Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Thursday, February 9, 2017

Padang Besar, Perlis Indera Kayangan

Assalamualaikum/Hai, 

Entry imbas belakang..
better late than never la kite kann..
sayang pulak tak up cite ni..
sayang sangat rasanya..

heeee...

ok kite nak mula kat mana??
hmmmm..

al kisah macam mane boleh terlajak sampai ke perlis??
sebenarnya aku ada kursus di Langkawi .
malam tu bertolak dari shah alam menaiki bas opis..
sampai ke Jeti Kuala Perlis subuh.. so sementara nak tunggu tiket jeti ke langkawi pukul 1 petang,
maka kami semua melajakkan diri ke Padang Besar..
dah alang alang kan.. kitakasi redah je la..

mujur urus setia dan drebar bas sporting..

tak shopping sakan pon.. aku ni kira bertuah sebab bukan spesis nak shopping periuk belanga bagai..
soo kita ke padang besar just sight seeing dan check in kat henpong je..wajibb tuu..hahahaa...

dahhh lama x dtg sini.. last masa bujangg kott..
banyak perubahan dah.. harga pon makin berubah ke mahal..hahahaa..

bergediks bersama hadik hadik..

layankan je laaa..

bersama hadik blogger  pemes emes , mekonie..
kite satu opis tp lain department.. so jumpe pon setahun sekali..gituu...

pemandangan dalam pasar .. 

geng jenjalan... 

sooo.. mcm2 ada sebenarnya kt sini cuma masa mencemburui kami utk lepak lebih laama kt sini..
dapat jejak sekejap pon dah bersyukur sgt..

dah penuh bas, kami bergerak semula ke jeti kuala perlis 

duit tiket kutip sesiap dlm bas sebelum kami bertolak ke padang besar.
ada urus setia yang menguruskan pembelian tiket..

bila balik dari padang besar, tiket dah ready, moh la kite beratur masuk feri..




sebelum berjalan boleh la senyiumm senyiummm..
dah lama kat laut.. semua bantai tidooq.. mujur semua ok ok je tak mabuk laut..

noted : kami tak mandi sejak smpai ke perlis.. basuh muka+gosok gigi je kat toilet..
hahahaaa... masa mencemburui kami nak pegi mandi..kang semua mandi, mmg tak lah nak ke check in ke padang besar sana..

alaaa.. korang pon mcm tak biasa plak.. longg journey , spray lebih minyak wangi je kan kan kann..

lebih kurang 2 jam lebih jugak la perjalanan dari feri kuala perlis ke Langkawi..


akhirnyaaaaa...
yeayyyyy...  pertama kali dalam hidup aku datang Langkawi..
perasaan??
hoiiii.. rasa nak nangis bile tgk signboard tu haa...
feeling pegi obersi gituu..
maklumlah org x pernah pegi obersi mcm ni laa..

part Langkawi ni aku boh next entry ya.. macam panjang pulak..
lagipun nak cerita keeksaitedan aku kat Langkawi ni haruslah 1 entry penuh khas untuk Langkawi..

kan kan kannn..

Langkaaawiiiiiii!!!! aku datangggg..

gituu...


 -MrsPuex-