Followers

Thursday, March 14, 2019

Staycation 2H1M di Hotel Lexis Port Dickson.

Assalamualaikum/Hai,

30.12.2018-31.12.2018.
last year punye cerita.
yeee.. aku kan duta cuti cuti port dickson..
asal cuti je pegi PD.
asal pegi PD je muka aku..
apo nak di kato..

dah rezeki. tu banyak lagi list hotel PD yang belum aku terjah. kalau boleh semua ceruk hotel kat PD aku nak terjah.. mampuuuuu??? tunggu naa.. kot kot entry ni boleh lepas aku dapat sponsership ke kan.. kekekekeee..

Cuti sekolah tahun lepas aku bawak anak-anak check in 2 hari 1 malam kat Lexis Port Dickson. jangan silap ya.. Lexis bukan Grand Lexis. bezanya, Lexis x de pool besar dlm bilik yang ko boleh mandi terjun kolam pagi ptg siang malam macam Grand Lexis.. tunggulah yang ni nanti klo ade rezeki aku nak try jugak.. boleh swim swim dengan ahli keluarga tanpa konsep patuh syariah..boleh open sana sini..eyh!!

ekceli staycation kali ni untuk 3 family termasuk family kecik aku.alhamdulillah rezeki kita kongsi sama-sama. konon-konon year end trip with buddies. gituuuu..

konsep lepak santai sambil menikmati keempukan tilam, kesegaran tiupan angin bayu laut sambil melayan anak-anak. mood aku, klo lepak hotel memang aku akan layan lepak je dlm billik.. malas nak keluar buat sighseing ke apebende tahh.. kalau boleh nak makan order tup tup sampai depan bilik.. kemain kooo kan.. hahahaha..

keluar cuma cari makan je lah nye ponn..
sooo marilah layan gambar kami berphoto gedik bersama-sama..

Day 1 : 30/12/2018.

Check in jam 4 petang. bilik lambat siap.
lepak bilik snap foto bebanyak sebelum anak-anak terjun jakuzi dlm bilik.

gambar katil. wajib.

jakuzi sebelum dilunyaikan oleh anak-anak.gasak!



cap ibu dan anak.


happy face!

family potrait.
snap awal-awal sebelum memasing bawak hal memasing..gituuuuu.. 
sebenarnya dorang ni tak sabar nak mandi jakuzi.

cekodok mama in action.
dia tak dibenarkan mandi so duduk diam diam atas katil.
masa ni dia x pandai bergolek lagi.. sekarang? jangan cakap. sekejap je dah ke timur.. lepas tu ke barat..

view petang dari level 10.
bawah tu water chalet. kami lepak tower building je. saje nak capture sunset moment dari paras tinggi..gituuu..
 
 
  

3 family.
while waiting for sunset, kita wefiee dulu.
thanks korang sudi lepak santai dengan kami.

next trip, tunggu kirin (baju merah) abis pantang dulu ok??

semua dah balik bilik memasing, mama papa lepak santai lagi kat luar.
saje deting kejap.

view waktu malam.



end of day 1.
selamat malam.

 Day 2 : 31/12/2018

view di waktu pagi.
no brekfast provided.
kita buat brekfast sendiri je dalam bilik memasing.

lepas tu,
kita jalan jalan cari pasal waktu pagi di area water chalet. nyamannzzzzz..




mama and the kids.

sambung jenjalan dengan cik qiss - buddy till jannah mama..
hehehe.. layannsss.. 




belakang tu tower tempat kami menginap. 

    
 
   
singgah playground.acah acah main..

pool view.
anak anak tak boleh mandi sbb takde swimming suit..
sedih?? eyh taklah..dorang lebih rela berkubang dalam jakuzi ..lagi heaven katenye..

dah bangun, kita bagi kenyang dulu ok adik baby..
konsep dia, lapa - bising. kenyang-senyap..hehehe

dah mangiiiii..

test drive kat track yang disediakan utk guest. kena bayar ok!



kids in action..

 

nah video aku edit cincai cincai..hahaha..




Sekian.
percutian short and sweet.
kalau dapat stay 3hari 2 malam lagi heaven kot..
doakan ada rezeki lagi untuk anak anak aku..


 -MrsPuex-

Hujan Batu di Puncak Perdana?

Assalamualaikum/Hai,

Hujan emas di negeri orang
Hujan batu di negeri sendiri.

