Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Thursday, July 28, 2011

Musim Buah @ Kampung Telok, PeeDee

Assalamualaikum..

masih berkisahkan cite minggu lps..hihiii..

Apabila kursus dijalankan di kg MIL ku yakni kt PeeDee., maka banyaklah xtvt tambahan yang aku buat.. habis jek kursus hari ahad tuh, aku balik umah MIL yg jaraknya hanya 10 minit jek dr pnb ilham resort tuh..rehat-rehat kejap..tenang-tenangkan otot lutut dan pinggang..muke pon dah agak-agak sun burn..

elok-elok buat kuak lentang dpn tivi sambil tidokan lil aireen..(owhh..btw, aireen pon ku hangkut skali blik pedee..dah alang-alang blik kg kan)..tetiba mak andak kol soh amek buah doyan / moktan / mangge kat kampung telok, peedee..

en hubby tanye , larat x nak amek buah kt umah andak? 

klo ikutkan larat, mmg x terlarat dh..nampak bantal jek nih..maklumla jam 3 petang..kan taim lepak2 santai manjekan mata di hari minggu kan..

tapi ku laratkan juga walaupun x larat..huhu..gi dusun weii..mau x nak..org bando cam aku nih jarang bebenor nk masuk dusun..ni dah ade peluang, rembat jek la..ye dakk?? lagipun, hubby ckp pokok doyan tuh dah 4 tahun x berbuah..asik monyet jek rembat..

sebelum pegi dusun, misi utama adalah tidokan lil aireen..kang bawak x jadik keje kitorg kang..huhu...jahatkan mama die..kikiki...bukan ape, x penah deting kt dalam dusun..nak gak rase cemane kan..:D

buah doyan yg jatuh..kutip..kutipp

proses mencari lagik..

ku tetap pose kt dusun walaupun angkatan nyamuk berduyun menyerangku!

tadaaaa...dapat lagikk..

petik moktan pulak

ratu moktan..ngeee..

separuh dr hasil rembatan kami ber2

test fruit sikitt..

ku tunggu2 x jatuh2..hampe btol..

petik moktan gading pulak

ni pangkin tmpat melepak di kala penat

walaupun aku bukan hantu doyan tp aku agak geram tgk doyan bergayut2 kt atas nun..

operasi seterusnya kait mangge

meh org bando try kait mangge..fuhh..bopoloh ketiak..

kait lagik tp x jatuh2..hmmm...last2 cubaanku mengena kooo!!
berdentum2 jatuh..baik yg mude remaja dan juga yg masak ranum..hihi..

tgh rest2 tetibe bunyik dummmm..doyan gugur kt atap zink..
tu incik hubby tgh nak jenguk2 la tuh gune tangge..

cakkk!!!tu die sebijik dah jatuh..hihi...

ok..ni la hasil tangkapan laki bini di petang hari ahad...penat tp berbaloi2 uuu..

misi seterusnya sesi melantak kt ceras - umh mak n abah ku..
tp dorg x mkn byk sbb2 kesihatan..tunggu adik tp x muncul2 hampehhh..
penat tauu kutip doyannn..ingt nak makan samee...psstttt..nada majuk nih!!

yang ni gaya lil aireen makan moktan..dah banyak sangat cm nih la ghuper makannye..
membazir btol..marah ni marah ni..



sekian, terima kasih..ujung mingguku sangatlah padatnya..sampai harini terase lagik..

Yours Truly ;P

Spontan Khamis

Assalamualaikum..

spontan khamis :: 

K A M I W A N I T A K E N T A L



Sebab ape aku cakap dorg nih kental??

sila scroll ke bawahh ::


*

*

*

*

*

*









tengookkk!!!!tengokkk!!!
walaupun mereka membuatkan trek jem, tp ade dorg kesahh??sebab semangat yg kuat dan tinggi membuatkan mereka yang berpangkat nenek nih sanggup menjoinkan diri buat  xtvt lasak yang boleh mencabar dan menggugat otot2 lutut, pinggang dan sewaktu dengannya..

aku sallutee kt dorg nih ::

kak zaini, kak darma, kak shidah dan kak jannah.. 
** mesti dorg teruja klo bace entry khas utk dorg nih..hikhik..

tahniah jugak kat sume org..alhamdulilah pergi dan balik dengan selamatnya..


Yours Truly ;P

Program Trim & Fit [ 22-24 Julai 2011 ]

Assalamualaikum..
banyak bende / perkara yang belom sempat nk diceritakan / diuplod..mungkin kekangan masa or aku nih terlebih penat kot..hishh..hishh...dah taim kene makan supplement nih..

baiklahh...aku story part by part dulu k..

entry nih nk fokus kt kursus trim n fit (anjuran opisku) yang aku kene hadir wiken lepas..22 -24 Julai 2011 kat PNB Ilham Resort Peedee..perlu tepek kt sini utk kenangan di mase akan datang..aku skang kan adelah blogger tegar..hak'ah la tegar sangat kann..so jom layan xtvt ku yang menyebabkan otot2 seluruh badanku bergegar / lenguh..tapi xpe..yang penting kite ENJOYY!!!

**Maaplah klo gamba panjang berjelarr..sume gamba tu aku sukee..:D


hari pertama - daftar + keje kumpulan

masa utk present hasil buah otak dr kump aku
kump 1 = Integriti

Petangnya xtvt 10 000 langkah..mmg melangkah btol2 kitorg nih

dh sampai ke garisan 10 000 langkah = kol 720 mlm..
gilo magrib baru smpai..gasakk!!

ok..mlm pulak kene nyanyi lagu kump..
ni kami nyanyi lagu kalah sbb kami  kalah..haha..

game mkn secara sihat..kami adalah kumpulan tegar yang sukee nyanyi lagu KALAH..
best ape..dpt nyanyi byk kali..hahaha..

xtvt day 2 = sabtu 23/7/2011
pose wangi2 sblm berbusuk2 masuk utan tanjung tuan

trek ke rumah api tanjung tuan, melaka yang sempoi dan nyaman..
maklumlah awl pagi..sejuk + kabus pon ade..

dh sampai umah api harus la berposing reramai dulu..

xtvt diteruskan masuk utan ke pulau INTAN,peedee..aku sukeee...wlaupun x taff sgt  tp aku semput gak..
dah lame benor x msuk utan..

ni xtvt wajib bile dh smpai ke last point

pose menten cute kt pokok tumbang

part yg ni aku x gemar bebenorr..sakit mate tgkk..
aku kan pencinte alam..aku dh report kt renjer yg bertanggungjawab..konsen kan aku??

yg ni plak pose hepi b4 balik..aku sempat mandi laut sbb laut ni agak privasi...
canteekk ala ala perhentian gitu..org jarang msuk..
x sangke plak kt peedee ade laut cantek cmni..

team aku bergerak balik sesame..semangat waja la katekan...

pose melekat kt batu rumah api..lantakk!!

yg ni xtvt ahad pagi..berkayak..bestt..jauh ke tengah aku n partner kayuh..
kekejap u-turn..kekejap u-turn..tau2 dh tgh laut biru..kelam kabut patah balik..huhu

pose tetap pose kan..hahha..

upacara penutup..peserta terima sijil penyertaan..time kasih puan..
lenkali buat la lagik..!!

last but not least..ni la team kebanggaan aku hari tu..
wlaupun x menang kami tetap dpt hadiah..
tgk tuh..sume org hepii...aku lagik la lelebih kannn??

Sekian, terima kasih..

Yours Truly ;P