Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Wednesday, July 25, 2012

Akhirnya Saya Memilih Produk Ini Untuk Berpantang Nanti

Assalamualaikum..

Amboi tajuk tak hagak2..

set-set gituu...

masa mengandung amek suupliment dari produk salindah..
alhamdulilah ok..tak banyak problem during preggy
cume bergula tu mmg x bole dibendung sbb family history la katenye..

then untuk berpantang nanti nak try amek produk lain

Antara set-set yang menjadi pilihanku ialah :


set bersalin Nona Roguy
beli online sbb tgh diskaun murah murah..:D
sape yang ingin memilih produk ni baik beli skarang sbb tgh murah..
bole pm/emel saya utk details..wahh..promote gituu..

sambil tu gedik-gedik nak try amek produk sampingan puloks..

beli 2 produk dari tanamera
fyi, set tanamera nih tgh ade diskaun kat spa die kat hotel concorde shah alam.
diskaun jika beli asing-asing..tu yang rembat 2 produk nih..
a) herbal massage oil - minyak ni mmg sangat best
b)brown soap - blom terai lagi..nak guna time pantang nnti
ingat nak tambah amek virgin coconut oil tp rasa cam x pakai pon..so trus tolak tepi..
dah beli, dapat pulak voucher tp blom pkai2 lagik..sape nakk?? angkat keyboard!!
klo nak redeem kene amek pekej spa rm160 baru bole tebus itu 1 voucher..mau kaaa??


p/s : minggu ni minggu last keje..harap dapat setelkan keje yang tertunggak (ade ke) 
dan buat serah tugas kat orang yang akan menanggung keje aku nnti..
semoga aku pantang nnti akan tenang-tenang saje..aminn..:D\
jap lagik ade check up kali terakhir kat klinik..


mohon kalian semua doakan saya semoga segalanya dipermudahkan oleh Allah..
another 1 week to go!!


Yours Truly ;P

Ramadhan ke-5 dan Selamat Pagi

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan


selamat pagi auntie-auntie dan uncle-uncle 
sekarang saya dah tepek bedak banyakk banyakkk...
canteekkk takkkk sayeeee???

hihihi...
(sile abaikan bju yg berterabur kat blakang tu)


Yours Truly ;P

Monday, July 23, 2012

Berpuasa Ketika Hamil

Assalamualaikum..

1st time pengalaman berpuasa ketika hamil. dulu masa mengandungkan aireen 4 tahun lps, x sempat nak berpuasa sbb dah berpantang seminggu nak puasa..hambek ko kene ganti sebulan..mmg besttt!!

Alhamdulilah harini hari ke-3 aku berpuasa..semoga dapat bertahan sampai buka nnti..
harap-harap baby pon gud gud jek kt dalam..semoga anak aku nnti kuat dan kental hadapi dugaan dunia nnti..aminnn.. x lama pun dapat berpuasa..anytime bby akan kluar..:D

1st day buka posa kat umah mk abah kat ceras..
alhamdulilah boleh tolong mak masak, ulang alik ke depan ke dapur readykan juadah kat atas meja..
dapur mak ngn meja mkn kat hall adalah agak jauh hokey..terkedek2 jugak la 2 org mak buyung ..
fyi, aku same preknan ngan adik..gab 5 minggu jek kot..:D

Punyelah eksaited nak tunggu waktu buke, sebijik gamba x dan nak disnap tau..tak terpk langsung psl gamba..pale otak ni dok pk minum minum minum...makan kendiann..:D

juadah kami (tanpa gambar) :
menu utama : gulai ayam kampung, sambal udang, sup tulang+kicap cili, western ( aym drummet goreng+nugget+salad+tomato wif sos mayonis+1000 island+sos cili)
desert : agar-agar coktail mas ayu, tiramisu cheese oreo
minuman : air bandung+jagung, soya, twister oren, kopi (abah punye), teh o( MIL punye), air ECPI jugakk...

tersandar kekenyangan seketika..huhuh..

owh, sempat bersahur skali ngan mak n abah..lps sahur, subuh then smbung tido..dlm kol 9 lebih baru gerak balik ke shah alam. hubby ade epoiment ngn client kt seremban..klo x, mmg membawak berbuka utk kali ke-2 kat ceras..huhu...tamakk!!:D




Yours Truly ;P

Friday, July 20, 2012

Potluck Sebelum Puasa :D

Assalamualaikum..

