Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, July 31, 2014

Produk review : minuman kesihatan ephyra : sihat dan cantk menawan

Assalamulaikum..
 
Alhamdulilah blog mrspuex berjaya tercalon dalam 30 senarai blogger yang bertuah untuk buat review berkaitan produk kesihatan ephyra ni..
 
Terima kasih kepada pihak penganjur blogger mialiana.com kerana memilih mrspuex..terharu sangat ni..
Ni nak bgtau, dalam bulan puasa ni saya mengamalkan meminum produk ephyra sebelum sahur dan masa nak berbuka..
 
Kesan selama almost sebulan memang menakjubkan..ok, ni review yang saya dapat sejak meminum ephyra ni :
 
Jerawat :
Muka saya before memang ada jerawat..taklah banyak sgt tp memang tak berapa nak best la bila tetibe bertepek jerawat time nak dtg bulan..tapi sejak minum ephyra, jerawat still ada tp yg kluar tu halus halus..memang ketara la nampak sampai suami pon tegur..itu lagi suka suka suka..
 
Keanjalan kulit:
Yang ini memang terbukti ada kesan..before ni kulit macam kusam skit..tp dalam 15 hari pkai, terasa kulit mcm anjal lain maciamm..hahaha..seriuss.. Saya minum, saya rasa..jika anda nak rasa silalah cari dan minum ya..ahakss..
 
Menguruskan badan :
saya mula minum waktu bulan puasa, maka bila berbuka dengan ephyra, perut jadi kenyang dan nampak nasi trus mcm takde selera..alhamdulilah, membantu sedikit sebanyak utk kurus selari dengan target utk kurus di bulan syawal..torrbaikkk sangat epyhra..
Ambil juga waktu sahur, jadi sepanjang hari x berapa penat even tho kite banyak buat kerja..
Sebenarnya ada banyak lagi tp yang ini yang paling utama yang saya dan suami perasan terhadap perubahan saya..tak banyak tp ia sangat membantu.. 
 
Mencerahkan kulit :
Kulit saya sedikit gelap..black black sweet gituu..yp sejak meminum ephyra ni ade sedikit berlaku kecerahan..yang ketara adalah dibahagian muka saya. Bahagian anggota lain pon terjebak jugak tp kt sini sekadar bole show off tang muka saje.hahaha..harap maklum..
 
Hajat nak berselfie dengan produk tak tercapai sebab si anak dara dah konker..
 
Ni wajah saya (tudung pink) sebelum mencuba produk ephyra..Kusam dah tak bermaya..
Ni gambar seminggu selepas mencuba produk ephyra..sedeeyy plak gambaa..hahaha..ori ye..tiada 360 apps..

See..cerah skit laa.. Ni kemera pandang depan..tepek bedak lite lite je ni..kualiti gambar tak mengizinkan sebab kemera pandang dpn tak berapa nak cunng..
 
Gambar raya tahun ni..berjaya menyarung baju sais s..before ni amek saiz L or M..
Terasa bahagiaaaa giler gilerrr..
Ade yang menegur..lagii terasa diri berharga gitu..

Seriuesss cakap nih..bukan nak gebang lebey yee..

So korang yang inginkan perubahan pada diri, silalah cuba produk ni..tak banyak perubahan tp tetap ada perubahan..
Jika consume secara konsisten sure lgi banyak perubahan kesihatan tau..
Lepas ni mmg saya akan order lg sekotak..gerentiii..

Ni sedikit info untuk korang yang berminat :

Instagram : @ephyra2u
No tel : 03-41417889
SMS : 019-3999238

Korang boleh juga order dengan blogger www.mialiana.com untuk harga spesel..ewahhhhh..

Sekarang ada promosi raya..ape tunggu lagi..pergi website yg saya bagi tu n sila terjahya..tak rugii.. tengah murah nii..dan dijamin puas hati..
Sape lagi nak cantik dan sihatkan diri kita kalau bukan kita sendiri yang bertindak..
Kannnn???