Ya.
Hujan batu turun depan mata.
Subhanallah Allahu akbar..
Kejadian ahad lepas. 10/3.
Satu bandar puncak perdana di landa hujan batu.
tempat lain aku tak tau ada hujan batu ke tidak.

selepas asar hujan mula turun.
makin lama makin lebat.
angin kuat beserta petir dentum dentam dan ribut.

seriusly, memang kuat sangat sangat angin siap dengan bunyii berdesing..
offkan semua electricity yang berkaitan.
line telco kejap ade kejap lost.
kami semua dlm umah mula rasa takut lain macam.
anak-anak jangan cakaplah. berkepit je dgn mama/papa.
ni kalau rumah atap zing, aku rasa dah melayang layang zing tu kena bawak dek angin.

suami mula risau kereta dia. dh pikir mesti kemek kemek kena bedal dengan ais batu.
kami semua tawakal. berdoa semoga semua selamat dan hujan/ribut/petir berhenti dengan segera.



aku kat dapur nak buat cekodok jagung utk tea time pon macam terbantut.
jenguk tingkap kat dapur, allahu ais batu tap tap tap jatuh atas atap.
rumah aku townhouse tingkat atas. so dapat tgk dengan jelas ais baru jatuh kt atap umah bawah.



dah selesai lebih kurang dalam 1 jam lebih, kaum lelaki semua keluar tengok keadaan kawasan rumah. daun-daun bersepah atas jalan. banyak pokok-pokok tumbang/ terbelah dua mungkin kena panah petir. zing tebing jalan semua sembah ke bumi. banyak laluan nak masuk ke rumah dinaiki air.








Alhamdulillah tiada kemalangan jiwa yang berlaku.
semua penduduk bergotong royong mengikut lorong masing-masing bersihkan kawasan perumahan sebaik selepas hujan.


Semoga kami semua sentiasa dilindungi.
Aminnnn..

Update sini simpan untuk kenangan di masa akan datang.


-MrsPuex-

Berstimboat bersama adik beradik di Dkayangan Steamboat Shah Alam

Assalamualaikum/Hai,

Hari Sabtu.
9 Mac 2019.

Perancangan terkejut kejut ni la yang selalu menjadi..kalau plan lama-lama, nnti tinggal asap je la..
Sejak Abah dan Mak dah pergi tinggalkan kami adik beradik buat selamanya Januari lepas(entry masih dalam draft but soon akan publish untuk kenangan), maka kami adik beradik decide nak berstimbot bersama-sama. ini pun nak tunaikan hajat terakhir abah yang tak kesampaian nak makan stimbot bersama anak-anak.

Dulu aku ade makan stimbot kat sini jugak dan bagitau abah, kalau abah sihat kitorang nak bawak mak abah makan kat sini.. Kita merancang, Allah yang menentukan. Kami redha dan pasrah.

hmmm hmmm hmm.. *kesat airmata*

Oklah..
sambung balik cite makan stimbot.
plan punya plan, tanya nak makan mana, terus aku yang decide nak makan kat sini.
sebab apa??
sebab tempat santai.
pilihan makanan banyakkkkkkk dan sentiasa topup untuk customer.
anak-anak bebas bermain dengan selamat.
ade indoor dan outdoor. aku pilih outdoor sbb lebih selesa.
kebetulan nak celebrate besday anak buah aku yang ke 14 tahun.
pilih hari sabtu sebab senang nak gathering plus ada clown yang memeriahkan suasana.
dannnn dekat dengan tempat aku hahahahaaaa..

booked terus dengan team dkayangan, Mr Kishen. sooo friendly and very humble. senang deal.
aku cadangkan sesiapa nak gathering sini, book awal-awal ok.. tempat sentiasa penuh.

malas nak cite lebih, layankan je la gambar kami ye..

aku dan adik. the only adik in the world.
moga kita kuat sama-sama.

the food.
heaven tauuu!!


tukang masak of the day..


masak time.

makan time.



kami.
tengkiu abam clown memeriahkan suasana. havoc!
customer lain pon nyanyi sekali lagu besday..hehehe..
tq Mr Kishen for the Ohsem Picture!

delicious cake!
tq mak long.

Besday boy.
anak buah sulung aku - Muhammad Danish Mohd Zulhelmy.
early birthday celebration for him.
actual DOB : 15 Mac 2005

Image may contain: 3 people, people smiling, phone
The Brothers and The Sisters.

anak-anak kesayangan.
 

perut kenyang hati gumbira. dahh jom balik.
insya allah ada rezeki kami datang lagi..

korang kalau nak tempah, boleh tengok details kat bawah :


Alamat :
 D'KAYANGAN STEAMBOAT SHAH ALAM,
               Sri Acappella, 1, Jalan Lompat Tinggi 13/33, Seksyen 13, 
               40100 Shah Alam, Selangor

Wassap : 
012-2971091

Harga :
Dewasa : RM 29.90nett
Kanak2 6 - 11 tahun: RM 12.50nett
Kanak2 4 tahun ke bawah percuma

Masa Operasi :
Isnin - Jumaat : 5ptg hingga 11.30mlm  
Sabtu, Ahad & PH : 3ptg hingga 11.45mlm


 -MrsPuex-