Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Monday, February 27, 2017

KO Skin Specialist Melancarkan Mesin Rawatan Laser Terkini PicoWay

Assalamualaikum/Hai,

Klinik Pakar Kulit KO berdedikasi untuk membantu orang ramai melalui perubatan dermatologi rawatan estetik dan rawatan laser di Malaysia. Dengan teknologi kosmetik yang terbukti dan prosedur yang inovatif, kualiti perkhidmatan pengamal perubatan berdaftar yang sentiasa terjamin.

Tak hairanlah dengan kepakaran yang ada, ramai pelanggan memilih Klinik Pakar Kulit KO untuk membuat rawatan terutamanya dikalangan rakan artis. kesan dia memang terbukti dan tanpa kesakitan dalam melakukan prosedur rawatan.

Pelancaran The Revolutionary Picosecond Laser


Terbaru, semasa majlis pelancaran The Revolutionary Pico Second Laser anjuran KO Skin Specialist dan PicoWay Di Hotel Aloft Kuala Lumpur Sentral pada 21 Februari 2017 yang lepas, mesin laser PicoWay diperkenalkan sekali yang bernilai berjuta dollar serta kejayaannya sebagai peneraju teknologi rawatan dermatologi yang terkini.






PicoWay adalah teknologi laser propietari milik syarikat alatan perubatan estatik yang bertapak di Amerika Syarikat, Syneron-Candela. Ia diedarkan di Malaysia oleh Beaumedic Aesthetic (M) Sdn Bhd dan bekerjasama dengan KO Skin Specialist untuk memperkenalkan PicoWay di Malaysia.

Teknologi ini menggunakan denyutan laser terpendek dalam pasaran iaitu antara 375ps dan 450ps. Diukur dalam unit pikosaat (satu persetrilion saat). Laser tersebut memecahkan pigmen dengan berkesan menjadi partikel paling kecil untuk disingkirkan oleh kulit. Paling sesuai digunakan untuk membuang tatoo tanpa meninggalkan parut dari bekas tatoo itu .


Untuk menjadikan majlis pelancaran lebih dramatik, pihak penganjur menggunakan konsep Star Wars. tahniahhh kepada pihak penganjur.. sangat dramatik. Dalam majlis tersebut juga diadakan forum yang membincangkan isu-isu dan perubahan yang dilalui setelah mendapatkan rawatan dari Pakar-Pakar di Klinik KO. 

KO Skin Specialist, PicoWay, rawatan lazer kulit,
gambar kredit dari blog khirkhalid.com.


sesi bergambar beramai-ramai antara pakar-pakar kulit dan barisan artis yang pernah dan sedang menggunakan rawatan dari Klinik Pakar KO.

Berpeluang berjumpa dengan Dato' Dr. KO, CEO KO Skin Specialist bersama Duta Produk iaitu pelakon Idris Khan.

Rasa bertuah kerana dikelilingi oleh pakar-pakar kulit dari pelbagai bidang dan juga rakan artis yang pernah mendapatkan rawatan kulit dari Klinik Pakar KO. Seriusly teruja sangat!.. walaupun tak berjaya mendapat hadiah cabutan bertuah bernilai RM7200.00 tapi berjaya membawa pulang produk bernilai Rm500.00 ... mohon saya akan cantik bebas jerawat lepas ni..hehehee..

Bagi yang berminat untuk mendapatkan rawatan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, boleh refer link berikut :

KO SKIN SPECIALIST MEDICAL CENTRE
6A-22A, Jalan Temoh
Off Jalan Goh Hock Huat
Klang, Selangor.
Telefon : 03-33433143 ext : 217
HP : 012-2595466



 -MrsPuex-

Sunday, February 12, 2017

Macam tak percaya jee!

