Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Monday, March 31, 2014

Swimming pool selama 2 hari berturut turut di felda residence tekam

Assalamualaikum..

Kasi can.
Membiarkan anak anak mandi 2 hari berturut turut di swimming pool felda residence tekam..

Hari pertama lepak swimming pool sampai kene halau tiup wisel ngan abang guard..

Hari kedua sampai memasing kelaparan tahap tak bole blah..hahaha.. Dari jam 930 pagi lepas brekfast kenyang kenyang membawak ke 1.30 petang..ko mampuuu??? Hahaha...

Bila ikut suami bekerja maka itu jek la aktiviti aku ngan anak anak..

Malas dok bilik sebab nanti anak anak berantakan tah ape ape..lagi aku stress..so biarkan mereka stress kt swimming pool..hehehe..

Dalam hati berdoa janganlah dorang demam ke jatuh sakit kee..risauu...

Ade je xtvt lain kalau korang datang tekam ni..bole msuk gua, buat xtvt lasak dan sewaktu dengannya..

Nak rasa keindahan duduk di kampung bolehlah terjah sini..makanan kat garden terrace memang terbaik..simple tapi sedap aku rasa..kalau tekak korang tu aku x tau..

Nak buat family day ke gathering pon ok jugak..

Day 1 : papa menemani anak anak sbb start duty esoknya..

Suka sangat mereka berendam..

Tak takut langsung ngan air..

Kakak seperti biasa feeling mermaid..

Day 2 : free and easy..kakak meet new fren..
Sampai x ingat nak makan..

Kene mereka turun naik gelongsor..

While adik dah puas main trus mintak susu mama dikhalayak ramai..
Dah kenyang trus lena sangat sangat..
Sib baik stnby napkin nak kaver menyusukan die.. Bf mama kene well prepared utk nursingkan anak di public ya..
Kalau malu jugak pegi dlm kete sudahh..

Short vaccay :2 hari 1 malam

Assalamualaikum..

Last wiken sempat bercuti terkejut terkejut ke felda residence tekam pahang..

Asben ade job ke sana so weols pon menyibukkan diri jugak..tp dah smpai sana pepandai la weols membawak diri..dah kate laki bkerja ye dak..x dapek la nak join weols ni..

Dok chalet jek..terasa seperti anak orang felda jati iols.. Kuarters asal dibuat chalet..

Xtvt utama adalah bawak budak budak mandi swimming pool sepanjang 2 hari tu tanpa kehadiran papa..sampai burn la muka kakak..lupe sangat nak bawak krim sunblock tuh..hadoi..

Part swimming pool ni entry lain ye..

Nah muka signboard felda tekam..

Entrance

Kunci chalet.
Tak hagak background ats sluar anak..

Our chalet. Room 18

#ootd my kiddos on sabtuday
Hari menuju ke pahang

Wednesday, March 26, 2014

Wordless wednesday::26032014

Assalamualaikum..

Wordless wednesday : 26032014

26072012-26032014
Airiel Qaid genap 1tahun 8bulan..
How time fliesss..

Monday, March 24, 2014

Hotelreview part 4 : dinner @ checkers cafe

Assalamualaikum..

Hotel review : checkers cafe @ silka hotel.

Part 4 : food review, dinner.

Untuk review dinner di silka hotel, kami mohon pihak hotel sediakan recommended menu secara berhidang..
Highly recommended by chef silka hotel..

Memang tidak mengecewakan.. Semua menu yang dihidangkan memang superb.. Kesedapan sampai terbawak dalam mimpi..hebat btol penangan chef..

Dalam hati teringin nak resepi tp kompom xkan sesedap masakan dari chef punyalahh..

Sampai semua terduduk kekenyangan..hahaha..

Uols kalau singgah sini boleh la cuba ya..

Appetizer : bruschetta with tomato..

Main menu : oxtail asam pedas..
Paling win skali..
Sedapp giler..
Resepi khas dari chef..

