Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Friday, June 6, 2014

Shorttrip ke Bukit Gambang Resort City :: Day 2

Assalamualaikum..

Day 2 : 4 Mei 2014 (Ahad)

Sebelum tu nak bgtau costing kami menginap selama 2 hari 1 malam di sana adalah sebanyak rm3++.++ termasuk sarapan untuk 3 orang dewasa, 1 kanak kanak , tiket ke Bukit Gambang Water Park dan Bukit Gambang Safari Park untuk 3 orang dewasa, 1 kanak-kanak.. FOC untuk tuan kecik, airiel Qaid ..

noted : 
Beli pekej ni masa Matta Fair bulan 3 haritu..bukan aku yang beli tp suami yang beli..lebihh afdoll katenye..kekeke..
memang berbaloi kot soping holiday kt matta fair sebab boleh dpt murah dan tentu tentu jimat sikit duit poket..kann?? kite tak kaya mane, so bile niat nak bercuti tu kenelah kira2 semua..bajet bajet supaya ujung bulan tak senak sangat..hahaha..yang penting menabung untuk kos minyak+makan+gift(jika perlu)..gituu..

ok sambung.

Aktiviti 1 : Brekfast

Cafe ni ada nama khas tp aku x sempat nak snap..bizi handle anak kunun..*sebenarnye terlupe..*
Makanan stended seperti memane hotel..tp yang best aku rasa pastry die kot..roti die sedap btol..
lain lain so far so gud..kenyang perut sokak hati gituu..


booth appetizer+fruits
booth scramble egg


booth waffle

booth nasi lemak

booth air

booth roti

sedap gilakk pastry ni..3 bijik aku sorang

ketiau sup utk anak anak tp maknye yg perabihkan..dorang kutip fishball..

my brekfast plate

Aktiviti ke-2 : Trip ke Bukit Gambang Safari Park


menunggu trem

ok trem dah sampai, jom naik..
info :
trem ni akan datang ke lobi hotel (both arabian and carribean suite) setiap 10-15 minit utk bawak kita ke theme park (water+safari)
cos : free of charge

muka teruja

kakak muka eksaited

pintu masuk..lokasi sebelah sebelah dengan waterpark

tiket masuk

nak chek in ke dalam




gerbang utama simba hill park..
info :
yang ada anak kecik eloklah bawak stroller ye sebab anda kene menapak napak kat dalam sana..
percayalah kg anda akan sedikit menurun bila dah smpai hotel..hehehehe..
poloh poloh ahkak ok..tak bawak stroller punye pasal, maka pas beten memasing dokong tuan kecik tuh..
fuhhhhh..!!! sib baik kecik comeyyy..

anda akan melalui lorong ini utk sampai ke destinasi seterusnya



takde stroller maka, dokong atas bahu la kitee..kekekeke..


menaiki trem seterusnya untuk melihat haiwan pemangsa dari jarak dekat..

rusa..

badak sumbu/badak air

anak gajah

ushar dari dalam cukup..diharamkan untuk bukak tingkap dan pintu..
jangan risau ade ekon..anda tidak akan lemas di dalam trem yee..

tu dia singa jantan dan singa betina kedingg..

binatang ape ni aku pon lupe..hihi

harimau belang

dah selesai tour kawasan binatang pemangsa, kite pegi next lokasi pulak..
menapak semula kite ke tempat berikutnya..

pos sebelah unta hidup untuk hiasa

kandang my little pony kate aireen

moh rilekskan kaki tonton animal show

show 1

show 2

next : petting kingdom
kusyuk kan mereka??
suka airiel qaid tgk small animal

petting animal 1

petting animal 2

next : malayan house

rumah kampung betol..cantik sangat
terasa macam kat kampung kampung

nice view

kakak tengok angsa

kawasan bawah rumah

reban ayam..
next : saddle castle

kakak bersama anak kuda..
masa ni aku ngan aireen jek masuk sebab adik dah start cracking sebab cuaca panas membahang kt luar..
sib baik dah nak balik..
ni pon siap ckp cepat cepat kakak..adik dah penat..

kuda pokodot ..belasah jek tajuk..


night jungle entrance..
kitorang kerugian sikit kt sini..
ingatkan kalau dah masuk siang, kene beli tiket lain untuk msuk night jungle pulak.
so takdelah kitorg msuk mlm semalam..
tapi sebenarnya boleh masuk 2-2 entrance ni pkai 1 tiket jek..
kalau tau malam tdi bole singgah night jungle nih.
tu la.. malu bertanya rugi 1 entrance..sob sob sob..

note: korang kalau dah beli tiket safari park ni boleh msuk night jungle + safari park dalam 1 tiket sahaja tau..

yang ni memang rare..white lion ..
tapi die dok nun jauh ke dalam..mungkin sebab panas kot..

dari white lion terus jadi black lion..
tak nampak apedah..


layan pulak bidio insta masa kami tour sekitar safari park..









akhirnya tamatlah trip kami anak beranak ke safari park tu..
sangat letih tapi sangat fun gilerrr..
anak anak pon memasing seronok giler tgk haiwan2..
biasa tengok kt dalam tivi jek..

balik tunggu trem,
sampai hotel dekat jam 2 pm (kene surcharge late chek out..takpe tak kisah..haha)
solat, packing packing trus pulang ke shah alam..

trip 2 hari 1 malam aku rasa sangatlah singkat dan sedikit penat.
tapi is ok..macam kene ripit lagik jek..hahahaha..
sekian..selamat jalan..
overall..sangat seronok..
in sya allah akan ripit lagik next time..

ok abih dah entry gambang..hehehehe..
**urut jari lenguh**

Yours Truly ;P