Followers

Friday, January 30, 2015

Idea Bekal Ke Sekolah

Assalamualaikum..
 
Bila anak dah mula sekolah, hati ni mulalah pikir apee laa nak masak untuk bekalkan kat dia kat sekolah nanti ye??
Eksaited melimpah ruah sehinggalah terbeli buku IDEA BEKAL KE SEKOLAH ni..
Senang. Tak yah perah otak nak mikiokan apekah resepi hari hari untuk anak kesayangan.
 
Tapi, memandangkan anak daraku sekolah rendah belah petang, maka ku pandang sepii jek buku ni..
Time weekdays jek la sepii sebab tak leh nak bekalkan die ke sekolah. tengah hari dah stanby makan siap siap kat tempat transit. sudahnya bekalkan duit jek la untuk dia shopping makanan kat kantin..
 
Sedih tu sedih jugak tapi nak buat cemaneee... kang prepare awal awal pagi tapi nak makannya belah petang..risau pulak basi.. pastu xkan nak suruh teacher kat transit tu panaskan bekal plak kan??
macam menyusahkan orang pulak..
 
Sudahnya resepi ni ku stanby utk hari cuti/ wiken di rumah..
memang berbaloi baloi sangat uolss..
tak dapat buat resepi untuk bekalkan anak, kita godek untuk makan di rumah..
 
 
parcel yang diterima pon macam comell jekk..macam kiutt jekk..
alahaiii... suweet sangat tau sis azian ni..
 
beli 2 unit buku.
satu menu ala barat
satu menu asia..
nampak tak eksaitednya di situ??
 
ditambah pulak tandatangan khas dari sis azian..
Allah..teruja sangat weii..
 
 
 
setiap buku plak tuhh ada tandatangan..
sayang btol nak kepak kepakkan buku ni takut rosak..
hahaha...dasat btol..
 
 
Ok, jom tinjau resepi comel comel dengan design yang tersangatlaah comel gilerr dari sis azian nih..
patutlah digelarkan malaysian food blogger..
 


 
bagi sesiapa yang nak merasa keterujaan seperti apa yang ku rasa ini,
silalah contact sis azian. nah details seperti di bawah :
 
 
Puan Azian Hasan
(Malaysian Food Blogger)
Mobile : 011-15139882
 
 
Orite mama's out there,
 
selamat BERBENTO!!!