Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, December 5, 2017

Jom Bawa Anak-Anak ke Kid's Workshop di DreamWorld Playland

Assalamualaikum/Hai,

Cuti Sekolah dah seminggu berlalu. Anak-anak korang cuti sekolah buat apa?
melepak saja kah?? atau bergajet 24/7 seharian??

jangan begitu mak mak.. pastikan anak-anak kita penuhi waktu cuti sekolah dengan aktiviti yang bermanfaat supaya dorang ada cerita yang nak diceritakan kat kawan-kawan bila buka sekolah untuk tahun baru nanti..

Sebenarnya banyak aktiviti yang disediakan untuk anak-anak kita sempena cuti sekolah ni. Pilih saja yang berkenan di hati. Salah satu daripadanya adalah kid's workshop yang dianjurkan di Dreamworld Playland ni. Dreamworld playland ni ada 2 cawangan iaitu di ioi city mall, putrajaya dan di Starling, Damansara. Kedua-duanya ada aktiviti yang menarik untuk anak-anak kita tau sepanjang cuti sekolah ni. meh saya terangkan apa aktiviti yang ditawarkan di kedua-dua cawangan Dreamworld Playland.

Dreamworld Playland, The Starling Mall Damansara.





Saya berkesempatan hadir ke Dreamworld Playland The Starling Mall ni untuk bawa anak-anak belajar untuk sessi Ballon Art and Decoration workshop. seriusly anak-anak sangat teruja untuk buat pelbagai bentuk dari balloon yang disediakan dengan tunjuk ajar pakar yang berpengalaman dalam bidang ballon art ni.. eyh bukan anak je yang teruja.. mak dia lagi seronok pusing-pusingkan ballon tu nak buat macam-macam bentuk.


Cik Liew mempunyai pengalaman selama tiga tahun dalam seni Balloon. Bermula belajar dari seniman belon Taiwan dan Jepun. Kebanyakan masa dia lakukan untuk rumah dan pejabat parti sebagai lancer percuma. Pada masa ini, dia bekerja dengan Dream World sebagai salah satu pelanggan korporat utama di sana. Dia juga menjalankan Balloon dan kelas kraftangan lain untuk orang dewasa dan kanak-kanak juga. Korang boleh jugak pegi ke Fb beliau (Jenny Craft House) untuk melihat hasil ballon dan pelbagai perkhidmatan yang disediakan oleh beliau.




 
hasil usaha sendiri buat semua balloon yang ada kat badan dia.. good job boy!

so kalau korang berminat boleh la datang ke sini bawa anak-anak untuk mencuba sesuatu yang baru dan best. Gerenti punya.


 Dreamworld Playland, ioi City Mall Putrajaya.



Beberapa rakan blogger juga sempat berkongsi aktiviti yang diadakan di sana. Rata-rata semua berpuas hati dengan workshop yang diadakan di Dreamworld Playland ni.. ok jom saya kongsi sikit apa aktiviti yang sempat dorang join di ioi City Mall Putrajaya.. Check it out!


haritu dorang buat untuk projek Plushie Key Chain dan Party Hat.

masing-masing kusyuk buat plushie key chain dan Christmas party hat .

Amacam? menarik takk??
kalau berminat boleh rujuk segala info di bawah :

Telefon: 012-702 9509
Alamat:

iOi City Mall

L2-16, Level 2, iOi City Mall
Lebuh IRC, iOi Resort City,
62502 Putrajaya

The Starling Mall

S-202, The Starling Mall
No.6, Jalan SS 21/37
Damansara Uptown
47400 Petaling Jaya,
Selangor




 -MrsPuex-