Followers

Friday, April 24, 2015

Lunch di Twenty & Co

Assalamualaikum..


Hari ni saje nak ber 'ME' time.
Lokasi pilihan adalah Twenty & Co.
Saje melayan kesentapan hati sebab incik suami hari ni kene gi langkawi sampai hari ahad.
Aku yang beriya nak pegi sangat sangat sangat tetibe die gi dulu..deerrrr sgt.. walaupun kene keje kat sana tapi tak kira tetap nak sentap sentap makan dalam..hohh!!! Opis die memang kejam! *amarah*

Tarik napas, marilah kite cerita pasal Twenty & Co yee.
Saje pilih cafe ni sebab baru bukak kat shah alam. Dekat dengan opis jugak.
Tak silap aku, dorang ada buat soft launch aritu. ada jugak jemput blogger utk food review..
Dah kenapa buat cafe highclass berdekatan dengan opis rakyat marhein ni haa??
Ajak Partner in crime secara paksa rela makan kat sini..kah kah kahh.. nasib baik sanggup melayan..
 
 
Menu yang ada.
mostly semua western food.
sesape yang menggemari western food silalah datang sini.


page belakang.
mee goreng mamak dan laksa johor pon ade tau.

Just Plain : Mango

Caramel Macchiato (Hot)
Sedapp gilerrr.. i loveeee Coffee..
recommended by their waiter yang entertain kami.

Twenty Snacks Plated.
ada french fries, nugger, wedges, onion ring.
bawah setiap menu tu ada terselit nachos yang rangup..


Weols amek snack je sebab memasing still kekenyangan sebab heavy breakfast pagi tadi.
snack je pun, tapi boleh tahan bopoloh nak menghabiskan semua..
hidangan untuk 4 orang sesuai ni.. 
 
Fefeeling orang kaya katenye.. padahal minum kopi je pon.
hahahaa...

kunyah nachos di Twenty & Co..
kehhhlass tak??
hahahaa...
Minggu depan sila puasa!


 -mrspuex-


Sakura Candy Beucure : Nak Kulit Merah Jambu Seperti Gadis Jepun??

Assalamualaikum..

 

Sakura Candy. Nama candy pon anda dah boleh membayangkan yang anda sedang kemam gula gula yang sedap dan larut dalam mulut.Tiba tiba selepas seminggu kulit jadi cerah,awet muda,lebih gebu.Untuk ibu lepas bersalin pulak susu melimpah ruah.Tak ke seronok sampai rasa nak lompat???
 
Haa!!itulah mukadimah Beucure sakura candy.Banyak lagi manfaat/kelebihan/fungsi sakura candy ni tau.


Kan dah cakap banyak gilos fungsi dan kelebihan serta manfaat sakura candy ni.Dari kulit lembap sampai la akar rambut jadi kuat.
 
Dengan setiap Kotak Beucure Sakura Candy, mampu memberikan 
✔ Cerah Merah Jambu muka & seluruh badan 
✔ Tegang serta gebukan kulit wajah ✔Anti penuaan
✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat 
✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut ) 
✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi ) 
✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus

Antara 3 khasiat dan manfaat utama sakura candy beucure ini  yang akan uols perolehi adalah :
 

Cara-cara bagaimana nak makan sakura candy. semudah zapp zapp 2 langkah sahaja:
1) Koyak sachet
2) Kemam terus di bawah lidah

Bila waktu terbaik makan???
jawapannya: satu sachet bangun pagi perut kosong dan malam sebelum tidur.nak lagi cepat kesan makan 2 malam,2 pagi.

Kandungan Beucure Sakura Candy ni:
Bahan-bahan ni memang kualiti terbaik dan terbukti untuk jadikan kulit Cerah Merah Jambu! Bahan-bahan ni agak mahal dipasaran tapi sangat menjadi dan kesan terbaik!! :)

Sakura Extract
Acai Berry
Snow Lotus
Pamogrenate
Collagen
Vitamin C
Maltodextrin
Sucralose

Halal dan lulus KKM ke?
Jangan risau, Beucure Sakura Candy halal dimakan kerana diperbuat oleh kilang bumiputra Muslim dan kilang tu berstatus GMP Halal. KKM pun dah dapat nombor rujukan dari mereka. Jadi kemam Sakura Candy tanpa was-was ye! 

