Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Saturday, February 11, 2017

Love Nature : Bukit Gasing , Petaling Jaya

Assalamualaikum/Hai,

sesekali kita hangkut anak menikmat keindahan alam semulajadi..
sesekali kita bagi anak rasa keseronokan hobi kita..
sesekali kita bagi anak rasa kepayahan merentas hutan..
sesekali kita bagi anak keluarkan peluh dia walaupun peluh mak dia berjurai jurai..hahahaa..

ke mane kita neyy??

kita ke Bukit Gasing, Petaling Jaya.
Mak dia sekarang mampu naik bukit je..
cari stamina dulu sebelum naik gunung..
rindu tu mmg rindu sesangat..
rindu bau hutan
rindu kotor
rindu dengar bunyi aliran sungai yang mengalir
rindu nak menangis dlm hutan sebab tak larat nak jalan dah a.k.a pancit..hehehehee

bukit gasing petaling jaya
pintu depan 

bukit gasing petaling jaya
team mak- mak bersama anak anak yang join..

bukit gasing petaling jaya
masih bertenaga..

bukit gasing petaling jaya
masa 1st hike dulu aku kt pencawang sana..
ni masa 2nd hike. try track baru..

bukit gasing petaling jaya
dia punye speed amboiiii sangatt..
mak jadi sweeper dok belakang sekali.. anak dok barisan paling depan.. mencicittt deme ni semua..
semput mak-mak mengejorr anak memasing..hahahaaa..

bukit gasing petaling jayabukit gasing petaling jaya
my steady girl..

bukit gasing petaling jaya
jumpa sungai. selfi.


bukit gasing petaling jayabukit gasing petaling jaya
anak bandar jumpa sungai.
teruja lain macam.. pitstop sini paling lama kot..


bukit gasing petaling jaya
terus ke depan, jumpa jambatan besi..
selpi seketul.

bukit gasing petaling jayabukit gasing petaling jaya
lepas jambatan tu, track masuk hutan semakin mencanak..
kembang semangkut mak-mak sebab mengejorkan speed anak anak ni..hahahaha..

bukit gasing petaling jayabukit gasing petaling jaya
lepas tu jumpa jambatan gantung ni..
misi berjaya.. ingat.. jarak nak lalu 5 meter dari orang depan yee..
langkah keselamatan harus dititikberatkan.
wajib..


bukit gasing petaling jayabukit gasing petaling jaya
dah lepas jambatan gantung,
NI track yang bakal kami lalu..
superrr mencanakkk.. goyang lutut bebbb!!!


bukit gasing petaling jaya
aku tak ingat berapa pitstop aku buat kt sini..aireen dah kedepan depannnn sana...
huuuuhhh... hidung kembang tahap paling maksimum aku rasa..
hahahahaaa...
bukan aku sorang je rasa, semua mak mak pon berperasaan mcm aku..

bukit gasing petaling jaya
take 5 is take photo..hahaha..
berjaya melepasi track killer tadi..fuhhhh!!!
ambik oksigen kejap sebelum meneruskan perjalanan..

lepas tu simpan hp and keep hiking hingga ke penghujung track.
masuk ikut jalan lain, keluar ikut jalan lain..

alhamdulillah.. kami semua selamat keluar dan selamat pulang ke pangkal jalan..
trip kali ni trip yang paling lama dalam hutan kot kitorang rasa..
start hike kul 8 pagi, habis hike hampir kol 1130 pagi..

tanya aireen, nak join mama lagi utk next trip??
lajuuu jee cakap nakk..

goood.. seems this her first hiking and not her last hiking trip..
and... yeayyy mama got partner for the next next coming trip..
welldone kakak..
mama proud of u!!


 -MrsPuex-