Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Saturday, April 28, 2012

Hari Sabtu Yang Padat Tapi Best!!

Assalamualaikum..

Harini 28/4/2012. Hari yang pack untuk aku.Pack dengan kedatangan tetamu-tetamu dr pagi smpai ke malam. Ade yang dirancang dan ade yang diterjah..Memula mak, adik n qisya dtg n trus nak brekfest kt sni..haa...yg ni mmg x dirancang..tetibe dpt BBM terus berdesup nak dtg umah..terpisat2 la aku bngun nak siapkan ape yang patut..yela wiken la time nak bngun lambatkan..dengan menggunakan kuasa boboiboy trus siapkan brekfest ns goreng yg paling simple/ mandi/basuh baju stok seminggu/kemas2 ape yg patut..kebetulan mak ade bwk ns kerabu..alhamdulilah..rezeki..:D
**part ni mmg xde gamba-gamba sbb kalut nak buat preparation..

Then, x lama pastuh, apai n wifey plak datang diskus pasal gajet memasing..maklumla memasing photographer..haa yang ni kedatangan yang dirancang..:D
B4 tuh aku dh pesan awl2 kt laki aku soh beli udang utk msk lemak cili padi..boleh makan untuk lunch nnti.tp oleh sebab die ckp nanti2..maka, menu lunch sudah bertuka kpd yang ini :



Lps zohor mak n adik blik ceras, time free free teringin plak nk buat desert utk tetamu yg dtg..yela..dh la x msk..laki just tapaukan KFC jek..Barang-barang desert dh beli mlm td, so projek membuat trifle pon berjalan..Cara-cara nak buat aku just folo step kt blog kak Neena Gojes Gonjeng nih..KLIK SINI
Memang simple but sangat SEDAP..thx KAK NEENA sbb sharekan resepi..
1st try ni la hasilnye :


yang ni plak penge'TEST' nya :D



Tetibe time apai n wifey nak balik, dah salam-salam cium-cium bagai , tuppppp blackout kooo...pandai plak dorang bajet time nak balik..mmg tersangat kebetulan..huhuhu..fuhhh..mmg kepanasan tahap GABAN TARO dah..my BFF Qiss plak dah OTW nak ke rumah..aku dah ckp ngn laki aku, klo qiss dtg, letrik xde, makanya moh le kite bersejuk2 kt memane shoping complex area shah alam nih..x mampu mak nak bertahan bersauna dlm umah nih...

Sesambil tunggu Qiss nak sampai (kedatangan yg dirancang jugak)..kitorg landing landing sambil bukak pintu luas-luas..kasi angin masuk banyakkk banyakk..Aku dh imfom awl2 ckp umah xde lektrik..

Setengah jam lps tuh, sesampai jek die, bile jejak jek kaki kt lantai umah aku, lom sempat nak duduk kt sofa, taaapppppp trus ade letrik...fuhhhh...mmg die adalah pembawa kuasa 3 letrik boboiboi laaa...hebakkk sungguh kwn aku nih..hihihi...kelaka pon ade..teruja beebbb..x yah susah2 keluar lepak2 kt shoping mall..

Dan paling best, tea time pon disponser oleh beliau..Ketiau Goreng Spesel Dari Rawang..Kelasss !!


Makan-makan, borak-borak, gosip-gosip, sesedar dh nak maghrib..qiss mmg kene gerak lps maghrib sbb nak hantar anak buah die kt poli shah alam nek bas kol 11 mlm kang kt bus stand sek 17,shah alam..x dinner kt umah aku sbb katenye anak buah die nak banjer..so aku tapaukan ayam goreng KFC utk die n hubby die ..before blik sempat bergedix untuk kenangan. trifle yang aku buat tadi die ckp sedap amatt!!!..**kembang satt!!

pic from hp qiss..kelass..boleh edit gmba diujung jari sajee..mak jeless!!

So, itulah saje tentatif hari sabtu ku yang padat lagi bestt..cehh..mcm slogan kete plak..memang sgt best walaupun penat..bile kite buat sesuatu yang best, secara x langsung penat pon x terasa..btol x??

Time kasih uols dtg memeriahkan hari sabtu ku..terasa cam buat open house raya plak..hikhikhik..yela, time raya nnti aku mybe tgh berpantang..:D


Baiklahh..Malam ni nak layan cite-cite yang astro bg FREE until 6 MEI 2012 sampai lebam..bergasak la rebut remote ngn laki pasnih..hihihi.. **kami just amek pekej basic ajoo!!

Yours Truly ;P

Friday, April 27, 2012

Wolvarine & Lanun Versi RABUN..hihi

Assalamualaikum..

