Followers

Wednesday, November 12, 2014

Lubuk Batu, Hulu Langat

Assalamualaikum..

Hari cuti Deepavali yang lepas lepak ceras.
tak tau nak buat ape, maka jom la kite mandi sungai..
penuhi aktiviti dengan anak-anak seharian.. *baru ada masa nak uplod dan karang ayat*

Lokasi pilihan di Lubuk Batu, Hulu Langat.

menu macam biasa buat simple2 sudah.
nasi goreng + mee goreng.
air teh o sedap dari mak
agar-agar koktail mak buat jugak
dan sedikit jajan kudap2..

yang penting kita nak mandi sungai..

tapi terliur gak la orang pondok sebelah bizi panggang itu ini..dugaan hoii!!
tak xpe, next time kite kasi repet sebab lokasi just nice!

sampai terus loading barang kat pondok.
atok sibuk pam pelampung..
opah sibuk kaut agar agar koktail.
maklumlah datang dekat jam 11 pagi.
memasing lapa tetibe..
aireenqaisara dan airielqaid dah stanby nak terjun sungai.

partner seumur hidup kalau plan nak kemane2..dedua free trus ON..
abah/mak free sesaje kalau bab jenjalan..hihihi..

sungai cetek jek.
recommended untuk parents yang ada anak kecik.

anak-anak aku memang jenis tak takut air langsung.

tengok tu..siap tak nak orang pegang..
kene hanyut dengan air, baru tauu..hishhh..

mem-mem macam biasa..santai kat kerusi..
padahal tanah tu tak berapa nak rata..hihihi..

mane boleh dok saje hoi..wajib la keshebushhh sekali..sejukkk..besttt!!
mereka happy, saya happy!


Sedikit review tentang LUBUK BATU, HULU LANGAT :


Susur masuk ke Sungai Congkak, Hulu Langat.
terus ke dalam dan anda akan jumpa signboard di atas di sebelah kiri laluan.

Kawasan parking yang luas.
pondok untuk disewa juga banyak.
kaunter untuk buat tempahan.
Berminat nak booking, boleh call nombor yang tertera.
Senarai harga untuk setiap pondok.
boleh bermalam jika berminat.
jelaskan?
aku amek pondok qaseh.rm33 termasuk parking sepanjang hari.

 Laluan ke tandas.
 Free Of Charge.
Tandas bersih. air die pon sejuk wooo..hiii...

Review Pondok Qaseh. RM33 Sehari.
Boleh muat untuk 2 family.
keadaan pondok qaseh.

tingkap.unikkan?
keadaan dalam pondok qaseh.
bersih.

berandah ni mengadap sungai.
tenang dan damai.
rileks rileks sambil tengok sungai.

ada sedikit video untuk anda..
hishh macam nak repet mandi lagi pulak..


video


Sekian.

Yours Truly ;P

Interprem dalam entry blogger femes Kak Jeng Viruspadu

Assalamualaikum..

hahahaa.. tajuk macam mintak trefik tinggi melangit ok!

takdela, saje terkaget kaget sesekali terinterprem msuk dalam blog blogger femes emes..kiutt sesangatt..

kenape aku boleh tersumbat masuk dalam entri kak jeng viruspadu nih?

hahaaaa..sebab terjebak dengan beauty produk keluaran adinda beliau, #bbcream #seqybeauty..
kebetulan stok sedia ada dah abis, keluar plak produk kiut dari family noh, trus ku cuba.. kebetulan lagi time tu kak jeng ada kat peedee, dan aku pon ade kat peedee.. dan lokasi pon dekat sangat..maka terus wasap beliau nak jumpe and nak beli terus.

port tunggu kat baden baden bundle, bt 4 port dickson. zass zasss zasss terus sampai..

nahh bukti aku jumpe kak jeng viruspadu.. sekarang beliau dah jadi kak era farijeng..heheheeee..

credit pic from blog viruspadu.

dah seminggu pkai bbcream nih..result ??
tunggu entri khas pasal bbcream ni ye..

aku ni pembeli barang2 yang dijual oleh family noh.. barang barang dorang kiut kiut kott macam tokeinye..hihihi...

pin tudung - kak ira noh
glitter chiffon shawl - ceera noh
bbcream segybeauty - sepet noh tapi beli kat kak jeng zaimah noh (viruspadu)..

rasanya dulu aku kekecik penah beli sesuatu kat kedai arwah abah dorang, pakcik noh..maklumlah sekampung kitee..
hiii..

sapot orang kampung berbisnes gituu..


daaaaa....

Yours Truly ;P

Selamat Hari lahir ABAH

Assalamualaikum..

12111950-12112014 :: 64 tahun.

Selamat hari lahir ABAH.
Semoga sentiasa diberikan kesihatan yang baik dan sentiasa di bawah lindungan Allah swt.

Sayang kami tak terkira walaupun kami tak tunjuk dengan perbuatan dan kata-kata..

Ikhlas dari anak-anak untuk ABAH..

*unplanned plan*

Shah Alam-Kg Cheras Baru - Shah Alam.
Petang tu tanya suami free ke idok nak singgah cheras, suami kata ok then trus kompom ngn adik join skali seperais. die dok paling dekat so wajiblah paksa rela turun sekali. nak jemput abang kt putrajaya nun macam kesian plak. jauh plus nak balik KCB tu jem MAHA hebat nok!..
malam tadi pon stranded jem kt TBS sana..gerak kol 745 pm, kol 9.30 pm baru sampai umah.

call mak bgtau nak datang utk seperaiskan abah.. plus mintak mak siapkan air teh o sedap jek.
singgah kat taman putra jap beli kek..maklumlah plan kejut kejut..so semua bende kejut kejut..sib baik kedai feverito masih bukak..syukurr!

sampai umah mak just bgtau nak datang singgah jenguk abah.abah batuk sampai takde suare. bgtau anak anak jgn cakap epi beday to u atok lgi.. haishh..tak lama pecah lobang gak..sabarr jek la..
buat scramble egg makan ngn roti. simple giler menu..hehee.. memasing dah kenyang..just nak celebrate sama jek..dah cukup sangat dah.

nah belanjer gambar malam tadi.

Rainbow cake! cantekk giler..saya suka!

hubby bawak kek dari luar siap nyalakan api..seperaisss... jam 10.30 pm..heee..
masa ni aku setting video kt kamera aku skali pegi rekod muka sendiri..coii sangat tauu!!..nak setting balik dah abis nyanyi..hoh!
abah yang tak berapa nak sihat. menunggu upacara potong kek..

simple menu. roti berintikan scramble egg..
nasi goreng spesel abah masak..sib baik banyak..dapatlah merasa..heeee..

cake cutting!

lapisan kaler pelangi..cantek dan sedap.
dari hussein bakery taman putra.
haishh!! gambar gegar la plak..tapi tetap nak tepek gak.
atok with cucu yg bertopeng..

memasing sedang menikmati kek..
saja sambut mlm sebelum tepat kol 12 am 12.11.2014..

Alhamdulillah plan suksess!!

sampai shah alam semula jam 12++ am..


Yours Truly ;P