Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Friday, May 2, 2014

Singgah di rnr behrang

Assalamualaikum..

Last but not least..
Last last checkpoint utk transfer barang, salam salam cium cium semuorang untuk pulang ke rumah memasing..adik, abah mak ke ceras, aku plak ke shah alam..

Lepak tea time dulu ok...sempattt...

Mee kicap hentian behrang ni memang terbaik la..ke kitorg yang kelaparan ntahla..
Tapi mmg best..wantan die rangup btol..

Selpi blakang kete pon jadik..

Pose ngan adik bersama anak anak memasing..

Adik n family..

Mrspuex family..

Gamba mak abah takdr sebab dedua awal awal dah menuju ke fudcot..
Anak anak hantu gamba..lantok..

Tamat dah entry perak-penang..
Kompom..

Shorttrip perak - penang : last checkpoint jjcm di mee udang mak jah , kuala sepetang

Assalamualaikum..

Dah otw nak blik ke kl, kami singgah lunch di mee udang mak jah kuala sepetang taiping.. Stgh jam perjalanan dari tol juru penang.. Lebih kurang laa..kalau korang drift aku rasa bole sampai lg awal kot..hehehe..

Overall, not bad laa..tapi paling win adalah cekodok cicah kuah kacang die..perghhh..memang memanggil manggil nak pegi lagi nak makan cekodok tu..mee udang tu ok la sbb aku x brp fren ngn seafud..

Bukti dah sampai..

Nasi goreng udang utk kanak kanak rebina..

Mee goreng Udang pilihan incik suami..

Tu diaa mee udang mak jah kuala sepetang..
Selonggok udang..tp tak brp nak fresh tp ok ok la..aku sebat je..

Selepas.. Nampak tak kesedapan ia..

Cekodok cicah kuah kacang..
Yang ni memang marveles sbb makan pns pns..terliuh pulak tgk yang ini..haih..
Kene repet lg ni..

Ragam anak anak..

Kembau lain lain bulan..senyap dapat makan..

Alhamdulilah selesai jugak shorttrip perak - penang dahku..

Next ke gambang resort kitee..
Ewahhh...

Shorttrip perak - penang : xtvt sepanjang di penang

Assalamualaikum..

Selagi tak abis, selagi tu la sosak napas den ni haa..

Ok, mcm mane nak mula ye? Emm..korang layan gamba via caption jek la ye..meraban pepanjang pon tak best jugak..

Check in hotel pearlview kt seberang prai..

Amek hotel bajet sudahh..

Perangai anak bujang yang super bizi buat qc..

Melalui jambatan kedua pulau pinang..
Lengang..tol rm10.50 satu hala..
Sempat benti tengah semata nak snap gamba..

Singgah dinner kt padang brown..
Banyakk giler pilihan kedai..duduk la ko di mana mana ko sukak..

Menu wajib pesemboq..

Char ketiaw
Minuman takde dlm gmba adalah coconut shake..

Jeruk wajib kalau singgah ke penang..
Beli kat stall je..nak pi kilang tiada kesempatan..

Haih..tgk gamba terliur balik dahh..