Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, December 31, 2013

 
 
Assalamualaikum..
 
 

 Banyak suka dan sangat banyakk duka dalam tahun 2013..
Biarlah ianya berlalu pergi macam angin sepoi sepoi bahasa..
yang penting tahun 2014 aku mengharapkan sinar baru yang boleh merubah kehidupan aku sekeluarga..
 
in syaa allah..
 
semoga dipermudahkan segala-galanya..
 
keazaman tahun baru??
 
let's go with the flow..
 
2014 ..
please be nice and ohsem to me ok..
 
last but not least..
 
SELAMAT TAHUN BARU 2014
 
-time ni aku sedang countdown di felda hot spring-
 

Yours Truly ;P

Tadika 6 tahun

Assalamualaikum..
Kakak x dapat masuk pra sekolah..rasa sedikit kecewa..dok bandar ni pra sek adalah sangat limited..
So masukkan kakak kat tadika dzull iman..tadika yg menjurus skit ke arah keislaman..harap harap teacher dapat mendidik kakak menjadi seorang muslimah..mama nak didik bole tp ilmu x berapa nak cukup ke arah situ plus kakak mudah ngelat kalau mama ajarkan..
setakat solat folow mama, baca ayt mudah2 ok la lagi..nak disiplinkan tu yg payah..so marilah bkerjasama wahai teacher..
Mudah mudahan kakak dapat biasakan diri kt tempat baru..kakak pon rekues nak skolah baru kan..
Tadika skang bayaran subhanallah..tambah kos taska adik lg..hmmm urut dada saja la..plus segala kos kos akan naik tahun 2014 nti...urut dada lagik..
Makanya, segala galanya kene cut off .. Macam miskin dinegara sendiri..brim? Hmmm..bukan boleh dpt ponn..register sudah..harapan nak dapat? Jgn berharaplahh..

 
amek uniform kakak ari sabtu lepas..
baju wajib hari jumaat..
dibekalkan 2 helai tudung..wajib pkai hari hari
 
baju harian
 
logo tadika aireen

 
 
adek? hmm..ginila gelagat die..panjat tangga, duduk kt kerusi pastu jatuhkan diri mintak perhatian..sabarr jek la..

INI BUKAN ENTRY POLITIK


**Ini bukan entry pasal politik ye kawan kawan**

sebenarnye menyampah sgt nak tulis sbb blog aku ni bukan psl politik litik nih..
tapi ni untuk hebahkan kt korang langkah penjimatan yang kerajaan ambil..katenye laa ..

jom cekidout 11 langkah :

  1. Elaun keraian menteri/timbalan menteri dikurangkan 10 % manakala elaun keraian pegawai kanan JUSA c ke atas dikurangkan 5-10% - elaun keraian tu utk diri bukan utk semua..cuba tolak byk lagik..
  2. kos utiliti elektrik di semua premis kerajaan dikurangkan 5% - server pns/meletop ko tanggung
  3. kemudahan bayaran tol bagi pegawai jusa c ke atas dikurangkan rm50-rm100 atau 30% - cuba tamtkan trus...baru rasa rakyat malaysia baya tol guna duit sendiri.
  4. permohonan baru pengubahsuaian ruang pejabat di semua premis kerajaan dibekukan.
  5. mengetatkan pelantikan juruperunding untuk projek fizikal kerajaan dan cadangan pelantikan perlu dikemukakan terlebih dahulu kepada KSU
  6. mengurangkan penggunaan syarikat pengurusan acara serta pemberian sagu hati atau cenderamata untuk penganjuran persidangan atau majlis kerajaan membabitkan anggota pentadbiran kerajaan dan penjawat awam - kalau nak buat majlis persaraan sila kutip elaun keraian pegawai utk diwakafkan masa majlis..kan bagus tuh..
  7. pindaan kelayakan tiket kapal terbang domestik ke antarabangsa JUSA c kepada kelas ekonomi..
  8. mengurangkan penyediaan makanan dan minuman ketika penganjuran persidangan,seminar, mesyuarat, kursus, bengkel serta sebarang acara rasmi
  9. mengurangkan penggunaan kain pembidang untuk majlis2 - syarikat printing boleh pk job baru lps ni sbb gomen xnak pakai banner/bunting utk advertisement dah
  10. mengoptimumkan penggunaan ruang pejabat sedia ada untuk mengurangkan sewaan premis pejabat - marilah kita duduk berlaga laga bahu lepas ni..
  11. mengoptimumkan penggunaan pusat latihan 1 malaysia (1MTC) serta kemudahan institusi latihan milik kerajaan bagi penganjuran kursus/seminar/bengkel - kene plan 6 bln awal, kalo tak jgn harap ko nak dpt tempat kursus..huhu..

kesimpulannya, ko simpulkan la sendiri wahai kengkawan yang keje gomen..

tetibe rasa mcm nak benti keje pastu nak buat bisnes la..tp aku ni mane reti nak biz bagai..ade sape yang nak bantu kawanmu ini? tetibe nak buat baikk sgt2 kt nufnang team..hikhikhik...naikkan lah earning sy nii haa..


Sekian..renung renungkan dan selamat beramal..

Yours Truly ;P