Followers

Wednesday, November 20, 2013

Personaliti Test

Assalamualaikum..

Jom kite test personaliti kita melalui gamba pokok..
haaa...pokok yee tuan tuan dan puan puan..
cam kelakar kan??
tapi, kenape pokok??
derr...jgn tnye bebanyak, ko pick 1 jenis pokok then ko tgk la keserasian ko kt gamba pokok tuh..
ni bukan bidaah yee..ni saje2 nak test..
kalau btol, itu satu kebetulan...klo tak betul tu poonn satu kebetulan gak..
hikhikhik..
jomm..

aku punye no 5..suke nauu kt gmba no 5..ade la kene kene skit ngn diriku ini..
heheheee...

arahan :

Sila tengok pada pokok-pokok ini dan terus pilih pokok yang paling menarik perhatian anda. Jangan dok pikir lama2, terus pilih dan cuba lah baca ikut personaliti masing2..
JGN CHEATING YEE..Keputusannye berdasarkan no pokok yang korang pilih :

1. Anda seorang yang pemurah dan bermoral. Anda selalu berusaha membaiki diri. Bercita2 besar dan mempunyai standard yang tinggi. Orang lain mungkin merasakan susah berkomunikasi dengan anda, tetapi bagi anda, sebenarnya susah untuk anda menjadi diri sendiri. Anda bekerja dengan sangat kuat tetapi tidak mementingkan diri. Anda bekerja kerana anda ingin mengubah dunia. Anda berkemampuan untuk mencintai orang sehingga mereka menyakiti anda. Sekalipun demikian.. anda akan masih menyintainya. Hanya sedikit orang yang dapat menghargai segala yang anda lakukan.

2. Anda seorang yang menyeronokkan dan jujur. Anda sangat bertanggungjawab dan suka menjaga orang lain. Anda percaya bahawa kita perlu sentiasa bersikap jujur dalam setiap pekerjaan. Anda mempunyai personaliti yang baik dan orang akan cepat mempercayai anda. Anda juga bijak serta cepat berfikir. Sentiasa ada cerita menarik untuk anda kongsikan.

 3. Anda seorang yang bijak dan suka berfikir. Anda adalah pemikir yang hebat. Bagi anda, akal fikiran dan idea adalah sangat penting. Anda suka berfikir mengenai teori dan pandangan anda berseorangan. Anda juga jenis orang yang introvert. Anda hanya dapat menyesuaikan diri dengan orang yang suka berfikir dan belajar seperti anda. Anda juga banyak berfikir tentang moraliti. Sentiasa cuba melakukan yang elok pada fikiran anda, sekalipun majoriti menentang anda.

4. Anda seorang yang perseptif dan berfalsafah. Anda unik dan berbeza dengan orang lain. Anda juga seorang yang mengikut naluri dan aneh sedikit. Selalu disalahanggap oleh orang lain, dan ianya menyakitkan hati anda. Anda perlukan ruang untuk diri anda. Kreativiti anda perlu diasah, dan ianya memerlukan anda menghormati orang lain. Anda adalah orang yang dapat melihat baik dan buruk dalam hidup dengan jelas. Anda sangat emosional.

5. Anda jenis yang yakin dan menguasai keadaan. Anda sangat berdikari. Prinsip hidup anda 'Saya akan lakukan dengan cara saya'. Anda seorang yang bergantung pada diri sendiri dan tahu bagaimana untuk menjadi tabah pada diri sendiri dan orang yang anda cintai. Anda cukup tahu apa yang anda nak dan anda tidak takut untuk mengejar impian anda. Satu perkara yang anda perlukan dari orang lain adalah kejujuran. Anda juga cukup kuat untuk menerima kebenaran.

 6. Anda seorang yang baik dan sensitif. Orang lain cepat dapat bergaul dengan anda. Anda mempunyai ramai rakan dan suka membantu mereka. Anda mempunyai aura yang baik sehingga semua orang gembira untuk berada di sisi anda. Setiap hari, anda memikirkan cara memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik. Anda mahu menjadi lebih menarik, tersendiri dan unik. Lebih daripada orang lain di dunia, anda sangat memerlukan cinta. Malah termasuk mencintai orang yang tidak mencintai anda.

 7. Anda seorang yang ceria dan sentiasa gembira. Anda sangat sensitif tetapi juga sangat memahami. Anda pendengar yang baik dan tahu untuk tidak bersikap menyebelahi sesiapa. Anda lebih terbuka dengan orang baru anda kenali dan di majlis-majlis. Anda sangat kebal daripada stres dan sangat jarang untuk merasa bimbang. Kebiasaannya, anda sentiasa relaks. Anda sentiasa ada masa untuk berseronok dan tidak hilang tujuan.

8. Anda seorang yang menawan dan bertenaga. Anda seorang yang menyeronokkan dan tahu untuk membuatkan orang ketawa. Anda sentiasa tenang dan selesa menjalani kehidupan anda. Anda seorang spontan dan entusiastik. Tidak pernah mengatakan tidak kepada cabaran baru. Biasanya, anda akan mengejutkan orang sekeliling anda pada akhirnya. Tetapi, itu lah anda.. Sentiasa menjadi diri sendiri. Mempunyai banyak minat dan jika menunjukkan minat pada sesuatu, anda akan cuba buat dengan sebaik mungkin.

 9. Anda seorang yang optimistik dan bernasib baik. Anda percaya bahawa hidup adalah satu anugerah dan sentiasa cuba utuk mencapai sebanyak mungkin dan meletakkan anugerah ini pada tempat yang sepatutnya. Anda sangat bangga dengan pencapaian anda. Anda juga sentiasa bersedia untuk setia dengan orang yang anda sayang. Anda mempunyai pendekatan hidup yang sehat. Anda gunakan sebarang peluang untuk memaafkan, terus belajar dan membesar kerana anda percaya, hidup adalah terlalu pendek untuk membiarkan ianya berlalu begitu saja.

ok, acaner result korang? gumbire or sedih?? hahahaa...
x payah nak pecaya sepenuhnya yee..kang stress plak kang..


bai korang..

Yours Truly ;P

Wordless wednesday :: 20112013

Assalamualaikum..

Wordless wednesday :: 20112013

Anak bujangku yg banyak keletahnya..