Saturday, July 26, 2014

Airiel qaid is turning 2

Assalamualaikum..

27/6/2012(6ramadhan) - 27/6/2014(29ramadhan) :

Gambar harini..budak 2 tahun..

How time flies sooo sooo fastt..
Happy birthday sayang..

Semoga airielqaid mama ni membesar dengan sihat, sentiasa dalam lindungan Allah swt, sentiasa taat perintah Allah dan taat orang tua bila dah berakal nanti..

Didoakan juga supaya bakal menjadi pelindung Kepada mama, papa dan jugak kakak..
We luv u soo muchh..dunia akhirat..


Small celebration utk anak manja mama malam tadi..
Tenkiu kat atok n opah yg datang..
Tak lupa jugak kt ucu yg tersayang sebab sanggup redah jem dan berbuka dlm kete semata nak join celebrate qaid..tenkiu sooo much..
Sayang ucu selamanya..
Terharu beb..terharuu..


Kek asall hadoo..
Tak tempah sebab sume sibuk buat kuih raya..paham..huhuu..
Tak sampai 2 minit, kek dah tercedera..hahaha..haruu..
Sume stanby nak tiup lilin..
pa'ucu tukang layan nyalakan lilin sampai lapanploh kali..sanggup kiss pipi pa'ucu semata nak soh nyalakan api..adekk adekk..

Eksaited budak budak keliling kek..
Blow blow the candle for too many times..gasakk!!
Tenkiu pa'ucu jd tukang nyala lilin..
Tenkiu ucu jd tukang kontrol kek dari cedera lagi parah..hahaha..
Gamba gegor plak..  

Alhamdulillah suma selesai dan dipermudahkan..
Syukurr..

Tuesday, July 22, 2014

Homemade biskut raya

Assalamualaikum..

Tahun ni untuk pertama kalinya buat biskut raya kegemaran keluarga sensorang kt umah sewa..
sadiss uols, sadiss..

tahun pertama ada oven kat umah setelah 7 tahun kawin..isytiharkan skali hadiah eniversari utk aku..boleh??pekej dengan hand mixer skali.. bolehh? bolehh??

tahun tahun lepas boleh rotate ngn adik or mak if tak larat or nak lelap kejap..
ni?? nak lelap? hangusslaa sekut raya aku..tupon ade yang welldonee..
tapi sib baik asben ckp sedap..kalo tak, tanakkk buat dah..

mane taknye, tengah dok bancuh bancuh skali ank bujang nak nenen pulakkk...dah papanya, mama mama ni anak nak susu.. terpaksa benti kejap..tersadai laamaa..pastu bru sambung balik...

dugaaan hoii...seriuss takk feell.. barang dah beli terpakse la kene gagahkan bijik mata ni ha buat biskut..

bajet tanak buat dah tapiii..ini biskut tradisi aku dan family..mak memang tak buat dah sebab mata dh tak berapa nak nampak..tanak susahkan mak lagi..

adik pon hangkut oven mak pekej skali ngan mixer mak utk buat kt umah die..
aku pon tau die tak feel nak buat sensorang tapi apekan daya..

masa dan keadaan mencemburui kite.. kan dik kan..(mcm die baca jek blog haku nih)..hahaha..

kalau tak buat biskut wajib ni maka memang rasa lagiiii tak feel nak raya..seriuss..

tekad tanak beli pape biskut raya..just beli kepek jek..

eh... panjang plak syarahan aku..
hahhaaa..

biskut raya kegemaran pertama :

 
honey cornflakes..
dapat 2 balang..laani tinggal 1 1/2 balang..macam kene repet buat balik nih..
 
biskut raya kegemaran kedua :
 
 
biskut cornflakes..
buat 1 bancuhan jek..dan hasilnya alahai separuh balang je..kompom kene repet lgik..pfftttt...
 
biskut raya kegemaran ketiga:
 
 
chocolate chip a.k.a ala ala femes emes..
yang ni godek dari jam 10 pm membawak ke sahur..nampakk takk?? penatttt..ni pon blog tido tido lgik ni.. nak buat punye pasal..ku gagahkan..
buat sensorang hokeyy...
 
 
malam ni nak restt.. mlm esok baru sambung selesaikan saki baki bebahan yang ada..
 
mood raya still tak mari..dunno why why why..
 



