Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, March 14, 2011

Outdoor Photography - Knowledge Sharing Session


Berminat nak join? kt bawah nih ade info2 berkenaan session nih..::

Date : 19 March 2011
Venue : Putrajaya.
Fees : RM50/participant

Suitable For Beginner Photographer with DSLR/Compact. Lets Share Our Skills & Knowledge.

Inquiries:
Apai : +60193304200
Puex : +60126260756
E-mail : photokronix@gmail.com

Payment:
Deposit RM30 @ full
Acc Number : 14041020324902
Bank : Bank Islam
Name : Mohd Azahari Mohd Roslan

p/s : plz bring ur bank/payment slip on 'hari kejadian'..


- Insyallah klo xde papehal aku akn join session nih..kepada kwn2 yg berminat nk join session ni sgt la dialu2kan..harge pon berpatutan..model yg comel juga disediakan..sukela gamaknye photog lelaki shoot gmba nnti..huhuhu...kebetulan pd tarikh tuh ade event not balloon kt putrajaya..pas shoot ley naik belon plak..hahaha...

Gempa Bumi & Tsunami Di Jepun 2011 (Gambar)

Hari Jumaat yg lepas ( 11.03.2011 ) Jepun dilanda tsunami setinggi empat meter (13 kaki) ekoran daripada gempa bumi berukuran 8.9 pada skala richter yang berlaku di Pantai Timur Honshu, Jepun. Di beberapa tempat sepanjang perairan Jepun, rakaman televisyen menunjukkan kerosakan teruk akibat tsunami, dengan ratusan kereta, bot dan bangunan dihanyutkan air di sepanjang perairan dekat pusat gempa.
Pusat Amaran Tsunami Pasifik di Hawaii berkata, amaran tsunami dikeluarkan kepada Jepun, Rusia, Pulau Marcus, New Zealand. Manakala amaran berjaga-jaga dikeluarkan kepada Guam. Taiwan, Filipina, Indonesia dan Hawaii, Amerika Syarikat.
Berikut adalah gambar  kejadian gempa bumi dan tsunami yang melanda Jepun::
Begitu dasyat kemusnahan yang berlaku di Jepun,sebuah negara yang maju boleh hilang dalam sekelip mata sahaja.Begitu besarnya kuasa Allah. Kalau menurut berita, kejadian tsunami impak daripada gempa bumi Jepun mungkin tidak akan sampai ke Malaysia. Bagaimanapun, tidak salah untuk berjaga-jaga. Mereka yang tinggal berhampiran pantai terutama di Utara Sabah perlu sentiasa berhati-hati.

p/s: buat masa ni sila elakkan xtvt berhampiran pantai ye kawan2..risau pulak kt MIL sbb umh dekat ngn pantai Peedee..