Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Monday, January 16, 2017

Aireen Join Road Run di Sekolah

Assalamualaikum/Hai, 


Program hari sabtu yang lepas.
sabtu lepas jugaklah mak dia dapat banyakkkkk jemputan event under ticket as blogger.
penat tau pikir pikir nak pegi yang mana.
nak dahulukan kepentingan yang mana satu.

hati terlompat-lompat nak join event satu ni yang aku rasa bestt giler laa..
tapi apekan daya...
kuasa anak lagii powerr..

maka, mak pasrahhh jeee..
sabtu tu jugak aku peratii je kengkawan yang haplod moment2 best kat atas bukit nun haa..
nasib baik aku tak unfriend..begitu jelessnye aku..hahahahaa..

ehh tersasar plak cite utama kita..

sekolah kakak ada program road run a.k.a merentas desa.. tapi tak berapa nak desa la sebab lari kat kawasan taman perumahan..hahhaaa.. hanya untuk tahun 3,4,5 sahaja,

so mak dia pon semangat la nak join sama.. paksa rela si adik tu utk lari sekali ikut route kakak..

di pagi yang hening dah terpacak kat sekolah. 

kakak and the geng..
dia seorang je yang tercampak umah biru..

sementara tu, mak mak bila dah jumpa, selfi la seketul lepas tu sambung gosip..hehehe..

aktiviti pertama pagi tu acara panaskan badan, senamrobik.. semua pon join sekali.
nah bagi video sikit kat korang..


video

dah selesai senamrobik,
bermulalah acara road run dimulakan dengan murid tahun 5 kemudian tahun 4 dah last sekali tahun 3..

semua pon tak sabar nak berlepass..

nah kasi video betapa eksaitednya dorang nak berlari..


video

mama dan adik pon join sekali folo kakak ikut route dia tapi memang tak jumpa la.. berdesupp si kakak berlari bersama kengkawanya..

mama pon tercicir cicir kene tinggal dgn adik ..
dasat btol budak kecik nih..
nasibbbb baik sangat dia tak tantrum tetengah jalan.. hilang gojes mak kau dik kalau adik buat hal..
hahahahaa.. alhamdulillah he enjoy running..


video

sampai sampai terus dituju kat besen air sirap tu ha..
good job adikk..
mama proud of u..
mama yang pancit..hahahaa

dah charging dgn air baru dapat cari kakak..
legaa dia pon okk je.. risau kot kot terjatuh ke lari reramai tu kan..
sebab ramai je yang tersungkur di medan perang..gituuuuu...


ni mak mak yang join sama berlari.. eyh berjalan beriringan bersama gitu.. aku je yang tak jumpe dorang sebab adik dah bersedup lari nak kejar kakak die.. parohhh adik ni..

and she makes me proud on that dayy..
tak sia-sia mama lepaskan peluang nak pegi naik skyway sana..
in return, anak mama dapat tempat ke-15 kategori perempuan tahun 3..
boleh laa kan.. maknye still tak percaya dia boleh larik lelaju dengan selamberrr je..
bukan ape, sebab maknye tak penah tgk anaknye berlari lari..
sooo jangan pertikaikan keupayaan anak anak kita ok..
lesson learned.
heheheee..

immaa happy mother!


konon-konon runner buddies la..
aku syak dorang ni berlumba2 masa nak lari tu kot..
3-3 dapat bawak balik hadiah..
hehehee..

ape-ape pon,
lepas ni boleh la kita register aktiviti run run ni kan kakak??



 -MrsPuex-