Yours Truly ;P

Video Raya Dari PETRONAS : Ke Pangkuan BONDA

Assalamualaikum..

Aritu asben ade tunjuk bidio dari petronas ni kt aku..
die tengok dari sudut teknik teknik motion kontrol yang dorang buat..
aku tgk dari kenangan zaman kecik aku dulu dulu..

terdiam..terkenang..

pernah rasa masa kat kampung nenek..masa tu tahun 90an
dan merindui tangga hijau rumah arwah nenek tempat kami sedagha magha sepuput sepapat berfamily potrait raya pertama..masa tu sorang pon tak kawin lagi..aku pon sekolah rendah kot...adik aku berhingusan lagik..hahaha..

skang?? hmmm... masing masing bawak haluan memasing..say hai pon kt effbee jek kot..
sedeyyyyy...

1 word : i really miss that moments..
anak anak aku takkan dapat pengalaman macamni..


tahniah team petronas untuk video ni..

KENANGAN SEMALAM.
MENGISI MAKNA HARI INI.
MEMBAWA HARAPAN HARI ESOK.



ni versi in the making plak..



Selamat menonton..
Yours Truly ;P

Saturday, July 19, 2014

Iftar jamai'e di tadika dzulliman puncak perdana

Assalamualaikum..

Harini (19072014) aireen akan berbuka puasa dengan sahabat khalifahnye di tadika dzulliman puncak perdana..

Harini jugak pestime mama tak berbuka ngan anak manja mama ni..is ok sayang..
Kat sana ada program start dari jam 6 petang membawak ke moreh mlm kang..
Bolehlah kakak berterawih bersama kawan kawan nanti.. Harapan mama agar kakak behave la sepanjang program tu ye.. Dup dap dup dap jantung mama ni..

Semoga majlis berjalan dengan lancar dan berjaya mendekatkan anak anak khalifah dengan Allah swt di bulan ramadhan yang mulia ini..

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik tgk anak dara mama dah semakin membesar..

Menu tambahan, mama buatkan cekodok je utk jamu kawan kawan kakak sebab kat sana dah ada makanan yang sedap sedap..

Jemputan..hanya anak anak tahsin dan anak anak 6 tahun saja yang dijemput..
Tentatif program..

Thursday, July 17, 2014

Jeng jeng jeng by event4u

Assalamualaikum..

Harini baru berkesempatan nak up entry khas my 7th anniversary.. Suppose nak live updet hari yang sama (14072014) tp banyak nauu kekangannye..

Ampunkan daku penunggu gua..eyhhh..

Ok, ni plan aku dari awal saje nak jeng jeng jeng incik suami pada kami punye wedding anniversary..plan awal, book date awal dan make payment pon awal awal sebab takut terguna plak nanti..hahaha.. Maklumla weols punye anniversary date jatuh pada bulan puasa..dan seperti biasa takde special vaccay on our anniversary.. Tak macam org lain..tak berharap pon sebenarnya..if ada, adalah..if takde, kite dok dendiam kt umah menikmati hari yang bersejarah dengan anak anak..hahahaa..nampak tak luahan perasaan di situ..ngeh ngeh ngehh..

Aku amek khidmat dari team surprise event4u .. Nak buat sendiri memang taklah kann.. Ai is neves person..kang lain plak jadi..tak mauuu tak mauu..

Alhamdulilah suma plan berjaya..
Aku awal lagi dah nebes..siap mesej mesej bos event4u tu..maaplaa naa.. Serius aku mmg neves..tak dok diam kt opis..risau kot kot incik suami tetibe kluar ke,xde kat opis ke..kejap kejap aku msg die tanye kt mane, mintak tlg ushar blog aku konon ade probs la, mintak tgk itu la ini la semata nak soh die dok dendiam kt dlm opis..hahahaa..nasib baik menurut perintah..

