Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Wednesday, June 29, 2016

Wordless Wednesday :: 29.6.2016

Assalamualaikum..

WW :: 29.6.2016

menu sahur pagi tadi..
dah buntu nak masak ape..
sudahnye..nahhh nasi goreng kicap+ telor.. tak pedas sebab nak makan anak beranak
sooo
cili api kasi asing.. kunyaah begitu saja pon sedapp!!
barulah selerooo!!

Friday, June 24, 2016

Berbuka Puasa dalam suasana garden outdoor di Casa Ombak

Assalamualaikum/Hai, 

casa ombak

Alhamdulillah dapat jemputan beriftar secara garden outdoor di CASA OMBAK.

casa ombakcasa ombak

Terima kasih kak akma sebab jemput saya..
saya pulak bawak mak abah sama..
Abah Mak terharu sesangat..
sepanjang perjalanan balik, dok cakap 'bagitau kat kawan tu, terima kasih.tempat best/santai, makanan pon sedap.. abah makan kambing 4 round. mak makan cekodok dekat 3 round jugak.
hehee..kita senyum simpul je. ye la, memula ajak, taknak sebab segan lepas tu risau abah n mak je warga emas..hehee..

casa ombak
antara orang yang terawal sampai, mari selfi bersama kak hanny yang cantek manes . 
pinjam gambar ye..

casa ombak
paling suka dekorasi kat atas stage.
ada pondok katik, ada mangkuk tingkat,
village style sangatt!!

casa ombak
kemain anak bujang ni dok kendong mangkuk tingkat.
1st time jumpa gaknye..tu yang terlebih jakun tuh..hehehe..

sebelum masuk waktu berbuka, mari snap gambar makanan.
wajibulghunnah bagi seorang blogger..kekekekeee..
takkk blogger la kalau tak amek gamba ye dokk!!

casa ombak
sila fokus kat air jagung.. sedapppp!!
ohh teh tarik pon torrbaikk!!


casa ombak
ayam goreng berempah.
   casa ombak
stall ABC

casa ombak
lauk pauk kampung style.

casa ombak
ketiau goreng panas2 baru keluar kuali,,
sedappp hokeeyy!!

casa ombak
deretan kuih muih.

casa ombak
sapa yang tak nak makan nasi, boleh makan mee kari.  

casa ombak
paling menawan kalbu.
kamping panggang!

casa ombak
nasib baik la kite penggemar kambeng.
meja pulak bebetul belakang port kambing panggang..
heaven!!
baju bau asap pon gua selamberrr jee..heheee..

casa ombak
bersama blogger rafzan #langgarpintu dan blogger househusband terfemes emes, encik hasrul hassan.

casa ombak
feeling kiut sambil beratur menunggu kambeng..hehee..
scredit pic to iena.

casa ombak
turn abah plak beratur.
tapi kejap je, aku soh duduk sebab lulut abah tu bukan boleh berdiri lama.. semangat nak makan kambeng punye pasal sampai lupe lulut sakit.. abah..abah...

casa ombak
juadah yang sempat aku amek.
no nasi sebab mak cakap, nasi boleh makan kat umah..kat sini kita makan lainn sikit..baiklah makk..
sebab tu la mak bantai makan cekodok sampai kenyang..hehe..

casa ombaktersandar kekenyangan..kekekeeee..  

last but not least, photo session utk blogger yang masih tinggal menghabiskan saki baki makanan...gituuuuu!!..

casa ombak
semua pon blogger otai yang pv mencanak canak hengkoo!!!
i is respekk!!

Korang,
hujung hujung ramadhan yang barakah nih, kalau masih blur tak tau nak makan kat mana,
silalah berkunjung di CASA OMBAK.
gerenti perut puas hati!
tempat makan selesa dan santai,
ruang solat pon selesa..
dannn paling penting makana sangat marveles.
tak tipu tauu!

casa ombak

Alamat :
No 22, Jalan Damai
Off Jalan Ampang
Kuala Lumpur.

Tel :
03-21818750

booking dulu tau kalau nak datang berbuka kat sana.

 -MrsPuex-

Wednesday, June 22, 2016

Selamat Menyambut Hari Nuzul Al Quran

Assalamualaikum..

yeayyy harini cuti..
soo mari kita opsss kain baju..
nak pegi soping, sah sah nanti bersesak sesakk..
wat lek wat peace dulu..hehee..