Pepagi singgah pentry opis kunun nak buat air, tup tup melambaks makanan menanti..terus letak cawan kat tepi..ngeh ngeh ngehhh....
Unit lain yang buat potluck tp aku antara yang terawal yang merasmikannyaa..katee mak buyung..tak menahan tgk makanan weiii...hihi..semoga anak aku nanti kuat makan..aminn...

gamba-gamba ni sedut dr membe opis je sbb aku sbuk tgk makanan..

mak buyung dikelilingi oleh mak-mak sekelian..

posing ngn makanan atas meja..

makanan sume sikit-sikit tapi lelama jadi banyak gilee...sume sedap2 tauuuu...alhamdulilah kenyang dari pagi smpailah ke petang...

trima kasih sume sbb menjemput kami dari unit-unit lain menjamah juadah yang disediakan ituu...jamahh kee???hikhikhik...


Yours Truly ;P

1st try makan MACARON

Assalamualaikum..

flava : coklat, lemon, orange dan red velvet

1st try makan MACARON ni..

rasanya??hmmmm...

it's too sweet laa...

(tu pon nak cite kann??huhu...)



Yours Truly ;P

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Assalamualaikum.


RAMADHAN HAMPIR TIBA, PASTIKAN ANDA :

SETTING NIAT

UPGRADE IMAN

DOWNLOAD SABAR

DELETE DOSA

APPROVE MAAF

SEARCH PAHALA

- SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK-

semoga Allah memberikan kekuatan yang MAKSIMA kepada ibu mengandung nih utk berpuasa di saat-saat akhir..amin ya rabbal alaminnn....


Yours Truly ;P

Thursday, July 19, 2012

Giveaway by B2B Collection

Assalamualaikum...

Saja menjoinkan diri :D


sesape yang terasa nak join boleh KLIK SINI

saya menTAG mereka ini :


All the best gurlss!!!

Senarai hadiah akan di umumkan pada  20 Julai 2012 dan senarai peserta bertuah akan di umumkan pada 7 Ogos 2012.


Yours Truly ;P

Tuesday, July 17, 2012

Dia Dulu Dan Dia Sekarang

Assalamualaikum..

Mengimbau gamba lelama..huhu..tetibe ternampak gambar yang ini...
Sape lagik klo bukan my super duper bechoksss....
layannnn....

DIA DULU :





DIA SEKARANG :




haihhh...tetibe rindu bangat kat si bechokss nih..tak sabarr nak balikkk...


Mama Papa sayang ketat2 kat kakak....kasi dabel kisss skittt !!! - cium sampai penyekkkk!!!


S.E.K.I.A.N

Yours Truly ;P

Monday, July 16, 2012

Cool Blog VS Chatime

Assalamualaikum..

Bagi yang penah rasa dedua, ape pendapat korang??

Cool Blog ..


 OR 

Chatime??


Bagi aku, dedua ok, dedua pon sedap..

cume cool blog murah skit dr chatime kot..depend pada flava yang korang pilih..

bagi sesape yang blom penah try, bolelah meneraii..

hik hik..fav aku setakat nih adalah :

cool blog : bandung n oreo with xtra bubble..*klo jumpe mesti menyinggah..dah mcm habit la plak..

chatime : baru 1st time try, amek milk tea - sedapp..x manes n x lemak sgt..just nice..
nxt time nak try flava lain plak..:D

lokasi ??

 cool blog ni senang nak jumpe kat shah alam..
kat tesco ade, kat giant pon ade, kat sebelah opis aku pon ade jugak..bila nak, trus pegi..:D
chatime nih agak jauh skit..klo nak, kene pegi subang empire nun..gitu la gamaknya..area kl melambak kot..:D


S.E.K.I.A.N .. 









