makin ramai perompak/gengster yang berleluasa kt luar..

**nasib baik la masa kejadian tuh kami sekeluarga xde kt rumah..barang ilang bole crik lagik, nyawa ilang, meratap la...walau ape pon, aku redha dengan ketentuan Allah di awal tahun 2012..mungkin yg hilang tuh bukan rezeki kami..semoga rezeki kami tahun 2012 akan bertambah ..aminn..dan semoga perompak2 di luar sana akan terima musibah yg MAHA hebat dari ALLAH S.W.T hendaknyaa...aminnnn..

**still lagik terbayang2 keadaan huru hara dlm rumah..huhuhu...





Yours Truly ;P

Wednesday, January 4, 2012

Wordless Wednesday :: 4.1.2012

Assalamualaikum..

Azam saya utk tahun 2012 adalah menjaga kesihatan barbie-barbie saya!!

p/s : tp bile masuk school nangeesss!!!..sabo jek laa..

Yours Truly ;P