*********************************************

kisah malam tadi
Alhamdulillah dapat menunaikan terawih di surau. 

peneman mama setiap masa.
dah jumpa geng. selamat la terawih mereka..hahahaa...
lepas solat isyak, rezeki dapat dengar tazkirah dari ustaz amir.
lepas tu baru sambung solat terawih..

#syukurselalu.

sooo korang yang cuti harini, selamat bercuti dan selamat menshoppingkan diri..

sambil tu, sama sama kita bersederhana dalam apa jua yang kita lakukan ya.

-mrspuex-


Tuesday, June 21, 2016

Berbuka bersama geng pencen gunung

Assalamualaikum/Hai,

tajuk tak menahan.. geng pencen gunung yee..
tapi aku rasa aku belum nak pencen lagi..kinabalu tu memanggil manggil jee..

ekceli mostly jemaah ni dari geng naik gunung jerai yang penuh dengan epik!
penuh dengan kenangan. biar simpan elok elok dalam hati.

****************************************************

Alkisah.
Sabtu lepas.
sebenarnya banyak dpt jemputan iftar sabtu tu..
iftar bersama adiputra dan denaihati , iftar bersama pasukan pengakap hulu langat.

tapii..
hati tertarik tarik untuk berbuka bersama geng pencen gunung..hehee...
maka, jomm la pegi ke pasor membeli bahan untuk masak lauk berbuka.
konsep adalah konsep periuk bertuah . (potluck)

lokasi pilihan tahun nih kat umah balqis. legeeee sebab dekat dengan umah aku..
dan aku la yang paling awal sampai.. lepas tu bikin panas pam gamba, tanya manaaa semuaorang ni??

so, aku punye periuk bertuah adalah :
1. sambal sotong kering
2. brownies (order kt jiran)
3. ayam goreng kfc (beli ayam, basuh then goreng kt umah qis je nanti. sedap skit mkn pepanas.)
4. buah tembikai. rekues by cik aireen. nak berbuka dgn air tembikai.
5. agar-agar hijau PAS..hahahaa..

ahli jemaah iftor @ rawang.
tak cukup korum lagi sebenarnya..
nak kumpul semua memang mimpi je laa..hahahaa..

barisan periuk bertuah kami.
sikit sikit pon penuh jugak la meja.
alhamdulillah rezeki dikongsi bersama.

yang penting ayam goreng kfc aku licin..seghooonookkk!!!


menu-menu selain menu aku :
sup tulang,air asam - qis
tempoyak bersama sayuran hijau - mawar
bubur durian meletops (tiada dalam gambar )- yati
buah-buahan - zaha
kek batik (tiada dlm gambar) - molly

lepas berbuka secara makan ikut suka nak duduk mana, lepas solat maghrib semua,
lek lek jap pastu sambung pulak kat dapur..lantakkannn..



 

while anak anak...

dengan aktiviti wajibb..

main bunge api sebelum raya..hahahaaa..

tengkiu uncle uncle tolong melayan bebudak ni main bunge api..





lepas main bunga api, sambung main treadmill cik qiss plak..
lantokkann.. 
 

sampai tersandar kepenatan.. penat main bunga api tak de la sangat.. cuma dorang penat eksersais berganti ganti kat treadmill cik qiss dorang tu haa..

alhamdulillah semuanya dipermudahkan urusan memasing nak beriftar bersama-sama..
dekat jam 10 lebih baru sedar diri nak pulang ke pangkal jalan..bahahahaaaaa...

sebelumm tuuu... 

group photo session!
macam-macam ragam ..hahaha..
tengkiuu korang..
till we meet again raya nanti atau ramadhan tahun depan dengan penambahan ahli jemaah yang lain..
aminnnnn...

 -MrsPuex-

Monday, June 20, 2016

Kat mana nak beli tudung kanak-kanak yang sedap dan selesa??

Assalamualaikum/Hai,

khas untuk mommy yang ada anak perempuan..
nak cantik, nak sopan di pagi raya??

tak tau nak beli kat mana?
jommm check it out kat bawah ni..
semua details ada..


mrspuex_tudung si comel


❤ INGIN MELIHAT SI COMEL PUAN CERIA DI AIDILFITRI? ❤

✔ Ingin melihat Si Comel puan GEMBIRA?
✔ Ingin memakaikan Si Comel puan tudung yang SELESA?
✔ Puan SAYANGkan Si Comel puan?
Kita ada penyelesaiannya
TudungSiComel diwujudkan adalah bagi memBANTU meMUDAHkan ibu-ibu untuk mendapatkan Tudung Kanak-kanak BERKUALITI yang memenuhi ciri-ciri MUDAH, LEMBUT & SELESA
✔ MUDAH dipakai
✔ Materiel LEMBUT
✔ Potongan yang SELESA dipakai
Jika puan rasa Si Comel puan tidak gembira, boleh dipulangkan semula. Ini jaminan kita. Kita hanya inginkan yang terbaik buat mereka =D
❤ KOLEKSI WARNA ❤
Untuk maklumat lanjut, jemput puan ke Butik Online mesra smartphone kita. Loading sangat laju, jika tak percaya cuba klik;


