Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, December 14, 2018

My Top 10 Wishlist From Althea Product!

Assalamualaikum/Hai,

Dah lamaa tak borak pasal beauty beauty kat blog aku ni.. sesekali meh aku up citer kecantikan kat korang.. dari mana aku beli dan kenapa best sangat produk produk yang aku nak cerita nanti kat bawah.. Kalau ada antara korang yang peminat tegar barang K-pop, lagii syokk!! Follow rapat rapat ok! 

Aku nak senaraikan Top 10 wishlist dari product Althea yang korang kena beli dan patut ada..
sebab apa?? sebab aku dah in loveeee dengan Althea ni..heheh..

MY TOP 10 WISHLIST :


1. FIXER CREAM

Fixer Cream ni fungsi dia macam moisturizing cream. sangat sesuai nak apply sebelum kita nak mekap. textur lembut dan yang paling penting sesuai dengan semua skin type.

ALTHEA Fixer Cream (50g)

2. PETAL VELVET SET

Petal Velvet Set mengandungi 2 item iaitu Petal Velvet Sunaway yang berfungsi sebagai protection untuk kulit dan juga Petal Velvet Power yang mengandungi micro-power yang boleh membuatkan kulit kita sentiasa licin. 


ALTHEA Petal Velvet Set (10% OFF)

3. REAL FRESH SKIN DETOXER ROSE

Antara product must-have! berfungsi 2in1 sebagai cleanser dan juga masker. hanya 10 saat je sapu kat muka then boleh bilas semula. sesuai untuk korang yang sangat bizi tapi nak cantik. gituu..

ALTHEA Real Fresh Skin Detoxer Rose (150ml)

4. MILK PEEL CREAM MASK

Mengandungi ekstrak protein susu untuk melembapkan dan menghidupkan semula sel-sel kulit. Diformulakan dengan AHA & BHA untuk perlahan-lahan tetapi berkesan menghapuskan sel-sel kulit mati. 

ALTHEA Milk Peel Cream Mask (50ml)

5. PORE PURIFYING SERUM CLEANSER

Pembersih penyucian dengan formula serum. Sesuai digunakan untuk membersihkan mekap di muka, kotoran dan minyak tanpa mengeringkan kulit. Mengimbangi tahap pH kulit untuk memastikan ia tetap sihat. 

ALTHEA Pore Purifying Serum Cleanser (150ml)

6. MAGIC SKINNY PRIMER

Sangat ringan. Digunakan sebagai base make-up supaya kulit nampak smooth, mengawal minyak di muka dan yang paling penting dapat memanjangkan tempoh make-up kita kalau kita apply primer ni.


ONSAEMEEIN Magic Skinny Primer (40ml)

7. Dr. Mascara Fixer For Super Long Lash

Fungsi untuk memanjangkan bulu mata dan memastikan bulu mata sihat dan kuat. Bagi yang sukakan maskara yang kalis air dan panjangkan bulu mata, sila beli mascara ni tau!

ETUDE HOUSE Dr. Mascara Fixer For Super Long Lash (6ml)

8. Play Color Eyes

Tak lengkaplah kalau tak ada eye shadow kan?? siapa yang suka color-color earth ni, korang boleh try product ni.. glitter type ada, yang matte pon ada.. lengkap dalam 1 bekas..

ETUDE HOUSE Play Color Eyes (10g)_In The Cafe


9. Oatmeal Therapy Cleansing Tissue

Pembersih yang mengandungi ekstrak oatmeal. Berfungsi untuk menghapus kotoran, kekotoran dan perlahan-lahan menghilangkan sel-sel kulit mati dan juga memastikan kulit sentiasa lembap.

CALMIA Oatmeal Therapy Cleansing Tissue (20pcs)

10. Art Class By Rodin Shader

Mengandungi 3 jenis warna kontur untuk dipilih atau disesuaikan mengikut keadaan semasa. Mengandungi pigmen halus untuk kemasan semula jadi yang bersih. tahan lama.Kalau malas, boleh gunakan shader ni sebagai eye shadow.



Cukuplah aku share 10 dulu ye. Sebenarnya banyak lagi product dari Althea yang best-best. Cuma tak berkesempatan lagi nak menyopping. harga berpatutan dan sangat sesuai dengan kulit wanita asia macam kita. kalau korang berminat, boleh terus ke website Althea :


Happy shopping gais!
semoga jumpa apa yang dicari..hehehe..

