Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Monday, June 24, 2013

Jerebu lagi : Tiru Gaya Uncle Gedek

Assalamualaikum..

Dokter celup stanby nak belah orang..
any1 volunteer??
berkabus spek aku pkai menatang nih..



























Ade gaya mcm uncle GEDEK x??? hihihi...

klo uncle gedek buat contest kompom ahkak menang...perasan koo!!

IPU terkini shah alam : 167 - unhealthy

info terkini : http://www.jknselangor.moh.gov.my

status IPU :

INDEKS PENCEMARAN UDARA (IPU)
API Status
0-50 Good
51-100 Moderate
101-200 Unhealthy
201-300 Very Unhealthy
>301 Hazardous

Yours Truly ;P

Kondisi Jerebu Kat Shah Alam

Assalamualaikum..

Dok kat shah alam of kos la cite jerebu kat area kawasan aku kan..
Bagi aku teruklah jugak..
IPU setakat yang aku tau 156..mungkin akan bertambah or akan berkurang..
Berdoa kepada Yang Esa supaya turunkan hujan..

Moh tgk gamba yg aku snap kt opisku..
berhadapan ngn masjid negeri shah alam..
sebelum ni klo nak ketenangan skit jenguk ke sana..tenang la jiwa..
klo nak lebih extra kenelah masuk dalam kan..hihi..
melalut dah..

























seee...terukkan??
hanya nampak samar-samar jek kubah yang santek ituu..
padahal dekat jek dari opis aku nih..
bangunan-bangunnan kat blakang langsung dah ilang dah..
harap-harap jerebu akan cpt berlalu..
sakit dah tekak, perit dah kerongkong
shroott shrettt dah idung nih...


Yours Truly ;P

Tuesday, June 18, 2013

Abah/Papa & Mak/Mama Days 2013

Asssalamualaikum..

Walau delay ku tatap nak up jugak..
cam biasa blog aku ni sume cite previous2 yg lamaaa skit nak up..hihi.

Last wiken sambut secara lamsam untuk abah/papa dan mak/mama days 2013 kat ceras.
Menu cam biasa order kat kedai bob sebab hari tu umah ceras x de air..sabar jek laa..
Menu tambahan lain-lain adalah di pasar mlm sabtu kt teratai dan skit menu dari putrajaya..
my SIL hajat nak buat western food kt umah tp terpaksa kensel due to no water supply kekdahnye..
xpela kak non oi..next time jek la buat yee..
dan yang penting adalah :
KEK..
Takde kek x tercapailah hajat weols..- adik tukang beli..

So layankan jek moment2 yang x brp nak banyak nih..(3 gamba jek pon)..
gamba sume guna hp..
ada hp canggih2 dorg simpan ketat2 dlm poket+ ada yg bateri kong..apekahhhh..-sedih tauu-
sudahnye hp blekberiku jugak yang penuh berjasa..hihuhihuuuu..
gamba x brp nak sharp tp jadiklah untuk kenangan..
ntah dapat sambut tahun depan ku pon x tau..

Hepi Abah/Papa dan Mak/Mama Day 2013

Abah , papa's and all the cucu's
Mak, mama's dan cucu's - xde dlm gamba qaseh

Dengan ucapan :

Semoga Allah memberkati kami sekeluarga..
Jauhi kami dari segala kesakitan, kejahatan, hasad dengki dan malapetaka-Mu
Limpahi kami dengan penuh kasih sayang, kebahagian dan murahkan rezeki kami sekeluarga..
Semoga kami tergolong dalam golongan orang-orang  yang sentiasa di bawah lindungan-Mu Ya Allah..

aminn, amin ya rabbal alamin..


last but not least ,

SAYA SANGAT SAYANG KELUARGA SAYA SEPENUH HATI SAYA..

Yours Truly ;P

Friday, June 14, 2013

Main Masak Masak

Assalamualaikum..

Vavavaaaaaaaa..
lameee tak updet trus kluar entry masak masak....
Rindunye kt blogku ini...
blogwalking ke rumah kwn2 mmg tetiap hari wajib dilakukan after opis hr ok..

sebenarnya,
Banyak cite nak diceritakan kt sini tapiiii....ntahlaaaa..
Mood agak kedaung skit nokss..
Perubahan hormon koottt...
xpela..biarkan hormon itu di situu..

now nak stori pasal lunchku yanggg panjang pada setiap hari jumaat..
kalo biasa-biasa, mmg akan melepak membuang masa mencari mkn kat area shah alam ni
klo mls dok dendiam jek kt dpn PC tapau mekdi/dominos delivery..sudahh..

Tapi hari ni lainnn skit..
ade jemputan cooking session sekaligus untuk mempromo periuk ajaib..
kalo x masak, camne org nak membelinye kan..
so berdemo skali dgn masak masak laa..baru kehhlasss...

Ahkak tukang nyibuk jadi chep ank pak zubir..(kebetulan abahku nama zubir, so prasan diri anak chep la kunun tapi abahku mmg xpert masak tau.., msk ns goreng n smbal sardin..terbaekk..)
ehh..tetibe plak..

ok, ok...jom layan ahkak yang jd tukang interprem..





















yang tudung kaler pepel tu adalah ketua kumpulan..ecehhhh...weols memeriahkan suasana jek..

Beliau mempromo periuk tu haa..

Menu yang dimasak dalam periuk tu adalah :

Nasi Beriani
Rendang Ayam
Dodol

air kordial - disediakan oleh organizer..kang tercekik mkn nasi, mane ko nak cekau air..hihi..

 






















Rendang ayam yang dah siap dok dlm besen..belasahhh..hhhihi..rasa, sedap dap dapp..
makan ngn nasik beriani..(x amek plak gamba nasi tu)


yang ni plak masak dodol dalam periuk..siap dalam masa 15 minit jek kooo...senang jekk..tak yah nak mengacau smpai ke pagi siap amek turn bergilir gilir...wa cakap luuu..yang ni mmg aku terkagum sbb aku x pnh tgk org masak dodol begitu sekejapp..

Aku cam biase jd tukang interprem...sokakkkkk....

kesimpulannye adalah..kalo ko nak senang masak tanpa becakkan ketiak di dapur, silelah beli..
masak nasi beriani sekejap jek..msk rendang ayam pon ko tabur2 dah siap..perghhh...

dan lagi satu, yang paling penting adalah lunch ku ditaja oleh periuk ajaib tuh..kekekeke..
makan nasi beriani ngn rendang ayamm bersama desert dodol..nyum nyum nyummm...


sekian..

ilang x rindu korg dgn blog yang x berapa dariku utk mu ini..??


Yours Truly ;P

Wednesday, June 5, 2013

Hanya Aku

Assalamualaikum..

Saja layan lagu OST drama Teduhan Kasih @ tv3 setiap hari jam 7 malam..
Bestt..

Adi Putra yang romaanntikkk gilerrr...





Lirik Lagu klo korang nak berkarok..

Bersama janji kau sentuh rasa percaya
Hangat dinginmu mengundang rindu kecewa
Hanya aku dihuni sepi rasa kasihmu


[*] Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu


Hanya aku
Apakah mungkin berulang janji setia
Apa kan kekal ataupun menyambut duka
Dan dirimu di janji Sang Sempurna
Dan kecewa kini dipulih rasa kasihmu

Repeat [*]

Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu


Hanya aku
Dingin rasa kasihmu
Bagai bintang bersemi
Rindu janji bicara
Kekal selamanya
Walau sekadar mimpi
Tak pernah ku peduli
Selamanya kan ku pasti merindui dirimu
Hanya aku


Sekian..

Yours Truly ;P