Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Wednesday, November 12, 2014

Lubuk Batu, Hulu Langat

Assalamualaikum..

Hari cuti Deepavali yang lepas lepak ceras.
tak tau nak buat ape, maka jom la kite mandi sungai..
penuhi aktiviti dengan anak-anak seharian.. *baru ada masa nak uplod dan karang ayat*

Lokasi pilihan di Lubuk Batu, Hulu Langat.

menu macam biasa buat simple2 sudah.
nasi goreng + mee goreng.
air teh o sedap dari mak
agar-agar koktail mak buat jugak
dan sedikit jajan kudap2..

yang penting kita nak mandi sungai..

tapi terliur gak la orang pondok sebelah bizi panggang itu ini..dugaan hoii!!
tak xpe, next time kite kasi repet sebab lokasi just nice!

sampai terus loading barang kat pondok.
atok sibuk pam pelampung..
opah sibuk kaut agar agar koktail.
maklumlah datang dekat jam 11 pagi.
memasing lapa tetibe..
aireenqaisara dan airielqaid dah stanby nak terjun sungai.

partner seumur hidup kalau plan nak kemane2..dedua free trus ON..
abah/mak free sesaje kalau bab jenjalan..hihihi..

sungai cetek jek.
recommended untuk parents yang ada anak kecik.

anak-anak aku memang jenis tak takut air langsung.

tengok tu..siap tak nak orang pegang..
kene hanyut dengan air, baru tauu..hishhh..

mem-mem macam biasa..santai kat kerusi..
padahal tanah tu tak berapa nak rata..hihihi..

mane boleh dok saje hoi..wajib la keshebushhh sekali..sejukkk..besttt!!
mereka happy, saya happy!


Sedikit review tentang LUBUK BATU, HULU LANGAT :


Susur masuk ke Sungai Congkak, Hulu Langat.
terus ke dalam dan anda akan jumpa signboard di atas di sebelah kiri laluan.

Kawasan parking yang luas.
pondok untuk disewa juga banyak.
kaunter untuk buat tempahan.
Berminat nak booking, boleh call nombor yang tertera.
Senarai harga untuk setiap pondok.
boleh bermalam jika berminat.
jelaskan?
aku amek pondok qaseh.rm33 termasuk parking sepanjang hari.

 Laluan ke tandas.
 Free Of Charge.
Tandas bersih. air die pon sejuk wooo..hiii...

Review Pondok Qaseh. RM33 Sehari.
Boleh muat untuk 2 family.
keadaan pondok qaseh.

tingkap.unikkan?
keadaan dalam pondok qaseh.
bersih.

berandah ni mengadap sungai.
tenang dan damai.
rileks rileks sambil tengok sungai.

ada sedikit video untuk anda..
hishh macam nak repet mandi lagi pulak..


video


Sekian.

Yours Truly ;P

3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

tengah fikir jap, lubuk batu ni celah mana...he he he...

idzwa kamaruddin said...

ermm..ayang...kalo iwa mmg tak sampai la ke sini..uhukss..laki ku mmg bukan hutan punyer org termasuk diri ku ini..kekkeke..anak-anak tak kenal sungai..kesian giler!

Bitt (double IS) said...

pernah sekali join p camping reramai derang xkasi i ikut dah lepas tu...banyak sangat bag bawa...bag makeup bag ini bag itu...agagagaggaa

masa ada puex, zul, fen rasanya best sebab adventure sungguh tak silap ada rasa mcm2 makanan...