Ok mls nak citer lelebih, moh kite tgk team event4u menjalankan tugas sepraiss mereka..kehhlaaasss ko jaahhh..insya allah akan amek lgi serbis uols di masa akan datang..ececeeee..

Mangsa sedang menuju ke tempat jeng jeng jeng..org kaunter yang tlg call cakap ade org nak jual kurma..hahaha..
Bersedia nak masuk..
Mangsa sedang Nk masuk
Mangsa mula blurr..
Tetibe mangsa terkujat dapat belon
Pepel is a must!!
Lagi terkujat dpt cekelat..
Dpt lg kurma ( yg ni freegift dari team event4u)
Thank you soo much..
Sesi baca kad ucapan..olololooo..masa ni ade bidio..suweet die ckp luv u..gogor jantung den.. jarangg tau die nak wish cenggitu..
Dpt seperais bru cakap yeekk??hohh..
Mangsa bersama hadiah jeng jeng jeng..
Terima kasih team event4u kerana merialisasikan impian customer anda dengan hasil kerja yang superb..
Pap papp papp..siap dahh..
Tau tau jek dpt gamba seperaissss...

Orang kuat team event4u, puan lin..merangkap kawan sekolah aku..
Terpaksa menyamar sebabnye mangsa mengenali mereka sebab mereka tu kawan aku..hahaha..
Tetibe bertukau jadi mak arab yee.

soo uols,
Bagi sesape yang teringin nak seperaiskan orang yang tersayang seperti ape yang aku buat ni, bolehlah hubungi mereka di :

Instagram:
@event4u
@surprisevent4u

Facebook :
www.facebook.com/MYevent4U

Whatsapp :
0196004100 (puan lien)

**tak bole nak linkkan sebabnya bersiaran menggunakan hp sajorkk**

Dijamin servis mereka adalah tiptop seiring dengan kadar bayaran yang dibuat..
Sebagai customer, mmg sangat puas hati bukan sebab mereka kawan aku tp mereka memang profesional dlm urusan kerja mereka..

Tahniah guyss..
Korang telah membuat suamiku terharu macam nak nangis..hahaaa..
Aku pon macam nak nangis tgk bidio yang korang send kt aku..hehehe..

Hadiah anniversary yang bermakna utk aku..
Thanks again..


Monday, July 14, 2014

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Assalamualaikum..

Bismillahirrahmanirrahim..

Pada 7 Ramadhan 1435H aku dan family berkesempatan join bloggers beriftar secara buffet ramadhan di casa ombak yang terletak di jalan damai kuala lumpur. lokasi kat area jalan tun razak sana..

Tahun ni pestime beriftar di luar dan tempat yang di tuju di kuala lumpur..dalam kepala mesti pikir, kompom sesak giler, parking payah dan sewaktu dengannya..tapi bila sampai di casa ombak, secara teruja anda akan feeling macam tak cayer beriftar kat tempat ala ala dalam taman..padahal kat kuala lumpur ok.. juadah pulak disediakan secara buffet.

serius memang damai gilerrr lahh..macam tak caya aku kat kl..hahahaa...

Buffet ramadhan casa ombak ni menghidangkan juadah ala ala kampung style dengan pelbagai jenis makanan yang sangat sedap dan menarik..seriuss memang best makan secara buffet casa ombak..