Assalamualaikum/Hai,

sambungan dari entry INI
Macam tak percaya je aku dah sampai Langkawi.
susah sangat aku nak jejak ke langkawi ni..
semacam terkena sumpahan pon ade gak aku rasa..hahahhaaha..

nasib baik pegi atas urusan kerja dan itu dah bersyukur sangat dah..
ni wishlist tahun 2016 tau.. nak jejak kaki ke Langkawi..
jujur cakap, kita tak pernah pegi langkawi ..
serius, tak tipu..
umur 34 tahun baru kita sampai sini..

mrspuex ke pulau langkawi
perasaan??
opkos la gumbiree..
misi 2016 dah tercapai..

mrspuex ke pulau langkawi
kita stay 3 hari 2 mlm kat area pekan kuah .
menginap kat Akademi Koreksional Malaysia.
dari jeti tu kite jalan kaki berjemaah je menghala ke akademi ni..


mrspuex ke pulau langkawi
chalet so farr memuaskan hati.
besarrr untuk 2 orang duduk.

mrspuex ke pulau langkawi
view depan chalet.
hutan belantara..damaii jee..

well.. bila pergi  kursus, jangan berharap la dpt nak jjcm seluruh langkawi ni ye..
dapat curi curi keluar lepas kelas pon dah cukup gumbira di hati.
paling bahagia bila cita-cita kau nak pegi ke replika burung helang, trademark langkawi telah kesampaian..

dari tempat kursus nak ke burung helang tu dalam 10 minit berjalan kaki..kalau ko berlari, 5 minit pon dah sampai..

ok moh layan hakak kau yang terlalu jakun dengan burung helang bapak besar ni ni..
pegi 2 kali tau.. satu, belah petang lepas abih kelas, satu lagi lepas abih dinner dlm jam 10 mlm..
gagahhhh.. eyhh.. kita bukan keseorangan.. kita bersegerombolannn..
soo tak de la takut sangat..
ingatkan kita sorang je jakun tapi sebenarnya ramai yang sama perasaan dengan kite..
seghoonokkk..

mrspuex ke pulau langkawi
konon konon gambar epik..hahahaha..

mrspuex ke pulau langkawi
finaallyy!!
hai Langkawi...

mrspuex ke pulau langkawi
rakan opis satu selangor sebab jabatan lain lain..


mrspuex ke pulau langkawimrspuex ke pulau langkawi

mrspuex ke pulau langkawi
tunggu sunset di Dataran Helang..

mrspuex ke pulau langkawi
superb!

mrspuex ke pulau langkawi
lagi nak sunset, lagi ramai orang..uhuhu..


dah puas hati memasing,balik bilik, siap siap pulak utk program dinner mlm nanti..


mrspuex ke pulau langkawi
selfi sebelum dinner bersama ayahanda kami, Our beloved TPKN..

mrspuex ke pulau langkawi
geng semeja..dan geng suka photobomb 

selesaii dinner dan sedikit majlis penutup,
dekat jam 1030 mlm, kitorang repeat lagi jalan ke dataran helang secara berjemaah..
eyh, kita kawtim dengan urus setia tauu..
alaa.. urus setia kita pon mekonie.. soo lelajuuuu la dpt kebenaran..gituuuuu...hehehehe


nahh..layankan aktiviti santai kami sepanjang di dataran helang..

mrspuex ke pulau langkawi


mrspuex ke pulau langkawi

mrspuex ke pulau langkawi

mrspuex ke pulau langkawi

A video posted by AinieZubir (@znooraini) on

keesokan hari, lepas selesai kursus, ada masa tambahan sebelum ke jeti,
kami sempat pegi ke kedai gamat nusantara, kedai kain batik dan kedai coklat yang femes emes tu.. mana lagi.. kedai haji ismail group le..
booking bas untuk memudahkan urusan perjalanan kami..
tengkiu urus setia!



mrspuex ke pulau langkawi
tugu gamat. wajib selfi.

mrspuex ke pulau langkawi

mrspuex ke pulau langkawi

kita ke gedung kain batik jawa asli..
aku x tau la ni tempat femes ke idok, aku folo je..
tak beli pon sebab rasa taknak beli..hehehe..

mrspuex ke pulau langkawi

mrspuex ke pulau langkawi

last but not least,
Selamat Datang ke Kompleks Haji Ismail Group!

mrspuex ke pulau langkawi


mrspuex ke pulau langkawi
datang langkawi wajib beli ni tau..

mrspuex ke pulau langkawi

mrspuex ke pulau langkawi
yang ini pon... fuhhhh..tahan napsuu je uolss!!!
canteeekkkkkk sangatt!!

sekian, cerita serba sedikit keterujaan aku dah smpai langkawi..

sebenarnya banyak lagi tempat yang best best kat langkawi ni..

pantai cenang..
cable car..
telaga mahsuri..
tasik dayang bunting
mangrove tour..
3d art muzeum..

dannn lain lain lagi..

in sya allah will come back soon..
bersama keluarga tersayang..
gituuuu!!
tapi klo pegi pon mybe akan naik flight kot..kesian sgt rasa kalau bawak anak naik feri..
nak travel dari shah alam lagi..nnti nak soping kat sana lagi..
baiklah book tiket untuk keselesaan di masa akan datang..ye dakk..