 -MrsPuex-

Program cuti sekolah bersama Ancasa Junior Chef

Assalamualaikum/Hai,

Menjadi tradisi apabila menjelangnya cuti persekolahan, Ancasa Hotels & Resort telah merangka satu program khas sempena cuti persekolahan 2018.


Program yang dikenali sebagai Ancasa Junior Chef ini merupakan program tahunan Ancasa Residences Port Dickson dan tahun ini merupakan tahun ke 4 penganjurannya bermula dari tahun 2014. Pada 1 Disember baru-baru ini, program seumpamanya telah diadakan di Ancasa Royale Pekan Pahang dan telah mendapat sambutan yang mengalakkan daripada penduduk sekitar pahang. Pada kali ini , pihak kami amat berbesar hati kerana ADABI sudi menaja cendera hati kepada cef-cef cilik pada kali ini. 


Program Ancasa Junior Chef adalah bertujuan untuk memupuk budaya minat memasak dalam diri anak- anak sejak dari bangku sekolah lagi. Program ini menyasarkan kanak-kanak berumur 6-12 tahun bertepatan dengan perumpamaan melayu iaitu 'Meluntur Buluh Biar Dari Rebung'. Pada peringkat umur begini , kanak - kanak mudah untuk menerima tunjuk ajar dan pada masa yang sama dapat membentuk sahsiah dan jati diri yang positif  dalam diri mereka.



Program yang ditunggu-tunggu oleh warga Port Dickson menyaksikan cef-cef  cilik beraksi mempamerkan kreativiti mereka dalam menyediakan 3 menu yang ringkas lagi berkhasiat  iaitu salad kekacang dan sayuran beserta Sos Bijan & Roti Pita, "Papolotte"Ayam, Sayuran & Kentang serta Triffle Buah-Buahan segar bersama Ais Krim. Lebih menarik lagi, program ini turut diselitkan dengan aktiviti mewarna batik untuk memberikan pendedahan awal kepada cef-cef cilik tentang keunikan seni warisan negara dengan lebih dekat lagi.




menu pertama.


menu kedua

menu ketiga

Menurut Puan Hazlina Ishak, Pengurus Ancasa Residences, 'Ancasa Junior Chef' adalah merupakan wadah terbaik buat anak-anak memanfaatkan cuti penggal persekolahan dengan mengikuti aktiviti memasak dalam suasanan yang santai dan paling penting adalah menyeronokkan. Daripada program ini, ibu bapa dan anak-anak secara tidak langsung dapat mencungkil bakat-bakat yang terpendam dalam diri anak-anak dalam bidang masakan dan mempertingkatkan daya kreativiti dan inovasi dalam diri mereka.'


Sebagai penghargaan kepada para peserta, pihak penganjur juga telah menyediakan lampiran resepi, apron dan topi chef serta cenderahati dari pihak ADABI kepada kanak-kanak ini. Sijil penyertaan jugak turut diberikan pada akhir program.




Pihak penganjur juga telah berbesar hati untuk meraikan peserta yang lahir pada bulan Disember. bertambah seronok anak-anak dapat makan kek, dapat belon dan juga kehadiran badut yang menyerikan lagi majlis ini. 



Total seramai 43 orang peserta yang join program ni. semoga program sebegini dapat diteruskan dimasa akan datang. suka tengok gelagat chef cilik yang bermacam ragam untuk menyediakan 3 menu. ada yang tak sempat nak deko, dah selesai sumbat sikit-sikit dalam mulut..ada yang tenunggg je hasil yang dibuat sebab sayang nak makan sebab cantik agaknya.. 

MENGENAI ANCASA RESIDENCES PORT DICKSON

Ancasa Residences Port Dickson merupakan sebahagian daripada rangkaian Ancasa Hotel & Resorts yang juga mempunyai hotel dan resort yang terletak di Kuala Lumpur, Pahang dan Kuala Terengganu. Ianya juga merupakan rangkaian hospitaliti yang dimiliki oleh UDA Holdings Berhad. Sebarang pertanyaan/ tempahan, sila hubungi :

no tel : 06-6627288


-MrsPuex-