Entry sempoi harini..layannnnn...

mempersembahkan ::

wolvarine versi MALAYA yang RABUN pakai TOPI



LANUN versi MALAYA yang RABUN jugak...

lantakkkkk...


hebakkan laki aku dlm proses superIMPOSE ni..

aku ade request kt die soh ubah jadi ustat DON.. nnti klo dah siap aku UP kan kt next entry taww..:D


so sopan/sejuk skit la utk bby aku menatap gamba papa die..haih...time aku peknen ni la mcm2 bentuk muke nak diubahnya/diadjustnye..cuak mak hokeiiii....simpang malaikat 44..

Sekian...dah lambat..mau balik sudahh...

Yours Truly ;P

Thursday, April 26, 2012

Entry Hangin Pertama Dariku..

Assalamualaikum..


## Sesi lepas geram..sape yang makan hati, lantakkk...ade aku kesahh!!!

hmmm....**tarik napas dendalam..

1..2..3.. mula....

aku mmg btol2 x puas hati..nak buat sukan kemain jauh nun kt negeri di bawah bayu..pastuh pakse rela sume staff donate dgn amaun yang TELAH DITETAPKAN..klo x baya nama kluar memo...ape kess?? bulll shitttt!!!

Serius mmg aku x ikhlas & x halalkan donation aku tuh..dh xde bajet reti2 la buat kt tmpat dkt2..ni x..soh donate sbb nak support atlet2 +para penyokong..what the fakk laaaa...ko bukan atlet kebangsaan nak kene sponser..ko penyokong pon bukan nk sokong btol2 pon..stakat nak berjimba2 kt sane kannnn???sape-sape tu ntahla..aku x amek port langsung!!plissss....

Mmg bebulu ok..klo gaji cam JUSA bole la selamber jek kan..ni stakat cukup2 mkn jek..harapkan sokongan gaji dr laki jekk..mmg ptuihhhh laaa...

yess..aku emo..mmg aku emoo..x pnh2 aku emo dlm blog kan..haa..hambekk..ni julung2 kali aku EMO..hrp2 ni la entry EMO aku yang terakhir jugak..

Sendri paham la klo nek flight tu x turun-turun or ade musibah menanti..haaaa gasakkk..maknenye tu bukan aku sorg jek yg x halal, mmg ade org lain yang same pk cam aku cume x brann nak bersuara..

**hanya luahan perasaan kt blog jek sbb klo bersuara lantang nnti ade jek penyampai terhormat yang akan merepot..klo luahan aku nih pon tersebar jugak, maknenye ade la mambang yang bace blog aku n sebarkan dgn secara sukarela..itu ko punye pasal..jgn nak heret aku skali..

Sekian..mak jemah nak hangin kejapp...!!

Yours Truly ;P

Jangan Marah Kalau....

Assalamualaikum..

Sila jangan marah kalau.....

*
*
*


sedut dr FB member..sangat nicee..sebb tu la laki aku cekeding..upernye die nak kasi bini die banyakkkk pahalaa laaa tuhhh...hiihihi...:D


Yours Truly ;P

Monday, April 23, 2012

Cabutan KUTU Musim Ke-3

Assalamualaikum..

lunch hour td adalah upacara cabutan no KUTU untuk musim ke-3..sekejap jek dah musim ke-3..x sedar langsung uuu...

KUTU musim ke-2 dah selesai bln lps..now cabutan KUTU untuk musim ke-3 plak..Aku dpt turn no 4 daripada 12 nombor. Starting gaji untuk April nih..
Bulan aku Kaya adalah bln 7..meaning is, bulan 7 adalah bulan eniversari kawin yg ke-5 tahun dan antara bln2 terakhir b4 deliver my 2nd baby..alhamdulilah..rezeki new bby..:D

yippppeeee....

x caye tgk buktinye :



Ok, nk masuk bengkel ISO plak...daaaa..

Sekian :D

Yours Truly ;P

My Heart , My Soul

Assalamualaikum..

Entry simple n easy..

Layan jek la yeee..

dinner time @ Mcd..lil aireen panggil tempat ni KEJU..

Big Salee...sape mauuu..hihihi...time soping groceries kt tesco shah alam..


anak tgh main, papa jadi jaga dok kt luar sbb xmuat nk join sekali..
mama plak snap gamba sambil makan..:D

sekian...:D

Yours Truly ;P

Friday, April 20, 2012

Promosi Penghabisan Stok Pureen

Assalamualaikum..

upkan gamba kasi bakar kt korang..hihhihi..



jom serbu reramai jom..
terhad untuk 2 hari sahaja [21/4/2012 - 22/4/2012]

klik SINI untuk details ..


Yours Truly ;P

Potluck Sepanjang Hari -20042012

Asalamualaikum..