Yours Truly ;P

Sunday, July 15, 2012

Kami Nonton The Amazing Spiderman

Assalamualaikum..

Dah lama sangat x tgk muvee.. bila x tau nak buat ape di hari eniversary kami, aku trus decide nk bawak aireen tgk wayang..kebetulan ade cite spiderman..boleh laaa..harapkan laki nak bg idea..hmmm..mmg x kemane-manela gamaknye..nasib baik la tetengah malam die terjaga trus wish epy eniversari..camne die wish tu x yah tau la yee..:D **mak segan nak habaq mai..wink wink..**
sejukkk hati makk..tu pon nasib la die ingat..

dlm lif nak msuk wayang dah

bukti kami gi  tgk wayang gituu..
lokasi : space u8, bukit jelutong shah alam

minah sorang ni kepenatan membuat begitu banyak pertanyaan masa dlm wayang..
sgt berharap die tido tapi nan hadoo..msuk kete baru die nak membungkang..huhu..
candu tetap menjadi pujaan hatinyee..:D





Yours Truly ;P

15072007-Hari sanding kami 5 tahun yang lepas

Assalamualaikum..

15072007-15072012
kenangan kami bersanding 5 tahun yang lepas..
tetap segar dalam ingatan
mengenakan warna tema kebanggaanku = PURPLE..harusla deeerrr...:D
hehehe...
layankan ajekk..
sesekali mengimbau kenangan masa kawin best jugak kann???
time tu kite rasa cam retis..
santeekk  dan gojes bila di make ober..*tetibe terpuji diri sendrik..fedulikk!!

nampak sangat muke memalu taik kambing..hikhikhik..:D


S.E.K.I.A.N...


Yours Truly ;P

My 5th Wedding Anniversary

ASSALAMUALAIKUM..


to US..
[14072007-14072012]


HOW TRUE MY FEELING WERE
I FOUND OUT TO BE THE BEST THING
IN MY LIFE WAS WHEN YOU MARRIED ME
5 YEARS A GO
THANKS FOR LOVING ME
FOR THE YEARS WE SHARE 1 KNOW
ONE THING FOR SURE WE MAKE A WONDERFUL PAIR..
SEMOGA IKATAN YANG TERJALIN KEKAL SELAMANYA 
HINGGA NAFAS TERHENTI..
INSYAALLAH..

p/s : plan nak pi holiday terpakse ditangguhkan atas sebab keadaan yang tgh sarat dan tidak mengizinkan..huhu..so kami berdeting bukan berdua tp bertiga setengah nonton muvee the amazing spiderman..jadik laa..:D..

Yours Truly ;P

Friday, July 13, 2012

Coconut Shake Di Taman Warisan Putrajaya

Assalamualaikum..

Sedap tak coconut shake??? nyummm nyyummm sedap sangattttt...
Tapi ade orang ckp sedap kat klebang, melaka nun..
tak kose la nak pi jejauh tuh..ngn nak bratur lgik, tepi jalan raya, kebersihan tah ok tah tidak..ohh..
**sedapkan hati sebenarnye..:D

Adik aku yang same preggy termengidam nak makan coconut shake..dan yang untungnye, ngan aku skali terjebak sbb die dah terckp nak mkn coconut shake kat putrajaya..bunyik mcm sedap..so bile dah terckp, kene la terbawak mak yong sorang lgik ni kannn..:D

tapi siyess..mmg sedapp..time nak pi sane, aku dah pon kekenyangan sbb blik dri besday party anak kezen..tapi masih boleh sumbat lagik nokk..gempak tak gempak la perut ibu mengandung nih..hihi..hubby takdok, so folo dorang jek laaa..:D

begini rupenye ye uolss..klo free gi la terai..mmg tidak mengecewakan..:D



Dah alang-alang sampai aku ngn lil aireen pon bercamwhore la kejap..

