Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Sunday, February 12, 2017

Macam tak percaya jee!

Assalamualaikum/Hai,

sambungan dari entry INI
Macam tak percaya je aku dah sampai Langkawi.
susah sangat aku nak jejak ke langkawi ni..
semacam terkena sumpahan pon ade gak aku rasa..hahahhaaha..

nasib baik pegi atas urusan kerja dan itu dah bersyukur sangat dah..
ni wishlist tahun 2016 tau.. nak jejak kaki ke Langkawi..
jujur cakap, kita tak pernah pegi langkawi ..
serius, tak tipu..
umur 34 tahun baru kita sampai sini..

mrspuex ke pulau langkawi
perasaan??
opkos la gumbiree..
misi 2016 dah tercapai..

mrspuex ke pulau langkawi
kita stay 3 hari 2 mlm kat area pekan kuah .
menginap kat Akademi Koreksional Malaysia.
dari jeti tu kite jalan kaki berjemaah je menghala ke akademi ni..


mrspuex ke pulau langkawi
chalet so farr memuaskan hati.
besarrr untuk 2 orang duduk.

mrspuex ke pulau langkawi
view depan chalet.
hutan belantara..damaii jee..

well.. bila pergi  kursus, jangan berharap la dpt nak jjcm seluruh langkawi ni ye..
dapat curi curi keluar lepas kelas pon dah cukup gumbira di hati.
paling bahagia bila cita-cita kau nak pegi ke replika burung helang, trademark langkawi telah kesampaian..

dari tempat kursus nak ke burung helang tu dalam 10 minit berjalan kaki..kalau ko berlari, 5 minit pon dah sampai..

ok moh layan hakak kau yang terlalu jakun dengan burung helang bapak besar ni ni..
pegi 2 kali tau.. satu, belah petang lepas abih kelas, satu lagi lepas abih dinner dlm jam 10 mlm..
gagahhhh.. eyhh.. kita bukan keseorangan.. kita bersegerombolannn..
soo tak de la takut sangat..
ingatkan kita sorang je jakun tapi sebenarnya ramai yang sama perasaan dengan kite..
seghoonokkk..

mrspuex ke pulau langkawi
konon konon gambar epik..hahahaha..

mrspuex ke pulau langkawi
finaallyy!!
hai Langkawi...

mrspuex ke pulau langkawi
rakan opis satu selangor sebab jabatan lain lain..


mrspuex ke pulau langkawimrspuex ke pulau langkawi

mrspuex ke pulau langkawi
tunggu sunset di Dataran Helang..

mrspuex ke pulau langkawi
superb!

mrspuex ke pulau langkawi
lagi nak sunset, lagi ramai orang..uhuhu..


dah puas hati memasing,balik bilik, siap siap pulak utk program dinner mlm nanti..


mrspuex ke pulau langkawi
selfi sebelum dinner bersama ayahanda kami, Our beloved TPKN..

mrspuex ke pulau langkawi
geng semeja..dan geng suka photobomb 

selesaii dinner dan sedikit majlis penutup,
dekat jam 1030 mlm, kitorang repeat lagi jalan ke dataran helang secara berjemaah..
eyh, kita kawtim dengan urus setia tauu..
alaa.. urus setia kita pon mekonie.. soo lelajuuuu la dpt kebenaran..gituuuuu...hehehehe


nahh..layankan aktiviti santai kami sepanjang di dataran helang..

mrspuex ke pulau langkawi


mrspuex ke pulau langkawi

mrspuex ke pulau langkawi

mrspuex ke pulau langkawi

A video posted by AinieZubir (@znooraini) on

keesokan hari, lepas selesai kursus, ada masa tambahan sebelum ke jeti,
kami sempat pegi ke kedai gamat nusantara, kedai kain batik dan kedai coklat yang femes emes tu.. mana lagi.. kedai haji ismail group le..
booking bas untuk memudahkan urusan perjalanan kami..
tengkiu urus setia!



mrspuex ke pulau langkawi
tugu gamat. wajib selfi.

mrspuex ke pulau langkawi

mrspuex ke pulau langkawi

kita ke gedung kain batik jawa asli..
aku x tau la ni tempat femes ke idok, aku folo je..
tak beli pon sebab rasa taknak beli..hehehe..

mrspuex ke pulau langkawi

mrspuex ke pulau langkawi

last but not least,
Selamat Datang ke Kompleks Haji Ismail Group!

mrspuex ke pulau langkawi


mrspuex ke pulau langkawi
datang langkawi wajib beli ni tau..

mrspuex ke pulau langkawi

mrspuex ke pulau langkawi
yang ini pon... fuhhhh..tahan napsuu je uolss!!!
canteeekkkkkk sangatt!!

sekian, cerita serba sedikit keterujaan aku dah smpai langkawi..

sebenarnya banyak lagi tempat yang best best kat langkawi ni..

pantai cenang..
cable car..
telaga mahsuri..
tasik dayang bunting
mangrove tour..
3d art muzeum..

dannn lain lain lagi..

in sya allah will come back soon..
bersama keluarga tersayang..
gituuuu!!
tapi klo pegi pon mybe akan naik flight kot..kesian sgt rasa kalau bawak anak naik feri..
nak travel dari shah alam lagi..nnti nak soping kat sana lagi..
baiklah book tiket untuk keselesaan di masa akan datang..ye dakk..


 -MrsPuex-

7 comments:

Uncle Zuan said...

wahhh lama tak pergi langkawi. bestnya :)

Normi Nieza said...

wah..bestnya..:)

idzwa kamaruddin said...

pinggan tuuu pinggan tuuuuuu cantik nyerrrr uolls!

HeNRieTTa JoSe said...

lamer jugak dah xpergi langkawi...pergi last pown sebab urusan kerja gak...hehehe...

Eraz Fadli said...

Harap dapat bawa wife dan anak2 ke Langkawi dalam masa terdekat.. Amin..

www.erazfadli.com

Abam Kie said...

sudah 12 thn x gi ke Langkawi. mesti byk benda yg berubah. nak sgt pi sana kali ke3 nanti. Abam Kie folo sini, ye? no 721. TQ.

Amanda Suria said...

Akak dah beli tiket..nak bawak mak abah ngan Dania pi jenjalan lagi ke Langkawi...insyaallah bulan 4 nanti...