Salam Jumaat Semuaa..

Wahhhhh...senyap sunyi blog mrspuex utk seminggu nih..hihih..ok ok..kita serikan dulu dengan xtvt potluck kt unit aku arini..jemput tgk yee..:D

Menu utama : nasi impit / mee soto bersama nasi lemak dan hidangan sampingan yang lain..



tunggu upacara baca doa makan jek..:D

makcik nih terlebih eksaited sponser sumi..:D


deretan mak dara's, mak buyong dan anak dara..:D

makan time..

dipersilakan aksi terlampau mak buyong..

kami gediks bersama

soto in action..sedap btol kuah soto ready made nih..akak opis aku beli kt pasar meru..nnti nak order..
siyess..sgt senang penyediaannya..

kami yang tidak mengalah utk berposing wlaupun terpisah dgn sempadan partition..nak jugak nyelit..

1 jam kemudian rombongan satay pon tiba..tp lupe plak nak snap gamba..so xdela adegan satay-menyatay...:D

Sekian..ok, nak sambung makan lagik sampai lebamm .:D

Yours Truly ;P

Monday, April 9, 2012

kenyang dengan KENDURI KAWIN last weekend!

Assalamualaikum..

Memandangkan tgh ujan lebat kt shah alam petang-petang nih, better aku upkan 1 entry..

Tentang kawin kawin..wiken lps mmg membizi ngn kenduri kawin..kenyang makan lauk kenduri jek..alhamdulilah..

Biasa klo nak gi kenduri, aku mmg men'tema'kan bju family aku..*pehh ayatt..

So wiken lps kitorg kenakan tema kaler yang berlainan untuk kenduri yang berlainan..

alaaaa....ramai jek yang buat kaler sedondon ngn family kan..ape kesahh??..

tapi saje aku nak kesahkan kt sini sbb ni blog aku..bolee??hikhikhik..

soo...here u goooo!!!

Tema untuk kenduri acap kt dewan gemilang , kelana jaya hari sabtu [7.4.2011] adalah hijaoooo..:


Tema untuk kenduri Bai kt IPK Shah Alam hari ahad [8.4.2012] adalah pinky ::


Untuk wedd kt shah alam nih, my hubby jd official photog..so secara x langsung aku pon terjebak join dorg gi outdoor shoot kt sekitar shah alam..tempat agak menarik n old skool..di mana? nnti aku cite sbb gamba blom sedut dari partner hubby aku ..x best la klo cite tanpa gamba kan?? agak membosankan disitu..btol x??:D

to be continueee...


Yours Truly ;P

nite @ Dataran Merdeka

Assalamualaikum..

rentetan kisah daripada header di atas..hikhikhik..ketandusan idea sebenarnya..
dan lagi satu takmo biarkan lapok dlm draft..

*
*
*
*

Us..3+1..puyutku udah nampak muncit di situ..:D

bersantai sambil bergedik..best time nih sbb x ramai orang..mybe mlm ahad kot..ramai dh lepak kt umah sebabnye esok isnin = keje time..

gamba sama cam kt header..aku just tepek word jek..:D
suka gamba ni sbb die PEPELL...hikhikhik..
berlaku aksi tarik-tarik manja di situ..

hijaooo..kebetulan baju aku n incik somi pon same..agak nice la..:D

pose maut dari lil aireen..suke benor gamaknya tgk bangunan tu bertukar kaler..

last but not least..lepak kejap kt padang..baru la nmpak manusia2 di situ..
ade yang deting n ade jugak yang bawak anak beriadah mlm2..
dann..melambak jugak org yang menjual menan +kipas lampu-lampu tuh..
dann..papa kene paw oleh lil aireen..
lampu angry bird..:D

p/s : pasnih nak pujuk incik somi photoshoot gamba aku peknen..tunggu puyut ni membesar bagai johan dulu..barulah ngammm kann??..ermmm..rasanya cam nak berjemaah ngn kgkwan yg preggy jugak..sape mauu??jomm kite..:D

Yours Truly ;P

celebrate bestday my nephew - Danish is turning 7



Assalamualaikum..

majlis 24/3 aritu cume dok tersimpan rapi dlm draft jek..baru skang hegeh-hegeh nak publish..
sori la kengkawan yee..

1st of all nak presenting my big bro's family..:D

besday boy potong kek


bestday boy bersama habuannya pada hari tuh..meriah sungguh hadiah awk yee..


lil aireen wif abg danial


mak ngah wif lil qaseh..:D

mak ngah wif bestday boy - lil danish..dah bujang dah die..sekejap jek masa berlalu

last but not least - mak buyong together2 berfoto gedix..:D

Sekian..terima kasih..:D

**still in monday blues..terasa sakit di bahagian pinggul..adakah kekurangan kalsium..bestnye klo dapat ngurut..:D

Yours Truly ;P

Thursday, April 5, 2012

Kegilaan Anak Daraku Sekarang

Assalamualaikum..

