Followers

Wednesday, February 4, 2015

Gathering Geng Pencen Gunung

Assalamualaikum...

Tajuk macam aku dah kertu sangat kan??
hahaha...melampau tauu...

Nak cakap macam pencen, ade jugak.. nak cakap berehat sebentar bersama kitkat pon ade gak..
hmm..dalam hati rindu jugak nak bau hutan, nak busuk busuk bau peluh/lumpur tapi apekan daya.. komitmen lain lagik penting.besarkan anak anak.

incik suami aku ni jenis family come first..takde de nak bagi greenlite nak nek gunung, anak dok tinggal kt umah..hmmm... die cakap nnti anak dah besar, masuk kolej ke U ke, baru la plan elok elok..
memang aku plan elok elokkkk. kite buat backpackers europe tour.. haaa... lantokk.. sekarang kita menabung sikit sikit.. elokk sangat kan plan kite nih..muaahahaha... terdiammmm!! doakan kami panjang umur dan panjang jodoh.. aminnnn...

lagi penting komitmen stamina dah jauhhh ditinggal zaman.. parahh tetibe nak naik gunung..bahaya jiwa dan raga makkk...eyhh..panjang benauu plak mukadimah engkoo..

kot terasa rindu bau hutan, camping bawah gunung pon jadiklah kot..cecah kaki kat sungai sambil feeling baru lepas turun gunung..amacam?? ok?? krikk krikk krikkk..

Malas nak cite lelebih, mari saksikan geng pencen gunung aku bila dapat bersama..ahahaha...

sponser lokasi gathering : umah zaha, bandar tasik permaisuri.
date : 31/1/2015 (Sabtu)
Tema makanan : Ikut soka hati kami.

Dipersilakan gambar makanan keluar dahulu..
agar agar. aku bawak.

ayam goreng berempah. mak zaha masak.

sayur campur. mak zaha masak.

nasi putih. mak zaha masak.


puding. qis bawak.

cikidis. qiss bawak.

mee goreng. mak zaha masak.


sherperd pie. mawar bawak. 1st time rasa sherperd pie.. sedapp gilahh..

ciskek. mawar bawak. sedap!
kambing panggang. adik zaha masak..paling win!
torrbaikkk!!
3-4 kali aku repet ini sajer.. perrrghhh..
incik suami siap jeling jeling.. ahhh ku tak pedulik..rezeki sedap depan mata hoii..
tq adik zaha... awak memang ohhsem melayan kekakak makan kambing sedap nak mamps ni..
banyak trip gak la die memanggang utk kami..hahaha..

next, gambar kami bergosip, makan-makan, gelak-gelak then sambung makan lagi..
 
wa kapot, qiss, ehem ehem..

urs truly, kak nono, qiss, molly, mawar

anak anak anak anak kami.


inilah uncle zaha. single and evelebel. penyayang orangnye..
nampak tak penyayang nye beliau..sume anak anak kerumun kt beliau..
bahagiaa sungguh mak mak nak bergossip uols..
thanks zaha tolong take over jaga anak..
selpi. molly, urs truly, kak nono si bakal pengantin. tak lamaa lagii nak bertukar status.
 
 
 
Us..
in sya allah next plan menanti..
mane yang tak dapat datang, next time sila wajib hadirkan diri yee..
 
sebelum balik, pekene kopi kaw mak zaha.
sedap, pekat, melekat..
terima kasih makcik kerana sudi luangkan masa melayan kerenah anak anak kami..
semoga makcik diberikan kesihatan yang baik selalu..aminnn..
 

Setia City Mall, Shah Alam

 Assalamualaikum..
 
Best sangat kah Setia City Mall ini?
 
hmmm..
 
bagi aku memang BESTLAHH..
semua adaaa..
i mean, macam macam butik branded ade..
 
takyah nak terjah ke KL bersosak sosak dahh...
 
cakap ahh ko nak ape, coach, gucci, h&m, converse, parkson, padini outlet,
hoii semua adalah.. 2-3 kali pergi pon tak abih round lagik..hahaha..
 
JPO jek takde?? eyhh??
 
restoran jangan cakap la..pilih jek.. nak mahal kebabom? ponn ade..
kami pilih lepak food court saje..jimatt..hahaha..dasar mak bapak kudukut..
eyhh,, tak la.. kat rumah dah makan, so kite pekene lite lite sudah la kenn??
 
saje bawak anak petang petang riadah senaman kaki (tour mall) dan tangan(dokong nak kenit tu)..
 
 
view from food court..
nak pegi lepak padang, ramai umat macam semut..so kite ushar dari kejauhan sajee..
next time kite outing padang ok, anak anak..
 
Masuk kejap kat butik H&M
Sempat rembat seluar & baju si kenit ni sebabnya die termuntah terbelahak kt food court tadi..
mama plak malas nak pi amek baju kt dlm kete, maka tershopping la kt sini..
 
tektikk tuu soh mama papa beli baju..nasib baik tgh sales..
 
habuannnya..
senyumm jekk dpt hadiah ...
 
lepak solat maghrib jap, lepas tuh..
 
jomm main bubble..
  
main bubble sambil layan air pancut kaler kaler..
budak-budak, ape ponn hepi jek manjang..
 
Kemain seronok kakak main bubble.. 
 
 
 
layan..
ramai jugak umat yang lepak tgk air pancut seco'ett nihh..
 
ada video skit untuk uols..
 
 

Video dikirim oleh NoorainiZubir (@znooraini) pada