Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Monday, July 11, 2016

Takbir di Malam Raya

Assalamualaikum..

SELAMAT HARI RAYA!
kita dah keje..
korang??
masih mood raya ke??
 gua sedih beb sebab raya pertama takde gambar langsung kat gallery..
kenape ntah aku pon xtau..
sebijik gambar pon takde..
nampak nauu dah kertu sedikit demi sedikit..


adoiiiii...

Ok ni nak cerita sikit pasal takbir di malam raya..

takbir kali ni dimonopoli oleh golongan pemuda dari lorong 36, kampung cheras baru..
kaum bapa-bapa ramai yang telah mengadap Yang Maha Esa..yang tinggal pon semua dah tak berapa sihat termasuklah abah.

so tugas- tugas semua diambil alih orang pemuda yang ada..
syukurrr..
harap dapat diteruskan di masa akan datang..

terharuuu pon ada..
sedih pon ada..
gembira pon ada jugak sebab dah laaamaaaaaa umah takde laungan takbir di malam raya..

aku dengan mak pon dah ding dong ding dong macam tanak buat..
mak pon bukan larat ..
sib baik abang aku yang semangat..kalau dia tak de, memang tak bertakbir la umah kami..

seee semua orang muda kan???
sila teruskan usaha murni korang di masa akan datang okeh!

rumah kami rumah PERTAMA!
lintang pukang bila dapat kol jemaah nak sampai..
ko mampu siap siap dengan kelajuan tahap 200 km sejam..
fuuhhh.*lappeluh..
adik dah kendong baby yang tgh meragam..memang takboleh usik dah..
aku ngn mak jela yang kulu kilir kedepan kedapur..
becak tiakk weii!!

next..

next..

yang ini pertama kali dapat join bertakbir..
dia punya heksitedd jangan cakap laaaa...
gigih folo sampai rumah terakhir..
syabas anakanda!