Internet kt opis tgh pening-pening lalat skang nih..line x bp nak stabil..sbb tuh kot entry ni kejap timbul kejap tenggelam..

nak updet kt umah rasa cam kesuntukan masa sbb cepat sgt keletihan+ uruskan hal-hal rumahtangga yg agak lintang pukang pastuh trus padam atas katil..huhu..

Ok, stop membebel..

Now nak kongsi hobi terbaru my lil aireen yang telah menjadi rutin setiap hari stat jam 7 pagi.

Ni die haa ::


Melayan cite Dinasour Train (Ketapi Dinasour) tanpa jemu..Dah senang nak kejut gi school pepagi..sebut jek 'cpt kakak..cite ketapi dinasour dah nak stat dah'..haaa..dgn sekejapan die bangun, ambik bantal n susu trus ngadap dpn tv..

Cite ni budak cepat paham sebab die dh dialih bahasa. lagipun dalam cite ni ade lagu-lagu. Aireen mmg dh apal sesangat sangat..klo main sorg2 tuh mulalah nak nyanyi :

ketapi, dinasour
ape khabarrrrrrr (*panjang skit khabarnye..:D)
kawankuuuuu (*yg ni aku x dpt tgkap lirik die sbb aireen nyanyi x bp nak clear.main bedal jek)

Senang keje mak skang tau..cume kkdg jek kalau mood die kelaut or x cukup tido, bru die ngamuk skit nak bangun..adatlah kann...

Tah mane die tau cite ni aku pon x tau..budakkan cpt explore. Once die dh penah tgk n ngam jek ngn jiwa kekanak die, mmg hari2 la die mintak tanpa jemu..itu la kekanak..layankan ajek..janji senang aku nak bersiap pepagi. nasiblah masuk opis kol 830 pagi..so x de la kelam kabut sangat..

Lagi satu skang nih hebit die mesti kene mandi dulu b4 nak gi school..yg ni agak leceh skit sbb nak kite yang mandikan+ tgh mandi mmg nangis (sejuk kot) tp kene praktis dari skang. senang thun dpn nak gi school btol2..pastuh nk pkai pusing-pusing ( baju gaun klo pusing die kembang dgn sendrinye).. dah nama pon anak dara..masalahnye die mmg kurang gaun basahan. gaun yg cantek utk gi kenduri kawin ade la..takkan kot nak bwk gi school..owhh..nehi nehi..

Korang, klo rajin cer bg anak tgk cite nih..mane tau bole layan ke..hikhikhik..

* nnti klo senang nak updet cite adiknye dalam perut ni pulak..saya dah tau jantinanyaaa...hikhikhik...

Yours Truly ;P

Coloured Old Building

Assalamualaikum..

Jom rehatkan minda tgk bangungan kaler2 nih..hikhik..
lokasi : Dataran Merdeka di waktu malam..
layanzzzz..
syarat-syarat kene ade tripod la ye kawan-kawan..
photog oleh : AzahariRoslan Photography

yellow

purple

pink

green

manusia yang bertanggungjawab ke atas gamba2 itu..

skill hebak tak hebak la dari beliau..ecehh..up laki sendrik..:D..
harus tahan daya menonggeng ye utk angle terbaik..:D


sekian, terima kasih..

Yours Truly ;P

Wednesday, April 4, 2012

Wordless Wednesday :: 4.4.2012

Assalamualaikum..


jemput makan sume..
tutti frutti mmg yummmehhh..
tidak ketinggalan botol susu disebelah..hikhikhik..
lokasi : Plaza Masalam, Shah Alam
Yours Truly ;P

Monday, April 2, 2012

Saya Adalah Bergula Setiap Kali Preknan!!

Assalamualaikum..

Pregnancy week : 23 weeks

Otak lemau lps amek drh bsp pagi /tgh hari tadi.. mlm kang cocok lg sekali ..(
owhh..
FYI, setiap kali pregnan (ceh mcm seploh kali preknen plak) saya adalah disahkan berGULA.
sah sah kene minum 1 mug air gula/glukose aritu..result pon dh tau yg saya telah bergula..huhu..
just border jek pon tp kene gak la jage diet..
almklumla family history yg dh ade kencing manes (diabetes).
so mak redho demi anak.
abih jari jemariku dicocok tang sini tang sinun..
haa gasakk..!!

Esok ada taklimat diet plus scan baby..doakan semoga saya tidak tertido sewaktu taklimat berlangsung..**masuk opis lewat lagik!!





Yours Truly ;P