Main menu : honey chicken wing with fries..
Fav aireen..banyak die makan..

Main menu: Mushroom and broccoli in oyster sos..
Licinnn..

Add on : telur dadar utk anak anak..

123 get set goo..
Yummmy..
Bismillah..

Incik asben kusyuk menikmati..

My angel aireen makan ayam sesaje..

Tuan kecik pon makan ayam..
Sib baik behave dalam tuu..

Lastly..
Dessert : sweet tiramisu..
Bedal sampai 3 cawan sebab :
Encik asben xnk, aku tolong abiskan..
Tuan kecik x bole makan, aku jugak tolong abiskan..
Aku punye pon aku makan..
Nasib baik aireen punye die abiskan..
Kalau tak, 4 cawan komplit..
Membazir adalah amalan syaiitoonnn..
Haha..

Bile sudah kenyang, kite selfie lakibini..

Alhamdulilah ke atas rezeki yang diberikan..
Rezeki anak anak dapat merasa makan superb superb..

Hotelreview part 4: lunch @ checkers cafe

Assalamualaikum..
Advertorial : checkers cafe @ silka hotel.
Part 4 : food review, lunch.
As usual, lunch memang x provide di mana mana hotel termasuklah di silka hotel.
Tapi, jika anda malas nak berjalan keluar, anda boleh mencuba lunch secara ala carte dalam checkers cafe ni..
Masakan khas dari chef yang berpengalaman. Makanan semua memang sedap sedap belaka. Tajuk menu pon alahaii kompom ko x paham punye tapi jangan risau ada details kt dalam menu tu nanti.
Dari appetizer sampai la ke desert..semua ada..dari western sampailah ke kampung styles. Lengkap..
Cakap jek lebih x guna..jom tgk aku mengadap lunch di checkers cafe..
Menu : appetizer

All time favourite..kampung styles..

Western delight..

Burger dan sandwich..

Desert..

Kosmopolito fried rice..

Nasi goreng sri bahagia..

Chicken chop..

Mushroom soup with garlic bread..

Tuan kecik sedang menikmati..

My angel / my kipochi aireen..

Hainan chicken rice..

Mee goreng penang styles..

Nasi putih..
Makan dengan..

Seafood tomyam..
Terangkat kepedasan..

Carbonara spegheeti..
Utk tuan kecik..

Dessert : banana fritter with special sos..
Thumbs up..
Sedap gilakk.. 
Berebut laki bini makan..
Hajat dihati nak amek banana boat a.k.a banana split tp memandangkan anak anak batuk..
Ku tahann jekk laa..
Sobsobb..

Air mocha..

Alhamdulillahh..
Setell.
Kenyang perut suka hati..
Lomak berkepok dan bertingkek tingkek..

Hotelreview part3 : breakfast @ checkers cafe

Assalamualaikum..

Advertorial : checkers cafe @ silka hotel.

Part 3 : food review, breakfast.

Jika anda tempah bilik di sini, secara tak langsung breakfast akan termasuk sekali dalam pekej. Kaedah adalah buffet style..
Makanlah sebanyak mana anda suka mengikut tahap kapasiti perut anda.
Jangan muntah terbelahak sudehh..hihiii..

Jom review makanan yang sempat aku cuba.

Entrance..

Deretan cereals

Nasi lemak n others menu

Nasi lemak untuk asben.

Coco crunch with milk untuk kakak.

Roti canai for me

Omellette with cili Sos

Roti bakar with butter

Pau kacang pink dan dim sum ayam

Ketiau goreng panas panas..
Kita mintak baru dorang gorengkan
Try hot espresso..
Pekat likat pait berdengung..
Tapi sedapppp..
Mesin tolong buatkan

Sekian..
Overall breakfast di sini banyak choice..
Hari lain menu pon lain lain..

Kesedapan lunch ala carte, jom ke next entry..