Antaranya :

cari di mana saya??hihihi..

cakap bercamwhore bunyik mcm byk sangat laa padahal sekeping tu ajee..tu pon snap pki hp..huhu...ade lg..tp dlm hp laa..:D

Sekian..:D

Yours Truly ;P

Tentang PAVLOVA

Assalamualaikum..

Skang ni ramai bebenor bercerita tentang makanan nan satu nih..
best sangatkah?? sendri rasa sendri komen naa..
bagi aku sedap jek..ko sumbat la ape ape saje kat aku nih..kompom aku blasah punye..
jenis x mengisah.. nak nak time preggy ni ..sume nak terai..
sedap, repet lgik..kalo x sedap tu jek skali aku makan..

Pasal Pavlova nih, rasa-rasa cam nak makan..trus ku order kt mmberku kat saujana utama..
order 3 bijik jek..cukuplah utk lps kat anak tekak..

order kat orang

pastuh lgi skali rasa nak makan..
kan aku ck[, kalo sedap aku repet.so aku repet lee..:D
tp mengade nak makan yang buatan sendirian berhad..
last week trus blik umah mak, trus mulakan projek membaking pavlova..
puas hati beb dpt mkn sendri buat..makan sampai muakss..
x larat pon ku gagahkan juga..:D
hasilnyaa begini :




yang penting ade khidmat sokongan sampingan iaitu :


tukang kacau putih telor..kejap jek pastu bising penatla, letihla..kekecik dh pandai komplen..huhu..

gamba bwh ni bukti bahawa sayalah yang membuatkannyaa :

fresh from oven mak :D

tak secantik kat hotel, tp berbaloi2 bila kita buat, kita makan..:D

Sekian...

Yours Truly ;P

Thursday, July 5, 2012

MC 2 hari & Mula Packing Barang

Assalamualaikum..

Semalam n hari ni dapat mc. Doc soh rest jek kat umah..
Arini saya berpuasa sunat nisfu syaaban..Insyllah..
Semoga Allah memberikan kekuatan kt ibu merandung ni try berpose penuh..aminn..

Malam tadi dah start masukkan bju mama n baby kat dalam beg..
yee..dah agak lewat nak packing..patutnye 7 bulan lgik dah stanby beg dlm kete kan??
tu masa preknan 1st..dulu kemain eksaited nak smbut orang baru..
yang ni pon eksaited jugak..*kang kecik ati adekk..hihi..
tapi bila ade sifat nanti jap, tunggu la..brg byk xde lgik..
haa..tup tup dah 36 weeks..
mula la gelabah x pasal-pasal..
pon ade yang x komplit lgik..
maternity pads & stokin bola mama lupe plak nak beli..:D
plis take note!!


sebahagian brg bby yang nak disumbatkan dlm beg..x byk sgt..
nnti x cukup pepandai la papa runner kt kdai anakku kat taman putra,ampang nun..


Yours Truly ;P

Wednesday, July 4, 2012

Wordless Wednesday :: 4.7.2012

Assalamualaikum..

 ayat-ayat suci al-quran mendamaikan kami di saat-saat trimester terakhir diopis..






Yours Truly ;P

Tuesday, July 3, 2012

4D scan

Assalamuaalaikum..

kene taip lelaju sbb tenet kt opis ni cam tah pape la plakss..
bukak blog jd hang pastuh x bole review kgkawan..

ni time lunch yee..
gagah jugak post 1 entry utk uols..

presenting my hero in action via 4d scan..


x bp clear sgt sbb dah padat = 35 weeks..
uols yg preggy klo tingin nak buat 4d scan sila la terjah klinik time 20-28 weeks ye..
insyllh nmpak jelas..:D

hihi..beliau sedang menongkat dagu gamaknye..

aku buat kat hospital bersalin UMRA , Shah Alam

can't wait to see u n hold u tight in my arms..:D

Another 4 weeks to go..

Ya Allah, Kau permudahkanlah proses kelahiran bayi ku ini..
Kau peliharalah kami..
Aminn..

Mood : nebes tp dalam masa yang sama sangat eksaited menanti orang baru..:D


Yours Truly ;P