❤ JAMINAN 180 HARI ❤
Setiap produk yang diperolehi dari TudungSiComel.com adalah di bawah jaminan 180 hari dari tarikh penerimaan..*Sekiranya tidak berpuas hati boleh ditukar/dipulangkan dengan serta merta dan wang akan dikembalikan. Yang penting adalah keceriaan Si Comel puan.



 -MrsPuex-

Salam Browser : Keselamatan Untuk Anak-Anak Melayari Internet

Assalamualaikum/Hai,

Zaman sekarang ni zaman semua orang perlu/ kena ada internet.
Dirumah, di tempat kerja, di pc, di hp dan juga di tab.
Kebiasaannya kalau tab ni, akan dikonker oleh anak-anak untuk main games, tgk video dan sewaktu dengannya.
ada juga yang dah pandai bukak website-website yang tak sesuai dengan faktor umur mereka.
Terutama sekali dan paling femes sekali, YOUTUBE!
kalau upin-ipin ke, boboboi ke takpelah jugak.. ni video tah ape ape yang keluar..

salam browser

Sekarang kan tengah kecoh tentang video yang pelik pelik dalam youtube. Contohnya seperti di link INI dan link INI. Sebagai seorang mak, sangat risau kalau anak-anak terklik video tersebut tanpa pengawasan kita. yela, kita pon tidak berada 24 jam bersama mereka untuk memantau apa yang mereka tengok.  pernah jugak terkantoi tau.. dan maknya mengucap panjang urut dada... nampak sangat tiada keselamatan kat situ.

video yang tengah viral sekarang. parents sila take note!

Bagaimana kita nak melindungi atau menghalang anak-anak kita dari melayari website yang tidak menepati spesifikasi untuk ibu bapa?

www.salambrowser.com

Ya, pelayar salam browser adalah pelayar internet selaras dengan tuntutan etika, privasi dan keselamatan diri. Keistimewaan apabila kita melayari SALAM BROWSER adalah :

1. Hindari haram Dalam Talian.
Salam memberi amaran terhadap lebih 1.4 juta laman web yang mengandungi unsur-unsru maksiat, perjudian dan lain-lain kandungan yang membawa kemudaratan kepada anak-anak.

 2.Berbakti kepada Ummah.
Membantu melindungi komuniti salam daripada kandungan tidak sihat dengan sekali klik sahaja. Contohnya, kalau kita ada terklik apa-apa laman web yang berunsurkan negatif, kita boleh hantarkan maklumat tersebut untuk menyenarai hitamkan laman web bermudarat dan secara tak langsung, kita boleh kongsi manfaatnya bersama pengguna-pengguna lain salam.

3. Melindungi privasi diri.
Melindungi kedudukan geologi dengan VPN percuma dan ianya boleh menghalang pemantauan secara rahsia data serta aktiviti peribadi kita.



Kalau nak tau lagi, keistimewaan salam browser ni, bila kita klik je icon salam browser (selepas berjaya download),kat front page ada tertulis hadis-hadis yang akan menjadi santapan minda kita seharian.  bagussss sangat kann. Sangat islamik.

Saya cadangkan kepada ibu bapa di luar sana yang mempunyai anak kecil, untuk install SALAM BROWSER kat pc/tab yang digunakan oleh anak-anak. Ianya mampu menyekat iklan popup yang muncul dan meminimumkan gambar-gambar atau artikal yang tidak bermoral.  bak kata pepatah, prevent is better than cure. gituuuuuu..

salam browser

Penggunaan Internet perlu dikawal untuk memastikan fikiran dan hati kita bersih serta mempunyai tumpuan. Rasulullah s.a.w bersabda :'Bersederhanalah dalam mencari perkara-perkara duniawi, kerana semua orang akan dihisab berdasarkan sebab mereka diciptakan.


Dugaan semakin hebat dikala anak-anak nak membesar di zaman generasi Y ni tauu. Maka dengan itu, jadilah ibu bapa yang prihatin demi keselamatan anak-anak kita.

Saya sudah. anda bila lagi??


 -MrsPuex-