Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, February 11, 2016

Mereputkah 4 Hari Cuti Panjang ??

Assalamualaikum..

Cuti panjang raya china korang gi mane??
mereput kat umah kahh??
hahahaa.. sikit sikit mereput.,
gaisss.. banyak kot xtvt kite boleh buat untuk habiskan cuti panjang nih..

Untunglah bagi sesiapa yang ada kampung nak balik tu..
eh, aku pon balik kampung jugak tau..
tetap hadap jem walau kampung pon boleh cak cak jeee dah sampai..hahahaha..
shah alam-ceras jauhhhhh tauuu!!!

memang takde langsung plan nak seiring sejalan hadap jem nak berjalan check in hotel..
malass nak bersesak2..

kesian anak anak tak dpt tido hotel mcm kawan2 yang lain..
cuti sana sini..sobb....sobbb..
sabar ye anak anak.. ada time nnti mama bawak tido hotel ok..

so mari kite chill chill layan sungai..
lagiii bestt!!!

sib baik la sungai dengan umah mak pon dekat je..

maka, ke congkak la kiteeee,.,,

muka tahan sejuk air sungai..
memang cari port cetek cetek je..
sebab mama malas nak berendam sama-sama..
cukuplah takat basah kat kaki jee...

sebab ape? sebab malas nak tuka tuka baju..

happy faces!
hajat nak bawak dorang berhibernate dalam hutan. 
tido hutan tapi tak kesampaian sebab gear outdoor mama tak berapa cukup plak..
member ada ajak join sekali tp terpaksa tolak sebab tak berapa yakin dgn equipment..
boleh je kasi redah tp klo sensorang gagah lagik la..
kalau bawak bebudak ni kenelah prepare details skit..
in sya allah one fine day mama akan hangkut korang tido hutan jugak tauu!!
merasa sikit susah nak servive ..
bestt ape.. kenangan tau anak anak..


terapi minda..

penguat jiwa kene bawak sekali..
lepak santai atok and opah..
atok tu tak berapa nak sihat..
opah pon mata tak berapa nak nampak dah..
semoga opah dan atok sentiasa di bawah lindunganNya..aminn..

ini budak kalau dapat air memang takkan naik naik dah...

nest time kita layan swimming pool pulak ok..
mama promise..
doakan mama cepat kaya tauu..hahaha..

hasil terapi..
masuk dalam kete teruss zzzzzzz..
fail jadi coopilot mama..haih!!

tak kisah la dekat ke jauh ke kite bercuti/berjalan..
yang penting balik cuti jangan ko pokaii kering yilek pocik udahla yeee...
hahahaaaa...

i choose menghabiskan masa bersama orang tua yang tersayang, masak sedap sedap kat umah,
lepak santai baring depan tivi sambil kudap kudap gemokkan badan..

yang penting, anak anak hepi, kite pon hepii..
tak gituuuu???

-MrsPuex-

Jemputan Open House Chinese New Year 2016

Assalamualaikum..

Dapat jemputan open house chinese new year..
makan besarrr orang kata..hehehe..
kawan abah jemput merangkap kawan kampung jugak la..

datang dengan kereta,
balik umah jalan kaki..
dah nama pon dekat..eksersais laa kite..

Sebelum hari kejadian, beberapa kali call abah ajak datang umah.. siap cakap..
dun worry zubir, i order buffet itu orang islam punye masak..
dun worry halal..

abah pon ok jek la..kebetulan aku dan adik pon ade lepak ceras, join sekaki laa..
hehehee... rezeki takkan nak tolak je daakk??

boleh tahan meriah gak laa..
memang die jemput jiran-jiran yang berdekatan dan rakan rakan rapat..
merah sana sini..
ongg katanya..

kami sedang melantak carrot kek.. sedappp gilerrr..

anak anak buah kesayangan..
happy dapat angpaw...

tenkiu uncle jeffy and family for having us..
lauk sedap..
limau maniss gileeeeee...

Gong Xi Fa Cai..
Happy Chinese New Year 2016!

-MrsPuex-