Proses:
 
1. Jika badan mempunyai masalah, ia akan merawat dalam badan terlebih dahulu.
2. Sel kulit mati akan dirawat dan diganti.
3. Kandungan kolagen dalam badan dan kulit bertambah.
4. Menjadikan kulit cerah kemerahan dan gebu secara sekata.


Soalan Lazim biasa ditanya :
1) Berapa Harga Beucure Sakura Candy?
-Harga sangat berpatutan sesuai dengan Kualiti dan kesan cerah merah jambu. Harga RM150 (sm), RM160 (ss). Free postage. 

2) Kandungan kat dalam berapa?
-Ada 30 sachet khas untuk 30hari guna. Satu sachet ada 2gram Sakura Flakes. Rasanya adalah rasa sakura iaitu seperti makan gula-gula masam manis. Sedap!

3) Bila masa terbaik untuk ambil Sakura Candy ni?
sejam sebelum sarapan, malam – sebelum tidur (dengan andaian anda makan malam selewatnya 3 jam sebelum tidur agar zat aktif produk dapat diserap sistem pencernaan tanpa gangguan dari makanan2 yang belum dihadam). Utk kesan optimum, ambil semasa perut kosong. Minum air masak at least 2 liter sehari untuk melancarkan pembuangan toksin dan membolehkan nutrien diserap secara optimum oleh sistem dalaman badan.

4) Boleh ke diambil ketika haid/period?Boleh diambil ketika haid, ia membantu mengurangi senggugut, melaraskan kitaran hormon (bagi mereka yang hanya sesekali datang haid dalam beberapa bulan) juga melambatkan monopouse.
 
5) Wanita mengandung boleh makan Sakura Candy?
Boleh ambil tapi tidak digalakkan. Lebih elok diambil selepas anda bersalin / dalam pantang.

6) Wanita berpantang selepas bersalin boleh ambil?Boleh tetapi disarakankan diambil selepas 60 hari bersalin iaitu semasa badan sudah berada dalam keadaan yg stabil. Pengambilan dalam kadar minima sahaja sudah mencukupi, iaitu 1 pagi dan 1 malam. Ia membantu mempercepatkan proses pemulihan luka selepas bersalin, mengeluarkan sisa darah nifas, memperbaiki rahim pada kedudukan asal dan mengetatkan semula vagina selain menambahkan susu ibu dan memberi tenaga.

7Lelaki boleh amalkan Sakura Candy?
BOLEH! Ia membantu mengimbangi hormon kelelakian anda selain menjauhi kanser prostat, di mana dengan pengambilan Sakura Candy ia mampu merencatkan kanser tersebut selain menguatkan sistem perkumuhan (buah pinggang) anda.
 

8) Boleh ke ambil Sakura Candy bersama ubat lain? Contoh saya ambil ubat hospital dan juga supplement dari produk yang lain.
Ya boleh ! Tapi dinasihatkan untuk 
jarakkan waktu pengambilan sekurang2nya 1 jam sebelum mengambil produk lain.
 
9) Berapa lama baru boleh nampak kesan lepas ambil Sakura Candy?
Semua orang nak kesan yang cepat dan pantas kan. Secara umum nya kesan bergantung pada badan masing-masing dan berbeza bagi setiap individu. Kesan boleh dilihat seawal 7 hari - 3 bulan paling lewat penggunaan. Seeloknya guna Sakura Candy ini selama 3 bulan berturut-turut untuk kesan yang optimum.

10) Adakah ianya akan menyebabkan buncit?
Untuk makluman, produk ini mempunyai ramuan untuk mengempiskan perut. Oleh itu, ia secara tidak langsung juga membantu menyelesaikan masalah buncit yang dihidapi.
11) Bagaimana pula kekerapan membuang air kecil dan besar? Adakah ia normal?
Ya, ia adalah normal kerana ia adalah sebahagian daripada proses pembuangan toksin-toksin/lendir-lendir di dalam badan.

12) Siapa yang sesuai untuk guna produk ini?
Lelaki dan wanita boleh guna produk ini. Untuk remaja seeloknya umur 15 tahun ke atas dah boleh guna Sakura Candy

ANTARA TESTIMONI PENGGUNA YANG MENGAMALKAN SAKURA CANDY:






BAGI YANG BERMINAT BOLEH HUBUNGI :
SMS/WHATSAPP SAHAJA
017 900 3962/011 2941 0140


 -mrspuex-