 -MrsPuex-

Saturday, February 11, 2017

Love Nature : Bukit Gasing , Petaling Jaya

Assalamualaikum/Hai,

sesekali kita hangkut anak menikmat keindahan alam semulajadi..
sesekali kita bagi anak rasa keseronokan hobi kita..
sesekali kita bagi anak rasa kepayahan merentas hutan..
sesekali kita bagi anak keluarkan peluh dia walaupun peluh mak dia berjurai jurai..hahahaa..

ke mane kita neyy??

kita ke Bukit Gasing, Petaling Jaya.
Mak dia sekarang mampu naik bukit je..
cari stamina dulu sebelum naik gunung..
rindu tu mmg rindu sesangat..
rindu bau hutan
rindu kotor
rindu dengar bunyi aliran sungai yang mengalir
rindu nak menangis dlm hutan sebab tak larat nak jalan dah a.k.a pancit..hehehehee

bukit gasing petaling jaya
pintu depan 

bukit gasing petaling jaya
team mak- mak bersama anak anak yang join..

bukit gasing petaling jaya
masih bertenaga..

bukit gasing petaling jaya
masa 1st hike dulu aku kt pencawang sana..
ni masa 2nd hike. try track baru..

bukit gasing petaling jaya
dia punye speed amboiiii sangatt..
mak jadi sweeper dok belakang sekali.. anak dok barisan paling depan.. mencicittt deme ni semua..
semput mak-mak mengejorr anak memasing..hahahaaa..

bukit gasing petaling jayabukit gasing petaling jaya
my steady girl..

bukit gasing petaling jaya
jumpa sungai. selfi.


bukit gasing petaling jayabukit gasing petaling jaya
anak bandar jumpa sungai.
teruja lain macam.. pitstop sini paling lama kot..


bukit gasing petaling jaya
terus ke depan, jumpa jambatan besi..
selpi seketul.

bukit gasing petaling jayabukit gasing petaling jaya
lepas jambatan tu, track masuk hutan semakin mencanak..
kembang semangkut mak-mak sebab mengejorkan speed anak anak ni..hahahaha..

bukit gasing petaling jayabukit gasing petaling jaya
lepas tu jumpa jambatan gantung ni..
misi berjaya.. ingat.. jarak nak lalu 5 meter dari orang depan yee..
langkah keselamatan harus dititikberatkan.
wajib..


bukit gasing petaling jayabukit gasing petaling jaya
dah lepas jambatan gantung,
NI track yang bakal kami lalu..
superrr mencanakkk.. goyang lutut bebbb!!!


bukit gasing petaling jaya
aku tak ingat berapa pitstop aku buat kt sini..aireen dah kedepan depannnn sana...
huuuuhhh... hidung kembang tahap paling maksimum aku rasa..
hahahahaaa...
bukan aku sorang je rasa, semua mak mak pon berperasaan mcm aku..

bukit gasing petaling jaya
take 5 is take photo..hahaha..
berjaya melepasi track killer tadi..fuhhhh!!!
ambik oksigen kejap sebelum meneruskan perjalanan..

lepas tu simpan hp and keep hiking hingga ke penghujung track.
masuk ikut jalan lain, keluar ikut jalan lain..

alhamdulillah.. kami semua selamat keluar dan selamat pulang ke pangkal jalan..
trip kali ni trip yang paling lama dalam hutan kot kitorang rasa..
start hike kul 8 pagi, habis hike hampir kol 1130 pagi..

tanya aireen, nak join mama lagi utk next trip??
lajuuu jee cakap nakk..

goood.. seems this her first hiking and not her last hiking trip..
and... yeayyy mama got partner for the next next coming trip..
welldone kakak..
mama proud of u!!


 -MrsPuex-