Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Thursday, February 11, 2016

Mereputkah 4 Hari Cuti Panjang ??

Assalamualaikum..

Cuti panjang raya china korang gi mane??
mereput kat umah kahh??
hahahaa.. sikit sikit mereput.,
gaisss.. banyak kot xtvt kite boleh buat untuk habiskan cuti panjang nih..

Untunglah bagi sesiapa yang ada kampung nak balik tu..
eh, aku pon balik kampung jugak tau..
tetap hadap jem walau kampung pon boleh cak cak jeee dah sampai..hahahaha..
shah alam-ceras jauhhhhh tauuu!!!

memang takde langsung plan nak seiring sejalan hadap jem nak berjalan check in hotel..
malass nak bersesak2..

kesian anak anak tak dpt tido hotel mcm kawan2 yang lain..
cuti sana sini..sobb....sobbb..
sabar ye anak anak.. ada time nnti mama bawak tido hotel ok..

so mari kite chill chill layan sungai..
lagiii bestt!!!

sib baik la sungai dengan umah mak pon dekat je..

maka, ke congkak la kiteeee,.,,

muka tahan sejuk air sungai..
memang cari port cetek cetek je..
sebab mama malas nak berendam sama-sama..
cukuplah takat basah kat kaki jee...

sebab ape? sebab malas nak tuka tuka baju..

happy faces!
hajat nak bawak dorang berhibernate dalam hutan. 
tido hutan tapi tak kesampaian sebab gear outdoor mama tak berapa cukup plak..
member ada ajak join sekali tp terpaksa tolak sebab tak berapa yakin dgn equipment..
boleh je kasi redah tp klo sensorang gagah lagik la..
kalau bawak bebudak ni kenelah prepare details skit..
in sya allah one fine day mama akan hangkut korang tido hutan jugak tauu!!
merasa sikit susah nak servive ..
bestt ape.. kenangan tau anak anak..


terapi minda..

penguat jiwa kene bawak sekali..
lepak santai atok and opah..
atok tu tak berapa nak sihat..
opah pon mata tak berapa nak nampak dah..
semoga opah dan atok sentiasa di bawah lindunganNya..aminn..

ini budak kalau dapat air memang takkan naik naik dah...

nest time kita layan swimming pool pulak ok..
mama promise..
doakan mama cepat kaya tauu..hahaha..

hasil terapi..
masuk dalam kete teruss zzzzzzz..
fail jadi coopilot mama..haih!!

tak kisah la dekat ke jauh ke kite bercuti/berjalan..
yang penting balik cuti jangan ko pokaii kering yilek pocik udahla yeee...
hahahaaaa...

i choose menghabiskan masa bersama orang tua yang tersayang, masak sedap sedap kat umah,
lepak santai baring depan tivi sambil kudap kudap gemokkan badan..

yang penting, anak anak hepi, kite pon hepii..
tak gituuuu???

-MrsPuex-

3 comments:

Mrs. A said...

Hahha... win sangat ayat mereput tu.

Mrs. A pun balik kampung jer... tak gi tidur hotel pun.

idzwa kamaruddin said...

haihhh mana masak lemak ketam abah ni?? marah ni marahhhh

aRz MoHa said...

Lepak bersama keluarga satu terapi terbaik yang kadangkala orang tak nampak. Bestnya main air