Yang lagik ohsemnya bila kita berbuka secara buffet ramadhan casa ombak ni, kita boleh makan secara tenang tenang sebab boleh makan berulang ulang kali sampai senak perut..kompom balik dengan perut kenyang tahap maksima.. ini fakta..ku dah merasainyaa..

benda utama yang anda akan nampak bila sampai dipintu masuk casa ombak..
scenery ala ala garden wedding..anak anak memang suka tgk benda cantik dan bling bling ni..
mak pon sukaa..rasa macam nak bersanding kt situ..eyhhhh...
my table

memandangkan time aku snap ni awal lagi, maka sumenye masih bertutup kemas..konon konon nak snap time nak amek makanan nanti tapiiii tak sempat uolss...
telan ailio jek laa..hahaha..
tapi percayalah makanan die memang ohsem..menu berubah hari hari yee..
korang baca menu kat frame tu jek la yee..
 

kueh teow goreng

masakan goreng

mee/meehoon soup

roti jala

abc kaunter + teh tarik + air kordial

buah-buahan+rojak buah + kuih muih

sup + gulai ikan masin

ayam kurma + telur burung (masak rendang)

sotong + paru sambal

nasi kerabu

ulam sambal belacan

bakar membakar kaunter
Lepas makan dengan kenyangnye, barulah sesi bergediks bersama blogger yang hadir bermula..
tapi aku tak sempat nak makan nasi..dok ralit makan char koew tiaw, ABC, roti boom, kuih muih..melayan anak anak makan lagi..mehun sup pon not bad..dannn yang paling win, teh tarik beb..3 gelas aku topup..siap tonggeng tonggeng bekas tu..hahaha.. sedap punye pasal kooo..
 ni blogger pertama yang sampai.. blogger izwa..
 bersama blogger izwa , owner casa ombak sis akma , sis roshidayu che mat, sis hanny , nami namia , sis nur misnan dan juga bersama sorang blogger jejaka..(maap tak ingat nama)..
sempat bergamba bersama owner casa ombak yang sangat humble dan sporting dan murah dengan senyuman walau aku tau beliau amatlah penat melayan tetamu yang hadir..
inilah sis akmaomar

 
sebelum pulang ke pangkal jalan, weols sempat berphotosession..
credit picture to denaihati

candid ragam anak anak blogger yang hadir..soo cute..

my kids..dah kenyang bole jadik lapa balik mama korang ni tauu..
pheewww!!
keadaan sangat santai menyebabkan mereka pon santai santai bermain sambil makan..
lil aireen bersama anak sis hanny , aishah

ngan makanan pon boleh jadi mainan..adekk..adekk..

mereka sangat bahagia menikmati makanan secara buffet ramadhan di casa ombak
sebabnya adalah lauk pauk citarasa kekanak pon ada..
so mak mak jangan risau tentang makanan kekanak anda ya..
makanan untuk baby pon ada which is bubur lambuk dan sup sup seswai dengan tekak mereka

so,
bagi sesape yang still mencari lokasi untuk outdoor iftar, silah terjah ke buffet ramadhan casa ombak, kl..
sile booking awal sebab tempat terhad ya..
 
nah info :
 
 
harga memang sangat berpatutan ya..
Dewasa : RM55 nett
Kanak-kanak : RM27 nett (5-12 tahun)
 

 
nah map untuk ke sana :
Lokasi :
 No.22 Jalan Damai Off Jalan Ampang Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia.
boleh guna apps goggle maps or waze, taip no 22 jalan damai..
kompom sampai..
anda jugak boleh check it out their fb dan website :
 
facebook page : Ombak Creative
website : Ombak Creative
 
untuk sebarang pertanyaan lanjut berkaitan buffet ramadhan casa ombak boleh hubungi :
 
Call/Whatsapp : Akma Omar 013 2680001
Tel : 03 21818750
Call/Whatsapp : 013 624 1417
Call/Whatsapp : 012 662 1062
 
nota penting : buffet ramadhan casa ombak juga menyediakan ruang solat untuk muslimin dan muslimat..

 
 

Contest Duit Raya Casa Ombak ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com, ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak Creative, Lelaki Kacak, Roti Boom Asli, Custom Tshirt, Denaihati.com, Inspired Magazine, Profhariz.com, KitePunye.com, Zoncinta.com, Jawatan Kosong Kerajaan, Exam PTD

Yours Truly ;P