Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Tuesday, June 16, 2015

Short Gateway To Melaka With Neighbours!

 Assalamualaikum..
 
Keje giler..memang betul2 keje giler..
Hari sabtu.
Plan asal nak makan tengah hari bersama jiran-jiran (4 family)..
konon-konon nak makan besar nak sambut puasa..
Lepas tu nak pilih tempat jauh sikit laa..
 
Macam biasa bawak stok day trip jee..(pempers 4 ketul, baju sepersalinan utk kakak+adik,napkin)
tuuu jeee.. kami laki bini sehelai sepinggang.. sama kes jugak la dengan jiran tetangga yang lain..
 
Benti kat Petronas bukit jelutong nak isi minyak+ beli jajan alas perut..
sekali depa ni incik2 suami kata nak pi makan coconut shake kat klebang nun..
Hapee??? driver tak kisah, weols bini bini ni pon ok je..
balik hari je kot.. aku plak carpool ngn jiran sebelah umah..
kete masuk workshop, jiran plak offer naik sama sbb incik suami x boleh nak long drive sgt..
memang ON jek la kann..
 
while para suami meeting kt petronas, weols pon wefie la kann...
dari kiri : CT, linda,mrspuex, Ain
aku + incik suami tumpang kete linda je..
while anak anak naik kete ain..sebab ade geng main..gasakk ko ain..haha..

Akhirnya, lokasi dituju adalah MELAKA..
Hai kokonat shake, Hai Asam Podeh!
Dari shah alam makan lunch+hitea kt klebang, Melaka

nasi lemak daun pisang+coconat shake..
Melepaskan hajat jiran nak makan kokonat shake..
tak tau nama kuih ni..
isi sagu+gula merah+kelapa
Selesai...
Waktu operasi sehingga jam 630 petang sahaja..
staff dah angkat meja, weols melepak lagi..hahahaha..


Nak masuk kete, dah memasing liat nak balik..
time tu dah jam 7 pm..
udah tukar plan nak tido melaka on the spot..
kawww raseee???

pakat-pakat la memasing bukak hp cari homestay/hotel yang murah dan evelebel..
maklumla cuti sekolah kan semua dah full booked..

memang ini keje giler..
sehelai sepinggang weiii..
tapikan plan terkejut terkejut ni la yang ohsemm biasanya..

dapat homestay kat durian tunggal. tapi umah teres..
takde tuala, sabun bagai..lagi tak berapa best sebab jauh ngn town..

last-last incik suami kol manager kat hotel seri costa kot kot ada bilik kosong..
saja nak cuba nasib plus incik suami staff felda travel ni better la sikit..
alhamdulillah rezeki menyebelahi kami..
ada 4 bilik kosong..teruslah setujuuuuu..
cancel homestay, kita dok hotel..wahhhh!!
dapat gak anak anak tido bilik putih (hotel) time cuti sekolah..kekekeee...
 
Hotel Seri Costa, Melaka.
Macam tak cayaaa jee ada kat melaka time nih..
*gosokgosokmata*

lepas check in terus cari Pakaian Dalaman dan toileteries..
Sehelai sepinggang kot...satu hape tak bawak..
Menapak ke Mahkota Parade nun..patah pinggang mak mendokong si anak bujang..
terpaksa jln lelaju sebab takut kedai tutup.masa tu dah dekat jam 10 malam.
dah selesai,terus cari makan..

 


wajiblah datang MELAKA, pekena asam podeh..
nak cari daging tetel takde, layan ikan pari pon ok laa..
restoran JR depan Menara TamingSari

Lepas tu sambung balik cari t-shirt plak kat area uptown..
memang eksersais kaki tangan la datang kali nih..
tak dan nak pi melaka river cruise, naik menara taming sari, naik beca..
mak kauu dah patah otot pinggangg ..
selesai tawaf uptown pon jam 12 malam..
menapak balik hotel,masuk bilik, wash up, then padammm..


Hari kedua, selesai check out then bersiap2 nak balik ke shah alam plak..
Semua orang pakai baju MELAKA ok!!
makan tengah hari kt shah alam je sebab nak elak jemm..
tengkiu pezal+linda tumpangkan kami..
Anak anak pos kt kete belakang..hahaha..
mama+papa sedang bertenang-tenang seketika..

Babai Melaka..
till we meet again..promise!


'Kadang-kadang sudden plan tu adalah sesuatu kenangan yang terindah..'
walau penat/letih macam nak pingsann!!
hahahaaa...

-MrsPuex-