Followers

Thursday, November 10, 2011

Kisah Aireen Di Pasar Basah PeeDee

Assalamualaikum...

Ni 1st time bawak lil aireen gi pasar basah kt pekan peedee utk beli barang-barang nak merendang..memula eksaited kemain..last last cenggini la rupernyee ::


dia sudah x tahan dgn suasana pasar ituuu...maka berlakula adegan mintak belas kesian nak dokong..as usual papa la jadi sasaran..ngeee!!!

dan berlaku la jugak dialog sepontan :

aireen ; papa, papa, tempat ape nihh??
papa ; ni la pasarr..tgk tu banyak ikan, sayur..kakak suka x pegi pasar??
aireen ; kakak x suka la papa!!
papa : kenape x suka?
aireen : buchukkk!! sape berak nihh??bau taikk!!jom la balik papa!!
papa : hah??bau taik?? **pitam!!

kesimpulannya : biarkan dia rasa suasana pasar basah tu cemane..asik pegi pasar tesco, giant jek kann??nahh amek!! skali pegi trus ckp bau taikk...x patut btol...huhuhu...tp kelakar sunggoh tgk gelagat die masa tuhh..sgtt menggelikan hati ai..hihi..

sekian, selamat menyinggah uols!.

Yours Truly ;P

BERSANTAI DI PANTAI SEHARI SEBELUM RAYA KORBAN

Assalamualaikum..

Lom lambat lg nak cite psl raya korbankan??jemaah haji pon ramai lagik yang blom pulang ke malaysia..kannnn??? so aku pon nk share sikit psl raya korban..hmm..thun nih masih blom berkesempatan nak rasa daging korban uols!! sadiss sunggohhh!!xpela..ai redoo..mak ceras dh simpan siap2 daging korban utk anak2nya..masih sempat lgik nk mkn sbtu nih..insyllahhh..

A day before raya korban korang mesti bizi merendang di dapur dan sebagainyakan?? aku??hmm..dh setel msk2 ngn MIL kt dapur dan hari masih panjang lagik nk nunggu takbir, ke laut la kiteee..plus aireen pon sanggup x tido siang semata2 nak mandi laut..kental sunggoh!!

tempat yang acap kali dituju klo teringin nak mandi laut..
x ramai orang n redup jek kalau mandi petang petang
loading barang dulu then stanby nak mandi laut..


anak branak menuju ke destinasi sasaran

memula berani kemain..

pastuh mintak dokong kt papa sbb takut ombak..

pastuh gedik nak gi dalam dalam..tapi takott...
sudahnya papa la jadik mangsa kene dokongkan


lepas mandi off koss la lapa kan??siap2 stanby susu..
klo x ngamuk hentak-hentak kaki kt pasir..ecehh

part yang paling x best bila kaum kt gamba nih parking btol2 dpn kitorg..
kalau wangi xpela..ni bile angin tiup jek bau hapak!! rusak pemandangan tauuuu!!hangin btol..
last2 peking barang trus blah!!
Sekian, selamat menyinggah uols!!

Yours Truly ;P