Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Wednesday, December 13, 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest

Assalamualaikum/Hai, 

Zaman sekarang ni, shopping online adalah sesuatu perkara yang wajib bagi semua pembeli di seluruh pelusuk dunia. teknologi semua di hujung jari. teringin nak beli itu, klik website- done beli. teringin nak beli ini, google the best price- klik - done beli. tau tau 2-3 bijik parcel dah sampai depan pintu. yang lagi best, kalau kita shopping online, kita dapat free shipping untuk setiap pembelian. bahagia rasanya kan? kan? kan??

Sebagai salah seorang pembeli online tegar, aku nak jawab beberapa soalan tentang shopping online ni sempena blogger contest yang dianjurkan oleh LAZADA ni:

a)Adakah anda masih ingat produk pertama yang pernah anda beli dalam talian? Apa itu dan bagaimanakah pengalaman anda?

 


- Disebabkan terlalu banyak barang yang aku terbeli online, makanya agak pelupa sikit barang pertama yang aku beli. kalau tak salah aku, dulu-dulu waktu diperkenalkan dengan shopping online ni, banyak baju-bajan/jubah/kasut yang sempat aku grab time sales. so far aku happy giler sebab masih belum pernah terkena barang lambat sampai atau tersalah hantar barang. setakat ni, im the happy person kalau shopping online. yang penting kita tengok dulu testimoni pembeli yang terdahulu.. bukan suka suka je nak beli sesuatu barang. think first before you purchase. gituuu..

b) Jenis produk mana yang anda lebih suka membeli dalam talian?



- masa bujang dulu suka beli handbeg/baju/kasut. bila dah berumahtangga ni, mostly barang keperluan dapur yang jarang-jarang ada kat kedai. konon-konon nak nampak sikit korean style. gituuuuu.. kadang-kadang tu terbeli jugak barangan untuk anak-anak. Secara keseluruhannnya, aku tak fokus kat sesuatu produk. rasa berkenan dihati dan harga mampu milik, aku akan grab. Bak kata pepatah,alah membeli, menang memakainya. 


c) Apa yang anda suka tentang membeli-belah dalam talian?



- mudah. cepat. senang memilih. pelbagai barang yang kita nak semuanya dah disediakan dalam talian. ada duit, pilih saja. 

d) Produk manakah yang anda beli atau anda merancang untuk membeli di Lazada semasa jualan Revolusi Dalam Talian?

- masih mencari-cari lagi barang yang nak dibeli di Lazada. Sekarangkan tengah sales 12.12 .. So antara barang keperluan dapur yang terberkenan di hati adalah seperti kat bawah ni..






lagi satu nak bagitau korang. Sekarang Lazada tengah buat Online Revolution bermula 11.11 sampai 14.12 ni.. semua barang murah nak meninggal. silakan grab sementara tengah promo kaw kaw tu ha..
klik SINI untuk maklumat selanjutnya.

Happy shopping gais!
Tapi ingat, shopping berpada-pada okeh. jangan sampai kauu gigit jari tengok duit dalam bank tinggal ZERO.. hahahaha.. rancang sebelum membeli itu kunci utama. dahulukan keperluan dari kehendak.

Sekian.
 -MrsPuex-